Цитата: согласие или не согласие на данную пробу детям.
в цьому зміст був - мені Літвіненко доводив що тут все вирішується без батьків. але після виступів в змі - думку змінив. ну і слава Богу
а весьма проблемним - то є випадки, коли заборонено проводити проби. можливо хтось інструкцію не вчитав. але не скажу - не знаю
Цитата:Хотя что говорить о журналистах , если даже зам.нач.горздрава не знает о том, что медосмотры на базе школы должны проводиться с обязательным уведомлением родителей и если они не согласны на медосмотр в школе, то заставить проходить не могут, но тогда родители обязаны пройти медосмотр с ребенком в поликлинике. Обязательное также согласие родителей на осмотр гинекологом несовершеннолетних. Без ведома и согласия родителей может быть медосмотр при выявлении в коллективе карантинных инфекций.
все правильно - двічи про це писав в газеті і на сайті і на другий раз попустило. і ладно
писатель, писать можно и 10 раз, да Литвиненко с Петращуком могут многое говорить - у них работа такая. У Вас есть конкретные примеры того, что в школе №.... без ведома родителей были проведены пробы Манту детям? Если есть, огласите хоть пару. А то много слов и никакой конкретики.... Очень похоже на погоню за черной кошкой. Помните из, если не ошибаюсь, Конфуция: "Тяжело поймать черную кошку в черной комнате. Особенно если ее там нет."
Vita brevis, ars vero longa, occasio autem praeceps, experientia fallax, judicium difficile
много слов, мало слів. на нараді в мерії Литвиненко оголосив, що буде проводити проби, але батьків до відома не ставитиме, бо це не щеплення. Газета запитала - чому без батьків ? Далі - ви знаєте. Нині все нормально
предісторію можна почитать - є сайт Програми плюс і на слово Литвиненко видасть все що було
писатель, просто Вы подаете и здесь и на сайте своей газеты, и на других форумах, данную ситуацию как УЖЕ случившуюся и ПРОДОЛЖАЮЩУЮСЯ. Если прецедента не было, а были только слова, хоть и того же нач. горздрава, так это по уму должно звучать как ПЛАНИРУЮТ или ХОТЯТ. Зачем нагнетать ситуацию? И Вы не ответили на мой первый вопрос
Цитата:1) с каких пор "проба" стала "прививкой"?
По той же причине? Звучит страшнее? а смысл слов - на 10-м плане? А так получается
Цитата:Фахівці Кременчуцького міського управління охорони здоров»я продовжать проводити щеплення дітей туберкуліном без дозволу та погодження батьків.
и тут
Цитата:Газета запитала - чому без батьків ?
и
Цитата:Нині все нормально
Т.е. ничего еще не было, но уже все порешали. Да и бонусов себе в репутацию набросали. Молодца!!!
Я ничего не пропустил? Если я не прав, исправьте меня (желательно с приведением конкретных фактов), и я тут же извинюсь.
Vita brevis, ars vero longa, occasio autem praeceps, experientia fallax, judicium difficile
Добре - розповідаю як і що. Йде нарада у виконкомі, встає Литвиненко і говорить - ось отримали туберкулін, будемо робити проби. Батьків, бо це не щеплення - не попереджуємо. Підхожу до нього після наради і кажу - ось ви кажете так і так, але закон є - хіба можна робити проби без батьків. Це неправильно. - Каже мені - ні, все правильно, бо це не щеплення.. Ладно думаю - напишу коротку новину, бо це неправильно - без батьків Наступна пятниця - знову він розповідає на такій же нараді- робимо проби, батьків не попереджуємо. Добре - зустрічаю Петращука і знову запитую - як же так, а де батьки в цій справі, мало що ви там напробуєте? Ні - каже Петращук, все по закону. Дозволи батьків не потрібні. Думаю ладно - потрібно брати коменти більш серйозні, бо точно буде порушення закону. Взяв , на сайт поставив і в газету теж. Знову пятниця , встає Литвиненко і говорить - проби робимо і все тільки з дозволу батьків. Ну і добре - думаю. А те, що ви кажете про бонуси - теж варіант. Можна було почекати, поки в якійсь школі проби почнуть робити без батьків і тоді бити в усі дзвони. Однак це - не коректно. У журналістиці такі прийоми не вітаються. Тож і кажу - все нормально - ніяких тут бонусів немає. Просто репортери відреагували, керівники міського управлння здоров"я згадали і все норм. А щодо заголовків - то добре що так реагують. Швидко і ніхто й ні на кого не ображається. Приблизно так
Наступне (для прикладу про що напишу) вже не пов"язано з медициною, а з компослугами. Але принцип один і той же. Мова про гуртожиток 9-и поверховий на Московській й де немає тепла з початку опалювального сезону. Тож для того щоб тепло з"явилося в батареях, то заголовок буде такий - Керівники ПАТ "АвтоКрАЗ" зроблять з гуртожитку морозильник для людей". Це теж з цієї ж опери. Бо морозильника ще немає - немає морозів, але якщо нічого не робити, то морозильник буде. І по туберкуліну також. Можна було чекати - поки почнуть робити туберкулінові проби без батьків. Можно було не чекати. Вибрав друге. Думаю - так правильно. І про слова - справді були слова керівника міського управлння здоров"я і він казав робимо. Він не сказав, - ось будемо робити. Сказав "делаем", а не "будем делать" ( У мене на такі речі диктофон є - промови керівників записувать) То звісно я теж напишу - "Проби роблять", а не "мають наміри робити проби без батьків". У мене немає підстав не вірити чиновнику. Він сказав - я записав. Ще й перепитав після всього.
да простят меня модераторы за офтоп, но: писатель, Вы не последовательны, исходы из Ваших принципов заголовок должен звучать так " Керівники ПАТ "АвтоКрАЗ" зробили з гуртожитку морозильник для людей". P.S. Я не против того, чтобы репортеры боролись за ПРАВДУ - честь им за это и хвала, но зачастую "слегка" приукрашивая реальность в "нужном" контексте "разжигают" истерию у уже и так "за****го" "покращеннями" народа.
Цитата: І про слова - справді були слова керівника міського управлння здоров"я і він казав робимо. Він не сказав, - ось будемо робити. Сказав "делаем", а не "будем делать" ( У мене на такі речі диктофон є - промови керівників записувать)
Если бы у нас еще и отвечали за свои слова... Один ляпнул, другие написали. В итоге - город на ушах. Если Литвиненко дословно сказал так, то я забираю свои слова назад по поводу "передергивания" фактов СМИ. Извините. Если шеф сказал - значит делают (возможно как и многое сейчас в здравозахоронении - только на бумаге и шальных головах начальства).
IceSoul, ну Литвиненко много чего говорит интересного Вам ли не знать:) Меня вообще добивает тупость одного - один придумал , дуругие сделали ( ну как же не сделаешь - начальник приказал) в итоге за пару недель!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! перевыполнили план и теперь крикнули отбой И они думают , что где-то там в кабинетах сидят дураки и не понимают ничего. ( Блин это не про прививки, но про медицину - просто достало) .
Найкраще, "створене мною" - це мої діти... Дякую що ви є...
Цитата:да простят меня модераторы за офтоп, но: писатель, Вы не последовательны, исходы из Ваших принципов заголовок должен звучать так " Керівники ПАТ "АвтоКрАЗ" зробили з гуртожитку морозильник для людей". P.S. Я не против того, чтобы репортеры боролись за ПРАВДУ - честь им за это и хвала, но зачастую "слегка" приукрашивая реальность в "нужном" контексте "разжигают" истерию у уже и так "за****го" "покращеннями" народа.
Ну як до 25 жовтня тепло в цей гуртожиток не дадуть, то не тільки такий заголовок буде. Буде справді приукрашений до ужаса - інший. Куди подіться - хоча можно почекати звісно поки мешканці цього гуртожитку почнуть встановлювати у себе буржуйки з трубами у вікнах і все пофоткать. Але - краще прикрасимо дійсність простим текстом з добрими словами
Я своему ребенку еще не делала прививок, только те , что в роддоме. У нас пока медотвод. Раньше думала, все делают, мне делали и я буду делать... А теперь что-то страшно стало... как почитаешь....
А мы делаем все по графику: БЦЖ сделали в роддоме, от гепатита отказались, а сделали комплексную Инфандрикс Гекса (АКДС+гепатит)... Перенесли отлично... Скоро нам полтора года - будем делать последнюю Инфандрикс... И в годик сделали все: и КПК, и пробу Манту))) и я очень рада, что защищаю своего ребенка от возможных опасных заболеваний!!!))) Вот думаю может еще и от ветряной оспы сделать, у нас все же девочка))) а от ветрянки бывают не очень хорошие последствия на всю жизнь... Может кто-то вакцинировался именно от ветрянки? У нас вообще можно купить вакцину?
старейшина