У місті відбувається багато різних подій. Це і перше вересня, і все інше. Але, є те, що сьогодні обговорюється в місцевим бомондом найбільш активно. Йдеться про обрання Почесних громадян Кременчука у 2009 році. Поки що таких людей в нашому місті - 30. Нині, на таке звання номінують двох відомих людей нашого міста - колишнього директора Кременчуцької тютюнової фабрики Віталія Сергієнка та колишнього директора Кременчуцького автозаводу Олексія Горяїнова. Процес визначення наступний. Спочатку свої пропозиції з цього приводу подають громадські організації. Потім їх обговорюють на сесіях райрад - Крюківській та Автозаводський. Потім закрите обговорення на міськвиконкомі (наступної п"ятниці). Остаточне слово за депутатами міської ради, які приймуть відповідне рішення напередодні Дня міста. Є результати обговорення на сесіях райнних ради - в Крюківський - більшість депутатів не підтримали жодної кандидатури. Автозаводська районна рада - підтримала на це звання кандидатуру бувшого директора Автозаводу. Є офіційна точка зору - що обидва кандидати люди достойні для отримання звання. Неофіційна точка зору, оприлюднена не для диктофону - для такого кроку, є свої причини. Але в будь якому випадку все це точки зору представників міської влади. Особисто моя думка з цього приводу, висловлена в ЗМІ - кандидатури справді достойні, але обидва були директорами державних підприємств й за свою роботу отримували державну зарплату. Тож працювали як і всі у відповідності до своїх обов"язків ті інструкцій. Є застереження з цього приводу, що взагалі тему не варто обоговорювати, бо йдеться про приватне життя. Однак в цьому випадку, по моєму, все таки головним постає питання публічності - той, хто змагається за звання одразу стає публічною людиною. Тож цікава думка форумчан з цього приводу. Чи варто взагалі визначати почесних громадян, бо як на мене для портретів скоро стіни не вистачить Що повинно бути головним при визначенні ? Як ставляться до такої події кременчужани ?
Звание почетного горожанина вполне нормальная вещь.Естественно,при правильной кандидатуре на него. То,что их много- извините,город существует много лет(надеюсь,еще долго просуществует) и это естественно, так как люди живут и делают добрые дела и в 70 х,и в 80х и дальше. Поэтому будет город жить дальше,будут и в нем достойные. Имело бы смысл признание почетными кременчужанами и уже умерших людей, достойных этого. Что же касается выполнения задач руководителя,то тут нужно кое-что пояснить. В СССР существовали определенные нормативы- столько-то больниц,кинотеатров,школ на 100 тыс.населения.Исходя из них,физиотерапевтическая (пятая) больница Кременчугу не положена. Но она есть и работает. Поэтому люди,ее выбившие, достойны памяти горожан.То же касается многого другого. Основная задача директора КРАЗА - выпускать автомашины. Благоустройство города прямо его не касается.Если с его помощью город получил дополнительные плюсы в благоустройстве -почему бы не отметить его заслуги ? Да и выделенные фонды нужно было освоить,то есть превратить цифры в документе в что-то реальное.А с этим тоже были проблемы.
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
Все правильно ви кажете. Але. Ось ви чи я к прикладу, член обкому КПУ і директор КрАЗа. Самі бачимо, що робітники наші в бараках живуть - а вже після війни років 30 минуло. Але в людей все одно - ніяких зручностей, один великий такий гуртожиток з коридором ( барак називається) і щури як собаки по ньому бігають. Або в будинках таких живуть - двоповерхових, де туалет на вулиці, а східці з другого поверху наружі стоять дерев"яні. Справа ж доходить до того, що матері, а завод великий - вимушені з собою дітей до станка вести, бо дошкільних закладів немає. І ось я для прикладу сижу і думаю. Та у нас же гасло партії - все для людей. А у мене в шкафу ящик армянського коньяку. Тож беру ящик і вперед до міністра свого. Й кажу йому наступне - йома йо, завод зробили, автомобілів випускаю купу, всі їздять , дивляться як і шо, але токарям жити ніде - сплять вночі як не біля станка, так під заводським парканом. А в нас ідеологія: йдемо до комунізму, так що дай ліміти на будинки та на школу та на дошкільний заклад, бо діти на виробництві матерям працювати заважають. І що міністр - не людина ? Тим більше, гроші не його. Звісно - завод великий, всякі делегації їдуть - не бачити ж їм як люди біля станків сплять і воші по робітникам бігають, бо помитися ніде. Зрозуміло, що в цьому випадку і кошти дадуть і все інше, бо є ідеологія, якої слід притримуватися. Інше як це виглядає сьогодні. Героїзм це якщо за людей своїх у начальника просиш, чи совість не втрачена ? І ось тут питання. Загалом в нас 30 почесних кременчужан. Серед них - лікар Дімара, космонавт Леонов, колишній директор УПДМН ( прізвище не повню) два Коваленки - Автозаводський та Крюківський, лікарі Федорченко, Парнета, коваль з автозаводу (який тут робив Стахановський метод ( прізвища не помню) революціонер Бутирін ( його діяння взагалі мало кому відомі), Матицин та інші відомі і маловідомі кременчужани.
Это - героизм. Иметь ящик коньяка и самому не выпить, а отдать на благо людей. Такие люди должны быть примером для нашего времени, когда народ только пьет,как будто завтра уже не будет. И для многих оно не наступает. Но ладно -пусть будет ,что не все почетные достойны того звания. Но давайте уже оперировать фактами.Кто такой Бутырин и за что он такой. Не некто неизвестный стахановец,а более точно. Ну ,против Коваленков газета не напишет ,на это надеяться нельзя. Значит, весь газетный запал пойдет на Бутырина и стахановца. Они уже умерли,не смогут ответить.
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
Цитата:Ну ,против Коваленков газета не напишет ,на это надеяться нельзя. Значит, весь газетный запал пойдет на Бутырина и стахановца. Они уже умерли,не смогут ответить.
Отут шановний - все з точністю до навпаки. Отак то.
Ну про Коваленка Автозаводского разговор вообще особый. Я его люблю. Но читаем газету, будем писать - слава Богу есть фактура. Во всяком случае я никогда не писал, что они сделали что то особое. В этот раз тоже - но я пишу в СМИ что само звание дискредитировано. Ныне дело за бывшими директорами. Но речь только о двоих. На самом деле директоров-пенсионеров, которые были госчиновниками и получали за свою роботу высокую зарплату, больше и будет справедливо сделать их всех почетными гражданами Кременчуга. Если уж делать, то всех и сразу. Как по мне - в первую очередь директора бывшего ликеро-водочного завода. В вторую - мясокомбината
Доброго Вам, шановні! Ось в мене в даний час немає ні настрою ні натхнення, тому прошу прбачити мене за мою особисту думку що до данної теми.. Простому українському люду, котрий зараз з вини нашого президента. Зігнувшись в три погибелі... копає картоплю на огороді... консервує на зиму помідори... стоїть в черзі за дешевим сахаром... лається і плюється від такго життя... нам набридло! Набрило когось вибирати, просувати... проштовхувати!!! Коваленки та інші виконують свої обов,язки перед народом, який їм довірив своє місто і отримують хороші гроші!!! Пропоную вібирати людину міста серед простих талановитих людей що проявляють душевність та людяність на своїй роботі та підняти нарешті престиж простої інтелигентної людини!!!
(c)
Старший сержант запаса.
(c)
Старший сержант запаса.
(c)
Старший сержант запаса.
(c)
Старший сержант запаса.