Автокразбанк – крадій чи надійний партнер?

0
Горожане
+ 370
Командировочный
Коли 84 річна спадкоємиця депозитного вкладу в 148 000 доларів США звернулась в листопаді 2010 року до ПАТ «Автокразбанк» за своїми коштами, які залишились на депозитному вкладі після смерті доньки, то замість належних їй коштів та уваги, яку чекає кожна людина від спілкування з банківською установою – лише сльози та поневіряння. Час, який немов би був необхідний для перевірки її документів на спадщину, спритні ділки в банку, побачивши вік спадкоємця, витратили на те, щоб на підставі підробленого судового рішення, усупереч діючій Інструкції Нацбанку, списати кошти з її рахунку і, після офіційного звернення через нотаріуса розвести руками: мовляв, вибачте, бабуся, але з ваших грошей на рахунку тільки проценти…

Навіть після того, як Автозаводському районному суді м. Кременчука почалось слухання справи за позовом ошуканої до ПАТ «Автокразбанк» про стягнення належних їй коштів і суд постановив арештувати майно банку, його керівники, ніяк не турбуючись про ділову репутацію своєї установи, замість повернення грошей і встановлення внутрішнім розслідуванням того, за чиєї вини і куди вони зникли, зайняли позицію затягування часу та гальмування судового процесу, навіть не намагаючись вибачитись перед пенсіонеркою.

Але не можна при цьому сказати, що банк залишає спадкоємицю свого вкладника без уваги та турботи: він то звертався до міліції з заявою про необхідність перевірки документів на право на спадщину, то турботливо провідував 84 річну жінку в лікарні і пропонував їй прямо таки там негайно підписати деякі папери, то ставив вимогу розбитій горем матері особисто з’явитись до банку, де вже в приміщенні банку таки знову запрошував на перемовини тет-а-тет з підписанням паперів, але без свідків, то звертався з черговою заявою до міліції ( після початку судового процесу!) про те, що за його підозрами, спадкоємиця коштів зникла і потребується її негайний розшук, то ставить вимогу про обов’язкову особисту явку до суду хворої жінки, чиї кошти він утримує, тому що у неї треба дещо запитати, а поки вона не з’явиться – то справу не розглядати, то документи замість надання їх до суду для встановлення істини направить до прокуратури, яка вже кілька місяців їх не може знайти, і справа таки не рухається. Банкірів в цьому випадку, як бізнесменів з атрофованою совістю , у яких на першому місці стоїть заробіток за будь-яку ціну зрозуміти можна – чим довше вони утримують у себе чужі кошти, то тим більше на цих коштах зароблять, але чи занадто небезпечно та без розсудливо довіряти таким безсовісним бізнесменам свої заощадження?

Отже, всім тим, хто жити не може без адреналіну і збирається довірити свої гроші ПАТ «Автокразбанк» - цій величній фінансовій установі, яка два останні роки своєї діяльності завершила зі збитками більше ніж в 22 мільйони гривень і б’ється в нашій справі до останньої краплі крові за те, щоб не повернути гроші 84 річній спадкоємиці вкладника , ми рекомендуємо сміливо нести гроші до ПАТ «Автокразбанк».

Вдалого вам полювання за адреналіном!

P.S. Історія абсолютно реальна, її події розвиваються прямо сьогодні. Можливо, і не варто було про неї писати, як про одиничний випадок, але, дії працівників банку свідчать про те, що її можна кваліфікувати як політику банку по відношенню до своїх клієнтів.

Це вбачається з того, що в лютому-березні 2011 року було змінено керівництво банку, але нвое керівництво палець о палець не вдарило, щоб вирішити створену минулими керівниками проблему. Більше того, у банку знайшлись кошти на найом київських юристів, щоб захищатись від позову, але не занйшлось ні часу, ні совісті порозумітись з постраждалою стороною.

Більше того, юрист банку не схотів в суді навіть спілкуватись щодо знаходження можливого взаєморозуміння, а на пропозицію довести керівництву банку інформацію про те, що позов є обгрунтований і буде в кінці кінців задоволений, питання лише часу, а сам факт існування такого позову, якщо він стане відомий загалу, нанесе банку значно більшу шкоду, ніж можливий сумнівний прибуток, зароблений на триманні коштів, повідомив, що його такі проблеми не обходять і якщо у мене є питання до керівництва банку то слід особисто до нього і звертатись...

Може я чогось і не розумію, але, якби я був банкіром, то менше всього хотів би, щоб подібні факти відносно приватних вкладників взагалі існували, а якщо вони не по моїй волі таки виникли - то в моїх би інтересах було б якнайшвидше проблему залагодити та останнє, щоб я мав воліти - це те, щоб проблема стала відома широкому загалу.

Отже, з аналізу дій банку у мене особисто напрошуються лише такі висновки:
- банком зараз керують повні непрофесіонали ( дуже малоймовірно, тому що власник же має дивитись, кто буде керувати істотними за вартістю активами);
- банк готують до банкрутства, яке є лише питанням часу - тоді стає зрозумілим, чому чхати хотіли на розголос. У випадку банкрутства кошти віддавати явно не будуть, або за них буде розплачуватись фонд гарантування вкладів.

Обидва висновки для майбутнього банку і можливої з ним співпраці є явно не втішними.

Пропоную в цій темі обговорити якість послуг цього банку взагалі, і цей випадок - зокрема.
Може я помиляюсь в своїх висновках внаслідок недостатнього професіоналізму у вузько банківській сфері?
Мф.6.33
Горожане
+ 178
Великий Гуру

адвокат Ульянов (05.09.2011, 11:43) писал:і якщо у мене є питання до керівництва банку то слід особисто до нього і звертатись...


Я бы так и сделал. Головная кажется сейчас в Донецке.
А по поводу депо, то я думаю, что увидели свидетельство о смерти, сделали расходный ордер на выдачу денег и поделили. А тянут, что бабульке много лет + переживания. Может и до решения суда не дотянет. Главное чтобы были родственники, чтобы закончить начатое дело.

адвокат Ульянов (05.09.2011, 11:43) писал:щоб я мав воліти - це те, щоб проблема стала відома широкому загалу.


Надеюсь, что это дело действительно существует. Ваша репутация работает на Вас. Но может СМИ привлечь еще? Или Рядом с офисом есть бигдорд. Может там сделать рекламу, но тут может обратная реакция. Все побегут возвращать вложенное и банк попадет в группу "проблемных", тогда будет еще хуже.
Так что ИМХО. Деньги любят тишину. Выходите на Правление банка, возможно они не в курсе, что тут дело против них.

адвокат Ульянов (05.09.2011, 11:43) писал:банком зараз керують повні непрофесіонали


Если Вы говорите, что изменилось руководство, то это не их косяк, хотя решать им. Возможно старое руководство с паяльников в ... где-то в гараже. Думаю, что надеялись, что бабушка уйдет только с процентами. Здесь мошенничество персонала. Просто так списать не могли. И что значит списали? Каким образом? Знаю точно, что даже на закрытых картах остатки годами лежат. Списывать просто так нельзя!
С уважением,
Сергей
Горожане
+ 178
Великий Гуру

адвокат Ульянов (05.09.2011, 17:01) писал:То і розбирайся зі своїми працівниками, а кошти вкладнику поверни.


Сумма не маленькая. Даже если акционеру с кармана выложить. Больно...

адвокат Ульянов (05.09.2011, 11:43) писал:або за них буде розплачуватись фонд гарантування вкладів.


Бабушке будет не выгодно...
С уважением,
Сергей
Отец-основатель
+ 430
Аксакал
Kanarsky
18:24, 05.09.2011
Может представитель банка пожелает изложить свою точку зрения, чтобы восстановить паритет?
А то в личной переписке называют статью "заказной" и требуют убрать с сайта.
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 178
Великий Гуру

адвокат Ульянов (06.09.2011, 20:11) писал:Може брехливою є ця інформація?


Так ничего удивительного нет. Многие банки (особенно с иностранным капиталом) показывали убытки в период кризиса. Это было в основном связано с формированием обязательных резервов под кредитные операции. До кризиса многие банки с ними "игрались". Часто завышая проблемников. А в кризис сделали реальную переоценку или около боизкую оценку кредитного портфеля. Но с этими резервами там болото еще то... По балансу сложно сказать на сколько активы проблемны. Только имея методику оценки и видеть реальное движение средств по кредитным счетам можно реально оценить. Сейчас многие показывают прибыль или близки к +.
С уважением,
Сергей
Отец-основатель
+ 430
Аксакал
Kanarsky
16:51, 07.09.2011
Обращаюсь к банкирам, которые устроили мой розыск, моих данных и мест проживания, если не прекратится эта хрень, я буду вынужден написать заявление в милицию.
Подтверждающие данные таких поисков и свидетели розыска меня по адресам у меня есть.

Все контакты со мной через gorod@kremenchug.ua

Я материалы пользователей без достаточного на то основания не удаляю.
Тем более когда это пытаются сделать таким путём.
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
plc
Горожане
+ 16
Старожил

Kanarsky (07.09.2011, 15:57) писал:Я материалы пользователей без достаточного на то основания не удаляю.
Тем более когда это пытаются сделать таким путём.



Молодец!
Нечего умалчивать!
Пусть отдадут старушке ее депозит, а не замалчивают события! Правильно говорят, деньги любят тишину, если сейчас банк поступит умно - вопросы возможного банкротства (по причине недоверия вкладчиков) его не коснутся!
Эту статью прочитали и пересказали уже многим людям, пенсионерам в том числе.
Горожане
+ 178
Великий Гуру

Kanarsky (07.09.2011, 15:57) писал:которые устроили мой розыск, моих данных и мест проживания


А вдруг хотят поделиться?

plc (07.09.2011, 16:59) писал:Эту статью прочитали и пересказали уже многим людям, пенсионерам в том числе.


Только не все сразу депо забирать. А то точно уложите банчок. Не все так плохо, как может показаться на первый взгляд, но обязательства нужно выполнять.
С уважением,
Сергей
Горожане
+ 509
Аксакал

Serzh_G (07.09.2011, 17:08) писал:А вдруг хотят поделиться?



Думаете, предложат войти в долю?
Вообще, паскудство какое... Банки у нас похуже разбойников с большой дороги. Те, по крайней мере, занимаются "честным" (открытым то есть) отбором денег у населения.
адвокат Ульянов и Канарский - респект вам и уважуха, как грится! За то, что подняли эту тему.
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Забаненные
0
Почетный
старейшина
oleg14
22:09, 07.09.2011
Сумма однако не маленькая, соотв вопрос если вокруг вклада возникла такая активность то от чего умерла дочка наследницы депозита ?
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте