Консерватизм

0
Горожане
+ 10
Почетный
гражданин
Хотелось бы привести несколько цитат о консерватизме, взгляды которого лично я во многом разделяю.

В Украине консерватизм представлен партией УКП (Украинская консервативная партия) во главе с Георгием Щокиным.

Позвольте несколько основных цитат, чтобы создать впечатление...

Георгій Щокін:
«Консерватизм — це ідеологія духовних цінностей…»


... голова УКП Георгій Щокін. Зокрема, він зазначив: «Українська Консервативна партія вважає за необхідне стати на захист української нації та українських національних інтересів і прагне встановлення української державної влади, яка б орієнтувалася тільки на Україну. Такий категоричний україноцентризм обумовлений ситуацією, що склалася в сучасному світі, де сильна, щаслива, багата Україна нікому не потрібна, крім самих українців».

— Якщо стисло, то соціалізм, а точніше — сіоно-соціалістична ідеологія, орієнтується насамперед на політичні цінності, тобто на державну владу, яку зазвичай захоплюють насильницьким шляхом; лібералізм — на цінності матеріальні, то консерватизм - це ідеологія духовності, ідеологія духовних цінностей, це ідеологія, яка спирається на споконвічну культуру власного народу, його традиції. Якщо зуміємо відродити духовність українського народу, він буде непереможним. Друга відмінність нашої ідеології — в орієнтації. Сіоно-соціалісти, включаючи «Регіони України» Януковича, переважно орієнтуються на Росію. Ліберали — на Захід, який уже впродовж багатьох років йде на поводу Сполучених Штатів Америки.

Ми ж за україноцентризм і вважаємо, що наша держава, наш народ є самодостатніми і мають право на власний історичний шлях розвитку. Ми з вами були 74 роки у складі тоталітарного об’єднання - СРСР. Нині нам пропонують точнісінько таке саме тоталітарне об’єднання - Євросоюз. Ще зовсім недавно в СРСР виховували штучну спільноту людей — радянський народ. Те саме нині зробили в Сполучених Штатах Америки. Там нині представники майже всіх націй називаються «американський народ». Хоча справжній американський народ сидить в резервації, і з 18 млн індіанців п’ятнадцять уже знищили.

По суті, Євросоюз — нова штучна наддержава, в якій Україна ніколи не займатиме чільного місця, бо чільні місця там уже всі зайнято. То ж навіщо було століттями виборювати державну незалежність, аби знову всунути свою шию в чужинське ярмо? Тому ми виступаємо за україноцентризм. Вкрадені багатства треба повернути українському народові — народові самодостатньому. У нас представлено всі відповідні верстви населення на всіх щаблях етносоціальної піраміди. Нам не потрібні ні закордонні менеджери, ні закордонні вчені – маємо своїх.

Третя наша особливість - ми вважаємо, що провідна роль в Українській державі повинна належати українській державотворчій нації, яка становить 78% населення України. Так намагаються зменшити кількість українців в Україні, недавно було навіть оприлюднено жахливу цифру: 2015 року очікується … лише 15 млн українського населення. Цього ми в жодному разі не можемо допустити. Аби цього не сталося, необхідно, щоб не менше 78% представників української титульної нації було в парламенті, уряді, президентському секретаріаті. А нині, на жаль, серед власників загальнодержавних телерадіоканалів — жодного українця; немає їх і серед найбагатших людей країни.

Я кажу: я — українець російського походження. Однак якби в уряді чи парламенті нині сиділо б 45% етнічних росіян, я так само повстав би проти цієї несправедливості. Бо господар в Україні — тільки українська нація. Усі, хто волею долі опинився на теренах України, має прийняти цю, на мій погляд, незаперечну істину й відповідно поводитися на українській землі. Себе я ідентифікую з українством, бо народився на українській землі, виріс серед українців, отримував тут освіту, мене вчили українські вчителі — то як я можу проводити якусь, наприклад, російську політику серед рідних людей, якими стали мені українці?

Так само як єврей може проводити політику Ізраїлю в Україні, якщо він їсть український хліб, отримує тут освіту, працює, одружується, народжує й навчає своїх дітей?

Через те, хоч би як кардинально звучало це висловлювання, але, по суті, нині триває національно-визвольна боротьба української нації проти чужинського засилля. І якщо ми хочемо зберегти Україну для своїх дітей та онуків, ми повинні стати на бік української державотворчої нації.

...

Наші ідейні противники - політичні партії, які належать до так званого лівого політичного флангу та «центру»: Комуністична партія України (П.Симоненко), Соціалістична партія Україні (О.Мороз), Партія Регіонів (В.Янукович), Народний союз «Наша Україна» (частково); блок Юлії Тимошенко (частково); Народний блок Литвина; блок Марчука «Єдність»; Опозиційний блок «Не Так!» (Л.Кравчук, В.Медведчук, С.Гавриш); блок Лазаренка; блок Вітренко. Звісно, неможливо співпрацювати і з тими окремими політичними партіями, об’єднаннями і рухами, які входять до перерахованих блоків, найперше на загальнонаціональному, загальнодержавному рівні. Оскільки політичні сили лівого спектру та «центру» не мають під собою ні чітких ідеологічних засад, ні національно зорієнтованих програм, ні реальних шляхів і засобів для втілення інтересів народу, його титульної української нації, - Українська Консервативна партія не має і не повинна мати з ними нічого спільного. Ми не підемо шляхом примітивної боротьби за черговий перерозподіл влади, який лише призведе до чергового ошукання власного народу. Це не наш шлях і ми ним не підемо за жодних обставин.

...
"Как отличить христиан от неверных?" "Режьте всех, бог отличит своих"
Горожане
+ 180
Великий Гуру

Цитата:Написано: Язы4ник
... г «Українська Консервативна партія вважає за необхідне стати на захист української нації та українських національних інтересів і прагне встановлення української державної влади, яка б орієнтувалася тільки на Україну. Такий категоричний україноцентризм обумовлений ситуацією, що склалася в сучасному світі, де сильна, щаслива, багата Україна нікому не потрібна, крім самих українців».



Национальная озабоченность, как правило, переходит в этнопаранойю
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 10
Почетный
гражданин
Старший сержант запаса

Цитата:Такий категоричний україноцентризм обумовлений ситуацією, що склалася в сучасному світі, де сильна, щаслива, багата Україна нікому не потрібна, крім самих українців».


Что в этом плохого?

Цитата:Национальная озабоченность, как правило, переходит в этнопаранойю


Гораздо лучше безликиго космополитизма! :law:
"Как отличить христиан от неверных?" "Режьте всех, бог отличит своих"

Цитата:Ми з вами були 74 роки у складі тоталітарного об’єднання - СРСР. Нині нам пропонують точнісінько таке саме тоталітарне об’єднання - Євросоюз.


Очень и очень некорректное сравнение.

А вообще, мне идеология партии сильно смахивает на Свободу Тягибока и КУНа.
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация