Свобода слова в СМИ

0
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру

писатель (14.04.2012, 08:50) писал:Свобода слова стає свободою брехні слова не від суперечки: чи можна вважати кіло ртуті мінералом. Я вже вам довів - це вважається мінералом Свобода слова стає свободою брехні лише в тому випадку коли ви починаєте робити висновками за одним джерелом інформації - як у мене дівчата практикантки, коли сходять в міліцію і там їм навішають лапши на вуха.

А писатель про свою ртуть.

Ему тяжело отказаться от того,что он привык(и его коллеги тоже) нести все,что придумается, со страниц прессы.и ограничителем служит только площадь текста.
Поэтому им больно и обидно,когда их тыкают носом в фигню,которую они наваяли. Если в газете они могут этого "не замечать",то в нете это сложно.
А насчет одного источника- не льстите себе. Источник горячо поддержанной вами идеи про тайны Козельщанского монастыря известен. Называется буйная фантазия. Но вам они милее,поэтому вы не в силах выдавить слово правды в их адрес. Как и в адрес этого "знатока" Кореи.
Вот еще одна грань свободы слова- групповщина...
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
14:55, 14.04.2012
По перше, якщо ви думаєте, що ви набагато розумніший когось з нас , то це велика помилка. Це каже лише про одне - що є проблеми зі здоров"ям. І думати - що ось я розумний, інші дурні - просто глупості.
Є різниця між вами та всіма іншими істориками AD. Без образ й чесно. Вони не роблять висновки з одного джерела. Тому вас і друкують Бог знає де, бо у нас це видати - просто стидно
А далі - чи є велика різниця між вашими висновками та тим що пишуть по монастир. Немає різниці. У опонентів ваших - хоч стаття з версіями, а у вас - затверджені вами ж особисто висновки.
Знову кажу - всі знають Палія, Вирського, всі знали покійного Євселевського. А про вас знають лише одне - це отой чоловік ( прізвища ніхто не згадає) який висновки робить з одного джерела. Причому, друкує про події Кременчука в Рівному , ( добре, що не в Якутії) бо в Кременчуці скажуть - що за фігня , візміть краще приклад з інших та розберіться до кінця у проблемах, та спробуйте пошукати інші джерела. А не клепайте свої висновки поперед того, що в цій темі взагалі є

Очень хорошо сказал Владимир Сабодан (глава УПЦ МП): "В пост главное не есть друг друга"
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Журналіст газети "Програма плюс" "Юлія Билина виграла апеляційний суд про справі директора гімназії №5 й депутата міської ради
Ілони Бобер.
У самій публікації, за що воювали йшлося про ставлення до дітей, побори, шкільну форму...
Горожане
+ 266
Великий Гуру

писатель (15.05.2012, 12:15) писал:Журналіст газети "Програма плюс" "Юлія Билина виграла апеляційний суд про справі директора гімназії №5 й депутата міської ради
Ілони Бобер.

писатель, передайте поздравление Юлии! Молодец!!!
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Сьогодні день гарний. У нас свято. І через сторінки Кременчук онлайн хочу привітати своїх друзів - всіх моїх колег з газети "Програма плюс". Також мої вітання моїм кращим друзям з газети "Телеграф" - Олегу Булашеву, Віке Мудрой, Ларе Артеменко, Тане Донченко, Ользі Мінчук та Стасику Константинову та телекомпанії "Візит" - всім дівчатам та їх редактору Ані Плаксій. Окреме мої вітання Саше Брусенському з "Обкому" та дівчатам з "Новин Полтавщини" - Надії Дружининій . Також хочу привітати Машу Долину з Авторадіо та Іру Житню та Іру Кожарську з Інною Данилейко - 102,5 ФМ та газета "Панорама". Окреме мої вітання Олегу Мирошниченку, Володі Ейсмонту та Славіку Герасименку з Автографу... Друзі я вас всіх люблю і з вами усіма добре працювати
Щоб все у нас було добре і щоб ми все пережили. Ура!
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
16:46, 07.06.2012
Мої колеги кинули посилання на Фейсбук. Кину це сюди теж - нині онлайн багато хто читає, тож прочитають і це теж. Моїм колегам це теж буле цікаво.

Цитата:Сьогодні святкують різні працівники в одній професії... Олексій Братущак ,

журналіст "5 каналу"

Цієї зими їхав з дому у столицю. У потязі Миколаїв-Київ люди за давньою традицією почали знайомитися.

- А Ви хто? - питає мене чоловік років з 50.

- Я – журналіст.

- А. Зрозуміло. Представник давньої професії. Як живеться? Як гарно напишете, то й гарно заробите? – серйозно реагує сусід.

Це типова ситуація. Для багатьох українців синонімом до слова «журналіст» є слово «повія».

- А Ви коли з жінками знайомитися теж їм усім кажете, що вони – представники давньої професії? – продовжив я розмову у потязі.

- Та ні – вони ж не усі повії…

- Так от і ми не усі – повії. І перед тим, як ображати першого зустрічного журналіста, що усі ви – повії, то дізнайтеся, може перед вами все ж таки не журналістська повія, а саме журналіст…

На цьому розмова з сусідом у купе була завершена. Гадаю і будь яка пристойна дівчина, одразу почувши від випадкового знайомого «все девки - бляди», підтримувати розмову не стала б.

Але як і серед жіночого полу так і серед журналістів трапляються повії. І їх забагато. Як на мене.

Чи варто їх засуджувати? Ні. Так як і багатьох звичайних повій засуджувати не можна. Життя таке.
Але так, як і з повіями нормальні жінки та чоловіки намагаються не підтримувати стосунки, так і будь який нормальний журналіст намагається обмежити своє спілкування з «журналістськими повіями». Поява таких «працівників професії» у нормальній редакції вважається непристойним і огидним. Принаймні для мене.

Мені пощастило. Коли я прийшов на 5-ий, то ще «молодому та зеленому» довелося працювати в одній кімнаті зі Святом Цеголком та Єгором Соболєвим. Тоді у коридорах я перетинався зі Скрипіним та Яневським. Згодом працював з Лідією Таран та Юлією Жмакіною. Тренінги з журналістики проводили Катя Лєбєдєва (зараз працює у прес-службі Батьківщини) та Дарка Чепак (ну ви знаєте). Тоді це була інша Чепак. Тоді вона могла щиро сміятися з недолугого Януковича. Я навіть пам’ятаю її вираз обличчя у ці моменти та інтонацію сміху. Зараз вона на таке не здатна…

Ще задовго до 5-го у київському Політесі я робив перші кроки у журналістиці. Фізик, технар, я прийшов у студентську газету «Студгородок».

- Давайте зробимо спец випуск для мого факультету, – просто «з порогу» запропонував головному редактору.

- Та ні, це дуже низький рівень для нас, - сказав, як відрізав редактор.

Тоді я почав сам робити студентську газету. Спочатку факультету, потім університету, згодом свою «Студентку» ми розповсюджували на кільки київських вишів. Розробляли плани про всеукраїнський рівень.

«Студентка», як і «Студгородок» закінчилися разом із навчанням. Редактор «Студгородка» - Андрій Смірнов - зараз редактор у Кореспонденті) Я – журналіст на 5-му. І хоча у КПІ наші журналістські шляхи розійшлися))), але ми і зараз залишаємося такими ж «зубастими», як і у студентські роки. Тоді наші студентські газети обурювали ректорат. Зараз, сподіваюся, наші професійні матеріали - державних діячів.
У журналістиці можна залишатися вільними, чесними та гордими. Але для цього треба мати мужність. Навіть дівчатам та жінкам. Вони ж можуть у житті бути «нє блядями», а нашими матерями, дружинами, доньками. То і у професії можна бути «нє блядями», а редакторами, журналістами, кореспондентами. І в загальнонаціональних медіа, і у районних газетах, і у власних дописах на блогах.

Тож тих, хто не зламався, не прогнувся, не продався. Зі святом вас, колеги! Ми вистояли ще один рік!
І хоча «журналістські повії» у цей день можуть пити кращі напої, святкувати у компанії з сильними особами цього світу, вони все одно не можуть прямо дивитися нам у вічі. Бо насправді це вони нам заздрять, а не ми їм. Бо це вони – журналісти за викликом. Це їх, як повій, мають у брудних позах.

І якщо про повій знають одиниці, десятки, хай навіть сотні їхніх клієнтів, то про журналістських повій знають тисячі і навіть мільйони читачів/слухачів/глядачів. Знають, як продажних журналістів. І вітають із професійним святом 6 червня. Тож завдяки цим журналістським повіям ми і маємо свято «2 в 1»: свято журналістів і повій…
Горожане
+ 74
Великий Гуру
В нашій пресі цікаві однако події

Цитата:..., в своїй статті номеру 16 (1601) від 19.04.2012 року Микола Фельдман назвав депутата Кременчуцької міської ради В. Бугайчука представником «одіозної партії «Свобода». Крім упередженості, яка є неприпустимою для головного редактора офіційного видання органу місцевого самоврядування, Фельдман М.В. продемонстрував своє повне невігластво в розумінні термінів. Поняття «одіозний» означає той, що викликає негативне ставлення до себе: небажаний, неприйнятний. Посилаюсь при цьому на джерело термінів «космополітизм» і «одіозний», саме: «Новий тлумачний словник української мови», (200 тис. слів) в трьох томах, видання друге виправлене, укладачі Василь Яременко, Оксана Сліпушко, - Київ, видавництво «Аконіт», 2007 року видання. Всеукраїнське об’єднання “Свобода», яке є політичною партією з 1991 року, офіційно зареєстрованою в Міністерстві юстиції України, сповідує ідеологію українського націоналізму, ставить за мету захист інтересів української нації і розбудову могутньої Української Держави на засадах соціальної та національної справедливості. На сьогодні це єдина політична сила здатна боротися безкомпромісно з антиукраїнським режимом Януковича і його прислужниками. Я, як представник ВО «Свобода» в органі місцевого самоврядування, не можу залишатися байдужим до таких висловлювань головного редактора газети «Вісник Кременчука», який не хоче визнавати свої помилки і прямо висловився на сторінці часопису, який очолює, що не вважає свої дії порушенням.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 11, 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу Вас:
1. Звільнити головного редактора газети «Вісник Кременчука» Миколу Фельдмана з посади як особу, що не відповідає займаній посаді.
2. Надати відомості про кошти, витрачені на утримання газети «Вісник Кременчука» Кременчуцькою міською радою за 2011 та перший квартал 2012 року з відомостями, скільки коштів було витрачено на зарплату М. Фельдмана, скільки на зарплату інших співробітників, а також на інші потреби існування цього часопису.
3. Зобов’язати головного редактора газети «Вісник Кременчука» Фельдмана М.В. офіційно вибачитися за безграмотну і некоректну поведінку відносно політичної партії – Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Вибачення мають бути розміщені в часопису «Вісник Кременчука».
4. Надати відповідь, чи є серед працівників «Вісника Кременчука» фахівець в галузі української філології, якщо є, то на якій посаді і яку отримує заробітну плату?
Про вжиті заходи прошу повідомити мене письмово в передбачений законом строк. В разі неналежного реагування на вказане звернення, я, як голова Автозаводської районної м. Кременчука партійної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода», буду змушений звернутися з позовом про захист честі і гідності в Автозаводський районий суд м. Кременчука, при цьому однією із сторін в процесі буде виконавчий комітет Кременчуцької міської ради.

З повагою,-

08.06.2012 року.

Депутат Автозаводської районної ради
від ВО «Свобода» ____________________Савченко О.В.

Горожане
+ 266
Великий Гуру
Не оправдываю поступок Фельдмана, - для главреда это не допустимо! Но и письмо господина Савченко - сплошные амбиции. Например, какое отношение к данному случаю имеет зароботная плата сотрудников и главреда?

писатель (11.06.2012, 09:34) писал: Надати відповідь, чи є серед працівників «Вісника Кременчука» фахівець в галузі української філології, якщо є, то на якій посаді і яку отримує заробітну плату?

А це до чого??!!

писатель (11.06.2012, 09:34) писал:Зобов’язати головного редактора газети «Вісник Кременчука» Фельдмана М.В. офіційно вибачитися за безграмотну і некоректну поведінку відносно політичної партії – Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Конечно, надо, так поступают культурные люди! А ВО "Свобода" уже извинилась публично перед Гайтаной за высказывания своего члена?
Отец-основатель
+ 431
Аксакал

писатель (11.06.2012, 09:34) писал:1. Звільнити головного редактора газети «Вісник Кременчука» Миколу Фельдмана з посади як особу, що не відповідає займаній посаді.

Мега-скандал по-кременчугски... Чего мелочиться? Требовать уже закрытия газеты.
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 266
Великий Гуру

адвокат Ульянов (11.06.2012, 16:14) писал:Йо, у них шо, і штатний "член" мається!?

Не хотела, но вы сами напросились, - по-моему там все до одного штатные "члены"

Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте
23:04, 25.03.2025
Пропавший
В теме: ПАВЕЛ БАШТОВЕНКО
Далее следует документ, где разбирается жалоба Василенко Аркадия, которому Баштовенко угрожал оружием и ругал площадной браньюво время допроса. Василенко обвиняся в том,что убил своего брата.Но оперуполномоченый Ващилин, под руководством которого происходило расследование, сообщил,что во время допроса не было изложенных Василенко фактов.Исходя из этого. проверяющие сочли,что расследование следует прекратить и дело сдать в архив. Судя по содержанию ,дело происходило, когда Баштовенко работал помощником оперуполнмоченного Кременчугского отделения ГПУ,Нач.облотдела ГПУ и прокурор с этим выводом согласились.В 1931 году как " стойкий проводник революционой законности" Кременчугским горсоветом награжден револьвером "Браунинг".Но далее есть два последовательно подшитых документа,подписанных Секретарем Обкома ВКП(б) Марковым.От 10.12. 1938 года.Представленную Областным отделом НКВД кандидатуру Баштовенко на должность начальника Велико-Крынковского райотдела (так) НКВД-утвердить.Характеристику на Баштовенко утвердить и послать ЦК КП (Б) У на утверждение ее.И вторая бумага от 29.03. 1939 года:"Использование Баштовенко П.Ф. на работе в органах НКВД считать невозможным."И снова загадка. В личное дело подшита характеристика на Баштовенко от 1938 года,но там написано,что наград не имеет.А как же упомянутый браунинг?Далее в деле изъятое у него удостоверение сотрудника НКВД.А затем подшит более ранний материал 1931 года.Запрос в город Александрию. начальнику отделения ГПУ о Баштовенко.Текст таков:"В порядке спецпроверки просьба собрать характерзующие материалы на Баштовенко,происходящего из Корыстовского рйона.По имеющимся у нас материалам,говорят,что его отец Баштовеко Федор кулак,один сын его бывший белый,сбежал, скрывается где-то в Донбассе.Месяца полтора тому назад Баштовенко. когда его отец... продавал(с) и говорил в сельсовете,что он пом.нач. Кременчугского ГПУ, и что его отца не имеют права трогать, угрожал оружием и пр.Подписано нач Крем.отдела ГПУ Борин(Борин, Борис Михайлович, он же Цигельман (Цигельман-Борин), Борис Моисеевич. Национальность — еврей. Родился в 1899 году. Информации о смерти нет.Нач. Кременчугского ГО УНКВД Полтавской обл.Член ВКП(б) c 1919.В органах ВЧК−ОГПУ−НКВД с 1920.Подвергался репрессиям. Обвинение — ст. 132 п. «а» УК Узбекской ССР. Военным трибуналом войск НКВД Средне-Азиатского округа в 1939 приговорен к 7 годам лишения свободы. )(с)Далее повторная бумага с просьбой подробно осветить родных Баштовенко,не лишены ли они избирательных прав,соцпроисхождение, их прошлое и политфизиономию(с)Подписано также Бориным.И подобная бумага о Стороженко Анне Антоновне с просьбой осветить ее соцпроисхождение, прошое,не лишалась ли она избирательных прав и пр.Это явно бумаги времен начала работы Баштовенко,поскольку следом подшита бумага о назначении Баштовнко на вакантную должность вахтера в ОГПУ.В одной из характеристик же сказано,что первое время, хоть и числился вахтером,но использовался на оперативной работе в городе.А далее любопытная бумага:"Облупрвление НКВД было получено заявление,что начальник Велико-крынковского отделения НКВД сержант госбезопасности Баштовенко П.Ф. сожительствует с 16 летней ученицей 7 класса Велико-крынковской школы Куценковой Екатериной и несвоевремнно реагирует на сигналы РК КПБ(у)....по существу поступивших матералов факты сожительства с Куценковой не подтвердились и являются вымыслом.Кк устанвлено расследованием, зам.секретаря РК КПУ Любарова , за то,что ее кандидатуре был дан отвод тов.Баштовенко на районном партийном собрании по выборам первого секретаря КП(Б)У,которая поддерживала связь с врагами народа, ныне арестованными органами НКВД, муж Любаровой в 1927 году исключен из ВКП(Б), состоял в к-р.троцкистской организации, совершил ряд преступлений , осужден и умер в тюрьме.Любарова с целью мести тов.Баштовенко сгруппировала вокруг себя группу ранее исключенных из рядов ВКП(б) за связь с врагами народа, подготовила снятого с работы тех.работника РК КП(Б)У гр. Сея подбирать матералы по компроментации тов. Баштовенко и других работников района.Факты приведеные в заявлении о несвоевременном реагировании на сигналы, категрически не подтвердились и опровергнуты.Полагал бы:дальнейшее расследование по делу прекратить и дело сдать в архив.Оперуполномоченный КостьУтверждаю.Справка о Кость Константине Пименовиче.https://nkvd.memo.ru/index.php/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C,_%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%9F%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%
D0%B2%D0%B8%D1%87Адресовано Баштовенко 09.1938 годаОбратной почтой вышлите в ОК НКВД подробное объяснение по следующим вопросам:1. причины неполучения и уничтожения заметок ,получаемых из районной газеты "Бильнвицка пемога"2.регистрируются ли полученные из редакции заметки во входящем журнале3. сколько заметок поступило из газеты за последний год, на сколько даны ответы и кто вел проверку4. имеете ли связь с секретарем В-Крынковского РИКа Ваценко и в чем конкретно она выражается.5. почему Ваценко не был привлечен к ответствености за дачу ложной справки своему зятю Лазоренко в бытность его предсельсовета , скрыв те самым происхождение политпрошлое Лазоренко и дал возможность проникнуть ему в РККА на командную должность.ВРИД нач.отдела кадров Белоконь.https://nkvd.memo.ru/index.php/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8C,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80_%D0%A2%D0%B8%D0%BC%D0%BE%
D1%84%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87(возможно,потому что нет инициалов)Старший инспектор ОК Калюгаhttps://nkvd.memo.ru/index.php/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D1%8E%D0%B3%D0%B0,_%D0%A4%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%
D1%87И ответ Баштовенко1. Полученные заметки проверяются лично мной и не уничтожаются.2. Получаемые заметки регистируются не все,так как в получаемых заметках излагются факты,которые нам давно известны.Я лично не считал нужным их регистрировать. Если же в заметках указаны факты, которые нам неизвестны(например по Абросимову),то это было зарегистрировано под номером 121.3.О результатах проверки я сообщаю редакции,но не в письменном виде и считаю, что делаю правильно.4. Все заметки из редакции по линии УГБ(...)-с 1.01. 1938 года получено 5 штук...Следом подшита бумага из газеты,что с 3.01.1938 года в отделение НКВД переслано 5 сообщений селькоров, из них получены ответы на 4, на одно сообщение ответа не получено.Дата: сентябрь 1938 года.
21:08, 11.03.2025
pantazm
В теме: Флуд
Брат (19.08.2024, 22:40) писал:Невже Україна перестала бути країнами африки??? та нет конечно. Украина це европа. Что там адвокат говорил? Можно дом разваливать и без проекта строительства, до основания. А затем...Так что, прокси война или как называть после признания штатами финансирования? Революция достоинства? А ведь законов сколько попринимали, уничтожающих наши права. Политическая целесообразность- тоже слова адвоката, претендующего на должность судьи. И это только 10 лет прошло, а как государство разрушено шариковыми, трускавецкими курсами, диджеями , парасюками и пр.патриотами, борющимися за независимость, удовлетворяя назначения министров иностранцев, грантоедов во всех ветвях. Где суверенитет? Выведен и вывезен, и подписей то нет ни на Указах, ни на Законах...Это вы, победивший майдан , сейчас такие борзые. А как вывернут наружу все транзакции героев, то кого винить будете? Кепки разворачивать и героев ВОВ вспоминать? Только нет учета погибшим, жизни не вернуть, детей не родившихся и переживающих ужасы войны...