Цитата:Шан. Юлія, а які партії Вам [чи усім нам у Вашому розумінні] потрібні?
Я писала не про власні симпатії до партій, а відповідала на оптимістичний прогноз yur а про світлі перспективи для міста. Звісно, хочеться помилитися, але...
Щодо лівих ідей, я ними ніколи не страждала. Маю на увазі комуністичний варіант.
Цитата:Прослідковується чітка позиція: "Пройшли аморальщики і безпринципні, а ми, достойні і європейськи відцентровані програли лише через брудні технології (а, інколи, ще й через тупий і примітивний електорат)".
Я взагалі дуже сумніваюся, що ті хто стенає на форумі про аморальні методи олігархів і оплакує нашу кременчуцьку долю, пройшовши в міськраду, не перетворились би на карманних хлопчиків і дівчаток у тих же олігархічних патронів за свій шматочок пирога.
Ну, звісно, простіше бурчати на журналістів, які вони безпринципні.
Хто ким би став - річ з розряду ймовірностей. А те, що відбулося на виборах ми пережили. Я взагалі не схильна нікого звинувачувати. І бабок отих розумію, що на мізерну пенсію животіють. По 300 грн. заробити їм - шанс хоч раз на 5 років нормально поїсти. Але факт є фактом, ми мали шанс змінити життя, принаймні в місті. Але проадли його за пару кілограмів цукру. Чим далі в ліс - тим біднішими ми ставатимемо, бо комунальної землі і власності вже майже не лишилось. Відповідно, розграбовувати нічого. А так же звикли. Вихід? Особисто я бачу в розвитку громадянського суспільства - не влада має змінювати ситуацію, а свідомі громадяни. А для кожної людини особисто - у дотриманні християнських цінностей. Бо, власне, доки кожен з нас не зупиниться - нічого чекати від сусіда якоїсь моральності. Це мій особистий рецепт ідеалістки А Ви який вихід бачите?
[quote=Юлія Билина]у дотриманні християнських цінностей.[/quote] А тим хто не християнин? Знову ж, серед тих олігархів, на яких Ви вказуєте пальцем є постаті, якими християнська церква дуже задоволена і поставить Вам чи мені у приклад.
[quote=Юлія Билина]Вихід? Особисто я бачу в розвитку громадянського суспільства - не влада має змінювати ситуацію, а свідомі громадяни.[/quote] Так, а в чому принципова відмінність Вашої пропозиції від ідеї муніципального соціалізму, яку пропагує melodymaker. Чи Вас так відлякує слово "ліві"? Якщо ні, то навіщо відверто аплодувати маргинальним ідеям боротьби заради боротьби.
Цитата:А тим хто не християнин? Знову ж, серед тих олігархів, на яких Ви вказуєте пальцем є постаті, якими християнська церква дуже задоволена і поставить Вам чи мені у приклад.
Християнство - це ж не партквиток Я маю на увазі суть віри, а не зовнішні ознаки приналежності до конфесії. Етичні принципи, оголошені Христом - універсальні для кожної людини, незалежно від національності, світогляду чи навіть віри, в якій вона народилася.
Цитата: А в чому принципова відмінність Вашої пропозиції від ідеї муніципального соціалізму, яку пропагує melodymaker. Чи Вас так відлякує слово "ліві"? Якщо ні, то навіщо відверто аплодувати маргинальним ідеям боротьби заради боротьби.
Я не надто схильна довіряти ідеям, які не пройшли перевірку практикою. ТОму я не знаю, що таке муніципальний соціалізм і не маю визначеного ставлення до нього.
А щодо боротьби заради боротьби - не розумію, про що ви?
[quote=Юлія Билина]А щодо боротьби заради боротьби - не розумію, про що ви?[/quote]
Про [quote]Жду не дождусь, когда партии упырей, вурдалаков, оборотней и прочей нежити уже упокояться вместе со своим "электоратом". ... хули то просранное царское золото, зато у нас чугуна завались), но нет же особо "умные" до сих пор пытаются реанимировать труп коммунизма. Лично я приложу все усилия что бы красные фашисты не пришли к власти ни через выборы, ни ,не дай вам бог, другим путем.[/quote] Багато патетики при мінімумі розуміння суті питання.
Окрім патетики тут ще якраз досвід, який набула країна, повіривши в прекрасну ідею. Не хочеться повторів. Особливо зважаючи на репутацію сучасних послідовників лівих діей, таких скажімо, як КПУ. Надто слова розходяться з вчинками - і на місцевому рівні, і на всеукраїнському. А інших лівих у владі спостерігати не довелось, тому складно оцінювати
ruda98 к сожалению, все выглядело по округу странно. Никого словить за руку нельзя было. Я была в 20-й школе когда там нашли на лестнице 10 бюлетней. Сразу вызвали милицию и оформили все надлежащим образом. Что было в моих силах, я делала - например приструнила утром нач. комиссии на Досааф, которая пыталась заткнуть рты наблюдателям. Нарушения убрали после моего появления с фотоаппаратом. Когда я отвлеклась пообедать около 15.00, поступила инфа, что Шендрик что-то устроил в 20-й школе. Я приехала, но все молчат, ничего не понятно. Наблюдатели ведь наблюдали за самим процессом, а выяснилось (со слов), что Шендрик что-то мутит, а что непонятно. Потом мне сказали, что якобы на него Таценюк накатал заявление в милицию, потому что тот стоял раздавала деньги. Но все это СО СЛОВ. Даже если ты ловишь человека, раздающего деньги, доказать невозможно. Милиция делает "аяяй" пальчиком и предлагает всем разойтись.
Понимаете, во всем этом главная проблема - говорили-говорили.... Доказательств нет. Что я могу одна сделать со своими 3-мя наблюдателями, каждый из которых на одном из отдельных участков, если ТАМ у других целые группировки?
Я знаю, что Шендрик, что Таценюк обливали друг друга грязью. И очень сильно. У нас двор переругался из за них. А еще я знаю, что люди Шендрика говорили обо мне (и моей семье) гадости, чего не делал почему-то Таценюк.
Всем им Бог судья.
Кстати из 18-ти кандидатов на округе присутствовали только Шендрик, Таценюк, я и наши команды. Посему - о чем говорить? Все остальные были "системными" кандидатами?
p.s. Давайте перестанем обсасывать это все.... Я уже двигаюсь дальше по жизни, выборы прошли - нужно жить сегодняшним днем. Обвинять нужно прежде всего избирателей, многие из которых похерили выборы. А бабушки выбрали тех, кто навешал им лапши.
обвинять нужно не избиратели, а себя... избиратели 18-45 лет не пришли на выборы - значит они вам не поверили! почему не поверили?или у вас программа была "странная" для них или методика донесения программы "странная"...меня лично, низкая явка радует и внушает оптимизм- значит не все люди в городе ведутся на популизм и сахар.....лучше всех,я считаю, сработал Чурсин - КПД тут как бы фантастический!
"...меня лично, низкая явка радует и внушает оптимизм- значит не все люди в городе ведутся на популизм и сахар..." Руся, сахар и гречку предлагали далеко не всем, хотя среди получивших наборы - только каждый второй-третий их "отработал". А о каком Васином КПД можно говорить если прошли два мажоритарщика? (о причинах он тебе расскажет лично). "обвинять нужно не избиратели, а себя" - вот здесь - на все 100. Другого народа, других избирателей у нас всё равно не будет.
Выли не только собаки, но даже лошади. А.П. Чехов.
гражданин
гражданин
А.П. Чехов.