Захоронения на территории артскладов

0
Горожане
+ 180
Великий Гуру
Дискуссию о захоронениях на территории артскладов ведём здесь
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Пусть отдельные замшелые провинциалы глядят на опыт Эвропы и просвещаются.

Ссыль
http://pokazuha.ru/view/topic.cfm?key_or=1043705&fclick=1&lnt_type=1&type=9
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
17:09, 10.09.2011
Вас не просили копать детские могилы.
Мої предки приїхали чи прийшли до Кременчука у 1840-1850 роках. Ті, які померли приблизно до 1940 року були поховані на Ревівському кладовищі. Якраз на тій частині де стоять склепи. Може хто і хоче, аби кістки його попередників копала брава бригада з СКРП під наглядом краєзнавця Бишенка та керівництвом безпосереднім заступника мера Малецького. Не питання.
Але особисто я не хочу, щоб професійні копачі перевертали кістки моїх рідних. Бо одна справа коли діти копають на цьому місці землю на півметрову глибину і шукають свинець . Інша - коли приходить бригада професіоналів з гострими лопатами і копає вглиб триметрові ями.
Ще кажу - це кладовище, на якому немає археологічних цінностей. Бо воно не таке вже й старе і з моменту останнього поховання не минуло ще 100 років. Досить займатися некрофільством та ховати викопані кістки як залишки безпритульних бомжів. Все таки - ми не племя тумба юмба. Ніяка релігія не дозволяє цього - чіпати прах похованих людей
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

писатель (10.09.2011, 09:08) писал:Але особисто я не хочу, щоб професійні копачі перевертали кістки моїх рідних


Что же вы в таком безобразном состоянии содержите могилы своих родичей?
Даже табличек с именами нет!
Вам не стыдно?
Мои вон на четырёх кладбищах лежат. Всё прибрано, памятники и оградки в полном порядке, памятники которые со временем разрушились - заменил новыми!
А вы тут, простите, уписиваетесь от возмущения не понятно по какому поводу, а за своими могилами не следите! А ещё с понтом, верующий христианин!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
02:25, 11.09.2011
Іва. Такими речами не жартують. У нас не соціалістичне змагання - хто , що і як доглядає. Ви добре знаєте, що останнє поховання там датовано 1928 роком. Після цього кладовище закрили і все що можна - зруйнували. Але я вам серйозно кажу - останки підлітка які викопали і забрали - покладіть туди, де вони були. Ніхто з рідних цієї дитини чи підлітка померлого не просив вас організовувати перепоховання останків цих як безродної людини. Не потрібно також розповідати про те, що там копають на таку глибину, а могила солдата Кондратьєва була вандалами пограбована. Бо це дурня. Цього поховання там взагалі не було і про це ви знали - бо є довідка за 44 ий рік
І теж само про інші поховання - на таку глибину, аби казати про вандалів, копають тільки місцеві краєзнавці ( як би сказати пом"якше),тобто професійні копачі могил з СКРП під їхнім керівництвом.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
Ребяты!
Я вот почитал эту и соседнюю тему, послушал и посмотрел материал ТВ "Визит"...
Смотрите, что получается, если немного поразмыслить:
То, что в солдатских погребениях находятся детские останки не знали ни работники горисполкома, ни работники нашего музея, ни другие историки... Такая находка для всех оказалась полной не неожиданностью!
Но вот обратите внимание на это сообщение и на тон каким оно написано:

писатель (10.09.2011, 09:08) писал:Вас не просили копать детские могилы.


Написано без тени сомнения, что это детская могила!
Стало быть человек знал, что копают детскую могилу! Знал и молчал!
А теперь обратите внимания вот на это:

писатель (10.09.2011, 09:08) писал:Мої предки приїхали чи прийшли до Кременчука у 1840-1850 роках. Ті, які померли приблизно до 1940 року були поховані на Ревівському кладовищі. Якраз на тій частині де стоять склепи.

Выделено мною.
А теперь припомним, что именно эту могилу не очень давно вскрывали - обнаружили явные следы раскопа, а теперь останков солдата в ней не обнаружено! Зато нашлись останки ребёнка!
А теперь давайте вспомним народную мудрость: кто громче всех кричит - "Держи вора!"?
- Вот-вот!
Я послушал директора музея Гайшинскую, комментарии ведущей ТВ "Визит" - ни кто истерически по этому поводу не вопит. Высказываются здравые мысли, разобраться, провести экспертизы и т.д.
Очень интересная вырисовывается последовательность фактов.
Нет по человечески данного товарища можно понять. Что бы перезахоронить в надёжное место своего родственника из разграбленных могил, похороненного совсем рядом, и не возиться с кучей документов и всякими справками и разрешениями, и не тратить не малые средства на перезахоронение - можно сделать проще: солдата - долой, а своего родича сюда. И цветочки носить можно вполне легально, мол дань уважения защитнику Отечества!
Может стоит обратить внимание прокуратуры на это обстоятельство?
На всякий случай я сохраню эту страничку со всеми "причиндалами" данного сайта, а то сотрёт человек свою писанину, поняв, что проговорился и будет прикидываться "шлангом"!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
01:23, 12.09.2011
Іва - навіть не мрійте. Ніїхто й нічого не зітре. Яку могилу копали, які сліди розкопу? Вам там надо було на все це дивитися і слухать. Який розкоп - мужик з лопатою з СКРП копає на глибині два метри і каже - земля, видно по ній, що тут взагалі під пам"ятником солдата Кондрат"єва нічого немає.
Ви ж тут забули сказати про довідки від 44 року, де написано, що тіло цього бійця забрали рідні його у Кіровоградську область. Ще є довідки за підписом тодішніх представників виконкому від 1991 року. А там написано, що перепоховання проведено і про це свідчать прізвища на табличках , на братьскій могилі №1 та №2.
Не дивився Візит, але свою думку маю . І музей ваш - хай табличку " Тут жив лікар - рятівник військовополонених Жванія" назад поставлять. Років 7 про це прошу. А щодо того, чому обурююся , то книжка є така . Маяковський написав . "Что такое хорошо і что такое плохо ?"
Так от - одна справа коли полтавські архелоги роблять розкопки на місці комбінату майбутнього "Ворскла сталь". Протилежна - коли кременчуцькі специ копають не таке вже стародавнє кладовища . Є різниця. І велика, бо надто далеко ви заходите. То вам спочатку могилу нову роби під памятником "Борцям за владу рад", а тепер могили перекопуй.Це - не годиться. І в сотий раз кажу - і Малецькому завтра знову нагадаю - ото що викопали , - закопуйте назад.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
писатель,
Вы, конечно, личность уникальная!
Ловко "спрыгиваете" с одной темы в сторону на другую!
Я вас спросил откуда вы знаете, что раскапывали могилу ребёнка?

писатель (10.09.2011, 09:08) писал:Вас не просили копать детские могилы.


- Это же вы писали? Откуда такая уверенность? Вы что здесь людей за дураков считаете?
Вам зададут этот вопрос в прокуратуре, вы что скажете по этому поводу?

писатель (12.09.2011, 00:14) писал:Ви ж тут забули сказати про довідки від 44 року, де написано, що тіло цього бійця забрали рідні його у Кіровоградську область. Ще є довідки за підписом тодішніх представників виконкому від 1991 року. А там написано, що перепоховання проведено і про це свідчать прізвища на табличках , на братьскій могилі №1 та №2.


И что из этого следует?
Разве в этих документах упоминается о захоронении ребёнка?
Что вы ваньку валяете?!
Я слышал про эти документы, но какова степень их достоверности?
Я такими вопросами занимаюсь уже не один год, и знаю, что далеко не всегда написанное на бумаге соответствует действительности!
Желаете, могу привести вам с десяток таких примеров!
Перезахоронили в 44-м? - А памятник поставили над пустой могилой?
Перезахоронили в 91 -м? А почему не убрали памятники до 2011?
Но речь здесь не об этом! Кто вам сказал, что в солдатских могилах лежит ребёнок?
Ответьте мне на этот вопрос!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Іва - і додам, що саме не те.
Загалом є два найбільш поширених типи поховань. Перше - масові поховання. Це зразка тих, де комуністи ховали убитих поляків, чи жертв НКВД, або масові поховання, приклад - це поховання євреїв на Піщаній горі, або поховання вбитих фашистами військовополонених на місці колишнього концтабору - на меморіалі "Вічно живим".
Друге - це звичайні кладовища, де є родинні поховання. Ревівсььке, Свіштовське, на артскладах, на вулиці Чкалова, на вул. Ціолковського, чи на проспекті Полтавському. Тобто є різниця.
Тож, якщо ви будете копати на Деївській горі, то знайдете там поховання бійців Радянської Армії. І що робити далі - ставити на цьому місці хрест чи викопувати прах убитих та знову його закопувати - вирішуйте самі.
У 1992 році КДБ відкрило свої архіви. За ними - у Кременчуці масово розстрілювали людей у 1937-39 роках. Тож далі кроки наступні - професор Євселевський шукає в архівах необхідні папери і їх знаходить. Знаходить протокол партійних зборів, на яких обговорюється скарга мешканців центру міста на шум двигунів авто вночі.
Збори комуністів кременчуцького відділу НКВС обговорюють одну проблему - як і коли тоді стріляти людей, якщо інші скаржаться на шум. Одночасно знаходимо списки розстріляних. Далі йдемо до старих мешканців вулиці Богдана Хмельницького і питаємо - було чи ні, бачили щось чи ні? Відповідають - так, все бачили, мертвих вивозили на возах, з яких капала кров по дорозі. Супроводжували вози люди з НКВС. Куди везли ? У бік Ревівського кладовища.
Йдемо на кладовище і шукаємо його старих співробітників. Так кажуть - були черепи з дірками від куль. Але ми все зібрали і в могилу поклали. Ось там і там. Але зверху всього - поклали нового небіжчика. Тож питання виникає - будемо шукати черепи з дірками, чи ні? Ні - не будемо, бо перевертати кладовище - не можна. До того ж невідомо, що саме там знайдемо. Але у нас є документи і за ними памятний камінь " Жертвам сталинський репресій" у центрі міста, якраз на подвір"ї колишнього приміщення НКВС, встановимо.
Чи могли зайнятися розкопками могил - так. Але робити цього не стали. Бо є християнська традиція, тож краще погукаємо священника, аби він прочитав молебень за загиблими.
І в цьому випадку теж саме - це кладовище з родинними похованнями. І ті ж євреї перекопувати його не стали. Приїхали хасіди, могилу впорядкували, огорожу поставили і все. Але в землю не полізли, бо немає чого мертвих турбувати.
Іва - був там і бачив - підліток це чи дитина, але гроб який викопали був дорогий. З бахромою, і медальйон там лежав ( не військовий) і губна гармошка . До того ж лежало все в стороні від памятника бійцю Кондратьєву та ще й під кутом в 90 градусів. Отакі справи. Так шо робіть все як було. Нічого покійників з одного кладовища на інше у вигляді померлих бомжів, переселять. Теж мені - новосілля.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
Ребяты!
По моему, человек совершенно не адекватен!
Что-то, вроде юродивого. (Прошу прощения у модератора! Не могу другое слово подобрать!)

писатель (10.09.2011, 09:08) писал:Вас не просили копать детские могилы.


А-У-У-У! Писатель!
Я спрашиваю вас об этом! Откуда вы знали, что в солдатских могилах похоронен ребёнок? Это ваш родственник? Вы его туда закопали выбросив из могилы солдата?
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте