Людина і праця

0
Горожане
+ 51
Заслуженный
пенсионер

Tezey писал:Рабочая смена уже закончилась, возле проходной...


Какая же это производственная травма?

Tezey писал:так что стоит сейчас возится со страховкой или нет?


Так страховка есть? Если есть, то, конечно, стОит.
All we need is love(c)
Горожане
+ 49
Почетный
гражданин

ViewPoint писал:Цитата: Tezey
Рабочая смена уже закончилась, возле проходной...

Какая же это производственная травма?


Надо читать колдоговор. У нас, например, производственная травма считается до тех пор, пока не выйдеш с автобуса (служебный) по приезду домой, а начинается при посадке в автобус, когда едешь на работу. Раньше было, пока не добирешся домой. И на ЖД раньше было, что дорога на работу и с работы входят в промежуток времени, когда при травмировании - это производственная травма. Сейчас не знаю.

Другое дело: производственная травма может быть
- связанная с производством
- не связанная с производством.
К чему это я: Поищите информацию (законы), о том, что вроде как, человек, получивший производственную травму не может быть уволен по сокращению штатов, или по крайней мере увольняется в последнюю очередь.

Почему так поступают (хотят замять происшествие) руководители предприятия в данном случае:
- о производственной травме сообщается в органы охраны труда (я писал выше) и по результатам на предприятие может быть наложен штраф.
- Предприятие не осуществляло (или не в полной мере) платежи в фонд социального страхования на потерпевшую и теперь могут быть серьезные последствия. (хотя какие последствия??? просто не будут платить больничные и все)

Добавлено спустя 2 минуты 32 секунды:

Tezey писал:Вот так что стоит сейчас возится со страховкой или нет?


Я не понял какая страховка? Дополнительная от СК, как есть на многих предприятиях, или все тот же Фонд социального страхования населения?
Если Вы спорите с идиотом, то, пожалуй, он делает то же самое.
Забаненные
+ 33
Почетный
гражданин

Sunny_Moon писал:Завод находится в простое, не работает. Больничные на заводе не оплачиваются.


А что в таком случае на заводе делал этот человек?
Это наверно произошло ещё в то время пока завод работал либо людей вывели по приказу на работу.

Tezey писал:Завод стоит полностью. Народ находится в неоплачиваемых отпусках. Сейчас работает как бы обслуживающий персонал, и начальники цехов/смен, реже мастера. Все работают по внутризаводскому приказу.


Это нормальная работа предприятия в условиях простоя и на выплату больничных это ни как не влияет.

Tezey писал:соответственно ничего платить не будут.


Вы акт оформляйте а там всё своим чередом пойдёт -эти механизмы отработаны.
Даже если у тебя нет ничего – у тебя есть жизнь, в которой есть всё!
Горожане
+ 266
Великий Гуру
Tezey, данная травма не будет квалифицироваться, как производственная, но руководство предлприятия обязательно должно создать комиссию по расследрванию несчастного случая, квалифицировать происшедший его, как, связанный с работой, и составить акт, а потом обязательно оплатить больничный.
Я так думаю, что Ваша мама не просто же гуляла по территории завода, хоть завод и не работает, а находилась там по производственным вопросам.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
Местный
Подскажите, как составить договор о полной индивидуальной материальной ответственности с работником розничной торговой сети. Может есть какой то шаблон, т.к. в инете ничего не нашла... И как часто такое практикуется?

И еще один. Если трудоустраиваешь человека стоящего на учете в Центре Занятости, - есть ли Работодателю какие то льготы? Вернее оплачивает ли ЦЗ часть каких то выплат за этого работника вместо Работодателя?
Горожане
+ 266
Великий Гуру
murchunya, существует типовой договор. Я выложу. только попозже ( сегодня).


Добавлено спустя 2 часа 20 минут 28 секунд:

Типовий договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність

В цілях забезпечення збереження матеріальних цінностей, що належать ______________________________________________________________________

керівник або заступник керівника підприємства _____________________________, іменований надалі "адміністрація", виступаючи від імені підприємства, з одного боку, і працівник _________________________________________________________ (цеху, відділу, ділянки, секції, складу і т. п.) __________________________________________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові), іменований надалі "працівник", з іншого боку, уклали цей договір про нижченаведеному:

1. Працівник, що посідає посаду (найменування посади) або що виконує роботу (найменування роботи), безпосередньо пов'язану із зберіганням, обробкою, продажем (відпусткою), перевезенням або застосуванням в процесі виробництва переданих йому цінностей, приймає на себе повну матеріальну відповідальність за незабезпечення збереження увірених йому підприємством, установою, організацією матеріальних цінностей, і у зв'язку з викладеним зобов'язується:

а) дбайливо відноситися до переданих йому для зберігання або для інших цілей матеріальним цінностям підприємства, установи, організації і приймати заходи до запобігання збитку;

б) своєчасно повідомляти адміністрації підприємства, установи, організації про всі обставини, загрозливі забезпеченню збереження увірених йому матеріальних цінностей;

в) вести облік, складати і представляти в установленому порядку товаро-грошові і інші звіти про рух і залишки увірених йому матеріальних цінностей;

г) брати участь в інвентаризації матеріальних цінностей, переданих йому.

2. Адміністрація зобов'язується:

а) створювати працівникові умови, необхідні для нормальної роботи і забезпечення повного збереження переданих йому матеріальних цінностей;

б) ознайомити працівника з чинним законодавством про матеріальну відповідальність робочих і службовців за збиток, заподіяний підприємству, установі, організації, а також з інструкціями, що діють, нормативами і правилами зберігання, приймання, обробки, продажу (відпустки), перевезення або застосування в процесі виробництва переданих йому матеріальних цінностей;

в) проводити в установленому порядку інвентаризацію матеріальних цінностей.

3. У разі незабезпечення з вини працівника збереження увірених йому матеріальних цінностей, визначення розміру збитку, заподіяного підприємству, установі, організації і його відшкодування проводяться відповідно до чинного законодавства.

4. Працівник не несе матеріальної відповідальності, якщо збиток причинний не з його вині.

5. Дія цього договору поширюється на весь час роботи з майном і іншими увіреними працівникові матеріальними цінностями підприємства, установи, організації.

6. Цей договір складений в двох примірниках, з яких перший знаходиться у адміністрації, а другий - у працівника.

Адреси сторін договору

________________________________________ адміністрації

__________________________________________ працівника


Підписи сторін договору

_________________________________________ адміністрації

__________________________________________ працівника



Згідно вказаних правових норм письмові договори про повну матеріальну відповідальність можуть укладатись підприємством з працівником, що досяг вісімнадцятирічного віку та займає посаду або виконує роботу, безпосередньо пов'язану із зберіганням, обробкою, продажем (відпуском), перевезенням або застосуванням у процесі виробництва переданих йому матеріальних цінностей. Перелік таких посад і робіт, а також типовий договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність було затверджено ще за часів СРСР і діє до цього часу. Ці нормативи були прийняті і введені в дію спільною Постановою Державного Комітету Ради Міністрів СРСР з праці та соціальних питань і Секретаріату Всесоюзної Центральної Ради Профспілок № 447/24 від 28.12.1977 р.

Затверджений вищевказаною Постановою Перелік дозволяє укладати договори про повну матеріальну відповідальність з робітниками, що займають наступні посади або виконують такі роботи:

ПОСАДИ:

Завідуючі касами; коморами цінностей; схову; складами і їх заступники.
Старші контролери - касири і контролери-касири; старші контролери і контролери; старші касири і касири; а також інші працівники, що виконують обов'язки касирів.
Завідуючі ощадними касами першого розряду і операційними частинами центральних ощадних кас; начальники відділів, старші інспектори і інспектори відділів по перевірці і знищенню погашених цінних паперів республіканських головних управлінь і управлінь ощадних кас; старші експерти і експерти; старші інспектори і інспектори республіканських головних управлінь ощадних кас, здійснюючу експертизу і оплату квитків грошово-речових лотерей, що виграли; головні експерти, старші експерти і експерти, старші інспектора і інспектора відділу експертизи цінних паперів; старшого інспектора і інспектора депозитного відділу.
Завідуючі (директори за відсутності завідуючих відділами і секціями) магазинами і їх заступники; завідуючі закупівельних пунктів; завідуючі товарними секціями (відділами), відділами замовлень магазинів і їх заступники; начальники цехів і ділянок підприємств торгівлі і їх заступники.
Начальники товарних і товаро-перевалочних ділянок; старші товарознавці і товарознавці, безпосередньо обслуговуючі матеріальні цінності.
Завідуючі підприємствами громадського харчування і їх заступники; завідуючі виробництвом, начальники цехів (ділянок) і їх заступники, старші адміністратори і адміністратори залів (метрдотелі) підприємств громадського харчування.
Завідуючі заготовчими пунктами; завідуючі сепараторними відділеннями.
Завідуючі аптечними установами і їх заступники; завідуючі відділами аптечних установ і їх заступники; завідуючі аптечними пунктами першої групи; провізори-технологи (рецептарі-контролери), фармацевти (ручністи); старші медичні сестри структурних підрозділів установ охорони здоров'я.
Завідуючі господарством і коменданти будівель, що здійснюють зберігання матеріальних цінностей.
Агенти по постачанню; експедитори по перевезенню вантажів; інкасатори.
РОБОТИ:

Роботи по прийманню від населення всіх видів платежів і виплаті грошей через касу.
Роботи по обслуговуванню торгових і грошових автоматів.
Роботи по прийманню на зберігання, обробці, зберіганню, відпуску матеріальних цінностей на складах, базах (нафтобазах), автозаправних станціях, холодильниках, харчоблоках, сховищах, заготовчих (приймальних) пунктах, товарних і товаро-перевалочних ділянках, камерах схову, коморах і гардеробах; по видачі (прийому) матеріальних цінностей особам, що знаходяться в лікувально-профілактичних і санаторно-курортних установах, пансіонатах, кемпінгах, будинках відпочинку, готелях, гуртожитках, кімнатах відпочинку, на транспорті, в дитячих установах, спортивно-оздоровчих і туристських організаціях, піонерських таборах, а також пасажирам всіх видів транспорту; по екіпіровці пасажирських судів, вагонів і літаків.
Роботи по прийманню від населення предметів культурно-побутового призначення і інших матеріальних цінностей на зберігання, в ремонт і для виконання інших операцій, пов'язаних з виготовленням, відновленням або поліпшенням якості цих предметів (цінностей), їх зберіганню, виконанню інших операцій з ними, по видачі на прокат населенню предметів культурно-побутового призначення.
Роботи з продажу (відпуску) товарів (продукції), їх підготовці до продажу незалежно від форм торгівлі і профілю підприємства (організації). Роботи по прийманню і обробці для доставки (супроводу) вантажу, багажу, поштових відправлень і інших матеріальних і грошових цінностей, їх доставці (супроводу), видачі (здачі). Роботи по купівлі, продажу, обміну, перевезенню, доставці, пересилці, зберіганню, обробці і застосуванню в процесі виробництва дорогоцінних металів, коштовних каменів, синтетичного корунду і виробів з них.
Слід зазначити, що укладення договорів про повну матеріальну відповідальність з працівниками, посади (або виконувані роботи) яких не входять до вищезазначеного переліку, не є правомірним і такий договір може бути визнаний недійсним у судовому порядку.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
-2
Почетный
гражданин
Валентина Борисовна и все кто знают ответ на этот вопрос и все кто может помочь, прошу Вас помочь разъяснить ситуацию.
Ситуация такая. Человек пришел в центр занятости, еще нет пол года как уволился по собственному желанию. Высшее образование. Его поставили на учет и сказали, что будут направлять на собеседования и то по тем специальностям, что человек работал, пока учился на заочном. Тоесть выходит, человек работал грузчиком(это записано в трудовой книжке), чтоб заработать на образование и его могут направить на собеседование тоже грузчиком при том , что у него есть диплом о ВО! Законно ли это и вообще есть ли какой закон, статья в трудовом праве(кодексе) про это?
Слышал, что имеют право направлять только по специальности в дипломе. Так ли это?
Спасибо! Буду ждать ответа.
В этом ненормальном мире даже нормальный человек считается ненормальным в виду его нормальности.
Все грамматические ошибки являются уникальным стилем автора и обсуждению не подлежат!
Горожане
+ 266
Великий Гуру

Tezey писал:Тоесть выходит, человек работал грузчиком(это записано в трудовой книжке), чтоб заработать на образование и его могут направить на собеседование тоже грузчиком при том , что у него есть диплом о ВО!



Tezey, к сожалению, это факт, - так трактует закон. В частности, ст.7 ЗУ "О занятости населения" гласит следующее:

1. Для громадян, які втратили роботу і заробітну плату (трудовий дохід), підходящою вважається робота, що відповідає їхній освіті, професії (спеціальності), кваліфікації, доступності послуг транспортного обслуговування, встановленій рішеннями місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів місцевих рад. Заробітна плата повинна відповідати рівню, який громадянин мав за попереднім місцем роботи, з урахуванням середнього рівня заробітної плати, що склався у відповідній сфері економічної діяльності в регіоні за минулий місяць.
При пропонуванні підходящої роботи враховуються попередня діяльність громадянина, тривалість роботи за професією (спеціальністю), кваліфікація, вік, досвід, а також стан ринку праці.
2. Для громадян, які вперше шукають роботу і не мають професії (спеціальності), підходящою вважається робота, яка потребує попередньої професійної підготовки, у тому числі безпосередньо на робочому місці у роботодавця, а для громадян, які бажають відновити трудову діяльність після перерви тривалістю понад шість місяців, - робота за професією, яку вони мали за останнім місцем роботи, або робота, що потребує попередньої перепідготовки за новою професією (спеціальністю) за направленням державної служби зайнятості.
3. Для громадян, які працювали не за основною професією понад 12 місяців, підходящою вважається робота, яку вони виконували за останнім місцем роботи, а робота за основною професією може бути підходящою за умови попереднього підвищення кваліфікації з урахуванням потреби ринку праці у відповідних працівниках.


Привела тебе три части статьи, т.к. не знаю твоей ситуации...
Вот на эти нормы и ссылаются в центре занятости.
К тому же, выборку по заполнению вакансий делают не инспектора, а компьютеры и всё зависит от того, какие документы попали в базу. Т.е. происходит машинный отбор. И поэтому, если ты сдал трудовую, в которой у тебя есть запись по определённой профессии, то машина и сработает на неё. А инспектора обязаны, по их инструкциям, предложить.
Вот такой древний мир, в котором мы живём!
А ты уже встал на учёт или просто привёл пример?
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
-2
Почетный
гражданин

ruda98 писал:А ты уже встал на учёт или просто привёл пример?


Нет, не я, я еще учусь.
Спасибо Вам огромное за разъяснение ситуации!
Такой быстрый и обширный ответ! Спасибо!

Добавлено спустя 38 секунд:

ruda98 писал:Вот на эти нормы и ссылаются в центре занятости.


то что надо, спасибо!
В этом ненормальном мире даже нормальный человек считается ненормальным в виду его нормальности.
Все грамматические ошибки являются уникальным стилем автора и обсуждению не подлежат!
Горожане
+ 266
Великий Гуру

Tezey писал:Нет, не я, я еще учусь.



Ну, в таком случае, желаю успеха в учёбе! &
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте