Защита животных

0
Горожане
+ 2
Залетный
[img]http://www.kremenchug.ua/uploads/forum/posts/2010-10/1286820593_82749297.jpg[/img]





Уважаемые кременчужане! мы можем остановить бойню на улицах нашего города. Представляем Вам открытое письмо к власти, под которым Вы можете поставить свою подпись.


Міському Голові м. Кременчука
Глухову М. В.

Осередкам політичних партій

Директору КП «Спецсервіс"

Прокурору м. Кременчука

Управлінню Держветмедицини
Полтавської області


Відкритий лист від громадян міста Кременчука
Ми, громадяни міста Кременчука, що нижче підписалися, звертаємося до органів міської влади з вимогою вжити відповідних дій щодо припинення в місті жорстокого поводження з тваринами, що порушує Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження».
Ми глибоко обурені пропагандою насильства та вбивствами тварин, що регулярно відбуваються в нашому місті на очах дорослих і дітей та наносять непоправний збиток психічному та фізичному здоров’ю громадян, являються злочином, що замовляється міською владою і сплачується за рахунок коштів міської громади, за який згідно ст. 299 Кримінального кодексу України передбачене покарання шляхом позбавлення волі до 2-х років.
Так, тільки протягом цього року вбито, більше 2 500 безпритульних тварин згідно звіту підприємства «Спецсервіс» (опублікованого в газеті «Програма Плюс» від 17.09.2010 р.) В усіх випадках відбувається грубе порушення Законів та свавілля працівників «Спецсервісу».
Ст 4 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» визначає основні принципи поводження з тваринами, серед яких, зокрема, визначена заборона жорстоких методів умертвіння тварин, несумісність жорстокого поводження з тваринами вимогам гуманності і моралі.
Але фактично основні приницпи поводження з тваринами, а також інші правові норми Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» не виконуються, а навіть і просто попираються з боку комунального підприємства «Спецсервіс».
Так, по-перше, винищення тварин проводиться серед білого дня та перетворює вулиці і двори міста на місце жорстокої бійні, змушуючи спостерігати за цією дикістю Кременчужан, в т.ч. неповнолітніх, що є прямим порушенням ст.24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», згідно якої вилов собак, котів та інших домашніх тварин проводиться за відсутності стронніх осіб із 5-ї до 7-ї години або після 20-ї години (влітку – після 22-ї години.)
« - Коли собаки падали, він натягав рукавички, брав собаку за холку та закидав її у машину. Я коли це побачила у мене стався шок! А це ж відбувалося під час канікул, у дворі гуляли діти… Моя старша донька як дізналась про відстріл, у неї була істерика…» (із свідчень очевидців подій на першому Занасипі, газета «Телеграф» від 16.04.2010) ,
«– У нас тут серед білого дня собак «відстрілюють», Як це так: все робиться на очах у всіх, і діти дивляться!» ( із свідчень очевидців подій на Раківці, газета Телеграф від 04.06.2010 ).
Своїми діями виконавці та замовники злочинного полювання ведуть пряму пропаганду насильства та жорстокості в суспільстві, змалку привчаючи дітей, що вбивство – це нормально. Виникає ряд питань: Хто за це відповідальний? Хто компенсує покалічену психіку дітей та дорослих? Також реєструвалися випадки різкого погіршення фізичного здоров’я громадян внаслідок пережитого стресу. Чи мешканці міста повинні прикидатися, що нас це не зачіпає, а насильство – це буденно і нам подобається!? Який приклад подається нашим дітям?! З якими душевними якостями і принципами вони виростуть у такому середовищі?! Подібні дії, а саме пропаганда та заклики до жорстокого поводження з тваринами є порушенням ст. 5 та ст. 6 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження
По-друге, згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», відповідно ст. 23 «вилов безпритульних (загублених, покинутих, залишених без опіки і бродячих) тварин проводиться з метою: повернути їх володільцям; регулювання їх чисельності відповідно до вимог цього Закону». На ділі відбувається банальне вбивство.
Вважаємо за необхідне звернути увагу на те, що відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову. Тобто, ні про які вбивства та евтаназії на місці не йдеться. Перший етап в процедурі поводження з безпритульними домашніми тваринами – це їх вилов, який відповідно до цього ж закону має відбуватися гуманними методами із застосуванням технічних приладів, що не можуть травмувати та завдати будь-яку шкоду тварині.
Ст. 16 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» дозволяє у випадках передбачених законом застосовувати евтаназію до тварин, але згідно ст. 17 цього ж Закону визначає, що при умертвінні тварин мають дотримуватися такі вимоги:
1) умертвіння проводиться методами, що виключають передсмертні
страждання тварин;
2) приміщення, де проводиться умертвіння, повинно бути відокремлене від приміщення, де утримуються інші тварини
Тобто згідно вищевказаної норми евтаназію тварин дозволяється виконувати тільки у спеціально відведенному приміщенні.
3) забороняється застосовувати негуманні методи умертвіння тварин, що призводять до загибелі від задушшя, больових ін’єкцій, отруєння, курареподібних препаратів, та інші больові методи.
Але ці вказівки Закону не виконуються, процедура поводження з безпритульними тваринами самочинно спрощується співробітниками підприємства «Спецсервіс», адже навіщо виловлювати тварин, тримати їх у себе, проводити ветогляд, створювати для них необхідні життєві умови, шукати їх господарів або нову добру родину, якщо можна просто вбити тварину на місці і позбавитися купи проблем?!
«– Нам сказали, що собаки прокинуться через три години. Однак дві з них лежали ще з четверга. Потім однієї не стало, а щодо іншої – ми телефонували, нам пообіцяли забрати її у понеділок.»
«Мешканці стверджують – собака, яку приспали на три години комунальники і забули забрати, не ожила. Її труп провалявся мінімум п’ять днів.» (із свідчень очевидців подій на першому Занасипі, газета «Телеграф» від 16.04.2010)
«Бім заскочив у квартиру переляканий – з його шиї стирчав шприц. Валерія Прокопівна поклала Біма на його улюблену подушку. Там деякий час на очах у хазяйки собака корчився у конвульсіях, задихався, а потім помер…» ( із свідчень хазяйки тварини, газета «Телеграф» від 12.03.2008).

«Приспаних» подібним методом тварин протягом року могли спостерігати мешканці майже усіх мікрорайонів міста. Як в цивілізованому суспільстві може відбуватися, що діти гуляють на дитячому майданчику або в парку і наступають на мертвих тварин?! Чи не здається санітарній службі міста, що мертві тварини, що розкладаються, несуть в собі значно більшу небезпеку, ніж живі?
Підприємство «Спецсервіс» звітує, що за 9 місяців поточного року відловило більш ніж 2500 собак і 20 котів. У місті є єдиний притулок для тварин, він розрахований на 23 тварини. Виникає логічне запитання: якщо ці 23 щасливця із числа відловлених, то де поділися 2477 собак і 20 котів? І чому власники тварин, що «попали під роздачу» не завжди можуть знайти своїх улюбленців серед живих? І ще цікаво – звідки у Комсомольському парку час від часу прямо на галявинах опиняються трупи тварин? І чому підприємство «Спецсервіс» скаржиться, що могильники для тварин переповнені? І що зроблено міською владою для регулювання чисельності безпритульних тварин відповідно до вимог Закону?
Чому такі поняття, як «вилов» і «регулювання чисельності» міська влада ототожнює з банальним вбивством?

По-третє, в місті Кременчук живуть здебільшого ментально здорові, освічені, розумні та цивілізовані люди, які дбають про свої родини і майбутнє своїх дітей, і ніхто не хоче, щоб їх діти росли в жорстокому, деградованому суспільстві. А рівень суспільства окреслюється наскільки суспільство дбає про слабших, менших, незахищених. В суспільстві, де вбивство тварин допускається, вбивство людини – це наступний крок. Безпритульні тварини – не сміття! Це живі істоти. Жорстокість до людей починається з жорстокості до братів менших. Виходить рівень нашого славного міста Кременчука – це дикість, невігластво і повна деградація? Хто доводить Кременчук до такого рівня! Навіщо із року в рік витрачати кошти міської громади на безглузді вбивства, якщо такий сумній досвід доводить лише те, що скоротити чисельність безпритульних тварин за рахунок винищення неможливо?! Темпи їх розмноження просто геометричні і відповідальність за це покладається на нас, людей – бо ж собаки і коти – це історично домашні тварини, навіть, якщо вони в даний час залишились покинутими і бродячими.
Невже міській владі не знайомі значно економніші, гуманніші та цивілізовані методи, з допомогою яких у цивілізованих країнах та навіть, у деяких містах України, ця проблема успішно вирішується.

Наші вимоги:
1. Негайно припинити масові вбивства тварин.
2. Розробити програму гуманної регуляції чисельності безпритульних тварин шляхом стерилізації із залученням міської громади, кінологічних організації міста, екологів та інших спеціалістів у відповідних галузях.
3. Провести перевірку діяльності КП «Спецсервіс-Кременчук» комісією із залученням представників громади міста.
4. Надати громаді звіт – скільки коштів за останні 5 років було виділено на винищення тварин та скільки коштів на допомогу їм і стерилізацію. Яким чином були витрачені ці кошти.
5. Постійно інформувати громаду та вести жорсткий облік та контроль коштів, які надходитимуть у міський бюджет як податок за утримання домашніх тварин. (у розмірі 15 грн.)

Ми розраховуємо на розуміння міської влади та громадських об’єднань. Наголошуємо, що суспільство та міська громада не ворог міській владі. Протиставлення людей і влади вже привело до сумних наслідків. Ми не створюємо проблему, а пропонуємо допомогу суспільства у вирішенні складної, вже давно існуючої проблеми і дуже хочемо, щоб наше місто було одним із перших кому це вдасться. Щоб нас наслідували інші міста України (замість того, щоб показувати звірства над тваринами у Кременчуці по загальнодержавному телебаченню та в мережі інтернет). Вирішення проблеми по типу: немає людини – немає проблеми, винищемо безпритульних тварин і будемо щасливими - вже давно застаріло. Крім людських, іноді дуже варварських законів, існують закони життя, які не можна порушувати без жахливих наслідків для суспільства. І тільки від нас залежить, чи будемо жити цивілізовано, чи так, як живемо.


Мешканці міста Кременчука
(підписи додаються)

Всех, кто хочет принять участие в сборе подписей, приглашаем выразить свою гражданскую позицию. Ждём Вас 13 октября (в среду) по адресу: квт. 101, дом 10Б, кв. 3. с 17.00 до 20.00, контактный телефон 097 4427007
Горожане
+ 1
Местный
Перед выборами может хоть кто-то зашевелится, и собачкам в приют перепадет средств хоть сколько то...
0503082525, 0969557675 Катя
Горожане
0
Командировочный
inna, как успехи? Много ли вчера было людей, сколько подписей собрали?
ras
Горожане
Почетный
гражданин

inna писал:Наші вимоги:
1. Негайно припинити масові вбивства тварин.
2. Розробити програму гуманної регуляції чисельності безпритульних тварин шляхом стерилізації із залученням міської громади, кінологічних організації міста, екологів та інших спеціалістів у відповідних галузях.
3. Провести перевірку діяльності КП «Спецсервіс-Кременчук» комісією із залученням представників громади міста.
4. Надати громаді звіт – скільки коштів за останні 5 років було виділено на винищення тварин та скільки коштів на допомогу їм і стерилізацію. Яким чином були витрачені ці кошти.
5. Постійно інформувати громаду та вести жорсткий облік та контроль коштів, які надходитимуть у міський бюджет як податок за утримання домашніх тварин. (у розмірі 15 грн.)


1. Ага, и пусть кусают прохожих.
2. За ваши деньги стерилизация?
3. Вы ещё попросите депутатскую и мэрскую деятельность проверить (ключивые слова: розовые очки и т. п.)
4. Да, они так и разбежались, вы ещё про ремонт моста попросите отчёт...
5. Податок? Нет у меня животных дома. А что это? А это вам показалось, вы не могли его увидеть без санкции суда...
Забаненные
Почетный
старейшина
Против. Собак отстреливать. Защитников животных лечить. Деньги пробухать :)
"Я смотрел в эти лица и не мог им простить
Того, что у них нет тебя и они могут жить..."
В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин
Собак без хозяина - стерилизовать путём отстрела.
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
0
Аксакал
О! Я тоже за то, чтобы отстреливать защитников животных!
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Горожане
+ 7
Почетный
гражданин

inna писал:Бім заскочив у квартиру переляканий


Хозяин не контролировал свою собаку?

inna писал:очах у хазяйки собака корчився у конвульсіях, задихався, а потім помер…


А добить, чтоб не мучался?


inna писал:що вбивство [животных]– це нормально


а Вы едите котлеты из бурёнок и хрюшек, умерших естественной смертью?


inna писал:чому підприємство «Спецсервіс» скаржиться, що могильники для тварин переповнені?


Наверное, денег хотят

inna писал:шляхом стерилізації


Вроде бы собаки не насилуют прохожих - они их только кусают. У "стерилизованной" собаки выпадут зубы?
"нельзя попустительствовать беспорядку ради того, чтобы избежать войны, ибо войны не избежать, а преимущество в войне утратишь"
Горожане
+ 5
Местный
Сразу напишу - я люблю собак, у самой дома собака, сама пристроила 6 взрослых и 4щенка(предварительно сделав им прививки и глистогонку ), но - я согласна с мужской частью форума написавшей сдесь. Собак с улицы нужно убирать. И как не прискорбно стерилизация не помогает собакам не кусатся, поэтому по крайней мере агресивно настроеных собак прийдется отстреливать( собственно их и пристроить без вариантов).
А что касается Бима, собаку конечно жалко, но почему он бегал сам по улице, если уж завели собаку то потрудитесь ее выгуливать, а не отправлять в самостоятельный выгул.
Вот ответьте,что вы сделаете если вас укусит собака с хозяином, я думаю вы все же поинтерисуетесь здорова ли собака, есть ли у нее прививки от бешенства? А вот если вас щапнет уличная псинка? Вот тогда что будете делать? На собственном опыте узнала - нужно либо найти собаку и оплатить ее отлов и содержание в течении 2 недель в приюте, либо идти делать прививки от бешенства. Мне вот повезло, после того как меня некоторое время назад цапнула милая собачка,которую сердобольные старушки подкармливали, я все таки смогла ее найти , ее поймали, и она слава богу оказалась здорова.
«В одних людях живет Бог, в других – дьявол, а в третьих, только глисты».
Забаненные
Почетный
старейшина

Lusi писал:Вот ответьте,что вы сделаете если вас укусит собака с хозяином, я думаю вы все же поинтерисуетесь здорова ли собака, есть ли у нее прививки от бешенства?


Да, конечно... а потом вежливо попрошу хозяина извиниться, потому что собака сделала мне больно

Первое что я сделаю - позвоню знакомому, поинтересуюсь не продал ли он свой пистолет :)

Добавлено спустя 13 минут 11 секунд:



... прошло какое-то время ...

"Я смотрел в эти лица и не мог им простить
Того, что у них нет тебя и они могут жить..."
В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте