Всесвітній бокс у Дніпропетровську

0
Горожане
+ 1
Старожил
У понеділок любителі боксу обговорювали прямий ефір бою за титул чемпіона Європи в першій середній вазі. Поєдинок стався між 23-річним росіянином Зауром Байсангуровим із Грозного та 36-річним львів’янином Романом Джуманом.
В палаці спорту «Метеор» 23 березня у Дніпропетровську було досить шумно.А у ложі для VIP персон Кременчужани побачили найвідоміших боксерів Кременчука Заслуженого тренера України Богдана Гончара та майстра спорту міжнародного класу, чемпіона України в напівсередній вазі (до 66,6 кг) Валерія Бражника.
Мені важко уявити, як сприймався бій з екрану телевізора, а от із зали палацу спорту глядачі спостерігали доволі нерівних суперників. Заур Байсангуров - більший на зріст, міцніший і важчий, ніж Роман Джуман. Хоча, судячи з анонсів, Байсангуров і Джуман однакові на зріст – 179 см.
З першого раунду досвідчені боксери говорили, що дива не станеться і, вболіваючи за Романа, вигукували: «Бий у корпус!»
Дівчата підтримували українського спортсмена: «Рома, ти все одно кращий!»
Неможливо було не помітити, що удари Заура Байсангурова доволі сильні, впевнені і потужніші, ніж удари українського спортсмена. Крім того, росіянин дозволяв собі неспортивну поведінку: бив суперника по потилиці та використовував прийоми борців, за що отримував попередження.
Щодо Романа Джумана, то він, у порівнянні із суперником, - м’який боєць. Хотілося, щоб його удари йшли ніби із землі, - щоб Роман бив і «забивав». Та на превеликий жаль, він, мужньо тримаючись, не міг прямими ударами пробити захист Байсангурова. Може б довгі удари, або удари у корпус і допомогли б, хоча навряд чи…
Вже в 5 раунді Байсангуров зустрічним ударом зупинив напад Джумана, при чому Роман втратив рівновагу… Зал завмер. Глядачам стало моторошно, від того, що Байсангуров доб’є Джумана.
Далі поєдинок набував більш вдалих нападів з боку Байсангурова. Глядачі не витримували. Хтось кричав: «Де тренер?» Адже стало зрозуміло, що продовжувати бій немає сенсу – росіянин переміг. «Навіщо ж травмувати спортсмена?» – обурювалися досвідчені бійці. Хтось гадав, що знайшов вихід, як зупинити жорстокість і кинув кепку. Та бій продовжувався. Джуман тримався і гідно стояв у бою.
Справді, чи тренер спортсмена відповів на запитання вболівальників: «Чи варто калічити хлопця? Заради чого?»
У 8 раунді, після другого нокдауну, таки не витримав суддя. Суддя, а не тренер. Бій було зупинено.
Для Байсангурова це 18 перемога на професійному рингу.
ЗМІ визнали надзвичайну силу Духа Джумана. Боксери одностайно назвали Романа справжнім бійцем.
Щодо поєдинків, які відбулися 23 березня у «Метеорі», то хотілося б відзначити латвійських боксерів. Гідні суперники!
Так, у другому поєдинку вечора, билися 28 –річні Автандил Хурцідзе та Юрийс Борейко (середня вага: до 72,6 кг). Латвієць сподобався вмінням перехвачувати удари. Темп поєдинку був високий – визначитися, хто ж отримає перемогу, глядачі одразу не могли. Суперники спочатку здавалися рівними. Однак, у 4 раунді Автандил наніс серію ударів і вибив капу з рота латвійця. Суддя зупинив бій, зафіксувавши перемогу грузинського боксера технічним нокаутом. Латвієць обурювався і не міг зрозуміти: чому? Він хотів продовжувати бій.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте