«ДАЄШ КИЇВ. РІК 1943!»

0
Горожане
0
Аксакал
Очень часто на нашем форуме проскакивает информация и постятся сообщения, тон и содержание которых может дезинформировать неискушенного (чаще всего иностранного) читателя.

Якобы в нашей стране сейчас полностью пересматривается отношение ко Второй Мировой Войне, незаслуженно выпячиваются вперед заслуги воинов ОУН-УПА, при этом чуть ли не поливаются грязью бойцы РККА.

Так вот это не так...

Наша страна очень разная, и каждый может найти в ней то, что хочет найти.
Если при этом закрывать глаза на иное - так создается полная иллюзия, что только твоя точка зрения единственная верная и правильная...

В Украине помнят и уважают людей, которые воевали и погибли на нашей территории.

Есть десятки Клубов и просто мелких групп единомышленников, которые проводят раскопки и перезахоронения в местах боев. Эти люди не делят погибших на "наших" и "ненаших". Они уважают мертвых независимо от их былых национальных признаков и политических взглядов.

Есть объединения людей, внимательно изучающих историю нашей страны, собирающие фотографии, старые карты, иные раритеты. Создающие для себя картину того времени из его осколков и остатков.

Кроме этого есть т.н. Клубы военно-исторической реконструкции.
Они проводят масштабные мероприятия, посвященные определенным историческим сражениям той, уже далекой войны...

Наверное интересно и увлекательно писать о том, что все у нас плохо: люди вымирают, культура исчезает, история переписывается, ценности девальвируются, память тускнеет и пр.

Я же просто приведу немного информации о прошедшем всего чуть более недели назад событии - "VI Міжнародному військово-історичному фестивалі «ДАЄШ КИЇВ РІК 1943».

Сначала анонс:

Визволення Києва

VI Міжнародний військово-історичний фестиваль «ДАЄШ КИЇВ РІК 1943».

9 Листопада 2008 гору на мототреку «Пирогів» відбудеться масштабне батально-історичне дійство, присвячене 65-й річниці визволення столиці України міста-героя Києва від німецько-фашистських загарбників.

На честь 65-ої річниці визволення Києва від нацистських окупантів буде проведено масштабний військово-історичний фестиваль, де найдорожчими гостями й глядачами будуть ветерани Великої вітчизняної війни.

Учасниками фестивалю стануть понад 500 членів військово-історичних клубів України, Росії, Білорусії, Естонії, Латвії, Чехії, Польщі, Німеччини.

У заході буде широко задіяна бойова й допоміжна техніка часу Другої світової війни – танки, бронеавтомобілі, вантажні та штабні автомобілі, мотоцикли, протитанкові гармати та гаубиці, активно задіяна професійна піротехніка.

У програмі:
- урочистий мітинг, виступи ветеранів Великої Вітчизняної війни;
- батально-історичне дійство;
- виставка військової техніки, озброєння та спорядження військо періоду Другої світової війни;
- військово-патріотична концертна програма.

Організатори:
Молодіжна громадська організація «Київський клуб «Червона зірка».
Міжнародна громадська організація «Слава»
ГО «Асоціація спорту та дозвілля»

При участі ДП «Національна студія художніх фільмів імені Олександра Довженка, та Міністерство Оборони України.


Пресс-релиз:

Дата проведення фестивалю – 7-9 листопада 2008 року.
Місце проведення – м. Київ, вул. Червонопрапорна, 188,
мототрековий полігон «ПИРОГIВ»
Фестиваль присвячено 65-й річниці визволення столиці України міста-героя Києва від нацистських окупантів. Організатори фестивалю:
Молодіжна громадська організація «Київський клуб «Червона зірка»(керівник – Владислав Таранець);
Міжнародна громадська організація «Слава» (Почесний Президент – Валерій Смолій, Президент – Олекса Руденко, віце-президенти Сергій Лєкар, Андрій Грушка, Сергій Буря, Владислав Таранець). Військово-історичні фестивалі – характерна ознака модерного європейського та світового культурного ландшафту. Військово-історичні, театралізовані заходи на полях минулих битв або на тлі визначних пам’яток історії, архітектури й фортифікації є вже декілька десятиліть нормою цивілізованого світу. У такий спосіб вони нагадують та відтворюють конфлікти минулого, вибудовують принципи мирного співіснування та співробітництва народів. Не будучи байдужими до подій, що лишили болючий відбиток в серцях багатьох поколінь, наші сучасники вивчають історію для того, щоб не повторювати її трагічних помилок.
Нації, що ворогували в минулому, нині об’єднуються довкола ідей спільного будівництва мирного майбутнього й процвітання. Прикладами таких фестивалів, які приваблюють сотні тисяч глядачів, є Ватерлоо у Бельгії, Аустерліц та Біла Гора у Чехії, Нормандія у Франції, Грюнвальд, Мальборк та Гнєв у Польщі, Босуорт, Гастінгс та Марстон-Мур у Великобританії, Бородіно та Малоярославець у Росії та багато інших. Для України досвід проведення таких фестивалів також вже не є новиною. Вже декілька разів на «Лютізькому плацдармі», що під Києвом, відбувалися Міжнароднi військово-історичні фестивалі «Даєш Київ! Рік 1943» та «Велика Перемога. Травень 45-го року», присвячені визволенню Києва від нацистстких загарбників у 1943 році та Перемозі у Великій Вітчизняній війні. Неабиякий розголос мають військово-історичні фестивалі «Прапори Слави» які відбуваються щороку у Севастополі на початку травня, присвячені визволенню міста у 1944 році; вже чотири рази з успіхом відбувся Міжнародний військово-історичний фестиваль «TERRA HEROICA» у м. Кам’янці - Подільському, присвячений подіям Визвольної війни 1648 – 1654 рр. під приводом Богдана Хмельницького; визначною подією стали фестивалі «Відлуння Великої війни», що вже двічі 2006 та 2008 рр) відбулися у м. Луцьку з нагоди подій Першої Світової війни та батально-історичне дійство «Бій під Крутами. 1918-2008 рр..», що вперше відбувалося у лютому 2008 р. на історичному полі біля села Крути, Чернігівської області, і де був присутній Президент України Віктор Ющенко та інші найвищі посадові особи України. Голова держави з родиною брав участь і у військово-історичному фестивалі «Велика Перемога. Травень 1945», що відбувся у травні 2008 р.
Мета фестивалю «ДАЄШ КИЇВ. РІК 1943!» – проведення батально-історичного дійства силами учасників клубів військово-історичної реконструкції, що полягатиме у свізуалізації епізоду битви за Дніпро 1943 року і визволення столиці України м. Києва.
Концепція військово-історичного фестивалю передбачає видовищні заходи, що мають на меті віддати шану всім, хто боровся за свободу і незалежність нашої Батьківщини у роки Другої світової війни, нагадати киянам та гостям столиці України події минулих літ та в яскравих видовищних формах, насичених автентичними деталями, широко продемонструвати всі аспекти військового мистецтва, побуту вояків того часу, тактики, одностроїв, озброєнь та спорядження армій Радянського Союзу та нацистської Німеччини. Такий концептуальний підхід - це фактично створення «машини часу», що переносить учасників і глядачів дійства на 65 років у минуле.
Учасниками фестивалю стануть члени військово-історичних клубів України, Росії, Білорусії, Естонії, Латвії, Чехії. Спираючись на науковий пошук, ретельні архівні дослідження, фахову та мемуарну літературу та інформацію, отриману від безпосередніх учасників тих подій, дослідження музейних фондів,вивчення технологій минулого вони відтворюють однострої, спорядження, побутові деталі життя військовослужбовців того часу. Багато клубів ведуть пошукову роботу на мсцях боїв, беруть участь у з'ясуванні доль загиблих, перепохованні полеглих воїнів, пошукові та відновленні техніки минулого.
Зокрема, визначною подією 2008 року став успіх головного організатора фестивалю «ДАЄШ КИЇВ. РІК 1943», що провів у червні операцію з підйому з р. Гнилий Тікич (Черкаська область) танка Т-34, що затонув при форсуванні річки взимку 1944 року під час Корсунь-Шевченківської битви. Враховуючи попередній досвід проведення військово-історичних фестивалів та спираючись на кількість заявок від військово-історичних клубів, організатори вважають, що чисельність учасників може досягти 450-500 осіб.
У заході буде широко задіяна бойова й допоміжна техніка часу Другої світовї війни – танки, бронеавтомобілі, вантажні та штабні автомобілі, мотоцикли, протитанкові гармати та гаубиці, активно задіяна професійна піротехніка. Планується авіаційна підтримка з боку представників аероклубів України. За рахунок всебічної підтримки заходу з боку ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка», Сухопутних військ Збройних сил України, Державної прикордонної служби України та Внутрішніх військ МВС України буде забезпечено використання членами військово-історичних клубів стрілецьких озброєнь – холощених гвинтівок, пістолетів-кулеметів (автоматів) та станкових кулеметів.


Для тех, кто заинтересовался подробностями- ссылки:
МОО "Киевский клуб "Красная Звезда"
AIRSOFT-CLUB NVA DDR ФЕНИКС
Аспекты Мероприятия
Военно-историческая реконструкция в Украине

Немного фотографий:



















Обсуждение на форуме и много-много личных фото участников...

P.S. Как к этому относится и как это комментировать - решать каждому для себя.
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Горожане
+ 180
Великий Гуру
В силу своей работы над диссертацией мне необходимо размещать статьи в специализированных научных журналах. Один из таких "Воєнна історія". Вот темы двух номеров за этот год:

Цитата:З ПЕРШИХ ВУСТ
УЛЯНИЧ В. Правда про бій під Крутами
СПОГАДИ, МЕМУАРИ
МАРТОС Б. Крути
Останній привіт Україні
ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ
Указ Президента України «Про відзначення 90-ї річниці подвигу героїв Крут»
Україна вшанувала пам’ять загиблих у бою під Крутами
Ці місця ще більше будуть шановані українцями
Батально-історичне дійство «Бій під Крутами»
ДОСЛІДЖЕННЯ, ПОВІДОМЛЕННЯ
ЛИТВИН С. Опір українського війська російсько-більшовицькій агресії у січні 1918 року
ГОРЄЛОВ В., ЧЕЧКАНЬ І. Аналіз тактичних і вогневих особливостей бою під Крутами 16 (29) січня 1918 року
ЛОБОДАЄВ В., САВЧЕНКО Г. Загони Вільного козацтва у лютому-квітні 1918 року
ГОРАК І. Три обличчя отамана Омеляна Волоха
ПОЗНЯКОВ О. Військова періодика в контексті історичних подій періоду Української Центральної Ради (1917–1918 рр.)
ПОСТАТІ
Українські військові діячі періоду першої російсько-української війни (грудень 1917 – березень 1918) / Упорядник С. Литвин
УНІФОРМА
Уніформа українських збройних формувань доби національно-визвольних змагань 1917–1920 років
ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКА ТА ОЗБРОЄННЯ
МАРАЄВА В. Німецькі літаки в українській авіації (1917–1920 рр.)
КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ, РЕЦЕНЗІЇ
ЛИТВИН С. Флот в сучасній війні: погляд науковця
ПАВЛЮЧЕНКО О. Як бачили Україну з Берліна та Відня


Как видим, если не Круты (конечно же, 90 лет такого славного события) то, второй, весенний номер:

Цитата:СЛОВО ДО ЧИТАЧА
З ПЕРШИХ ВУСТ
ЄХАНУРОВ Ю. ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ СТАНУТЬ ГІДНИМИ ЧЛЕНСТВА В НАТО
ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 196/2008
ПОВЕРНЕННЯ МИРОТВОРЦІВ З КОСОВО
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПІДСУМКИ БУХАРЕСТСЬКОГО САМІТУ НАТО ТА ЧОРНОМОРСЬКИЙ ВИМІР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ БЕЗПЕКИ»
ДОСЛІДЖЕННЯ, ПОВІДОМЛЕННЯ
КУЛИК С. УКРАЇНА – НАТО: ДОСЯГНЕННЯ, ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ
ЛИТВИН С. ЕВОЛЮЦІЯ СТРАТЕГІЧНОЇ КОНЦЕПЦІЇ ПІВНІЧНОАТЛАНТИЧНОГО АЛЬЯНСУ ТА ЙОГО ВІЙСЬКОВІ ОПЕРАЦІЇ
РИЖЕНКО А. КОНЦЕПЦІЯ ОПЕРАТИВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ – ПЕРЕПУСТКА ДО КЛУБУ СУЧАСНИХ ЗБРОЙНИХ СИЛ
ЯКИМ’ЯК С. УРОКИ З ДОСВІДУ СПІВРОБІТНИЦТВА ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ТА ВМС КРАЇН-ЧЛЕНІВ НАТО
СТУЖУК П. ІСТОРИЧНИЙ ДОСВІД РОЗВИТКУ НАЗЕМНОЇ РОЗВІДКИ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ КРАЇН НАТО
СОКОЛЮК С. ДЕЯКІ АСПЕКТИ ЗАСТОСУВАННЯ ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ В АНТИТЕРОРИСТИЧНІЙ ОПЕРАЦІЇ НАТО «АКТИВНІ ЗУСИЛЛЯ»
ВОЗНЮК Ю. ТАЛАСОКРАТИЧНА КОНЦЕПЦІЯ ГЕОПОЛІТИКИ А. МЕХЕНА: ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНІСТЬ
ВІЙСЬКОВЕ ПРАВО
МУСІЄНКО В. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОЇ РЕГЛАМЕНТАЦІЇ ВІЙСЬКОВОГО МОРЕПЛАВСТВА
СИМВОЛІКА
КАРПОВ В. СТАНОВЛЕННЯ СИМВОЛІКИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКА ТА ОЗБРОЄННЯ
МАЦАГОР О. ПІСЛЯВОЄННИЙ РОЗВИТОК БОЙОВОЇ АВІАЦІЇ ВІЙСЬКОВО-ПОВІТРЯНИХ СИЛ США
АРХІВИ, ДОКУМЕНТИ
ПІВНІЧНОАТЛАНТИЧНИЙ ДОГОВІР
ДЕКЛАРАЦІЯ БУХАРЕСТСЬКОГО САМІТУ


Только НАТО и США.
Чтобы разбавить немного, Или темы 2002 года №5-6

Цитата:Слово до Читача
З ПЕРШИХ ВУСТ
КУК В. Ідеї ОУН і УПА і сьогодні залишаються актуальними
ДОСЛІДЖЕННЯ, ПОВІДОМЛЕННЯ
МУКОВСЬКИЙ І., ЛИСЕНКО О.
Українська повстанська армія та збройні формування ОУН у другій світовій війні
ВЄДЄНЄЄВ Д.
Військово-польова жандармерія - спеціальний орган Української Повстанської Армії
Деревінський В.
Політична діяльність Української Повстанської Армії (етнонаціональний аспект)
ЛІПКАН А.
Боротьба УПА з німецьким окупаційним режимом
ШАПОВАЛ Ю.
Війна після війни
КАЛІБЕРДА Ю.
Військова мемуаристика як джерело дослідження військової політики Української держави доби Гетьманату Павла Скоропадського
СЛЮСАРЕНКО П.
Дієва армія Української Народної Республіки в Першому Зимовому поході
ЛИТВИН С.
Другий Зимовий похід армії Української Народної Республіки
ЛОКАЛЬНІ ВІЙНИ ТА ЗБРОЙНІ КОНФЛІКТИ
ТРОЯНОВСЬКИЙ В.
Характерні риси застосування артилерії в локальних війнах і збройних конфліктах сучасності
ПОСТАТІ
КОВАЛЕНКО Л.
Іван Богун - полковник Війська Запорозького
КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ, РЕЦЕНЗІЇ
ГОЛИК М.
Українські збройні сили: історія становлення та розвитку
ГУРЖІЙ О.
Дослідження про Україну в складі двох імперій.
Дисертації з воєнно-історичної проблематики захищені у 2002 р.
АЛФАВІТНИЙ ПОКАЖЧИК МАТЕРІАЛІВ НАДРУКОВАНИХ У ЖУРНАЛІ В 2002 р.


Правильно, куда ж без ОУН-УПА. И ни слова про Красную Армию или освобождение Киева.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Вот еще ссылка.У Андрея Швачко есть и свой сайт с фото.
На сайте,на который я дал ссылку,широко занимаются не только реконструкцией,но и изучением военного прошлого,раскопками укреплений,захоронением найденных бойцов (нашли при раскопках под Киевом и в приграничном Уре),они же ездят на участие в аналогичных мероприятиях в Белоруссию,издают книги и статьи в журналах и сборниках.
Но вот незадача-когда мы(и я в том числе) с ИаАДом поминаем о сказанном в начале поста Yara, мы их не имеем в виду.Мы имеем в виду НЕ ИХ, а других.
Благодаря ДРУГИМ,в том числе невозможно нормально зарегистрировать в Киеве неприбыльную организацию МАИФ,которая уже еще без регистрации сделала многое (приходится это делать в одном райцентре,где живут не совсем такие начальники,как в Киеве....)
http://relicfinder.info/forum/viewtopic.php?f=6&t=215

Добавлено спустя 4 минуты 33 секунды:

Вот еще пример.
http://rufort.info/index.php?topic=462.0

Добавлено спустя 1 минуту 58 секунд:

И еще.
http://rufort.info/index.php?topic=529.msg4880#new
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
0
Аксакал
Старший сержант запаса
Четвертый абзац моего первого постинга - специально для Вас.
"Воєнна історія" - это наше ВСЕ?

Лично я предпочитаю читать "Науку и технику", где подробно и обстоятельно рассказывается (помимо всего прочего) об история военной техники и различных исторических событиях... от "Истории гетманства в Украине" до "Создание и опыт боевой эксплуатации танка Т-34".

AD
Ну и?
У самих реконструкторов абсолютно нормальное отношение ко всем этим событиям - собирают людей для Крут, и сразу же:

Цитата:Реконструкторы взаимообразно обещают помощь при отмечании 80 летия КиУРа в августе.


Цитата:Но вот незадача-когда мы(и я в том числе) с ИаАДом поминаем о сказанном в начале поста Yara, мы их не имеем в виду.Мы имеем в виду НЕ ИХ, а других.


Вот и создается впечатление, что кроме ДРУГИХ у нас никого нет.

Больше позитива, господа, больше позитива...

Я не верю, что у Вас кроме старческого брюзжания (с немалой толикой ИаДу) ничего не осталось...
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Что у меня осталось-это вопрос сложный...Я -таки участвую в этой деятельности тоже,хотя больше материально.
Но все это работает больше на личных контактах,чем в ГОСУДАРСТВЕННОМ масштабе.Подошли люди и договорились в райцентре Киевской оласти ,что нужно очистить дот и им выделили технику(тамм было много чего,но-таки дали).
Договорились с Управлением Погранвойск,оно помогло в обеспечении нескольких экспедиций(на Тузлу,на запад и пр.).Регистрируется организация в небольшом городе-в Киеве пытались и не хватило сил. Ребята из "Красной Звезды"(реконструкторы)-это ребята из "Красной Звезды".Они и дот раскапывали под атм.осадками и пр.
А поддержка государства-да,оно поддерживает великие шоу вроде перечисленных.И дуется-вот мы делаем...А куда больше работы делается,в том числе научной-за свой счет людьми не самыми богатыми... И те же реконструкторы к тому же юбилею КИУР в августе много поработали вместе с МАИФ.А что сделали гос.чиновники и киевские чиновники-вопрос.
У того же всеми руганного Лукашенко больше заслуг ...И не менее руганного Сороса....
Так что увижу больше позитива-тогда у меня и будет больше его.А пока он не просматривается-со стороны ИНЫХ...
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
0
Аксакал
AD

Цитата:А поддержка государства



Мне проще.
В своей деятельности (организация стрелковый метчей и турниров) я изначально не ориентировался на государство.
Вся наша деятельность строится на договоренностях и спонсорской помощи небезразличных людей.
Хотя в плане повышения стрелкового мастерства для действующих сотрудников различных структур (МО, МВД, СБУ) заинтересованность наших властных структур должна быть более чем выраженной...

Но ее нет...

По этому - мне пох... на них.
По этому я и не переживаю.
По этому мне их словеса, выступления, призывы и пр. - глубоко иддифирентны.

Лишь бы не мешали.
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

Yara писал:Якобы в нашей стране сейчас полностью пересматривается отношение ко Второй Мировой Войне, незаслуженно выпячиваются вперед заслуги воинов ОУН-УПА, при этом чуть ли не поливаются грязью бойцы РККА.



Не хочется ввязываться в эту тему, но именно так трактуют действия этих ребят официальные власти Украины разных уровней. Не буду сыпать цитатами, включите телевизор - послушайте сами.
Не может быть две правды!
Как две освободительные армии могут воевать друг против друга, освобождая одну и ту же страну? Причём одна из них воюет на стороне третей, чей оккупационный статус сомнений ни у кого не вызывает.
Ладно! - Проехели.
Это я так, не удержался.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Так и тут без государства обходятся....
Но топик начался с того,что не все так плохо,не только УПА возвеличивают,а и в другую сторону смотрят.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
0
Аксакал
Смотрю на вас и тихо охреневаю...
Ни одного положительного отзыва по теме.
Только негатив... В стране, в правительстве, в верхах и пр.

Лично меня уже задрали страдальцы, которые умеют очень слезно жаловаться на кучу наших проблем...

Мы все живем в этой стране. Над нами всеми Ющенко, Тимошенко, Янукович и прочие долбо...бы при власти...

Вся разница между нами - в нашем отношении к этому всему...

Кто-то плачет - кто-то делает.
Там где государство не помогает - обрашаются к бизнесу.
Там где во властных структурах находятся более-менее нормальные люди - используют их.

Тот же Ющенко, когда был на "Великій Перемозі" в мае этого года - он немцам под ноги цветы кидал?
Или нет... не было там его...

Он ведь только между могилой Степана Бендеры и посольством США разрывается...

Да?

Дерьмо можно найти везде.
Только есть люди, которые его обходят (иногда выискивая чистые места в сплошном поле лепешек), а другие садятся посредине и начинают "плач Ярославны" о свей несчастной судьбе.

Адью. Я в этой теме завязал...
Сегодня ночью срываюсь на Николаев, надеюсь там постреляю в компании людей, кто предпочитает на хныкать, а заниматься реальным делом...
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
А я не жалуюсь.Я работаю,ликвидируя последствия государственной политики ,иногда с риском для здоровья.
Поэтому я не испытываю каких-то добрых чувств к государству и его истеблишменту.И не ждите добрых слов для него.
При этом я не пребываю в постоянной депрессии.Я радуюсь-домашним,научной работе,заработкам, общению,инт.играм,еще чему-то.
Но государство тут не причем.Разве что не лишило всего сразу и полностью.А так,понемножку.
Тема мне знакома,я ее видел на двух сайтах до этого.И фото еще продолжают выкладывать.К "Красной Звезде" у меня есть вопросы,но это отдельно .
Для разрядки-как определяется слово "Позитив" в энциклопедии 1900 года.
1 значение-род комнатного органа без педалей.
2.фотография.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте