Вопрос юристам или адвокатам

0
Far
Горожане
+ 66
Заслуженный
пенсионер
Вопрос в частности не сложный: если письмо отправляется адресату с уведомлением, то ли это обращение, то ли жалоба, в какой срок должен прийти ответ (от получения уведомления)?
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия.
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Горожане
0
Проездом

лЮлька (01.07.2011, 14:19) писал:Вопрос в частности не сложный: если письмо отправляется адресату с уведомлением, то ли это обращение, то ли жалоба, в какой срок должен прийти ответ (от получения уведомления)?


Согласно ст. 20 ЗУ "Про звернення громадян"
Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше
одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують
додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти
днів від дня їх отримання.
Хотя если ваше обращение носит трудовой или гражданско-правовой характер то они под сферу действия этого закона не подпадают.
Горожане
+ 266
Великий Гуру
ruda98
16:57, 01.07.2011

August (01.07.2011, 15:37) писал:Хотя если ваше обращение носит трудовой или гражданско-правовой характер то они под сферу действия этого закона не подпадают.



Это почему же? Читаем внимательно ст.1 вышеупомянутого Вами закона:

Стаття 1. Звернення громадян
Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
0
Проездом
Kanarsky
20:17, 01.07.2011

ruda98 (01.07.2011, 15:56) писал:

August (01.07.2011, 15:37) писал:Хотя если ваше обращение носит трудовой или гражданско-правовой характер то они под сферу действия этого закона не подпадают.



Не хотелось бы вдаваться в дискуссию, ст. 12 говорит, что "Дія цього Закону не поширюється на порядок розгляду заяв і скарг громадян, встановлений кримінально-процесуальним, цивільно-процесуальним, трудовим законодавством і законодавством про захист економічної конкуренції."
Горожане
+ 266
Великий Гуру

August (01.07.2011, 16:02) писал:Не хотелось бы вдаваться в дискуссию, ст. 12 говорит, что "Дія цього Закону не поширюється на порядок розгляду заяв і скарг громадян, встановлений кримінально-процесуальним, цивільно-процесуальним, трудовим законодавством і законодавством про захист економічної конкуренції."


А зря. Можно и подискуссировать... Наверное, каждый из нас по-разному читает ст.12. Я её понимаю так:
Дія цього Закону не поширюється на порядок розгляду заяв і скарг громадян, встановлений кримінально-процесуальним, цивільно-процесуальним, трудовим законодавством і законодавством про захист економічної конкуренції. Другими словами только на то, что конкретно установлено в приведённых нормативных актах. В случаях, когда трудовой кодекс не определяет конкретных сроков, действует ст.20 ЗУ "Про звернення громадян"и т.д.
Как пример: если гражданин, например, обратится на предприятие, где он когда-то работал за справкой о зарплате за определённый период, то предприятие обязано действовать согласно ст.20 и выдать ему такую справку не позже месячного срока. Хотя здесь действуют и гражданско-правовые и трудовые отношения.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 3
Местный
На некоторых предприятиях ежегодный отпуск матери двоих детей составляет 14 календарных дней, на других- 10. Почему? Статью 19 Закона "Об отпусках" читала. Не поняла.
Горожане
+ 266
Великий Гуру
21:00, 01.07.2011 №37
+ 1

Ксения (01.07.2011, 18:52) писал:На некоторых предприятиях ежегодный отпуск матери двоих детей составляет 14 календарных дней, на других- 10. Почему? Статью 19 Закона "Об отпусках" читала. Не поняла.


Вас кто-то ввёл в заблуждение. Цитирую дословно ст.19 ЗУ "Об отпусках" с изменениями, которые вступи в силу 01.01.2010 г.:

Закон вiд 19.05.2009 № 1343-VI
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей

З 01 січня 2010 року внесені зміни до ст..19 Закону України "Про відпустки" :

Жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину- інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, щорічно надається додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів (раніше було 7 к.д.) без урахування святкових і неробочих днів.
За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати [b]17 календарних днів (раніше – 14 к.д.). [/b]

В итоге - 10 календарных дней!
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 3
Местный

ruda98 (01.07.2011, 20:00) писал:За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати [b]17 календарних днів

Какие могут быть основания? Заранее спасибо!
Горожане
+ 266
Великий Гуру
ruda98
21:06, 03.07.2011

Ксения (03.07.2011, 16:24) писал:ruda98 (01.07.2011, 20:00) писал:
За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів
Какие могут быть основания? Заранее спасибо!



[b]Декілька підстав мають місце в таких випадках:

1) жінка має двох дітей, хоча б один з яких є інвалідом. Однією підставою права на додаткову відпустку є наявність двох дітей, другою - наявність дитини-інваліда. Те, що наявність дитини-інваліда формує юридичний склад, що дає право на додаткову відпустку тривалістю 7 календарних днів (поряд з наявністю другої дитини у віці до 15 років), не може перешкоджати виникненню на підставі цього факту права на додаткову відпустку тривалістю 14 календарних днів;

2) жінка має двох чи більше здорових дітей і, крім того, дитину-інваліда;

3) жінка має двох дітей-інвалідів;

4) жінка має усиновлену дитину віком до 18 років і двох своїх дітей, що не досягли віку 18 років; жінка є одинокою матір'ю і при цьому має двох або більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда;

5) жінка усиновила дитину-інваліда. Вона має право на додаткову відпустку за однієї підставою, якою є усиновлення, і за іншою підставою, якою є наявність дитини-інваліда. Те, що ці дві підстави можуть бути поділені лише ідеально, не може бути приводом для твердження про те, що існує лише одна підстава. Навіть у сфері кримінального права дії правопорушника кваліфікуються з урахуванням не тільки реальної, а й ідеальної сукупності злочинів;

6) батько без матері виховує двох чи більше дітей, одна з яких не досягла віку 15 років. Є дві підстави для додаткової відпустки: 1) виховання дитини батьком (в тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі); 2) наявність двох дітей (це правило поширюється на батьків на підставі ст. 186і КЗпП);

7) батько без матері виховує дитину-інваліда. Є дві підстави додаткової відпустки: 1) виховання дитини без матері; 2) наявність дитини-інваліда (це правило поширюється на батьків на підставі ст. 186і КЗпП);

8) якщо особа взяла дитину під опіку і має свою, хоча б одну, дитину, то на неї на підставі ст. 186і КЗпП поширюються гарантії, що встановлені ст. 182і КЗпП. Це означає, що така особа має право на додаткову відпустку за двома підставами: як така, що взяла дитину під опіку; 2) як така, що має двох або більше дітей. Така особа отримує право на додаткову відпустку за двома підставами також у випадках, коли вона взяла під опіку дитину-інваліда.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Far
Горожане
+ 66
Заслуженный
пенсионер

August (01.07.2011, 15:37) писал:Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше
одного місяця від дня їх надходженн


а если же ответ не был мне прислан, мне писать повторное обращение?
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия.
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте