"Совковая ментальность" - что за зверь?

0
Горожане
+ 509
Аксакал

Прикольный такс (27.06.2012, 19:04) писал:В СРСР була мораль, нехай викривлена в сторону ідеології, але головні постулати закладувались у свідомість людей. Кожен знав "что такое хорошо и что такое плохо". Отже, все це формувало профіль радянської ментальності, де превалювали безспірно позитивні людські якості. В сучасній українській ментальності цього немає і на показ, що означає відсутність будь-якої суспільної перспективи. Все, приїхали - повна ентропія УСЬОГО.


Чекайте..Якщо в СРСР все було так зашибісь, то чому покоління, що війшло з СРСР і просто змінило назву на "український народ" Ви нагороджуєте місцем на смітнику істроії? Ніщо з нічого не родиться та нікуди не зникає. тут я повністю погоджуюсь з адвокатом Ульяновим в тім, що зіпсований совком генофонд видав та продовжує видавати цей генетичний брак.
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 30
Гастарбайтер

адвокат Ульянов (27.06.2012, 19:26) писал:стяжи Духа Святого - і тисячі навколо тебе врятуються


Беззаперечно!

Белокурая Жози (27.06.2012, 19:28) писал:Чекайте..Якщо в СРСР все було так зашибісь, то чому покоління, що війшло з СРСР і просто змінило назву на "український народ" Ви нагороджуєте місцем на смітнику істроії? Ніщо з нічого не родиться та нікуди не зникає. тут я повністю погоджуюсь з адвокатом Ульяновим в тім, що зіпсований совком генофонд видав та продовжує видавати цей генетичний брак.


Підводний човен дуже добра та корисна річ в океані і абсолютно непотрібна в українському степу. Так і люди - "что русскому хорошо, то немцу - смерть". Памятаєте старий анекдот про двірника схожого на Карла Маркса? Змінити назву на "український народ" можна, а от що з усім іншим робити? (До речі, генофонд - це єдине, що в даній темі не при ділах, бо на ментальність він фактично не впливає.) СРСР припинив своє існування за одну ніч і люди з радянською ментальністю з розбігу опинились у капіталістичній дупі так толком і нічого не зрозумівши. А дальше Ви все знаєте, вінець наших суспільних метаморфоз - Янукович і його молода команда.
Горожане
+ 509
Аксакал

Прикольный такс (27.06.2012, 19:53) писал:До речі, генофонд - це єдине, що в даній темі не при ділах, бо на ментальність він фактично не впливає.


А навпаки якщо..нє?:-)

Прикольный такс (27.06.2012, 19:53) писал:СРСР припинив своє існування за одну ніч і люди з радянською ментальністю з розбігу опинились у капіталістичній дупі так толком і нічого не зрозумівши.


Перед тим, як врізатися в стіну, СРСР уже пару років мчав без машиніста. Про яке "з розбігу" Ви говорите, пане?
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 30
Гастарбайтер

Белокурая Жози (27.06.2012, 20:00) писал:Перед тим, як врізатися в стіну, СРСР уже пару років мчав без машиніста. Про яке "з розбігу" Ви говорите, пане?


Вибачте, що питанням на питання, я Ваш контекст упіймати не можу - Ви весь час чогось не розумієте. Вам що головніше суть чи нюанси?
Горожане
+ 30
Гастарбайтер

адвокат Ульянов (27.06.2012, 20:26) писал:дехто адекватно не здатен побачити причини сьогоднішнього стану, та вважає, що всьому виною "націоналісти" та "капіталісти", а не те, що наш охлос родом з СРСР, який лише назовні був білим та пушистим, а в суті своїй - мерзота та тотальна брехня.


Залишається тільки важко зітхати, бо цих дехто ой як багато. Взагалі придавати тій чи іншій людській проблематиці національне чи класове забарвлення - це шлях у тупик. Радянське суспільство, звичайно, не було білим і пухнастим, але порівнюючи його із сучасним українським є бажання його (радянське) таким зробити. Весь час намагаюсь запитати у розумних людей - були ж нормальні люди з відносно нормальною ментальністю, а потім враз більшість перетворилась на якихось монстрів взагалі без ментальності. Хто натискає цю кнопку? І де вона знаходиться? У 1991 році України була благодатним краєм, зараз - це запаскуджений клапоть землі, де неможливо жити і, що особливо цікаво, то і звинувати у цьому немає кого.
Горожане
+ 509
Аксакал

Прикольный такс (27.06.2012, 20:12) писал:Вибачте, що питанням на питання, я Ваш контекст упіймати не можу - Ви весь час чогось не розумієте. Вам що головніше суть чи нюанси?


Мені по масті належить, я блондинко:-) Тому - для аутентичності образу весь час чогось не розумію.
Поясню свою думку: ні про який "розбіг"не йдеться, СРСР впевнено йшов до свого кінця декілька останніх років. Тому в дупі опинилися саме яскраві носії совкового менталітету. Які змін не передчували, та не хотіли зробити над собою зусилля, щоб почати думати над влаштуванням свого життя самотужки. Відсутність ідей, побоювання нового та змін - це совковий менталітет в дії. Несамостійність, відсутність ініціативи, очікування, що ось хтось інший прийде та все зробить та вирішить. А я - "тварь дрожащая", маленький гвинтик в великому механізмі, від мене нічого не залежить.
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 509
Аксакал
адвокат Ульянов, от бачите..А Такс каже, що я дурна..
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 30
Гастарбайтер

Белокурая Жози (27.06.2012, 21:30) писал:.А Такс каже, що я дурна.


Ну навіщо так жорстко? Я не казав такого, я казав, що не можу Вас розкусити. Чи це провокація?

Белокурая Жози (27.06.2012, 21:19) писал:СРСР впевнено йшов до свого кінця декілька останніх років. Тому в дупі опинилися саме яскраві носії совкового менталітету. Які змін не передчували, та не хотіли зробити над собою зусилля, щоб почати думати над влаштуванням свого життя самотужки. Відсутність ідей, побоювання нового та змін - це совковий менталітет в дії. Несамостійність, відсутність ініціативи, очікування, що ось хтось інший прийде та все зробить та вирішить. А я - "тварь дрожащая", маленький гвинтик в великому механізмі, від мене нічого не залежить.


Щоб там не казали, а СРСР розвалився неочікувано - це факт. Це зараз усі заявляють, що СРСР ішов впевнено до свого кінця, а тоді і думок таких не було. Навіть ГКЧП не вплинув на бродіння умів і не привів до переоцінки цінностей. Тільки Біловежська угода, яка була прийнята по-п'яні, уночі та десь у лісі сробила свою справу. Але передбачити її появу було неможливо, тому усе відбулось несподівано - спати лягали в СРСР, а прокинулись в СНД.
Тепер про характерні риси, як Ви кажете, совкової ментальності в дії. До речі, заради справедливості - "тварь дрожащая" - це не радянський "продукт". Інші риси - це типовий обивательський набір, який притаманний любому суспільству. Чи може десь є країни, в яких відсутній шар аморфних істот, такого собі соціальних ЧМО? Стоп! Мене осінило! Може Ви захоплюєтесь Карнегі? То Ви маєте знати, що не усі відносяться до нього серйозно. А як щодо того, що СРСР вже давно немає, а отих істот меньше не стає?Парадокс?
Горожане
+ 298
Великий Гуру
23:40, 27.06.2012 №39
+ 1
Скат
23:42, 27.06.2012
Основная проблема нынешнего общества в том что абсолютное большинство успешных людей представляют собой тех, кто откинул всяческие условности, нормы морали, уважение к законам и другим людям. Кто на честных людей смотрит как на лохов, кто способен кинуть близкого человека ради личной выгоды. И видя такие примеры дети и молодежь думают: "А чем я хуже?" И начинают делать то же самое.

В то время как в СССР аморальность, обман и способность кинуть ближнего не являлась непременным атрибутом успеха.

А насчет того куда люди делись культурные советские люди. Многие вымерли, как пенсионеры, многие из которых культурные и образованные люди, не в пример нынешней молодежи (знал слесаря в цеху на "Дормаше" - дедок под 70 лет который со знанием дела рассуждал о философии Ницше). Многих сломала нищета 90-х, когда чтобы выжить и прокормить семью нужно было забыть о культуре, морали и прочих положительных человеческих качествах. Многие сломались из-за того что не смогли изменить свою натуру, очень много приличных интеллигентных людей тогда спились или покончили с собой. Многие уехали за рубеж - в Израиль, Германию, США где можно было оставаться самим собой.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 39
Заслуженный
пенсионер
...шось аж за душу зацепили...
...Сегодня с нами ты не пьешь, а завтра Родине изменишь...!!!
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация