У цей вечір дівчата ходять щедрувати. Вони, як правило, не заходять до хати, а щедрують під вікнами: ...
Щедрий вечір, добрий вечір, Добрим людям на здоров'я.
...
Але основні дійства належать парубочим та дівочим Миланкам. Хлопці вибирають з-поміж себе найудатнішого витівника, переодягають його в жіночі лахміття, і він виконує роль Миланки. Крім того, добирають ще й інших персонажів. Вийшовши на вулицю, починають з жартів: "Ведмідь" запрошує у танок, "Коза" грає на скрипці, а "Журавль" вибиває на бубоні. Трохи побавившись, ватага йде в оселі, де є дівчата.
Заходячи в оселю, хлопчача ватага, робить шарварок. Особливою невпосидливістю відзначається Миланка - вона розкидає сміття, заглядає в мисник, щоб відшукати глечик з молоком і помазати ним причіпок, а тому господарі заздалегідь приховують всяке господарське начіння від шкідливої Миланки. Гурт у цей час приспівує:
Наша Миланка качура пасла, Заким вечірня зоря не згасла. А як вечірня зоря згасла, Наша Миланка качура напасла.
Віддарувавши міхоношу, хлопців запрошують до столу.
Крім парубочих, цього вечора ходять й дівочі Миланки. Серед дійових осіб є дві персони - "Миланка", зодягнена у весільний одяг молодої і "Василь" - перевдягнена в молодого юнка, на якій є жупан, шаровари, шапка, чоботи. На відміну від хлопчачої дівоча ватага не заходить до оселі, а щедрує під вікнами:
Ой та учора ізвечора Пасла Миланка два качура. Ой пасла, пасла, загубила, Ішла додому, заблудила. Ой приблудила в чисте поле, А там Василько конем оре. - Ой ти, Василю, Василечку, Виведи мене на стежечку. Буду тебе шанувати, Щонеділеньки прибирати, За головоньку затикати.
Господарі виходять й ощедровують скарбника грішми - "Миланці на вінок". Дівочі щедрування припиняються о півночі.
...
"Как отличить христиан от неверных?" "Режьте всех, бог отличит своих"
гражданин