Народний депутат України Костянтин Жеваго

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
21:56, 23.07.2013
Як ми ставимося до мільярдера зі списку Форб і як він ставиться до нас?

Передмова наступна - комунальне телебачення наше нещасне вчора видало на гора сюжет - не помню скільки хвилин. Але зміст такий - беруть "Програму плюс" останню де пишу, що подарунок для людини "№ 2 у списку Форбс вартістю у 38 тисяч грн та ще 10 тисяч грн музичній школі - якось не воно. Не солідно. Бідолахи - хвилин сім доказували по комунальному ТБ що подарунок якраз саме зроблено з думкою про кременчужан. Нещасні колеги і нещасна автор цієї хрені. Але саму статтю з сайту газети взяту, поставив на Кременчук он лайн. Все на розсуд читача - можливо я й справді неправий по відношенню до мільярдера. Наступна стаття - вже цього четверга - про те як допомогає людям нардеп Юрій Шаповалов. Нехай буде.

Подарунок олігарха. Дарованому коню в зуби не заглядають?

38 тисяч гривень для купівлі нового аналізатора у 4-у лікарню та десять тисяч гривень для музичної школи. Нардеп Костянтин Жеваго проявив турботу про кременчужан?

Що нам дарують?

Кременчуцька медицина поповниться новим устаткуванням. Цього разу мова про напівавтоматичний біохімічний аналізатор, який було на початку липня введено у 4-ій міській лікарні.
«Введено в експлуатацію новий напівавтоматичний біохімічний аналізатор виробництва США «STAT FAX 4500». Закуплено його за кошти народного депутата України Костянтина Жеваго. Станом на сьогодні у бюджетних лікувальних закладах міста це єдиний апарат останнього покоління. Придбання даного медичного приладу дасть можливість швидко, якісно та об’єктивно проводити біохімічні обстеження по 50 показниках. Окрім того, аналізатор адаптований до витратних матеріалів вітчизняного виробництва», - урочисто говориться про новий апарат у повідомленні прес-служби міськвиконкому.
Журналіст не полінувався відкрити довідники і поцікавитися, про що саме йдеться.
Отже, мова про апарат «STAT FAX 4500», який дозволяє проводити біохімічні аналізи. Вага апарата 4,5 кілограма. Вартість 158260 російських рублів, або 37963 гривень. Як для міського бюджету – це дорівнює розміру премії, яку, наприклад, виплачують керівникові Автозаводської райради Володимиру Коваленку. Апарат призначено для проведення аналізів крові, зокрема різних тестів, які дають можливість бачити ознаки порушення обміну речовин. Але чи справді це означає наукову революцію у нашій медицині? Наскільки фундаментальним є подарунок майже за 38 тисяч гривень для 40 тисяч мешканців Молодіжного?
З одного боку – у Четвертій лікарні і такого обладнання не було. Але це не означає, що їх немає у місті взагалі. У Кременчуці достатньо приватних клінік і не лише їх. У тому ж госпіталі для інвалідів війни з вересня запрацює автоматизована лабораторія, яка видає результати зі швидкістю сто аналізів за годину. Також мають придбати напівавтоматичний біохімічний аналізатор до 100 досліджень/годину з вбудованим принтером та системою реагентів відкритого типу. Ще госпіталь для ветеранів купує напівавтоматичний гематологічний аналізатор до 100 досліджень на годину, розрахований на 19 параметрів з системою реагентів відкритого типу, з гематологічним міксером і програмним забезпеченням та аналізатор сечі для автоматичних визначень 10 параметрів. Вартість нового медичного обладнання, яке планують придбати за рахунок державних коштів, – приблизно 3 мільйони гривень.
Відомо також про інший подарунок олігарха нашому місту. І тут мова ще про 10 тисяч гривень, подаровані на 35-річчя музичної школи, що на Молодіжному. «Тож акустична гітара з можливістю підключення, бас-гітара, мікшерний пульт, дві колонки та вокальний мікрофон - це вагома підтримка», - зазначається у повідомленні міськвиконкому з цього приводу.

І про що забувають?

Як на автора, у всій цій історії відомий український олігарх забуває про те, що є насправді. А насправді ж він не є депутатом Кременчуцької міської ради і завдання – виділяти по 10 тисяч гривень чи будувати дитячі майданчики з трьома гойдалками, навряд чи тут доречні.
Бо перш за все Костянтин Жеваго є народним депутатом, від якого мешканці міста не чекають дрібних подарунків. Мова про значно серйозніші речі, ніж гітара з мікшерним пультом.
У першу чергу, йдеться про Закони України, які вирішують проблеми людей і яких сьогодні немає, а є лише корупція та решта всього, що наближає нас до Гондурасу. А по-друге – є промислові підприємства, якими володіє нардеп з Молодіжного. І мова тут не лише про Біланівський ГЗК, яким збираються отруїти життя кременчужан. Є ще тема Кременчуцького автозаводу, який міцно сидить у кризі вже з десяток років поспіль і прогресу ніякого. Натомість люди тікають з підприємства олігарха, на якому немає ні роботи, ні зарплати.
Є й інше – той же Палац культури ХК «АвтоКрАЗ», який усе обіцяють передати до комунальної власності, але обіцянку не виконують. Натомість величезна будівля дуже швидко набуває вигляду такої, що опинилася в епіцентрі бомбардування. Її стіна валиться, а дах скоро нагадуватиме решето.
Ще в цьому переліку - інші заводи, які теж належать нардепу з Молодіжного. Гірше, що нічого іншого, ніж відносно недорогі подарунки як для людини з рейтингу найбагатших людей світу, кременчужани поки що не бачать.

Олександр Курилов, взяв з сайту pplus.in.ua
Горожане
+ 38
Почетный
старейшина
Спокойно. Те кто в нашей стране сумели заработать много денег и выжить - хитрые ребята, таких один на 10000, что определенно заслуживает уважения. А этот дядька мало того еще и успел это сделать до 50 лет, что как минимум удваивает кол-во уважения, которое он вызывает.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Не писав що він гарний чи ні, чесний чи ні - мова про ставлення до виборців та не більше того
Горожане
+ 38
Почетный
старейшина
писатель, Вы делаете акцент на том, что он богатый, а на самом деле надо акцентировать внимание на самом факте подарка.

Обязан он был его делать? - нет

А все этим миллиарды, конечно это оценка его активов, а не реальных денег на руках. Так возьми любого Васю Пупкина: есть квартира+машина+дача, тут бы пресса написала "Состояние Васи Пупкина оценивается в десятки(сотни) тысяч долларов", хотя по факту Вася на обычном заводе 3К гривен зарабатывает.

Так что как говорится In My Humble Opinion (по моему скромному мнению) не стоит переоценивать состояние других людей.

Как-то так
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
22:25, 23.07.2013
Звісно це не його справа- робити подарунки . Про це теж пишу. Його справа відремонтувати палац ХК "АвтоКрАЗ", бо в ньому скоро окрім ворон житимуть чупакабри ( дірка там в стіні дуже велика та допомогти в роботі ПАТ "АвтоКрАЗ" власником чого він є. А ще приймати закони - бо він нардеп. Про це і мова - для подарунків зразка медичного аналізатора є бюджет і депутати міської ради.Гроші його мене мало цікавлять , а робота - в якості нардепа від Молодіжного - дуже.
Горожане
+ 38
Почетный
старейшина

писатель (23.07.2013, 21:22) писал:Гроші його мене мало цікавлять , а робота - в якості нардепа від Молодіжного - дуже



К сожалению в нашей стране депутатом становятся не для того, чтобы помогать кому-то, или представлять кого-то. Так как при власти находится криминалитет, то депутатский мандат немного снижает шансы на противодействие его бизнесу.

Скорее всего "в качестве надепа от Молодежного" он Вас разочарует, я не могу понять почему для Вас это не очевидно?
Горожане
+ 74
Великий Гуру
В принципі можна було б промовчати, але для чого тоді працювати журналістом - розповідати про погоду?
Горожане
+ 38
Почетный
старейшина
Конечно нет, намного интереснее в масштабах города слушать про муниципальные соц. программы, состояние дорог, освещение улиц, людей, которым нужна помощь, если хотите поострее - про бюджет мэрии (наверняка так кто-то что-то прикарманил), про школы/больницы/детсады и т.п., тем масса...

В всех остальных направлениях новостей - интернет Вас давно уже обогнал. "Сарафанное радио" через соц. сети/форумы/чаты/мобильные телефоны идет на шаг вперед газет. Увы, забугровая пресса уже давно перестроилась под новые технологии, а наша пресса нет.

P.S. Кстати погода тоже неактуальная тема, достаточно "нажать пимпочку" на телефоне, и он покажет погоду/влажность/исторический мин-макс, построит графики и прочее, чего не умеет телевизор и газета.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Інтернет газету не обігнав - 3 журналіста пишуть новини для Інету на сайт газети. Ще 5 пишуть для газети. Все що більше новин - то в газету. Ми тоже змінюємося - куди тут подінешся.
Горожане
+ 38
Почетный
старейшина
killerbean
23:04, 23.07.2013
Не подумайте неправильно (кстати к Вам я крайне уважительно отношусь), но как по мне информация типа "у соседа кроме как на сало, еще и на Лексус хватает", смахивает на полный треш, ни знаю кто как, я такие статьи сразу пролистываю после прочтения заголовка.

Все глобальные новости и так быстрее и лучше освещаются глобальными (областными/государственными/мировыми) СМИ, мне кажется надо больше делать упор на уникальный, городской контент. Естественно найдется публика кому интересно "сколько по мнению редакции депутат-миллиардер недоподарил", но разве это журналистика?

P.S. Я конечно полный профан в журналистике, но мне на понятен такой подход, и таких новости лично МНЕ не хочется читать.
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация