Защита прав потребителей

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:“Ну яка вам різниця до підвищення цін? Що ви втрачаєте? 30 гривень з людини? Маршрутники теж люди, а мінімальна заробітна плата нині підвищена”, - таке пояснення небаченої активності влади у ціновому питанні від одного з представників відділу транспорту мерії.


Мене теж це вразило - дитина 25-річна починає розповідати - ну що вам ці тридцять гривень в місяць на людину -?
Far
Горожане
+ 66
Заслуженный
пенсионер

писатель (03.07.2012, 14:15) писал:Мене теж це вразило - дитина 25-річна починає розповідати - ну що вам ці тридцять гривень в місяць на людину -?

это говорят те, пока живут за родительский счет, а вот когда перейдут на собственный хлеб, поживут отдельно, тогда понимаешь экономию - "цену деньгам"

Цитата:Кому люди платитимуть більше?

“Водії міських маршруток навряд чи отримуватимуть більше після чергового подорожчання. У них і так виходить заробіток у розмірі 250–300 гривень за робочий день”, - так відповідає на це запитання інший керівник приватного транспортного підприємства.

Від нього й приблизний розподіл грошових потоків, які необлікованою готівкою ходять від пасажирів до самих власників маршруток та директорів перевізників.
Отже, сьогодні кожен водій маршрутного таксі при зменшеній кількості пасажирів робить план від 250 до 500 гривень. 500 грн. - це щоденний план для водіїв маршруток №15 та №17. Ці кошти передаються власнику автомобіля. Собі ж водій залишає щодня 250-300 гривень за важку роботу. Робота і справді дуже важка – відсидіти за кермом цілий день і перевезти без пригод пасажирів.
Працюють ці чоловіки традиційно через день, змінюючи один одного в кабіні маршрутного таксі.
Окремо з виручених за проїзд коштів водій маршрутки заправляє своє авто газом – на суму 300-330 гривень чи дизельним пальним, яке коштує дорожче – до 450 гривень на день.
У цій ситуації найгірше власнику автомобіля. Бо ремонти авто – це його витрати, а в середньому на це йде 6 тисяч гривень щомісяця. Також господар платить податки за водіїв, які на нього працюють. Тобто їх витрати в цьому переліку найбільші, а водії нині свого не упустять. Їхня зарплата завжди стабільна. Звісно, у цій справі є й інші витрати. Це кошти, які сплачують за “дах”. І тут плата складає з кожної маршрутки ще по 140 гривень на день, - така відповідь співрозмовника на запитання: кому платитимуть кременчужани.

P.S. Тож кому люди платитимуть більше і для чого на голови кременчужан обрушать нові ціни. У власників маршруток скінчилися гроші? З огляду на їхні “Лексуси” такого не скажеш.
Ціни підвищують з розрахунку пересадити кременчужан у тролейбуси? Це більш імовірно, бо вільних коштів, як це було обіцяно владою, аби купити нові тролейбуси для КТУ, у міському бюджеті нині не спостерігається.

Як вберегтися від подорожчання? Це останнє питання, на яке точно відповіді немає. Бо міські чиновники, які приймають рішення про нові ціни, на маршрутних таксі не їздять. Гірше, що й голосу кременчужан “проти” вони не чують. Але хіба почуєш прохання городян при зачиненому вікні свого службового автомобіля.

— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия.
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Товариство - журналісти і не лише вони, але всі хто писав відповідні заяви з протестом на адресу мерії, в цій справі зробили все що могли. Вдалося відстрочити підвищення цін. Але новини які є в цій справі дуже неприємні для всіх. Єдине, що можна зробити - десь в Інеті є правила , у яких написано, що головним в містах має бути звичайний режим перевезень. Нічого не буду обіцяти, ( справа серйозна і як я розумію задіяні тут наші чиновники), але в п"ятницю цю, коли буде прийматится питання про подорожчання проїзду, до 2,5 грн., задам меру таке запитання
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
12:13, 05.07.2012
Думав, думав і придумав - потрібен креатив. А раз так , то шановне панство, послухайте. Редакція газети "Програма плюс" в особі редактора видання оголошує конкурс на кращий подячний лист чиновникам міськвиконкому, які завтра о 9-30 підвищать всім нам вартість проїзду з 2,0 до 2,5 гривень. Тут вже не скарги потрібні, а листи подяки за "покращення життя"!
Умови - подяка за нові ціни не повинна містити ніяких образ, але бути ефективною та з юмором. Хто переміг - вирішимо спільно, кращий подячний лист з "Кременчук он лайн" - ставимо в газету. . Фото переможця та його подяку друкуємо в газеті . Приз - пляшка горілки, шампанського, або пива - все на вибір. ( Інакше ніяк не зупинити нам ціновий шабаш, який влаштовують чиновники.)
Far
Горожане
+ 66
Заслуженный
пенсионер
А что тут писать. Когда была в декретном отпуске не довелось ехать в маршрутках, ну может очень редко. Муж приходя с работы, всегда выражался некультурным способом на водителей. И вот, мне довелось проехаться сегодня. Это...Высший идиотизм. Мало того, что газели у нас "резиновые". Так водитель не закрывал дверь - ему было жарко, а так сквозит или так мы застрахованы? И за это еще 2,5 грн. Так вися на поручне я могу и в троллейбусе проехать. Но, я выбрала маршрутку, думала поменялось что то, но я глубоко ошибалась.
Когда ехала обратно, я прождала на остановке 8 минут, но так и не было маршрутки. Проехал Спринтер, но он так и не подумал остановится на остановке, а промчал с быстрой скоростью мимо.

писатель (05.07.2012, 11:12) писал:пляшка горілки, шампанського, або пива

сделайте чиновнику коктейль!
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия.
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Горожане
+ 509
Аксакал

писатель (05.07.2012, 11:12) писал:Тут вже не скарги потрібні, а листи подяки за "покращення життя"!
Умови - подяка за нові ціни не повинна містити ніяких образ, але бути ефективною та з юмором. Хто переміг - вирішимо спільно, кращий подячний лист з "Кременчук он лайн" - ставимо в газету. . Фото переможця та його подяку друкуємо в газеті . Приз - пляшка горілки, шампанського, або пива - все на вибір. ( Інакше ніяк не зупинити нам ціновий шабаш, який влаштовують чиновники.)



Гадаю, що нам треба просити Бегемота написати такого колективного листа від Кременчук.юей
По-перше, то можна буде кишки порвати, читаючи (він вміє ), по-друге кращої моделі для фото годі шукати!
Най Кременчук бачить, які орли на Кременчук.юей живуть!
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Отец-основатель
+ 430
Аксакал

Белокурая Жози (05.07.2012, 21:22) писал:Гадаю, що нам треба просити Бегемота написати


Думаю, что для Бегемота проблема неактуальная, поэтому он момент не прочувствует.
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Бегемот - ви де? Напішіть щось таке гарне. Щоб взяло за душу й всі сльозами вмилися тричі
Горожане
+ 13
Местный
ula79
02:31, 18.07.2013
Доброй ночи! Подскажите пожалуйста, если оказаны некачественные стоматологические услуги, а чека и договора нет, имеет ли смысл писать в обл.управление по защите прав потребителей или решать через суд? В какие еще инстанции написать жалобы кроме как в управление развития предпринимательства в горисполкоме? Спасибо.
Горожане
+ 16
Гражданин
Без чека жаловаться будет тяжело, нужны свидетели и желательно экспертиза. Пишите в прокуратуру, милицию и мин. здравоохранения( они выдают лицензию). Перед этим попробуйте решить с владельцем этого кабинета- ему и Вам дешевле будет.
Напишите, какой это стомат. кабинет отличился? Народ то же выводы сделает....
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте