Цитата:Дивно якось. Які паралелі проводяться між фашизмом та Латвійською державою?
Росіяни, які десятками років жили в Латвії, і так і не вивчили мову корінного народу, наклеюють на латвійців ярлик "фашистів", бо, мовляв, на роботу не приймають без знання мови...
"Как отличить христиан от неверных?" "Режьте всех, бог отличит своих"
Цитата:Написано: jenyok А те що російську мову нам зараз намагаються насадити, якраз це і може перетворити Україну в фашиську державу.
Російська мова - це мова це мова однієї з державоутворюючих націй України. Для Вас, певно, не новина, що Україна в сучасних кордонах - це штучне утворення, до якого приклали руки Ленін, Сталін та Хрущов і воно не відповідає кордонам розселення етнічних українців. Так на землях історичних Новоросії та Таврії ( АРК Крим, Одеська, Миколаївська, Херсонська, частини Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської областей), Слобожанщини (Харківська та частина Сумської), Області Війська Донського, які більшовики приєднали до т.з. Богданової України (Гетьманщини) з середини 18 ст. російська мова є мовою корінного населення. Крім того, велика кількість етнічних українців вважає росіську мову своєю рідною. Тобто, ніхто російську мову не насаджує, навпаки йде її знищення з культурного простору. Я про це писАв в іншій темі.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
[quote]Російська мова - це мова це мова однієї з державоутворюючих націй України.[/quote] Згоден. [quote]Для Вас, певно, не новина, що Україна в сучасних кордонах - це штучне утворення, до якого приклали руки Ленін, Сталін та Хрущов і воно не відповідає кордонам розселення етнічних українців. Так на землях історичних Новоросії та Таврії ( АРК Крим, Одеська, Миколаївська, Херсонська, частини Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської областей), Слобожанщини (Харківська та частина Сумської), Області Війська Донського, які більшовики приєднали до т.з. Богданової України (Гетьманщини) з середини 18 ст. російська мова є мовою корінного населення.[/quote] То й що? [quote]Тобто, ніхто російську мову не насаджує, навпаки йде її знищення з культурного простору. Я про це писАв в іншій темі.[/quote] Ну, знищення не знищення, але ж вам з нами ніхто не забороняє спілкуватися російською та й це не можливо взагалі. Я вважаю, все потрібно залишити так як є і поступово все стане на свої місця. Через років 50 ніхто й не згадає, що в Україі була така проблема.[/quote]
Цитата:Ну вот усе стало на своi мicця потрiбно змiнити назву теми на "неоголошена вiйна проти росiйської мови".
Будь-ласка, знайдіть російський форум і там обговорюйте проблеми росіян;) І про те, як Малоросія заважає нормальному розвитку Російської Імперії та її мови.
Мова йде не про то що Малоросія кому чогось заважае, а про то що росiйська мова уявляе собою такий же культурний спадок як українська. У зв`язку з цiм усі спроби вимити iї iз суспільного життя вважаю неправильними. А чого б ви хотiли у цій темі jenyok, щоб всі підтримували вашу точку зору?
Цитата:Мова йде не про то що Малоросія кому чогось заважае, а про то що росiйська мова уявляе собою такий же культурний спадок як українська. У зв`язку з цiм усі спроби вимити iї iз суспільного життя вважаю неправильними. А чого б ви хотiли у цій темі jenyok, щоб всі підтримували вашу точку зору ?
Я нікому не нав’язую свою точку зору. З нею можна або погоджуватися або ні. А мова кримських татар, молдаван, румун, болгарів та інших національностей, які проживають на територіїї України чим гірша від російської? Невже тільки в кількості носіїв мови справа? Ну і ніхто ніщо не вимиває. Йде нормальний процес розвитку української мови, яка є державною в країні, назва якій Україна. Я вважаю за нормальне, коли населення спілкується мовою своїх предків. А пращури російськомовного населення як раз знаходяться в країні, яка знаходиться на схід від нас. Як не дивно, навіть в Донбасі більшість розмовляла українською мовою до початку активної індустріалізаціїї СРСР і активного "завезення" сюди росіян із різних куточків Росіі. Чому для вас так важливий державний статус російської мови?
jenyok :respekt: Тільки хочу зробити одне зауваження:
Цитата: Йде нормальний процес розвитку української мови,
А Ви в цьому впевнені? Я вважаю, що йде розвиток по спіралі, тільки не в сторону її збільшення, а в сторону зменшення. В КДПУ студенти, які приїхали з сіл, починають розмовляти російською, хоча для них рідна - українська. Я почав з себе. Викладаю виключно українською, хоча половина методичок російською мовою... Перекладаю... А що робити... :(
"Как отличить христиан от неверных?" "Режьте всех, бог отличит своих"
[quote]А Ви в цьому впевнені? Я вважаю, що йде розвиток по спіралі, тільки не в сторону її збільшення, а в сторону зменшення. В КДПУ студенти, які приїхали з сіл, починають розмовляти російською, хоча для них рідна - українська.[/quote]
Все буде добре - повинен час. Просто в більшості сільських студентів існує якийсь комплекс і вони вважають, що якщо перейдуть на російську мову, то будуть чи то розумнішими, чи то їх за сільських не будуть вважати. Просто ще з радянських часів повелося, що якщо розмовляеш українською - значить ти "деревня", а якщо так, то ти ніхто. Зараз поступово межа між містом і селом стирається. Я, наприклад, в Харкові розмовляю на російській - тому що мене так краще розуміють. Але серед друзів можу розмовляти і на українській. А деякі із "солідарності" також переходять на українську мову. Просто не потрібно акцентувати увагу на мовному питанні, а поступово й обережно розвивати мову, яка зараз слава Богу (Богам, спеціально для Язичника:) є єдиною державною в Україні і в якої є перспективи для подальшого розвитку.[/quote]
гражданин
Артур Шопенгауэр
старейшина
старейшина
гражданин