Интервью с Глуховым про музей, мосты и дороги

0
Горожане
0

Цитата:— Когда доведут до завершения реконструкцию Краеведческого музея? Ну, больно смотреть на это здание.

— Щодо стану Краєзнавчого музею, я повністю згодний з кременчужанами, що він не може мати такий вигляд. Це культурний центр міста, його духовна складова, де зібрана документальна історія Кременчука, а у змістовних музейних експонатах відображено його розвиток — від часу створення до сучасності. Безумовно, музей повинен мати відповідний статус та зовнішній вигляд.

У 2007 році ми прийняли рішенні провести капітальний ремонт музею, але кризові 2008-2009 роки не дозволили виконати заплановане. Проте, вже в цьому році, коли тільки з’явилася можливість, ми визначили музей пріоритетним напрямом роботи у бюджеті розвитку Кременчука. Протягом року буде завершено капітальний ремонт зовнішнього фасаду Краєзнавчого музею і він стане окрасою міста та вулиці Леніна. Для цих потреб виділено на 2010 рік 500 тисяч гривень. Фахівці порахували і дали висновок, що для визначеного обсягу робіт їх достатньо. Якщо ж не вистачатиме, ми знайдемо необхідні кошти, але заплановане виконаємо.

Відносно Парку миру і Гонгу миру. Кошти спрямовані з бюджету не тільки на облаштування Гонгу, але й на подальше впорядкування музейного комплексу в Парку — куди входить музей бойової техніки під відкритим небом та Алея Слави. Гонг — частина цього комплексу.

Такий символ, як Гонг миру, традиційно встановлюється у столицях країн, або у великих історичних та культурних центрах. Кременчук — не столиця і не знаходиться поряд з нею. Але місто пережило жорстокі часи воєнного лихоліття і для нас велика честь мати на своїй території символ миру. Зрозуміло, що міська влада хоче належним чином впорядкувати місце, де знаходитиметься Гонг миру. Воно повинне відповідати статусу вшанування історичної пам’яті людства, українського народу, історії Кременчука.

— Что будет с новым кременчугским мостом? ТЭО сделали, а денег на проект так и не дали? Ведь Янукович перед выборами обещал помочь, если станет главой государства — поспособствует в реализации такой наболевшей темы для города. Даже меморандум с Вами заключил.

— У період моєї роботи заступником та першим заступником колишнього мера Кременчука Івана Кіндратовича Пономаренка (1991-1994 роки ) була напрацьована програма будівництва нового мостового переходу. Навіть на рівні Президента України було заявлено, що кременчуцький міст будуватиме японська фірма. На жаль, із тодішньою зміною міської влади напрацювання були втрачені.

У 2006 році спроби із відновлення цього процесу завершилися виділенням коштів з державного бюджету на техніко-економічне обґрунтування будівництва нового мосту. ТЕО підготували, але далі загальмувалося його затвердження в уряді. Втрутилися політична нестабільність, коли ми не встигали ще й документи передати в один уряд, а йому на зміну приходив інший і все доводилося переробляти знову.

Сьогодні вийшли на третє коло. Збираємо погодження, щоб передати пакет документів до нового Кабміну і сподіваємося на подолання вето міністерства фінансів, яке вважає, що це не державний, а комунальний об’єкт, і тому він повинен будуватися за міські кошти. Як ви розумієте, у нас такої суми — в 1,5 млрд. доларів — не буде ніколи, а мостовий перехід, безумовно, є об’єктом стратегічного і державного значення. Тому тут необхідна концесія, інвестиції і державна підтримка. Це добре розуміє і Президент України, який, перебуваючи в місті у статусі кандидата, після проведених переговорів повністю підтримав нас і підписав спільну угоду, де першим пунктом стоїть будівництво нового мостового переходу. Зрозуміло, що зараз йде становлення державної влади, Уряду України і в них є певні завдання, тому ми домовилися із губернатором області, що всьому свій час.

— Вопрос по существующему мосту. Его ремонтировали, но ямы каждый год как появлялись, так и появляются? Что делать?

— У 2007 році відбувся капітальний ремонт існуючого мосту. Варто розуміти, що міст — це не комунальна власність Кременчука, він у віданні керівництва Південної залізниці. Протягом 2006-2007 років міська влада ставила запитання перед залізницею і Мінтрансом про виділення коштів на ремонт мосту. Далі вже було тягнути нікуди. Проте, направлених фінансів на повний обсяг робіт явно не вистачало. До того ж тендерні процеси, які проводила «Укрзалізниця», затягнулися, і ремонт було розпочато напередодні осіннього періоду. Можна було відмовитися від нього у 2007 році, але не було впевненості, що гроші, виділені у кошторисі, залишаться і на наступний рік. Разом із Південною залізницею все ж прийняли рішення провести ремонтні роботи. Основні з них — це ремонт несучих конструкцій мосту, який був виконаний у відповідності до запланованого. Зробили і капітальний ремонт покриття. Але міст — не стаціонарна споруда, вона завжди у русі, під великим навантаженням потягів та автотранспорту. Відповідно є і певні руйнування, до того ж минуле літо було дуже спекотне, і асфальт на мосту просто «поплив». Безперечно, ми намагаємося своєчасно впливати на вирішення цих проблем і проводити необхідний ремонт. Будемо це робити і надалі.

— Областная власть пока не спешит с помощью в создании городского онкодиспансера в бывшем военном госпитале. Кременчуг сможет своими силами это сделать?

— По-перше, на сесії прийнято рішення про виділення коштів на проектні роботи по цьому об’єкту. По-друге, рішення Кабміну про передачу приміщення колишнього військового шпиталю не повністю відповідає нашим планам щодо нього. Тому зараз потрібно виконати проект і знати, які кошти потрібні на відновлення роботи об’єктів колишнього військового шпиталю. Також у Кабінеті Міністрів повинні внести зміни до рішення, щоб цей об’єкт ми могли використовувати під онкодиспансер та інші лікарняні заклади. Зараз в урядовому рішенні написано, що ми не можемо передавати об’єкт у концесію чи оренду, і онкодиспансер — це обласна власність. Звідси виникає протиріччя, коли колишній шпиталь на сьогодні — це вже власність міста, тоді як диспансер — обласна?! Такі невідповідності варто усунути.

— Сколько будет длиться на городских дорогах «ямочный» ремонт, и как Вы оцениваете состояние кременчугских «автошляхів»?

— Оцінюю, як і всі автомобілісти, тому що за кермом кожного дня. І всі відповідні служби отримують від мене «на горіхи» за стан доріг. Але, на жаль, на цей час чимало проблем додала ситуація із пізнім прийняттям бюджету. Фактично в борг ми працювали і ремонтували дороги. Сьогодні є певна заборгованість нашого підприємства — шляхо-ремонтного будівельного управління перед постачальниками бітуму. Проте, вже з прийняттям бюджету зроблено відповідний розподіл і направлено до казначейства. Тому надалі, в посиленому темпі, продовжаться ремонтні роботи на кременчуцьких дорогах. Складено графік, визначено дороги, що потребують першочергового ремонту. Відносно термінів, вважаю, що потрібно ще місяць для завершення ямкового ремонту. Паралельно з цим проводитимемо і капремонт доріг — на вул. Халаменюка та, за домовленістю по коштам інфраструктури з НПЗ, на вул. 50 років Жовтня на Молодіжному.

— Как Вы прокомментируете весенний ажиотаж с подтоплением в отдельных районах города? Городские службы отработали как надо?

— Це не був ажіотаж. Міська влада гостро поставила питання, адже виникла ситуація, яка могла б призвести до серйозних проблем з підтопленням будівель і споруд наших городян. Тому ми націлювали наші надзвичайні та комунальні служби, громадські формування на відповідне розуміння складності ситуації. Здійснювали заходи, аби у нас був необхідний запас пально-мастильних матеріалів, резерв коштів на ці потреби, і щоб населення Кременчука розуміло — в разі необхідності ми готові надати їм всю необхідну допомогу.

— Что планируется реконструировать в сквере «Октябрьский» в центре города?

— По скверу «Жовтневий» є проект, його реконструкція оцінюється десь у 4 млн. грн. З них трохи більше 1,5 млн. грн. спрямовані на реконструкцію фонтану, все інше стосується комунікацій, паркових доріжок, освітлення скверу. Частину робіт було виконано під час реконструкції вул. Леніна. Зараз головне — зробити в цьому році фонтан для кременчужан, а далі будемо дивитися згідно із фінансовим забезпеченням.

— Скоро лето, Центральный пляж в городе будет в нормальном состоянии, в плане уборки, пляжных кабинок и навесов?

— Від минулого року ми не тільки Центральний пляж облаштовуємо, але й пляжі в Автозаводському і Крюківському районах. Три офіційних місця відпочинку біля Дніпра — під опікою міської влади і робиться все необхідне для їх належного облаштування — з роздягальнями, туалетом. На сьогодні весь Центральний пляж ми не можемо впорядковувати. По-перше і кременчужани його не весь використовують, частина залучається для проведення спортивно-розважальних заходів, і ми з цим погоджуємося. Але ту частину, яку обслуговуємо, приводимо до повної відповідності пляжній структурі. Вже набрані рятувальники, які будуть працювати на міських пляжах. До того ж ми звертаємося до всіх підприємців, які торгують біля місць відпочинку, про те, що ми будемо жорстко відноситися до реалізації алкогольних і слабоалкогольних напоїв.

— Много говорили о строительстве нового стадиона в «Городском саду» для домашних игр чемпионата Украины футбольной команды «Кремень». Когда же оно будет завершено?

— Міська влада дуже розраховує, що нам вдасться, разом з народним депутатом Олегом Бабаєвим, завершити будівництво стадіону в «Міському саду». Олег Бабаєв прикладає багато зусиль аби винайти кошти на зведення стадіону. І через державний, обласний і міський бюджети він робив необхідне аби залучити кошти. На жаль, на сьогодні ми не змогли виділити з міського бюджету фінанси на будівництво. Сподіваюся, що надалі ми перерахуємо на це певну суму коштів. Строки будівництва? Якщо вдасться вирішити необхідні фінансові залучення, то зможемо завершити побудову стадіону у цьому році, ні — перенесемо на 2011 рік.

Проблема відсутності комунального стадіону очевидна, його просто немає. Всі існуючи — у власності підприємств, один — у підпорядкуванні університету. Тому ми зацікавлені, щоб не тільки був стадіон у «Міському саду», який матиме характер тренувальної бази із штучним газоном (а за відсутності місця, де грати, зможе виконувати і завдання домашньої арени для нашої команди «Кремінь»). У майбутньому сподіваємося мати повноцінний комунальний стадіон. Але для цього потрібні кошти з певними змінами у Бюджетному кодексі. Можливо, у подальшому вони відбудуться.

— В городском совете достаточно состоятельных людей Кременчуга, насколько это помогает городу и помогает ли вообще?

— Щодо заможних людей, то я грошей інших не рахую. У міській раді є керівники підприємств та організацій різних форм власності. На прикладі відзначення 65-ї річниці Перемоги, можу сказати, що не один депутат не залишився осторонь. В міру своїх можливостей, у тому числі і фінансових, вони активно долучилися до підготовки та проведення святкових заходів. Більшість міських депутатів з розумінням ставиться до тих звернень, що надходять від міських дитячих садків, шкіл, лікарень. І намагаються, завжди допомогти, як то у ремонті шкільних чи лікарняних приміщень.



Источник
Горожане
+ 39
Заслуженный
пенсионер
...сказки на ночь...
...Сегодня с нами ты не пьешь, а завтра Родине изменишь...!!!
Горожане
+ 111
Заслуженный
пенсионер

Цитата: У 2007 році ми прийняли рішенні провести капітальний ремонт музею,

Три года решение принимали

Цитата: далі будемо дивитися згідно із фінансовим забезпеченням.


ну тут все понятно ..
Еще через пару лет, такое же интервью, только даты поменяются. а так можно слово в слово печатать ....
Диссертацкая:
Лучше дважды без прелюдий, чем единожды однажды.
И мыльные пузыри без мыла..
plc
Горожане
+ 16
Старожил

Алька писал:ну тут все понятно ..
Еще через пару лет, такое же интервью, только даты поменяются. а так можно слово в слово печатать ....



А вот не пару лет... Уже в этот вторник приезжает Азаров - спрашивать у Глухова куда бабки дели...
Горожане
+ 28
Почетный
гражданин
Азаров уже не приезжает
Молодой девушке требуется некоторое время, чтобы найти мужчину на всю жизнь. Это не мешает ей тем временем выходить замуж. (с) Колетт, фр. писательница
Горожане
+ 23
Почетный
гражданин

plc писал:Уже в этот вторник приезжает Азаров - спрашивать у Глухова


Не давайте себя разводить. Неужели, чтобы спросить - нужно приезжать? Было бы желание - убрали бы, как и Надошу без шума и пыли.
Горожане
+ 4
Гастарбайтер
Дивіться пост в сусідній темі
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация