"Лишние" жертвы "голодомора"

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:А на жертвах голода танцуют все те, кто не разбираясь в причинах и последствиях голода, не подсчитав жертв, начал использовать их для нынешних политических целей, при этом не брезгуя подлогами, сознательной ложью и дезинформацией.


Ну то порахуйте - скільки людей померло в Камяних Потоках і в Потоках. Скільки в Бондарях та Зарудді, Скільки в Омельнику та Демидівці. Ну які проблеми? Там немає дезиінформації. Там є тільки могили. І сквер буде жертвам голоду у Великій Кохнівці.
Трумбец - я такої фігні, коли на чорне кажуть біле, і при цьому оком не моргнуть - ще за життя свого не бачив. Вурдалаки однако - все вам крові хочеться. То не лишние жертви голодомору, то лишние псевдосторики у нас
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

писатель (29.04.2012, 22:58) писал:Ну то порахуйте - скільки людей померло в Камяних Потоках і в Потоках. Скільки в Бондарях та Зарудді, Скільки в Омельнику та Демидівці. Ну які проблеми? Там немає дезиінформації. Там є тільки могили. І сквер буде жертвам голоду у Великій Кохнівці.


Так, в чём дело?! Озвучьте нам эти цифры и укажите на их источники!
Говорите могилы? - Сколько насчитали на каждом кладбище?
Можете, для убедительности, опубликовать полные списки.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Іва, воно все так. але ось це є

Цитата:Та учили нас Іва на прикладі Павліка Морозова - батьків своїх в міліцію здавати і на них доноси писати та від рідних людей відмовлятися. І відмовлялися масово. Але це нехорошо.
А щодо вимирання, то проблема тут в наступному. Люди живуть і помирають й це незмінне. Ми всі теж не вічні й по два життя ніхто не житиме. А що змінне - то це народжуваність.
То я б на вашому Іва місці, це якраз відповідає вашим поглядам, виступив би ініціатором заборони контрацепції і абортів заодно. Тоді б у нас народжувалося дітей більше. Та ще б ввів би для жінок спеціальний закон - як там в Німеччині в роки фашистів -діти, кухня, церква і все. А не те, що сьогодні виплата на кожну дитину. Оце було б по комуністичному, по вашому...
Тільки тут проблема є. Потрібно все це нашим жінкам розповісти і сказати - ось раніше ваші прабабці по семеро дітей народжували і ви робіть теж саме. От тільки, боюся я що наші жінки такого не зрозуміють.
Але хлопці - назву справді змінить, щоб не сказав ніхто про уродство та те, що танцюють на кістках ні в чому не винних людей, які від голоду штучного померли. А нинішнє покоління як ідіоти якісь без ума в голові, з пам"яті невинних жертв насміхаються.
І моє прохання з цього приводу таке ж. Варто бути нормальними людьми і назвати тему по іншому, аби з нас не сміялися і не казали: мало того, що вони самі себе гризуть, так ще й полізли у кістки невинних жертв. Розбираються - чи є смерть від завороту кішок наслідком голодомору?

Горожане
+ 298
Великий Гуру

писатель (30.04.2012, 10:09) писал:Іва, воно все так. але ось це є


Слив засчитан.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 74
Великий Гуру
І все ? Оце всі аргументи ? Навіть не смішно .
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
12:09, 30.04.2012

писатель (30.04.2012, 10:30) писал:І все ? Оце всі аргументи ? Навіть не смішно .


Аргумент такой. Сравним работу по голоду 1932-1933 годов в Полтавской области и Днепропетровской.

Вот Книга памяти Днепропетровской области:
книга памяти днепропетровской области

Гораздо более профессиональная работа.

Конечно вписаны вообще все смерти в эти два года. НО! Есть причины смерти и номера архивных фондов, что позволяет определить реальное число жертв голода.

А теперь сравним с ними Полтавскую область:
книга памяти полтавской области
Кроме непонятно откуда взятых цифр нет ничего. Только по некоторым населенным пунктам есть архивные данные. Есть по некоторым населенным пунктам благодаря энтузиастам (типа Капустян) пофамильный перечень жертв, но он очень неточный, т.к. спустя столько лет трудно восстановить это по опросам. Люди могут указать уехавших или умерших в другие годы как жертв голода. Но это хотя бы что-то. На базе каких источников взяты цифры возле каждого населенного пункта вообще непонятно.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

Iva (30.04.2012, 09:18) писал: писатель (29.04.2012, 22:58) писал:Ну то порахуйте - скільки людей померло в Камяних Потоках і в Потоках. Скільки в Бондарях та Зарудді, Скільки в Омельнику та Демидівці. Ну які проблеми? Там немає дезиінформації. Там є тільки могили. І сквер буде жертвам голоду у Великій Кохнівці.


Так, в чём дело?! Озвучьте нам эти цифры и укажите на их источники!
Говорите могилы? - Сколько насчитали на каждом кладбище?
Можете, для убедительности, опубликовать полные списки.


Вы мой пост читали?
Повторю, может, его не видно!
А может человек не знает, что такое цифры? Весной это у некоторых бывает...
Писатель, цифры - это 1, 2, 3, 4, 5....
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Іва - ще раз кажу - книгу пам"яті беремо і читаємо. І читаємо там про Заруддя та Кам"яні потоки. І більше нерозумних запитань зразка - чому людина не може не їсти місяць поспіль, а дивись ще й вмирає від такого - не задаємо. Це називається - не скачемо на могилах як вампіри.
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

писатель (30.04.2012, 12:09) писал:Іва - ще раз кажу - книгу пам"яті беремо і читаємо.


Этот том мне не достался.
Почему и прошу вас озвучить цифры, и источники из которых они получены.
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
16:13, 30.04.2012

писатель (30.04.2012, 12:09) писал:Іва - ще раз кажу - книгу пам"яті беремо і читаємо. І читаємо там про Заруддя та Кам"яні потоки. І більше нерозумних запитань зразка - чому людина не може не їсти місяць поспіль, а дивись ще й вмирає від такого - не задаємо. Це називається - не скачемо на могилах як вампіри.



Хорошо.
Итак село Заруддя Потокского района.

Загинуло – 105 чол.
Встановлено загиблих – 106 чол.
Встановлено імена – 102 чол.

Поименный список составили по данным опроса местных жителей. Это одно из лучших исследований на основе опроса местных жителей по всей области. Но.

Опрос местных жителей – это конечно важный материал, но он очень неточный. Т.к. свидетели совершенно искренне указывают в числе жертв голода умерших в другие годы, в т.ч. во время войны и даже просто уехавших из села (некоторые из которых живы и до сих пор). Кроме того очень часто происходит путаница с именами, особенно похожими (Мария-Маруся, Георгий-Григорий и т.п.) и одного человека заносят в списки дважды, а то и трижды.

Это не касается конкретно села Заруддя, т.к. я не читал материалов собраных Капустян (кроме изложенных в Книге Памяти). Но если такие случаи встречались в других местах возможно там было то же самое, т.к. это изначально порок методики основанной на опросе местных жителей.




Кам'янопотоківськая сільська рада.

Встановлено загиблих – 341 чол.
Встановлено імена – 304 чол.

Но при этом - с. Кам'яні Потоки
Загинуло - 616 чол.
+ с Садки - 19 чол.
+ с. Чикалівка - 19 чол.
+ с. Ройове - 22 чол.
Всего - 676 чол. что почти в ДВА РАЗА выше первой цифры.

Что вызывает вопрос - откуда взяты эти цифры? Если они так не согласуются между собой.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте