Kostyan78 27.04.2011, 19:27 писал:Предлагаю обсудить поливочное оборудование. Какое лучше? Кто и что может сказать по этому поводу?
мы на дачу купили в нл себе парочку дождевателей. и поставили на территории, где только сам газон. и попадает чуть, там где растут деревья и фрукты-овощи всякие)
А кто пробовал капельный полив ставить? В магазине трубки для него 60коп./метр, но это же не всё. Как обычно, всякие соединители/регуляторы будут дороже самих трубок. У кого есть какой опыт?
Я теж бачив такі шланги, АЛЕ мене смутило що отвори розміщені не один біля одного, а на відстані, а самі отвори на мою думку будуть давати направлену струю, тобто буде бить в одну точку а не розпилювати. Це так - якшо є центральне водозабеспечення то поставив кран на малий напор і хай воно наприклад на картоплі між рядками тече, а якшо є насосна станція то шкурка вичинки не стоїть - бисто угробиш за рахунок частого включання/вимикання. ИХМО їх треба ставить якшо є довгі рядки. Особисто я використовую круглі розпилювачі - положив на землю, дав напор і чуть не туман стоїть. Брав в АТБ розпилювачі що обертаються - ИМХО фігня
kr00002 09.06.2011, 14:55 писал:Я теж бачив такі шланги, АЛЕ мене смутило що отвори розміщені не один біля одного, а на відстані, а самі отвори на мою думку будуть давати направлену струю, тобто буде бить в одну точку а не розпилювати. Це так - якшо є центральне водозабеспечення то поставив кран на малий напор і хай воно наприклад на картоплі між рядками тече, а якшо є насосна станція то шкурка вичинки не стоїть - бисто угробиш за рахунок частого включання/вимикання. ИХМО їх треба ставить якшо є довгі рядки. Особисто я використовую круглі розпилювачі - положив на землю, дав напор і чуть не туман стоїть. Брав в АТБ розпилювачі що обертаються - ИМХО фігня
Видел у человека на огороде растянут один шланг капельного полива змейкой, его не очень беспокоит, что немного дорожки поливаются. Для снижения давления использовал жиклер в виде шайбы с отверстием в центре, диаметр подбирал экспериментальным методом, плюс самодельный фильтр. Шланги проложены под самим стволами растений, что позволяет не орошать всю землю, а только корневую систему растения. У меня шланги уже куплены, в этом году попробую тоже.
Знакомый экспериментирует с капельным поливом на даче, там все по взрослому- автоматика, датчики, PIC- контроллер, дистанционное управление через мобилку... человек на пенсии, занимается любимым делом...
ИМХО викидати від 200 грн за оприскувач ... Хіба що для декору, або перед знайомими козиряться шо осьо шо в мене є!!! Доречі, Kanarsky, у Вас Гардена є?
гражданин
гражданин