Прямая линия с Валерием Литвиненко

0
Горожане
+ 131
Великий Гуру
Учитывается ли при закрытии род.дома №2 ст.49 Конституции Украины? А именно: " Стаття 49. Кожен має право на охорону здоровья, медичну допомогу та медичне страхування.

Охорона здоровья забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоровья медична допомога надається безоплатно;
існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
( Офіційне тлумачення положення частини третьої статті 49 див. в Рішенні Конституційного Суду Н 10-рп/2002 ( в010п710-02 ) від 29.05.2002 )

Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту, забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя."
Горожане
+ 2
Гражданин

Sarabi писал:"МЕСТ НЕТ"...а куда же деваются освободившиеся ставки?

Одна знакомая ушла из докторов, тк у мужа с работой стало плохо, а на врачебную зарплату их семья не выживает. Устроилась мед.представителем за 2500гр (это стартовая зарплата, на руки - больше).
Теперь бегает по аптекам и врачам, убеждает, предлагает, откаты носит. Говорит от такой работы самой от себя противно. Она с радостью бы вернулась к своим любимым пациентам, потому что шла в медицину по ПРИЗВАНИЮ!!

Неужели нельзя что-то предпринять для удержания (возвращения) доктора?!
Ведь и 1.75 ставки можно предложить, и посодействовать в получении высшей категории, и в мед.училище договориться, чтобы часы им поделили, и не задалбывать врача по мелочам... Вам, г-нЛитвиненко, лучше знать, что можно придумать.
И еще. Сколько процентов докторов (от всех врачей Кременчуга) имеет первую и высшую категории?
А в Полтаве сколько?
- Видишь суслика?
- Нет
- И я не вижу. А он есть.
- Понял
Горожане
+ 131
Великий Гуру
Я за новостями не сильно слежу (не успеваю), но очень хотелось узнать - что же ответил

писатель писал:Главный медик города

на наши вопросы?
Или это так - потрепались и забыли?
Если есть информация - дайте ссылочку, пожалуйста.
Горожане
+ 28
Почетный
гражданин
Кипр, я не знала об этой теме. Я завтра кину сюда "прямую линию"... по поводу роддому он ничего не ответил, просто промолчал
Молодой девушке требуется некоторое время, чтобы найти мужчину на всю жизнь. Это не мешает ей тем временем выходить замуж. (с) Колетт, фр. писательница
Горожане
-582
Заслуженный
пенсионер
Горожане
+ 28
Почетный
гражданин
Валерій Литвиненко: "Наша медицина у не найкращому стані"
У понеділок, 16 березня, редакція газети "Програма Плюс" проводила традиційну "пряму лінію" з читачами. Цього разу до редакції завітав керівник відділом охорони здоров'я міськвиконкому Валерій Литвиненко.
Іван Федорович:
- Онука отримувала минулого року ліки "Фелипсин" безкоштовно. Яка ситуація буде цього року?
- Цей препарат є спеціальним. У нашому місті його отримують 26 діточок зі складними діагнозами. І якщо минулого року його надавали нам згідно зі спеціальною обласною програмою, то цього року програми немає. Тож ми виносимо проект рішення на сесію міської ради для надання коштів для закупівлі такого препарату. І його будемо видавати кожній хворій дитині.
-
Олена Вікторівна:
- Чому була закрита молочна кухня? І чи буде відновлено її роботу?
- Молочна кухня закрита вже років два тому. По-перше, вона не відповідала санітарно-гігієнічним вимогам. На щастя, ніяких надзвичайних ситуацій не було. Але якби щось сталося? Хто повинен був би за це відповідати? Там продукція виготовлялася вручну. Для того, щоб кухня працювала за всіма вимогами, потрібно створити молочний цех. Звичайно, такого робити не будемо. І зараз ми видаємо малюкам суміші.

Любов Федорівна:
- 10 березня я прийшла в офтальмологічне відділення першої лікарні. Поки була в приймальному відділені, стався напад пароксизмальної тахікардії. Довелося піднятися на четвертий поверх у терапевтичне відділення і попрохати допомоги. До того ж медична картка та всі ліки в мене були - потрібно лише зробити укол. Але в той час у лікарів відділення була п'ятихвилинка. Поки дочекалася, стало ще гірше. Та лікарка відмовила мені, мовляв, якщо я зроблю укол, а ви помрете - що тоді мені робити? Чому мені відмовили і не надали допомоги?
- Це безпрецедентний випадок. Обов'язково проведемо службове розслідування.

Ольга Петрівна:
- У місті не вистачає лікарів вузьких спеціальностей. В робочі дні до них черги. Що робити, коли потрібна консультація спеціаліста?
- Вузькі спеціалісти повинні вести прийом і по суботах. Хоча чи дійсно потрібна консультація такого спеціаліста, потрібен визначити ваш лікар. Зараз ми відходимо від вузьких спеціалістів. У поліклініках працюють сімейні лікарі, яких спеціально навчали. Загальних знань їм вистачає. Тож якщо сімейний лікар вважає, що потрібна консультація вузького спеціаліста, то й направляє пацієнта. Вузький спеціаліст повинен консультувати, а не займатися банальним прийомом.

Романов Василь Олександрович:
- Раніше були лікарі - як члени родини. Багатьох, на жаль, уже немає серед живих, але вони залишилися в пам'яті кременчужан. Зараз же лікарі - злочинці, адже вони порушують основний закон - Конституцію України - де записано, що медицина в нас безкоштовна. Але, спочатку, я сплачую податки, а потім - за ліки та лікування. Чому зараз так, чому наші лікарі не хочуть лікувати нас безкоштовно?
- Це питання соціально-філософське. Лікарів, яких уже немає з нами, - це були лікарі від Бога. На жаль, у Конституції не написано, за які кошти лікувати, якщо держава не забезпечує належне фінансування медичної галузі. Дійсно, є серед лікарів і недбайливі, але це не система. На даний час медична галузь знаходиться у поганому стані, окрім недофінансування, зараз гостро відчувається нестача кваліфікованих кадрів та безліч інших моментів, які вирішити самим, без допомоги держави, практично неможливо.

Яковенко Любов Василівна:
- Я член лікарняної каси. Чи можу отримувати лікування амбулаторно та за рахунок своїх внесків оплачувати аналізи, обстеження тощо?
- Можете, але якщо захворювання входить у перелік хвороб, на які поширюється дія лікарняних кас.
Молодой девушке требуется некоторое время, чтобы найти мужчину на всю жизнь. Это не мешает ей тем временем выходить замуж. (с) Колетт, фр. писательница
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте