Вычеты из зарплаты. Вроде как незаконно

0
Горожане
0
Проездом
Помогите, пожалуйста!
На нашем предприятии (госпредприятие) к заработной плате доплачивали 30% доплаты согласно министерскому приказу. Однако этот приказ был отменен в 2004 году, но бухгалтер надбавку продолжала насчитывать.

Сейчас вспомнили, что приказ не действует, и собираются вычесть эти деньги из зарплаты . Заставили написать заявления, что не возражаем .

Правомерны ли действия администрации?

Что делать?
Горожане
+ 117
Почетный
старейшина
Что значит доплачивали? Поподробней плиз.
Найкраще, "створене мною" - це мої діти... Дякую що ви є...
Горожане
+ 36
Почетный
старейшина
эт вам к юристу
"То, что люди говорят обо мне, никак не характеризует меня. Но очень хорошо характеризует их."
Забаненные
+ 33
Почетный
гражданин
вивьен,
Вы б уже писали бы заявление что слёзно просим всю нашу зарплату перечислять в фонд директора и бухгалтера.
Ничего не пишите, хернёй занимаетесь, бухгалтер и без вашего заявления может удержать переплату , но за 1 последний месяц, а так будут вас "иметь" на 25% каждый месяц и премию ещё не давать, будут самовольно удерживать - (теоретически) в суд, а практически- профсоюз вам на кой?
Даже если у тебя нет ничего – у тебя есть жизнь, в которой есть всё!
Горожане
+ 8
Местный
Обратимся к законодательству
Кодекс Законов о труде Украины
Стаття 127. Обмеження відрахувань із заробітної плати
Відрахування із заробітної плати можуть провадитись тільки у випадках, передбачених законодавством України.
Відрахування із заробітної плати працівників для покриття їх заборгованості підприємству, установі і організації, де вони працюють, можуть провадитись за наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу :
1) для повернення авансу, виданого в рахунок заробітної плати; для повернення сум, зайво виплачених внаслідок лічильних помилок; для погашення невитраченого і своєчасно не поверненого авансу, виданого на службове відрядження або переведення до іншої місцевості; на господарські потреби, якщо працівник не оспорює підстав і розміру відрахування. У цих випадках власник або уповноважений ним орган вправі видати наказ (розпорядження) про відрахування не пізніше одного місяця з дня закінчення строку, встановленого для повернення авансу, погашення заборгованості або з дня виплати неправильно обчисленої суми;
2) при звільненні працівника до закінчення того робочого року, в рахунок якого він вже одержав відпустку, за невідроблені дні відпустки. Відрахування за ці дні не провадиться, якщо працівник звільняється з роботи з підстав, зазначених в пунктах 3, 5, 6 статті 36 і пунктах 1, 2 і 5 статті 40 цього Кодексу, а також при направленні на навчання та в зв'язку з переходом на пенсію;
3) при відшкодуванні шкоди, завданої з вини працівника підприємству, установі, організації (стаття 136).

Стаття 128. Обмеження розміру відрахувань із заробітної плати
При кожній виплаті заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати двадцяти процентів, а у випадках, окремо передбачених законодавством України, - п'ятидесяти процентів заробітної плати, яка належить до виплати працівникові.
При відрахуванні з заробітної плати за кількома виконавчими документами за працівником у всякому разі повинно бути збережено п'ятдесят процентів заробітку.
Обмеження, встановлені частинами першою і другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати сімдесяти відсотків.
( Стаття 128 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР N 3546-11 від 10.02.87; Законами N 263/95-ВР від 05.07.95, N 2056-III від 19.10.2000 )
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте