Нефтяное пятно

0
Горожане
+ 16
Гражданин
Как вам новость про нефтяное пятно на Днепре, длиной 30 км, движущееся от Черкасс к нам? Кто знает, насколько это серьезно может коснуться проблемы водоснабжения Кременчуга?
Горожане
0
Аксакал
Откуда вести?
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Горожане
+ 16
Гражданин
Выпуск новостей полчаса назад на "1+1"
Горожане
+ 67
Гражданин
По річці Рось у напрямку Кременчуцького водосховища рухається нафтова пляма



Нафтова пляма з річки Рось уже в районі села Сокирне уздовж правого берега Кременчуцького водосховища. Саме в цьому районі беруть воду для забезпечення Черкас. Екологи перевіряють забруднену воду, а працівники МНС намагаються зупинити її рух.

Директор комунального підприємства Черкасиводоканал Сергій Овчаренко: „На момент проведення перевірки пляма з сірими плівками сріблястого кольору на поверхні води з появою перших ознак забарвлення шириною від 5 до 30 метрів Середня ширина плями становить 12 метрів, довжина 29 км.”

Наразі, тривають роботи по підйому земснаряду на поверхню та, за наданими рекомендаціями представників МНС, здійснюється збір розлитих нафтопродуктів за допомогою простих адсорбуючих засобів (стружки). За попередніми розрахунками за розміром і зовнішнім виглядом нафтової плями, витік нафтопродуктів становив біля 65 л. Обласні екологи підраховують збитки й виставляють рахунок приватній фірмі, що є власницею техніки.

Сергій Овчаренко, директор КП Черкаси водоканал: «Сьогодні Черкаси мають надзвичайну ситуацію: нафтопродукти потрапили в Дніпровське водосховище, була загроза потрапляння на очисні споруди, тому були вжиті термінові заходи – був збудований і прокладений водовідбірний бар’єр. Процес повністю під контролем. Щоб перестрахуватися, ми ввели систему вуглевання питної води. Ми використовуємо вугілля Германського виробництва. Вводимо в експлуатацію резервний водозабір, який знаходиться на річці Вільшанка. Ситуація повністю прогнозована, в любий момент ми можемо перейти на резервне джерело водопостачання.»

Також було взято проби поверхневих вод у місті концентрації плівки нафтопродуктів та направлено до центральної лабораторії КП "Черкасиводоканал".

За попередніми даними, витік нафтопродуктів стався через порушення правил експлуатації земснаряду на приватній території. Внаслідок аварії, в навколишнє природне середовище (р.Рось) нафтопродукти потрапили з піддону збору підсланевих (лляних) вод.


http://www.1plus1.tv/tsn_news
В детстве я молил Бога о велосипеде. Потом понял, что Бог работает по-другому. Я украл велосипед и стал молиться о прощении
Горожане
0
Аксакал
Ну шо... Я картридж в фильтре только - только поменял. Но будем на всяк случай бутилированной подстраховываться...
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте