Памятник жертвам УПА

0
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Ну вот - естественная реакция. В ответ на памятники воинам УПА на западе страны на востоке поставлен памятник их жертвам.

В Луганске 8 мая открыли памятник "Жителям Луганщины погибшим от рук карателей-националистов из ОУН-УПА". Памятник находится в сквере Молодой Гвардии в центре Луганска.
Памятник представляет собой композицию с фигурами привязанной к столбу матери с закрытыми глазами, ребенка который тянет к ней руки и мужчины который их защищает со связанными веревкой руками.

И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Можна запитать ? А багато людей в нашому місті стали жертвами УПА і коли? А багато людей, завдяки групі УПА, що працювала в управі з німцями у Кременчуці, у 1941-42 роках і була розстріляна, залишилося в живих ?
Горожане
+ 180
Великий Гуру

писатель писал: А багато людей, завдяки групі УПА, що працювала в управі з німцями у Кременчуці, у 1941-42 роках і була розстріляна, залишилося в живих ?


Не путайте походные группы ОУН-М с УПА - это, как говорят в Одессе, две большие разницы.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Та ні - знову повертаюся до запитання - як багато людей замучили загони УПА в Луганську, чи в Кременчуці ? Бо це несерйозно - так дітей лякають бабаєм
Горожане
+ 298
Великий Гуру

писатель писал:Та ні - знову повертаюся до запитання - як багато людей замучили загони УПА в Луганську, чи в Кременчуці ?


Отряды УПА убивали учителей, врачей, агрономов, рабочих и других простых людей которые ехали поднимать экономику Галичины со всей Украины. Я уверен что и среди уроженцев Кременчуга есть жертвы ОУН-УПА.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 74
Великий Гуру
А я ще впевнений що серед врятованих від німців завдяки групі перекладачів, які працювали від УПА в німецькій управі є кременчужани, яким наліво і направо видавали довідки про хворобу туберкульозом та всім іншим. То що далі ?

Цитата:Отряды УПА убивали учителей, врачей, агрономов, рабочих и других простых людей которые ехали поднимать экономику Галичины со всей Украины. Я уверен что и среди уроженцев Кременчуга есть жертвы ОУН-УПА.


Ну про це я в дитинствві читав і цим мене не здивувати, а пізніше архіви з цієї справи СБУ відкрила. Але інше мене дивує. Чому на Західній Україні представників УПА шанують - чому там ніхто не протестує? Якщо таке наприклад стане в Кременчуці, де ми будемо вшановувати вбивць чи шось таке, то я перший скажу, що проти. Але мене дивує, чому на Західній Україні цього ніхто не каже, але чим ближче до Якутії, тим голоси проти звучать сильніше? В чому справа ?
Горожане
+ 180
Великий Гуру

писатель писал:А я ще впевнений що серед врятованих від німців завдяки групі перекладачів, які працювали від УПА в німецькій управі є кременчужани, яким наліво і направо видавали довідки про хворобу туберкульозом та всім іншим. То що далі ?


Факты, как говориться, в студию. Вы так много об этом говорите, что захотелось, наконец, услышать самих этих спасённых.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Ну так Ви ж історик, а не я , то і мабуть Вам варто все таки назвати прізвища - та пояснити - а чому , а як, і для чого.

Луганський Народний комітет порятунку України вимагає від прокуратури області дати правову оцінку факту встановлення у Луганську 8 травня пам’ятника “жертвам ОУН-УПА”.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Комітету.

В ній, зокрема, підкреслюється, що довкола законності процедури і місця встановлення пам’ятника точилися більш ніж дворічні суперечки через фактичну відсутність підстав для цього.

«Тільки з отриманням «регіоналами» та комуністами повноти влади, справа реставраторів сталінізму отримала своє завершення. Більше того, процедура відкриття пам’ятника стояла у плані заходів на офіційному сайті Луганської державної адміністрації, а у відкритті взяли участь віце-прем’єр України Віктор ТИХОНОВ, голова Луганської ОДА Валерій ГОЛЕНКО, Луганський міський голова Сергій КРАВЧЕНКО, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр ЄФРЕМОВ та депутат російської Держдуми Костянтин ЗАТУЛІН. Для масовості заходу були зігнані держслужбовці та представники навчальних закладів», - йдеться у заяві.

Члени Луганського Комітету порятунку України вважають такі дії представників влади «виявом неповаги до українського народу, його історії та національної пам’яті, наругою над світлою пам’яттю героїв, які боролися за волю країни».

На їхню думку, відкриття такого пам’ятника «є провокацією, що спрямована на розкол суспільства, свідченням спотворення історії, спробою підіграти Кремлю в дискредитації українського визвольного руху».
Вони також засудили практику реставрації сталінізму, «бо відкриття подібного пам’ятника стоїть в одному ряду з відкриттям пам’ятника Сталіну у Запоріжжі, встановленням десятків біл-бордів із зображенням Сталіна у такому таки Луганську».
Комітет порятунку вимагає від прокуратури Луганщини дати правову оцінку факту встановлення цього пам’ятника і винести протест.
Отец-основатель
+ 430
Аксакал

писатель писал:які працювали від УПА в німецькій управі є кременчужани, яким наліво і направо видавали довідки про хворобу туберкульозом та всім іншим


Не первый раз Вы пишите на форуме про эти справки...
Так эти бравые ребята, перешли к фашистам, чтобы кременчужан спасать? Или спасти свою шкуру? А там между делом для очистки совести и справки пораздавать?!
И ещё интересно, эти добрые люди больше ничем не занимались на службе у фашистов, кроме как справки выдавали по доброте душевной?

Не хотите памятник им в Кременчуге поставить?

Добавлено спустя 1 минуту 46 секунд:

писатель писал:Луганський Народний комітет порятунку України


А кто это? Отпрыски Тягнибока?
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
писатель,
Я вам назову такого человека!
Подбуртный Андрей Анисимович. Уроженец с. Комендантовка, украинец.
Я сам не видел, но его имя выбито на плитах Бухенвальда!
А попал он туда после побега из Освенцима, а в Бухенвальд после "подвига" хлопців - освободителей Украины от украинцев. Они проявили бдительность и сдали гестаповцам двух підозрілих москалів. История ту длинная. В пытках ему дверями отрубили пальцы на левой руке: по диагонали - указательный без ногтя, мизинец отрублен полностью! Пытали "свои", немец мараться не хотел. Бежавшего вместе с ним белоруса (родом из под Гомеля) немец застрелил на "орёл-решку", для устрашения. Пытался узнать, кто помог бежать из лагеря. Да они ни кого не выдали! Умер уже этот человек. Светлая ему память! А я увы - обидно, досадно, кто же знал, что вот так перевернётся история! Кто же знал, что полицаи, охранники конц лагерей, - теперь наши освободители и борцы за незалежнысть!
А я не расспросил его обо всём подробно...
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация