Проект "Школа підготовки до дорослого життя"

0
Горожане
Блиц-мать
Mashenka
19:50, 22.02.2011
АНОТАЦІЯ ПРОЕКТУ
Назва проекту: «ШКОЛА ПІДГОТОВКИ ДО ДОРОСЛОГО ЖИТТЯ».
Назва організації, що подає проект: Громадська організація «Наше майбутнє ХХІ Сторіччя».
Стислий опис запропонованого проекту:
В рамках проекту буде створено школу соціальної адаптації та практичної підготовки до «дорослого» самостійного життя близько 150 випускників та учнів 6-11 класів Кременчуцької загальноосвітньої школи-інтернату ім. А.С. Макаренка – цільова аудиторія проекту. Її буде відкрито на базі санітарно-побутового комплексу навчального закладу, який представляє собою окреме відремонтоване 2-кімнатне приміщення з кухнею та окремим санвузлом (фото додаються). Доукомплектоване за кошти проекту приміщення походитиме на звичайне помешкання для однієї сім’ї – двокімнатну квартиру. В таких імітованих домашніх умовах буде проводитися соціальна адаптація та практична підготовка цільової аудиторії проекта з метою їх подальшої інтеграції у суспільство.
В рамках проекту буде реалізовано два компоненти. В рамках першого компоненту цільову аудиторію навчатимуть таким життєвим навичкам як догляд за домашнім господарством, планування особистого та сімейного бюджету, готування страв, закупівля в реальних умовах (магазин, супермаркет, ринок) продуктів харчування, промтоварів, одягу тощо. Крім того, дітей практично буде навчено вмінню користуватися побутовими приладами, банкоматом, ай-боксом, електронними довідковими службами, Інтернетом та ін. Для реалізації першого компоненту передбачається закупівля кухонних меблів та обладнання (частково) для кухні, посуду, продуктів харчування тощо – це буде зроблено з метою проведення уроків кулінарії для представників цільової аудиторії.
Другий компонент проекту передбачає проведення для цільової аудиторії семінарів та фасилітацій, рольових ігор, практичних занять, в програмі яких будуть розглянуті наступні питання: знання власних прав, застосування в житті положень чинного законодавства, комунікації, стосунків з оточуючими, гендерні ролі особистості, пошук роботи та навчання (профорієнтація), безпечний спосіб життя, надання першої медичної допомоги, організація дозвілля, аспекти подружнього життя, принципи усвідомленого батьківства, формування відповідального прийняття рішень і виходу з конфліктних ситуацій, вирішення складних питань при пошуку соціального житла, небезпечні ситуації, в які можна потрапити тощо.
Дітям також буде запропоновано долучитися до груп самодопомоги з метою подолання у них своєрідної психологічної позиції «ми» та «вони» – суспільство за межами ЗОШ-інтернату. Для них працюватиме дебатний клуб, участь в якому допоможе їм навчитися виступати з промовами, відстоювати власну точку зору, вести переговори та іншим навичкам, які необхідні людині в сучасних умовах. Членам клубу також буде запропоновано ведення щоденника, в якому вони зможуть робити записи стосовно власних думок, відчуттів, мрій тощо. За бажанням дітей інформацію із щоденників буде використано для удосконалення процесу соціальної адаптації до «дорослого» самостійного життя в умовах фінансово-економічної кризи.
Для обговорення результатів проектної діяльності, в рамках реалізації проекту буде проведено круглий стіл за участі представників цільової аудиторії, ЦСССДМ, ЗОШ-інтернату ім. А.С. Макаренка, обласного управління освіти, ЗМІ. Резолюцію круглого столу буде передано Управлінню освіти Полтавської облдержадміністрації.
Для визначення рівня впливу проектних заходів на цільову аудиторію та стан підготовки учасників школи до «дорослого» самостійного життя, на початку, в середині і в кінці терміну реалізації проекта буде проведено тестування (розширене анкетування) цільової аудиторії. Це надасть виконавцям проекту можливість оцінити ефективність проектних заходів та внести корективи у роботу з цільовою аудиторією.

Вот какой проект удался нашей Машеньке!! Окончательное подписание документа произошло 22 июля в Киеве. Проект рассчитан на 1 год называется "Школа підготовки до дорослого життя". Финансироваться он будет международным фондом "Відродження" и Всеукраинским благотворительнім фондом "Крона".
В социально-бытовом комплексе интерната им. Макаренко, состоящего из душевой комнаты и кухни с небольшой столовой, будет поставлена кухонная мебель предположительно к 1 сентября.
В бюджетную документацию заложено покупка кухонных принадлежностей.
Занятия ориентированы на 8 и 11 класс, выпускные классы интерната.

А теперь внимание! У КОГО ДОМА НАЙДУТСЯ лишние чашки-миски, то приносите! Ведь посуда бьётся всегда
Это я писАла от имени и по поручению Машеньки

Ну, и от себя...
Теперь на законных основаниях уж мы развернёмся на этой кухне!!!!!
Приглашаются все неравнодушные люди - квалифицированные и не очень: ПОВАРА, ПСИХОЛОГИ, ПАРИКМАХЕРЫ, ПЕДАГОГИ И ПРОСТО ЛЮДИ разговорчивые и не очень, весёлые и хмурые, девочки и МАЛЬЧИКИ!!
Горожане
+ 509
Аксакал
Ай да Машенька!! Ну, что могу сказать? Хорошее дело, нужное. Но сложное настолько, что, боюсь, никто из нас даже не подозревает насколько!!
Sarabi, а ты как думаешь, твое какое мнение?
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
Блиц-мать
Mashenka
19:50, 22.02.2011

Цитата:Sarabi, а ты как думаешь, твое какое мнение?


Та я была в шоке, когда всё узнала!!!
Мы же поддержим её, правда? Тебе, как педагогу, и карты в руки, ну и я в стороне не останусь...
Горожане
+ 509
Аксакал

Sarabi писал:Мы же поддержим её, правда?



Конечно, поддержим! Мне лично безумно интересно!

Sarabi писал: Тебе, как педагогу, и карты в руки , ну и я в стороне не останусь...



Знаешь, здесь не столько педагогика нужна, сколько жизненный опыт. А он есть у тебя! Сына хорошего смогла вырастить? Значит и в этом деле ты незаменимый человек.
А я своим детям до сих пор открываю глаза на многие вещи. И психологию мы изучаем. и физиогномику, и риторику..:-)))) Так что ВСЕ, независимо от образования, но обязательно мудрые, контактные и позитивно настроенные люди - это наши соратники!:-)
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 28
Почетный
гражданин
Сегодня дизайнер замерил кухню, в субботу-понедельник будет готов эскиз))) Планируемое открытие 30-31 августа либо первые числа сентября. Учасники волонтерской группы приглашаються вне конкурса. В бюджете проекта заложено: изготовление и установка кухонной мебели, покупка кухонних бытовых приборов, посуды, продуктов питания для уроков кулинарии. Кроме того, планируються проведения екскурсий для детей.

Единственно, что надо будет скинуться нам (если вы не против) на досточки, тряпочки и т.п.

Очень-очень хочу видеть всех старых и добрых знакомых и конечно же познакомиться с новыми)))


Sarabi, отбой по занавескам, там уже жалюзи повесили


Добавлено спустя 1 минуту 5 секунд:

и с меня один чайный сервизи еще что-то дома поищу
Молодой девушке требуется некоторое время, чтобы найти мужчину на всю жизнь. Это не мешает ей тем временем выходить замуж. (с) Колетт, фр. писательница
Горожане
+ 266
Великий Гуру
Mashenka
19:51, 22.02.2011

Mashenka писал:Единственно, что надо будет скинуться нам (если вы не против) на досточки, тряпочки и т.п.


Скинемся обязательно!
А фартуки у меня или у тебя?

Добавлено спустя 48 секунд:

Или мы их уже пристроили? Если кому-то подарили, то я посмотрю ещё.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин

Mashenka писал:Единственно, что надо будет скинуться нам (если вы не против) на досточки, тряпочки и т.п.


Если возьмете в долю, то я тоже скинусь.
Горожане
+ 266
Великий Гуру
Mashenka
19:51, 22.02.2011

klg писал:Если возьмете в долю, то я тоже скинусь.


Возьмём, с удовольствием!
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 85
Заслуженный
пенсионер
Mashenka
19:51, 22.02.2011
Можете на меня расчитывать.
У настоящей любви нет срока годности:-)
Горожане
+ 28
Почетный
гражданин
ruda98,
у тебя, мы их вроде некому не дарили
Молодой девушке требуется некоторое время, чтобы найти мужчину на всю жизнь. Это не мешает ей тем временем выходить замуж. (с) Колетт, фр. писательница
 
Тема закрыта.
  • Данная тема закрыта. Вы не можете отвечать в ней.