Как "плохо" жилось в СССР

0
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
[quote=Юлія Билина]що Ви особисто можете протиставити об'єктивним процесам, які відбубуваються у Всесвіті?[/quote]
Это Вы что, счтитаете тот же "финансовый кризис" ( например ) естественным процессом ?...

[quote=Юлія Билина]І чи потрібно взагалі щось протиставляти?[/quote]
Конечно непотрібно, - надо просто менять концепцию глобализации...

[quote=Юлія Билина]почитайте "Син человеческий" Александра Меня[/quote]
Читал, еще когда он был жив ( А. Мень )... Про Христа не буду начинать - это долгий разговор...

[quote=Юлія Билина]Але ці категорії - не з розряду суспільного, а швидше - духовного життя людини. [/quote]
Разделение этих категорий и приводит к тем уродствам, что наблюдаются в обществе...

[quote=Юлія Билина]І те, як його сприймали ті ж єврейські громади, які бачили в ньому майбутнього земного володаря.[/quote]
Очень сомневаюсь, что их восприятие изменилось за 2000 лет....
Ум человеческий … не пророк, а угадчик, … но не дано ему предвидеть Случая – мощного мгновенного орудия Провидения
(А.С. Пушкин)
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
[quote=Юлія Билина]З приводу - наслідків - це могилки. Майже під кожною хатою. А Ви поїдьте в будь-яке село на Полтавщині - і побачите самі. [/quote]
Не правы вы здесь!
В небольших сёлах, хуторах людей хоронили в своих дворах. Голодомор здесь не причем. Таких могил я осматривал много (а ездил по Полтавщине и соседним областям, куда больше вашего). Даты там стояли самые разные: 1903-5, 1914, ... причём, иногда, в один год вся семья 1907 г.(с. Ивки четыре могилы сразу, двое - дети). Таких крестов много разбросано вокруг с. Ракитное на местах бывших хуторов. Только, многих крестов уже нет - утащили на металлолом....
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
[quote=адвокат Ульянов]A85,
побував я на сайтах. з яких ви черпаєте "мудрість".
Співчуваю вам від всього серця, бо ви заразились одним з вірусів знаменитої "Діанетики", а лікування від цього, як правило, дуже тяжке і майже неможливе.
Симптоми цієї хвороби - володіння таємними знаннями та зверхно-терпиме ставлення до інших, хто ними не володіє. На повірку ж ці таємні знання являються собою гримучу на логічно не структуровану, абсолютно безмотивовану суміш різних міфів, вигадок та нісетниць, приправлених соусом напів-правди.
Це старовинний рецепт, яким завжди користуються із задоволенням всі спецслужби і шахраї - від дрібних до дуже значних, а в духовному житті - диявол. Спочатку надається правдива інформація з несуттєвого питання - для завоювання довіри, потім до неї домішується трішечки спотвореної правди - глотається як за свіже, надалі порції перекручень поступово збільшуються, і коли адепт заглотнув наживку подалі його годують вже суцільним лайном, яке іде як діти в школу. Клієнт дозрів.
Єдина умова - все це має робитись з дуже серйозним та турботливим обличчям.

A85,
я ваш щиро пишу - подивіться на себе.
Що ви нам можете сказати без копіпасти, від свого серця або розуму???

Той уривок, що ви навели, можна навантажитит будь-якими смислами. Його можна однаково застосувати до таких різних суспільних утворень як: сімя, дворова група пацанів, армія, банда, держава, універститет - продовджуйте до бескінечності.
Цей уривок, описуючи все - не описує нічого. Він не несе ніякої інформації.
Взяти ваше "кіно".
10 хвилин - про що? Що нам хотіли сказати і яку думку донести? Що інформація буде подвоюватись? Так про це можна було написати одним реченням, а не знімати фільму в 10 хвилин.
От скажіть, яка головна думка та сенс цього кіно?
Заодно і перевірте себе - чи здатні ви викласти самостійно, своїми словами хоча б якусь концепцію. Якщо ні - то треба бити тривогу. Читання тих сайтів, з яких ви копипастите - несе явну загрозу вашому розуму.
Без жартів.

На это можно ответить знаменитой цитатой из Булгакова:

– ходит, ходит один с козлиным пергаментом и непрерывно пишет. Но я однажды заглянул в этот пергамент и ужаснулся. Решительно ничего из того, что там написано, я не говорил.

----------------------------------------------------

p. s. : с Дианетикой знакомился еще в начале 90-х ... - не греет... как говорил Янковский...
Ум человеческий … не пророк, а угадчик, … но не дано ему предвидеть Случая – мощного мгновенного орудия Провидения
(А.С. Пушкин)
Забаненные
+ 33
Почетный
гражданин
[quote=адвокат Ульянов]При цьому я не головний архітектор, а простий каменяр, який кладе цеглини в стіну. По можливості - якомога рівніше, щоб було красиво та добротно.[/quote]
Ну что ж, каменщики, особенно вольные, умеют красиво строить.
[quote=адвокат Ульянов]Я читав Плутарха і після цього маю досить помірковану думку про величину духу нас і наших сучасників. Можу поділитись своїми враженнями - ми в порівнянні з древніми греками та римлянами - що пігмеї поряд з велетами. Це - без перебільшень. [/quote]
А может формация советских людей воспитывалась в духе Спарты:
[quote=адвокат Ульянов]Було в цій країні і позитивне - меншою була злочинність ( це взяли досвід ддавньої Спарти, де моральність виховувалась відсутністю вкраїні грошей та казарменним життям).[/quote]
Мне думается что между непоколебимостью духа и цивилизованным благополучием есть зависимость и она обратная, так что дальше будет хуже.
[quote=адвокат Ульянов]Я особисто роблю те, що роблю, не для того, щоб люди мене людили, або любили мій розум, або країну - а тому, що не можу інакше. Будуть мене любити люди - не важливо. Звивайно, дуже приємно, коли тебе люблять та поважають, але не це мета.[/quote]
Если честно, то из вашего жизнеописания я так и не понял почему вы презираете страну в которой выросли.
Могу только предположить что вас к этому подтолкнуло изобилие "тамошних" магазинов.
[quote=адвокат Ульянов]Я не будую нашу країну на грошах - у вас немає жодної підстави особисто мене в цьому попрікнути.
[/quote]
А почему я должен вас в этом упрекнуть?
Каждый как может так и живёт, да и что в этом плохого?
Просто это очень не надёжный материал-быстоутикаемый и испаряющийся, а вот всеобщая, все объединяющая идея гораздо прочней.
[quote=адвокат Ульянов]Я два роки викладав в нашому університеті - і жодна людина не зможе мені сказати, що я взяв хабар або натякав на хабар або поставив будь-кому оцінку, керуючись іншим критерієм, ніж реальне знання того, хто тримає іспит.[/quote]
Я ни где не писал что вы берёти взятки- ткните "тыць" перстом, о чём речь.
[quote=адвокат Ульянов]Знову ваша отрута - мимо.[/quote]
Ну ведь это хорошо!
[quote=адвокат Ульянов]Це не мій вислів - ви щось сплутали. Знову химери.[/quote]
Так отож.
Не надо было повторять и тем самым поощрять неудобоваримые слова с самого начала темы.
[quote=адвокат Ульянов]Ще Христос 2000 років тому попереджав, що сподіватись треба лише на Бога ( не на царя, не на країну, не на людей, гроші, владу і інших ідолів). А слова Бога - це істина.
Щоб не було гірких розчарувань, життя треба присвячувати тому, хто його дав - Богу.[/quote]
Тронут
К чему бы это?
Даже если у тебя нет ничего – у тебя есть жизнь, в которой есть всё!
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
[quote=адвокат Ульянов]про національну ідею [/quote]

Определение нации по ком будем делать ? По Сталину... или по Герцлю ?...
(А.С. Пушкин)
ras
Горожане
Почетный
гражданин
Мне "класуха" в начальных классах рассказывала, что пендосы начиняли куклы взрывчаткой и подбрасывали детям...

После работы родители в магазине - не могли купить даже хлеба, про молоко и т. п. просто молчу, уже не было. Мелочь, жрать вообще вредно...

Афган. Солдат в совке - пушечное мясо, как и сейчас в России. Родился, вырос, бери сапёрную лопату и на танки умирать.

Что бы ещё хорошго про совок вспомнить, а, да. На книжке деньги, купить нечего, на холодильник очередь, на телевизор цветной очередь, ковровые дорожки пришлось везти аж с Москвы. Ну это тоже не нужно для жизни. Мы же в Спарте...
Горожане
+ 180
Великий Гуру
[quote=адвокат Ульянов]Зверність увагу, що всі захисники СРСР захищають його тільки за те, що він давав ковбасу та ситий спокій. Рай для рабів.[/quote]
Вот опять Вы о колбасе... Её ж при СССР, как известно, не было. Как и секса. А не задумывались ли Вы о том, что основные христианские и гуманистические постулаты (коллективизм, нестяжательство, жертвенность во имя высшей цели) характерны как раз для Советской эпохи, а то, о чём Вы говорите (преимущества нынешнего времени), то же самое самоупоение культом успешности, есть продуктом либерально-западной, протестантской этики. Да и все Ваши посылы и проповеди поэтому походят больше на "Благую весть с Риком Реннером", чем на "Уроки православия". Мне кажется, над этим стоит задуматься.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
[quote=адвокат Ульянов]саме про це я і пишу вже кілька десятків сторінок в розділі "мова і влада" - про національну ідею в галузі культури та самосвідомості, на якій слід будувати державу та націю, замість закладення до підвалин нації лише долара та ковбаси.

Зверність увагу, що всі захисники СРСР захищають його тільки за те, що він давав ковбасу та ситий спокій.
Рай для рабів.[/quote]

Да, СССР 80-х ,в основном, такой и был... После убийства И. В. Сталина, когда власть перешла в руки Троцкистов, судьба СССР была предрешена...

Добавлено спустя 1 час 6 минут 46 секунд:

Есть хорошие фильмы у американцев, вот отрывок ( для адвоката Ульянова ) из фильма "Трасса 60" :

(А.С. Пушкин)
Горожане
+ 118
Почетный
старейшина
[quote=адвокат Ульянов]Зверність увагу, що всі захисники СРСР захищають його тільки за те, що він давав ковбасу та ситий спокій. Рай для рабів.[/quote]
Ой та ладно ....
А сейчас нет рабов ?
Сейчас мы просто нафиг никому не надо.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
[quote=адвокат Ульянов]Крім того, жодна людина в тій країні не могла жити приватним життям, робити те, що вона вважає за потрібне та правильне.[/quote]
Позвольте замечание как к профессионалу-юристу?
А что, на Украине уже отменили Уголовный кодекс? - Делай, что хочешь, что считаешь нужным?
Нет, для определённой категории наших граждан это так, и уже давно, теперь можно и остальным?
Во всех странах, и по сей день, существуют рамки, как моральные, так и уголовные! Безнаказанно их переходить вам ни кто не позволит!
Это вы намного лучше меня знаете!
Не увлекайтесь на поворотах!

Тема закрыта.
  • Данная тема закрыта. Вы не можете отвечать в ней.