“Дела семейные”. Попирание родительских прав.

0
Горожане
0
ПИТАННЯ З ОБЛАСТІ СІМЕЙНОГО ПРАВА.

Офіційно є батьком малолітньої дитини (5½ місяців). У шлюбі з його матір'ю не перебував, живу окремо. Походження дитини від батька (від мене) визначено згідно п.1 ч.2 ст 125 СК України - за заявою матері та батька.
Протягом декількох останніх місяців мати дитини зловживаючи власними батьківськими правами та користуючись обставинами (окреме проживання) робить усе можливе задля того, аби позбавити сина свого батька, не надаючи мені жодної можливості бачитися із сином, приймати участь у вихованні та взагалі будь-яким чином піклуватися про дитину, у тому числі матеріально, таким чином порушуючи мої права, передбачєні ст. 141, 151, 153, 157 Сімейного кодексу України, права дитини, викладені у ст. 142 СК, права діда (мого батька) - ст. 257 СК, а також перешкоджаючи мені виконувати батьквські обов'язки, передбачені ст. 157, 180, 185 СК, та створюючи штучні підстави для позбавлення мене батьківських прав (пп. 1,2 ч.1. ст. 164 СК).
Будь які прохання пояснити свою поведінку, а також будь які пропозиції щодо моєї участі у вихованні та утриманні сина ігнорує або відкидає у грубій формі із використанням ненормативної лексики.

1. Чи варто звертатися з цього приводу до суду?
2. Що саме треба вимагати у позовній заяві?
3. Які документи необхідно додати до позовної заяви?
Горожане
+ 3
Гражданин
В суд пока не стоит. В начале попробуйте разрешить конфликт через опекунский совет.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте