В реформі цій як на мене одна проблема ( з того що вичитав) - скорочення дитячих поліклінік. Звісно - це неможливо і непотрібно. Цього до речі і не знав раніше і про це ніхто не говорив. Мова йшла про наступне - віце-мер Віктор Калашник. Місто відділяє поліклініки від лікарень - юридичний поділ та кадровий. Лікарні передають у підпорядкування облздоров управлінню. Поліклініки залишаються за містом і мерією. Я не чув раніше , що дитячі поліклініки закриють - потрібно уточнять. Єдина суперечка була і про це написано було теж - хто всім буде керувати? Після реформи і мерія і область кажуть нам про кременчуцький госпітальний округ. Тут у них немає конфлікту. Але конфлікт починається після питання - хто буде всім керувати. Твердження мера - керувати має міське управління охорони здоров"я. Твердження області - обласне управління керуватиме. Для міста це погано перш за все наступним - з 27 листопада у нас діятиме міське управління охорони здоров"я. Управління - бо багато підлеглих. Але якще лікарні перейдуть в розпорядження області - то яке може бути управління ? Це зрозуміло. Але в чому різниця ще ?
писатель (22.11.2012, 14:53) писал:Але в чому різниця ще ?
Люди переживают, что нельзя будет обратиться напрямую к доктору, который является узким спецом в той или иной проблеме, а только через семейного доктора.
Не знаю, по моєму все одно направлення потрібне . Воно і було потрібне. Я йшов до гастроентереолога, але поки не виміряв температуру, не пішов до педіатра - аж тоді
Якщо чесно - то взагалі не звертаюся. Бо знаю, що потім не розрахуюся з ними. Грошей не вистачить. Так бігаю, поки бігається та і добре. Ото був єдиний раз - гастрит чуть не вбив. То звісно одразу не підеш до того, хто потрібен. Як всі - спочатку температура і так далі
Я просто именно в этой теме узнал от 2х человек, что все оказывается только у определенных докторов лечатся, о ком отзывы лучше ,к тому и ходят.
Нет, не буду лукавить я неоднократно слышал, что по определенным вопросам люди обращаются именно к "доктору Иванову", но не думал, что люди, систематически только так и лечатся.
писатель (22.11.2012, 15:20) писал:Ото був єдиний раз - гастрит чуть не вбив. То звісно одразу не підеш до того, хто потрібен. Як всі - спочатку температура і так далі
Вот и я о том, любая болезнь требует диагностики, а заниматься самостоятельной установкой диагноза, и выбором доктора потом может оказаться чревато осложнениями.
ViewPoint (22.11.2012, 16:16) писал:Если болит, например, ухо, какая диагностика?
Без понятия. Как раз обычный человек без квалификации и не должен это определять. Я считаю надо идти в приемную в больничку, а там все расскажут, куда идти, и какие анализы сдавать. Верно?
писатель (22.11.2012, 14:53) писал:В реформі цій як на мене одна проблема ( з того що вичитав) - скорочення дитячих поліклінік.
Я уже где-то кидала эту ссылку, но повторюсь - вот тут МОЗ "подробно" отвечает на вопросы по поводу реформы: тыц, тут написано и про детских врачей написано, и где взять семейных (мое любимое): "18. Як Міністерство охорони здоров'я може допомогти містам і селам у вирішенні питання дефіціту лікарських кадрів
Поповнення лікарських кадрів закладів охорони здоров'я проводиться за рахунок випускників вищих медичних навчальних закладів, які навчались за державним замовленням, згідно щорічних заявок на випускників поточного року управлінь охорони здоров'я обласних (Києва та Севастополя - міських) державних адміністрацій. Міністерством щорічно забезпечується першим робочим місцем 97% молодих спеціалістів. Крім того виконання перспективного Плану підготовки кадрів для реформ у сфері медицини у пілотних регіонах на період до 2015 року, дозволить уже протягом 2012 року в пілотних регіонах укомплектувати 350 посад сімейних лікарів за рахунок випускників вищих медичних навчальних закладів та 600 - за рахунок перепідготовки лікарів - терапевтів і педіатрів."
старейшина
старейшина
старейшина
пенсионер
старейшина
пенсионер