Видатні українці

0
Видатні українці: Кого ви вважаєте найбільш видатним українцем?
Князь Володимир
(4/16.67% голосов)
Петро Могила
(0/0% голосов)
Григорій Сковорода
(2/8.33% голосов)
Богдан Хмельницький
(11/45.83% голосов)
Тарас Шевченко
(5/20.83% голосов)
Михайло Грушевський
(2/8.33% голосов)
Степан Бандера
(4/16.67% голосов)
Леонід Кравчук
(0/0% голосов)
Брати Кличко
(5/20.83% голосов)
Забаненные
+ 21
Местный

AD (18.06.2012, 20:30) писал:Карліто,
Для какого мне нужно перекручивать уже кривое восприятие действительности? В нем и так хватает извивов.


Переконані у непогрішності та Істинності усіх ваших знаннь та переконаннь? Ви впевненні, що ніде не помиляєтесь?
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

Карліто (18.06.2012, 20:34) писал:Переконані у непогрішності та Істинності усіх ваших знаннь та переконаннь? Ви впевненні, що ніде не помиляєтесь?


Нет,конечно,я не непогрешим.Я даже опечатки делаю.
Но сначала выиграйте хоть раз чемпионат области по интеллектуальным играм,а потом будете возмущаться ....
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 14
Местный
Надоелло
12:35, 27.08.2012
вот в сети нашел. а чё? тоже выдатной украинец

Як в небі безмежнім комета,
ввижається часто мені:
Ринат Леонідич Ахметов
на білому скаче коні!

Полями, степами, лугами,
крізь вітер і крізь снігопад,
він мчить до такої-то мами.
І вже не поверне назад.
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:Не бачу ніякої проблеми в тому,щоби називати, наприклад, Гоголя, одночасно видатним українцем і діячем російської культури.


Гоголь не є представником москальської культури, він є представником критиків цієї культури. Почитайте некролог Тургєнєва на смерть Гоголя. Там Тургєнєв причислив Гоголя до ворогів імперії, тому його царат за цю правду піддавав екзекуції.

Цитата:Очень удобно - прошло Ннн-ое количество десятилетий, рубанули страну на Ннн-ое количество частей и получаем новые учебники истории, новых героев, новых врагов... Называется "обрезание" истории...


Зашорений комісією графа Шувалова та іншими міфами Кремля. Цьому "старейшінє" до цих пір навіть не вдовбачили, що імперії ніколи не відносилися до "стран" (країн), що вони завжди складалися з лоскутів багатьох країн. Пане, замість пустого тринежу по форумах вам варто почитати в Вікіпедії елементарні різниці між країною та імперією. Для початку вам варто засвоїти, що Московія та Булгарія були країнами, а Росія вже була імперією.

Цитата:24 августа 1991 года - дата основания государства Украина


А ви на рівні Януковича теж не розумієте різниці між державою та країною?

До теми про видатних. Ось один персонаж з моєї "сотні видатних українців".

Цитата:
Дмитро тисяцький. Жаль, що ми так мало знаємо про багатьох наших героїв. У 1215 році Дмитро разом з Данилом Галицьким брав участь в обороні Галича від польсько-угорських військ на чолі з угорським коро-лем Коломаном та краківським князем Лешко Білим. У 1239, напередодні монголо-татарської навали на Русь, Данило заволодів Києвом і поставив там Дмитра своїм тисяцьким, який очолив оборону міста в листопаді - грудні 1240 року. Біля 5 вересня 1240, відразу після наближення до Києва, Батий почав штурм. Але безуспішно. Лише 19 листопада він помітив що найслабшим місцем Києва є Лядські ворота (по деяких відомостях це йому підказали суздальці, які були в його війську татарами). Ворог підтягнув стінобійні машини впритул до валів. «Пороки» жбурляли кам’яні брили і дерев’яні колоди, щоб збити заборола, тарани безперервно били в брами, до стін приставили дра-бини. Ворота не витримали. Але далі, через великий опір, Батий пройти не зміг. Лише через декілька днів монгольські війська увірвались у місто. Почалась жорстока битва. Кияни чинили великий опір. Батию вдалось знищити багато людей. У десятинній церкві були зведені укріплення. Але церква не витримала і завалилась, поховавши під собою останніх захисників Києва. Після 2-х тижнів штурму монголо-татари на початку грудня 1240 змогли здобути Київ, знищивши переважну більшість його захисників і городян, вони майже повністю зруйнували його (особливо Верхнє місто). Тяжко поранений намісник Дмитро був захоплений в полон, але був врятований Батиєм, що було великою рідкістю для монголів, в яких було правило ще від Чингіз-хана – безпощадно знищувати опираючимся їм. На умови нових монгольських татар-суздальців примкнути йому до їх рядів в війську Батия він відмовився. Залишився лиш факт, що його не було в монголо-татарській орді, яка пішла далі кошмаром по Європі. Подальша доля цього героя невідома.

Горожане
+ 180
Великий Гуру

прокіп (01.10.2012, 22:05) писал:На даний час держава Україна з її опричницькою "вертикаллю влади" є найбільшим ворогом країни України.

Якби не влада "держави України", то одна б частина "країни України" опинилася б У Польщі, інша - у Румунії, третя - в Угорщині, а четверта - у Росії.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:А Вас, вибачаюся, де виховували? У Канаді, чи як Мауглі у вовчій зграї? Ви такий самий продукт радянської системи, тільки продукт, який тепер намагається довести свою елітарність.


Я не був рабом чи твариною, щоб мене тільки ВИХОВУВАЛИ (пасивний стан), тому я сам часто знаходив собі вихователів (активний стан) серед видатних людей світової цивілізації. В той час, коли раби штудіювали "Историю КПСС", я вивчав роль Кромвелівщини в виході Англії з феодалізму. Пане, а ви пробували вивчати давньокитайську філософію чи далі "Молодої гвардії" не просунулися? Чи може ви аналізували роль конфуціанства на відмінність китайського варіанту марксизму від москальського більшовизму?
Та щось ми знову відійшли від теми.
Ось ще один українець, який за двісті п'ятдесят років до організації першої в Москві школи керував найстарішим в Європі університетом

Цитата:Юрій Михайлович Котермак з Дрогобича, більш відомий як Юрій Дрогобич — лат. Georgius Drohobicz de Russia, Magister Georgius Drohobicz de Russia (*бл.1450 у Дрогобичі; †4 липня 1494 у Кракові) — руський філософ, астроном, астролог, перший український доктор медицини. Він є першим українським автором друкованого твору (латинською мовою). Діяч східноєвропейського Відродження. Професор, ректор Болонського університету (Італія), професор Краківського університету. В історію Болконського університету, найстарішого в Європі увійшов під іменем «Джорджо да Леополі» - Юрія зі Львова. З 1487 року він працював професором медицини Ягелонського університету й мав чин королівського лікаря. Серед його студентів був і майбутній видатний астроном Миколай Коперник. Видав він також книгу і про Україну -«Прогностик», яка відома лише в одному примірнику. Він був один з перших поширювачів ідей епохи Відродження в Україні.



Цитата:Якби не влада "держави України", то одна б частина "країни України" опинилася б У Польщі, інша - у Румунії, третя - в Угорщині, а четверта - у Росії.


Та ти шо?! А може сучасна державна машина якраз до цього й веде? За що точно й буде з часом під судом.
Горожане
+ 180
Великий Гуру

прокіп (01.10.2012, 22:19) писал:Юрій Михайлович Котермак

Ну й що? Яким чином, окрім місця народження він відноситься до української культури? Ви ще Павла Русиеа згадайте... Це люди загальноєвропейської культури доби Ренесансу. А от Афанасій Нікітін, простий російський купець став мандрівником і письменником, який на відміну від Колумба знав де шукати Індію, знайшов її і написав "Ходіння за три моря".

прокіп (01.10.2012, 22:19) писал:Юрій Михайлович Котермак

Ну й що? Яким чином, окрім місця народження він відноситься до української культури? Ви ще Павла Русиеа згадайте... Це люди загальноєвропейської культури доби Ренесансу. А от Афанасій Нікітін, простий російський купець став мандрівником і письменником, який на відміну від Колумба знав де шукати Індію, знайшов її і написав "Ходіння за три моря".
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 2
Гастарбайтер

Цитата:Яким чином, окрім місця народження він відноситься до української культури?


Пане, поспіть трошки, може до вас і дійде.

Цитата: А от Афанасій Нікітін, простий російський купець став мандрівником і письменником, який на відміну від Колумба знав де шукати Індію, знайшов її і написав "Ходіння за три моря".


Як зазали простолюдини в післявоєнному Кременчуці "зрівняв ... з пальцем".

Називати Нікітіна, який виховувався в ВКЛ "російскім" (мав в виду москальським) - це величезне невігластво. По перше, в ті часи були дві сусідні держави - Московія та Велике князівство Литовське. І Смоленськ, де виріс Нікітін, перебував в складі ВКЛ.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

прокіп (01.10.2012, 23:00) писал:Називати Нікітіна, який виховувався в ВКЛ "російскім" (мав в виду москальським) - це величезне невігластво. По перше, в ті часи були дві сусідні держави - Московія та Велике князівство Литовське. І Смоленськ, де виріс Нікітін, перебував в складі ВКЛ.


Нас опять начали обманывать. Тверской купец уже становится подданным ВКЛ.Хотя он только помер возле Смоленска. Помер бы в Турции-стал бы турком.
И забыто еще вполне самостоятельное княжество Тверское,которое существовало и из которого происходил Афанасий.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 2
Гастарбайтер
ulysses
01:53, 02.10.2012
Ще до теми

Цитата:Йосиф Верещинський (* близько 1530, Холмщина — †1598) — київський католицький єпископ, родом українець, проповідник і публіцист, мислитель-гуманіст, письменник, здобув ступінь доктора теології. Йосип Верещинський фактично вперше у вітчизняній історіографії ввів до політичного словника назву «український народ», ви-повнивши її етнополітичним змістом. Його вплив на національну свідомість українців на повну силу проявився значно пізніше. Верещинський зробив спробу з'ясування внутрішньої логіки та цілісного змісту історії України. Він розглядав її минуле як минуле Київської держави. На цій базі він вибудовував проекти відбудови України, спираючись на багаті землі, освіту та козацтво, з яким у нього були досить хороші стосунки.

 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация