Web-майстри - вічно будуть здорові!

0
Горожане
+ 3
Командировочный
Web-майстри - мабуть вічно будуть здорові! По меншій мірі, з зором у них все буде чудово. Адже вони так вже економно використовують сторінки в Explorer'і, щоб там поміщалось як найбільше літер! В тексті використовують літери і 6, і 5, і навіть 4,5 пунктів, чи як там зоветься розмір літер.

Раніше вони прямо таки транжирили таке дорогоцінне місце. Але тепер - ні. В Explorer'і в меню \\"Вид\\" є опція \\"Размер шрифта\\". Так Web-майстри просто ігнорують її, чи може використовують прийом, який не дозволяє користовувачеві саму збільшовувати розмір тексту, щоб користовувачі, не дай Боже, не хватили лишку простору сторінки. А може їм за економію місця премії виплачують?

Тільки ж цікаво - а раптом зір у кого з Web-майстрів погіршиться! Чи вони теж будуть, щоб роздивитися, що ж там понаписувано на тій \\"економній\\" сторінці, одягати по парі окулярів?

Чи може я щось не второпаю? Розтлумачте мені, будь ласка, невігласові такому!


P.S. Це відноситься до Web-майстрів з інших сайтів, насамперед в Росії, бо на цьому сайті я буваю досить рідко.
Горожане
+ 24
Старожил
Fenix,
проблема в тому, що майже на усіх сучасних сайтах розмір шрифта задають у пікселях (це зручніше), при цьому вищезгадана опція експлореру не працює. лише на окремих сайтах виставляють розмір шрифта, прив'язаний до розміру в налаштуваннях браузера.
але для сучасних браузерів це не є проблемою - затисніть [Ctrl] і колесом миші встановіть потрібний масштаб сторінки! і все буде окей.
Горожане
-582
Заслуженный
пенсионер

Fenix писал:Web-майстри


Веб-майстры до вашої проблеми не мають абсолютно ніякого відношення. Тут Ви маєте сказати велике спасибі розробникам цього чудового браузера Internet Explorer. Він на стільки чудовий, що не дозволяе збільшувати розмір шрифта на сторінках, якщо його вказано не в відносних одиницях а в пікселах. Всі без винятку інші браузери з цим справляються. А чи можна якось цьому зарадити? Так, для цього потрібно щоб верстальщик (не знаю як на українській буде правильно :) вказував розміри не в px а в em (детальніше). Але це трохи збільшує час на розробку сайта, тому багато хто просто "забиває" на це. Моя ж порада - використовуйте чи Firefox, чи Opera, чи Chrome, чи Safari. Та що я тут говорю якщо за статистикою IE6 (!) користуються 12% користувачів Інтернет.

А веб-майстер - це людина яка займається не розробкою сайту, а його супроводом, працює з контентом, налаштовую через опції CMS, модерує. Дуже рідко веб-майстер може бути одночасно і верстальщиком, і програмістом, і дизайнером, і грати на балалайці. Не путайте грішне з праведним :)
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин

jenyok писал:верстальщик


шпальтмайстер
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
0
Почетный
старейшина
тю ты блин... я думал "здорові" тут в смысле "большие" ))))))))))
Уважаемые пешеходы!
Если мы останавливаемся пропустить вас на пешеходном переходе, а то и вне его. Это не повод идти с видом, будто вас боженька поссать отпустил и вы растягиваете удовольствие.
Горожане
+ 3
Командировочный
Дякую - enic, jenyok, Змей.

Цитата: enic. Цитата:
затисніть [Ctrl] і колесом миші встановіть потрібний масштаб сторінки! і все буде окей.


ОК - то ОК. Але вже тоді краще одягати пару чи більше окулярів , чим ганяти прокрутку справа наліво. Мабть дійсно прийдеться користуватися Firefox, Opera, Chrome чи Safari. Я якось пробував Opera але чомусь через днів через 10 вернувся до IE6 чи 7. До речі - який браузер з цих кращий? Звичайно, на Ваш погляд.
Meo
Горожане
+ 4
Местный
А може краще не треба?
Зараз почнеться священна війна Опероманів з Файрфоксоманами насмерть :)))
А Хромовці будуть олію в вогонь підливати.
Я користуюсь вогнелисом...
Горожане
-582
Заслуженный
пенсионер

Fenix писал:IE6 чи 7. До речі - який браузер з цих кращий? Звичайно, на Ваш погляд.


IE8
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте