Користь плавання для дітей різного віку

0
Горожане
0
Newsmaker
04:48, 10.10.2023
Один з найкорисніших для дітей видів спорту – це плавання. Воно практично немає обмежень за віком, тому актуально як для новонароджених так дітей дошкільного і шкільного віку. Під час заняття дитина розслабляється, заспокоюється, отримує позитивні емоції. Крім того, у неї зміцнюється опорно-м'язовий апарат, покращується обмін речовин, а з досягненням певних результатів підвищується самооцінка та впевненість у власних силах.
Користь плавання для дітей грудного віку
Починати відвідувати басейн можна практично від народження. Насамперед, для немовлят користь полягає у зміцненні м'язів та сприятливому фізичному розвитку. Маля вже з раннього віку буде звикати до фізичного навантаження і тому надалі йому подобатиметься активне проведення часу.
Вода сприяє загартуванню, що підвищує стійкість організму до зовнішніх умов, нормалізує обмін речовин і підвищує здатність боротися зі збудниками респіраторних захворювань. таким чином плавання можна використовувати для профілактики захворювань дихальних шляхів.
Ще один плюс полягає в можливості більше спілкуватися з мамою, тренером, взаємодіяти з іншими відвідувачами басейну. Завдяки цьому активніше відбувається розвиток комунікаційних навичок.
Користь плавання для дітей шкільного та дошкільного віку
Проблема нинішнього покоління дітей полягає у надмірному проведенні часу в сидячому положенні. Неможливо заборонити сучасній дитині спілкування з гаджетами, перегляд мультфільмів, мобільні та комп'ютерні ігри. Все це, не кажучи вже про тривале сидіння за партою в школі, призводить до порушення постави. Тому вже до 9-10 років батьки можуть зіткнутися з проблемами в опорно-руховому апараті дитини. Плавання дозволяє попередити будь-які порушення в поставі та виконати її корекцію завдяки зміцненню м'язів спини, шиї, грудного відділу та кінцівок.
Крім того, займаюся плаванням, дитина:
знімає емоційну напругу;
тренує та розвиває легені, опановуючи правильну техніку дихання;
розвиває координацію рухів, що позитивно позначається як на перебуванні у стаціонарному сидячому положенні, так і під час ходьби, бігу та інших видів занять;
загартовується і збільшує здатність організму на опір різним видам захворювань.
Діти, які займаються плаванням, швидше ростуть і розвиваються.
Плавання для дітей з порушеннями постави та захворюваннями опорно-рухового апарату
Діти, які вже мають проблеми з опорно-руховим апаратом, як правило, не можуть займатися іншими видами спорту через надмірне навантаження. Виконання вправ під час перебування у воді супроводжується меншим ступенем навантаження і тому рекомендовано навіть людям із серйозними проблемами, такими як, наприклад, міжхребцева грижа, протрузія, сколіоз тощо. Під час плавання досягається ефект розслаблення м'язів, а під час виконання правильних вправ м'язи зміцнюються, допомагаючи тримати хребці у правильному положенні. Все це сприяє відновленню постави, укріпленню хребта, допомагає зняти болі в спині ті ін.
Діти, які займаються плаванням, не бояться води і почуваються комфортніше в більшості стресових ситуацій. При регулярних заняттях покращується кровопостачання та робота нервової системи, тому плавання рекомендується дітям із психологічними розладами, розумовою відсталістю тощо.

Дітям, які тренуються змалку, легше даються будь-які види спорту, подобаються такі заняття, як їзда на велосипеді, скейті, роликах, футбол, відвідування ковзанки в зимову пору року та інші забави.

Варто враховувати, що до занять допускаються здорові діти щодо відсутності вірусних респіраторних і шкірних захворювань. Відвідування басейну можливе лише після отримання відповідної довідки від лікаря. Її оформлення стандартним способом може зайняти деякий час, проте ми пропонуємо оформити медичну довідку для допуску до басейну онлайн швидко та без відвідування відповідної клініки. Отримавши необхідний документ, ви можете вже найближчими днями почати відвідувати заняття та отримати всі переваги, які дає плавання.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте