Думаю, що вже ніяким концертом ніхто і нікого не загітує. Хіба що бабусь, яким за 75. Ті, хто помоложе - від 25 і більше, вони вже наїлися політики стільки, коли всі обіцяють, всі розповідають, а ніхто взагалі нічого не робить. Хоч при Януковичу, хоч при Ющенко чи при Тимошенко, чи Симоненко йде суцільний дерібан. Чесно - ми тут вже дожилися до ручки. Вчора слухав мера нашого Миколу Глухова - він розповідав про головну умову німців, які взялися за реконструкцію Деївського звалища. Так за оприлюдненим: їхня головна умова аби гроші по Кіотському протоколу не потрапили до представників України , тобто нашого міста, і не сталося масового розкрадання коштів ( про це пишу в газеті, в п"ятницю буде.) Так німці, а вони все зробили ( першу частину проекту) все тягли з собою ( залізо, труби). Оце точно - дожилися
Цитата:а выискать достойного не каждый даже трудиться станет. Пойдет и проголосует против всех. Вот такая, дескать, моя гражданская позиция. Мои руки чисты- за безобразия президента ответственности не несу, я его не вибирала.
Да, я проголосую против всех а выискивать среди не достойных наимение не достойного (простите за каламбур) я не собираюсь. Глупо НЕ пойти на выборы и тем самым отдать свой голос за того, кого я действительно не хочу видеть у руля страны. А пойти и поставить галочку против всех - это не глупо. И можете считать меня безответственной, с отсутствием гражданской позиции маленькой и не разбирающейся в политике (ведь мне всего 21!) девочкой. Но голосовать за кого-либо, лишь бы произвести видимость политической граммотности и с пеной у рта потом отстаивать позицию "своего" кандидата я не буду. За сим считаю своё мнение и свою позицию в данной теме высказанной достаточно и дальнейшие споры - бесполезными.
Peppi писал:Аналогично. Но за кого Не голосовать определиться легко, а выискать достойного не каждый даже трудиться станет. Пойдет и проголосует против всех. Вот такая, дескать, моя гражданская позиция. Мои руки чисты- за безобразия президента ответственности не несу, я его не вибирала.
Представь себе - это именно гражданская позиция. Но! Это не снимает ответственности (я уже писал об этом ранее): отвечают в любом случае как те, кто приводят политика к власти, так и те, кто позволил ему к ней прийти.
"Мои руки чисты" или "мне вообще пофигу" - это позиция тех, кто на выборы вообще не ходит...
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
Там немає за кого голосувати. Хіба Гриценко чи Яценюк? Решта, точно, хай мене врятують від такого щастя. Ще п"ять років суцільних обіцянок пережити буде важко.
Нашла хорошую, на мой взгляд, статью о "меньшем зле". Вот она:
Великою мірою феномен концепції "меншого зла" є термінологічний. "Менше зло" володіє тим самим смисловим забарвленням, що й "напівпорожня склянка" в відомому парадоксі. Адже з точки зору формальної логіки твердження "найкращий варіант" і "найменш поганий варіант" є еквівалентними. Тому максими на зразок "виправдання малого зла второвує шлях для зла великого" все-таки варто сприймати метафорично, а не буквально. Поняття "менше зло" має просте емоційне забарвлення, і "найкращий" варіант прийнято називати "найменш поганим варіантом" тоді, коли до усіх варіантів можна застосувати слово "поганий".
Однак, емоції не повинні перешкоджати логіці. Давайте проаналізуємо, чим є "менше зло" в менш емоційно забарвленій ситуації, наприклад, такій, як гра в шахи. Навіть гросмейстер обов"язково стикнеться в своїй кар"єрі з ситуацією, коли хід, який треба робити, просто не може бути блискучим та приємним серцю. Скажімо, супротивник оголосив шах, і з усієї множини варіантів залишається кілька, серед яких сховати з ганьбою короля за іншу фігуру є єдиною можиливістю продовжувати гру. Варіант ганебний, неідеальний, відверто поганий, однак практичний і такий, що дає перспективу подальших варіантів, серед яких навіть контратака і виграш. Можливо, коли супротивник вигукнув "шах" своїм гидким надмінним голосом, обдавши тебе бризками слини, видається більш гідним встати з-за столу й піти геть. Але це непрактично, адже гру на цьому буде закінчено. Є "менше зло", яке в даному випадку не торує шлях до більшого зла, а дає можливість ситуації розвиватися далі - де може бути як більше зло, так і більше добро. З іншого боку, якщо гросмейстер раціонально бачить, що всі ходи приводять до мату і робити хід об'єктивно немає сенсу, - тоді свалу немає, він здається.
Повернемося до багатостраждальної України Історію України можна цілком коректно розглядати як неймовірно складну гру, в якому гравцями є громадяни. І вибори - це той час, коли є нагода походити ферзем. Те, що ситуація на дошці паскудна, і ферзем ходити особливо нема куди, чудово зрозуміло. Однак в даній ситуації варто застосувати мозок і поставитися до концепції "менше зло" з тим самим холодним розумом, з яким гросмейстер поставився до свого шаху.
Я певен: з усіх нечисленних ходів, які нам залишилися, всі, окрім одного, призводять до того, що гра в "історію України" закінчується. Починається якась інша гра, яка не може називатися "історією України", тому що слово "України" набуде якогось іншого сенсу. Можливо, мій песимізм надто песимістичний. Однак, спостерігаючи, в який бік розвивається наш "вічний сусід" і яке місце в програмах головах кандидатів займає питання національної безпеки і державного суверенітету, я починаю розуміти, що, якщо ми не походимо правильно, дядько з протилежного боку шахівниці просто схопить її в руки і почне рубати нас нею по мордяці. До цього ведуть усі ходи, крім, імовірно, одного, котрий на даний момент є "меншим злом". Цей хід ганебний і прикрий, і глядачі навколо столу навряд чи вибухнуть аплодисментами, але якщо шахи нам більше до вподоби, ніж рукопашний бій, - можливо, є сенс зціпити зуби і вчинити "менше зло". Тільки для того, щоб згодом була фізична можливість відігратися.
Тому що коли до влади прийде Йуля або Янек, дупа настане настільки глибока, що ми дуже надовго забудемо про суспільне мовлення, громадянське суспільство, медійну солідарність та ідеали майдану. Ми будемо займатися виживанням і вечорами тремтіти в страху за своїх дітей, або ми будемо партизанити в лісах проти російських окупантів. Або ми просто подамося на кращі терени, утікаючи від всеперемагаючого феодалізму. Іншими словами, гра закінчиться, і перспектива реваншу зникне.
Останні п"ять років були не найкращими, вони були сповненими програшів, погіршень, злості та розчарувань. Однак навіть такий прикрий час може бути родючим грунтом для змін - змін, які, звичайно, приходять знизу: горизонтальні зв"язки та самоорганізація громадян, формування суспільного попиту і суспільної пропозиції чесної влади, і так далі. Але дупа, яку я описав вище, таким грунтом бути в принципі не може; з дупи, яку я описав вище, навряд чи є швидкий чи безкровний вихід. Краще вже дограти партію в шахи.
Звичайно, коли навіть цей хід не спрацює, і врешті-решт (в другому турі) треба буде вибирати, яким кутом шахівниці дістати по писку, я проголосую проти усіх чотирьох кутів Але наразі виглядає, що ще можна походити
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
О концерте: никто ли не знает, кто у нас будет выступать с певцов и певиц?
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия. — Во мне всё можно найти! — похвастался Google. — Я самый главный в мире! — заявил Internet. — Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Цитата:я починаю розуміти, що, якщо ми не походимо правильно, дядько з протилежного боку шахівниці просто схопить її в руки і почне рубати нас нею по мордяці.
Дуже сподобався стиль цого уривку.
лЮлька, У нас будут Потам и Настя хтось ще знаменитий і дві групи на розігріві (якийсь "Гоголь моголь" і не пам"ятаю назви ). Так, що чутки про грандіозний концерт трохи перебільшені.
"Научиться танцевать танго – это означает овладеть искусством танцевать вдвоем и непринужденно общаться." Диего Аришаг
у меня мама их обожает. Если они приедут, и она об этом знать не будет - она не переживет!
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия. — Во мне всё можно найти! — похвастался Google. — Я самый главный в мире! — заявил Internet. — Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Ну вот, - концерт прошёл. Благо, что окна выдержали напор дицебелов! Сегодня услышала много противоречивых отзывов. Хотелось бы узнать мнение форумчан.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
пенсионер
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
пенсионер
пенсионер
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.