Комнатный грибок

0
Far
Горожане
+ 66
Заслуженный
пенсионер
Замучила меня проблема - грибок в ванной комнате на кафеле. И именно в одном месте. Ванная комната отапливается плохо. Всегда сырость. Как бороться с "этой ненавистью" - грибком?
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия.
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Отец-основатель
+ 430
Аксакал
Kanarsky
16:06, 27.12.2012
Far, сбить всё до кирпича, просушить все стены, отштукатурить, положить новую плитку.
Не забывая каждый слой обрабатывать разнообразной химией с противогрибковыми добавками, начиная от грунтовки и заканчивая затиркой для плитки. Благо выбор сейчас более чем достаточный. В процессе реконструкции обязательно сделать нормальную вентиляцию в ванной комнате.

Грибок - это очень вредно, особенно для детей.
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 4
Местный
Kanarsky, а де гарантія що не буде нових наростів грибка??? Причниа грибка - вогке повітря і холодна стіна, в результаті виникає конденсат - ідеальне місце для грибка.
Far, Ванна кімната, виходячи з написаного "отапливается плохо" знаходиться в приватному будинку. Тому для зменьшення вологості повітря треба робить примусову вентиляцію з установкою вентиляційного каналу - під стелею в стіні як можна далі від дверей прокласти трубу діаметром 100 мм (не забувайте про уклон з перепадом не ментш 10 мм щоб конденат зливався назовні), на зовнішньому кінці встановити вертикально тройник, в який в нижній частині встановити заглушку з отвором 10 мм, а в верхню частину тройника вставити трубу щоб вентиляційний канал був як можна вище. не забуваємо трубу утеплить теплоізоляційним кожухом (хоч він і доволі дорогий - 50 грн за 2 метри), так як від вогкого повітря всередині буде скопчуватись конденсат, який буде замерзати. І ще раз повторюю - бажано що вентиляція була примусова з потужним вентилятором (а не з таким як зараз ідуть душові кабінки - кулер від системного блока комп"ютера). Таким чином опалення ванної кумнати буде виконуватись за рахунок теплого півітря, що приходитиме з інших кімнат + в будинку буде свіже повітря, так як коли будете вмикати витяжку в ванній потібно буде відкривати вікно, бажано в дальній від ванної кімнати кімнаті. А шви і плитку можна обробити протигрибковою грунтовкою, убравши перед цим рухомі частки шву. І ще бажано все ж таки утеплити ванну кімнату ззовні пінопластом хоча б товщиною 50 мм.
ІМХО
Far
Горожане
+ 66
Заслуженный
пенсионер

Kanarsky (27.12.2012, 13:57) писал:сбить всё до кирпича, просушить все стены, отштукатурить, положить новую плитку

как то это дороговато выйдет....

makey_s (29.12.2012, 08:46) писал:А шви і плитку можна обробити протигрибковою грунтовкою

дякую!
А поможет ли замена зигзага. Т.е. сделать его не от отопления, а от горячей воды? Так и обогрев будет комнаты лучше... И в любой сезон)
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия.
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Горожане
+ 4
Местный

Цитата:а от горячей воды

Ви гарячу воду часто вмикаєте??? А взагалі зигзаг - до лампочки, треба ставить батарею.

Цитата:И в любой сезон

від жари влітку ховаються, а не добавляють температури
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте