Ось як "допомогли" москалі в нашій боротьбі з поляками. Даю пункти розтерзання України в 1667 році між москалями та поляками.
припинялась польсько-московська війна 1654—1667 років; встановлювалося перемир’я на 13,5 років; під владою Московської держави залишалась Лівобережна Україна, Сіверська земля з Черніговом і Стародубом, а також Смоленськ; в складі Речі Посполитої залишалися Правобережна Україна (крім Києва) і Білорусь з Вітебськом, Полоцьком і Двінськом; Київ з околицями на два роки передавався Московії, проте в умові був ряд застережень, які давали можливість залишити Київ за Росією назавжди; Запорозька Січ мала перебувати під спільною владою обох держав; царський уряд зобов’язувався виплатити Польщі як компенсацію за втрачені шляхтою землі на Лівобережній Україні 1 млн польських злотих (близько 200 тисяч рублів).
Таким чином українці попали в роль британців, які попрохали саксів допомогти їм в наведенню порядку після виведення своїх військ Римом. Брюховецький тут виступав в ролі Артура, який теж хотів захистити ті краї від таких "помічників-союзників". І деякі осліплені минулим колоніалізмом земляки вперто не хочуть цього бачити. А москалі почали грабувати наші землі ще нещадніше ніж поляки чи набіги татар, польські військові залоги вже згадувалися по зрівнянні з введеними москальськми військами, як дитячі забавки. Тоді ж і почалася монгольсько-москальська тактика відбирати потенційних колаборантів серед українців, підгодовувати їх та ставити собі на службу. Вже цілі міста були під такою опікою. Одне з таких міст стала й Полтава, яку підгодовували окупанти награбованим на других землях. А Кременчук втратив вже свою минулу роль форпоста проти татар та опори столиці-Чигирина.
прокіп (21.09.2012, 14:07) писал:Цією безтолковістю українців і скористалися москалі, які бачили стратегічну важливість цих земель і тому окупували своїми військами Україну, чим започаткували 300-літню історію нової неволі. Ні про які Московські угоди вже не йшлосяґ, бо ці Березневі статті москалі порушили ще в 1656 році, а повністю їх перекреслила битва під Конотопом, хоча міф про Переяславську раду москалі підтримували ще 300 років, вихваляючи "далекоглядність" Хмельницьких та Сірків.
А как насчет Слободищенского трактата 1660 года.
Трактат разрабатывался на основе Гадячского договора, однако текст его претерпел существенных изменений Было устранено статью о Великое княжество Русское. Предусматривалось возвращение польской шляхте и магнатам всех имений в Украине Гетьмана лишен права внешнеполитических отношений; был обязан оказывать военную помощь Польше в ее войнах с другими государствами.
Найдите 10 отличий от Переяславских статей 1659 года.
Хотя - Польша не Москва. Под них ложится можно, хоть и считают украинцев за "быдло хлопское". Но ведь это просвещенные европейцы - им можно.
И я надеюсь - мы победим. Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Туркам Сірко ніколи не служив, бо це були його вороги на генетичному рівні. для них від був другим , Вишневецьким. Та й взагалі він нікому не служив, а просто за гроші виконував окремі операції. Він не звик НІКОМУ підкорятися, в цьому й його трагедія.
прокіп (21.09.2012, 14:42) писал:Туркам Сірко ніколи не служив, бо це були його вороги на генетичному рівні. для них від був другим , Вишневецьким. Та й взагалі він нікому не служив, а просто за гроші виконував окремі операції. Він не звик НІКОМУ підкорятися, в цьому й його трагедія.
Учи матчасть. С 1668 по 1670 год Сирко служил гетману Дорошенко. А в марте 1669 года Дорошенко ВМЕСТЕ С КАЗАЦКОЙ РАДОЙ членом которой был и Сирко предались в подданство турецкого падишаха. И больше года верой и правдой служил Сирко турецкому султану.
И я надеюсь - мы победим. Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Сірко так же "служив" туркам, як і москалям. Підтримувати Дорошенка - це не значило служити туркам. А відносно різниці між москалями та поляками в ті часи, то обидва були завойовниками-експлуататорами, тільки другий був більш цивілізований з його Магдебурським правом, неруйнуванням освіти українців. Та й економічно поляк залишав кожен 6-й сніп українцям, а москаль - лиш 13-й.
прокіп (21.09.2012, 14:57) писал:А відносно різниці між москалями та поляками в ті часи, то обидва були завойовниками-експлуататорами, тільки другий був більш цивілізований з його Магдебурським правом, неруйнуванням освіти українців. Та й економічно поляк залишав кожен 6-й сніп українцям, а москаль - лиш 13-й.
Сеанс художественного обмана продолжается. И вообще прокоп рассматривает историю так- Петр Первый для него полуграмотній варвар, хотя ситуация как раз обратная, Иван Сирко дурак, украинцы 17 века-не лучшедальше будет еще ряд обруганий.. В общем, все содомиты, один прокоп Д.Артаньян и весь в белом.(с)
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
Невже він вчився в Болонському унівеситеті разом з Прокоповичем? Чи далі напівп'яного дяка ніхто його не увчив? А цей варвар і в дяка ніколи не вчився, зате злодій був висококласний.
Цитата:Алекса́ндр Дани́лович Ме́ншиков (6 (16) ноября 1673, Москва — 12 (23) ноября 1729, Берёзов) — российский государственный и военный деятель, сподвижник и фаворит Петра I Великого, после его смерти в 1725—1727 — фактический правитель России. Имел титулы Светлейшего князя Российской империи, Священной Римской империи и герцога Ижорского (единственный русский дворянин, получивший герцогский титул), первый член Верховного Тайного Совета Российской империи, президент Военной коллегии, первый генерал-губернатор Санкт-Петербурга (1703—1727), первый российский сенатор, полный адмирал (1726). Генерал-фельдмаршал (1709), при Петре Втором — генералиссимус морских и сухопутных войск (12 мая 1727).
прокіп (21.09.2012, 18:20) писал:Невже він вчився в Болонському унівеситеті разом з Прокоповичем? Чи далі напівп'яного дяка ніхто його не увчив?
А прокоп и этого не знает? его учили многие- и кораблестроению,и дипломы выдавали,что он способен построить корабль. И у доктора Рюйша он учился. и у других. Учился в Голландии фортификации. переводил книги с иностранных языков. Бегло владел по крайней мере голландским и немецким, есть записи им на латыни. Хранятся его токарные работы до сих пор.
Только полуграмотный прокоп этого не знает, как и не знает многого. Только врет,что крепостным оставляли только одну тринадцатую часть собранного. Тогда б крепостные давно перемерли. До отмены крепостного права не дожили. Хороших учеников имела третья школа и Харьковский институт. Несут ересь и даже не понимают,что пишут.
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
Цитата: его учили многие- и кораблестроению,и дипломы выдавали,что он способен построить корабль.
То навіщо ж він такий "вчений" притяг з собою стільки голландців, які йому "Орла" побудували і які йому по п'яні і свій триколор повісили? Цей триколор так і залишився в москалів, вони з сорому трошки лиш поміняли місцями кольори. І чого це він жалівся Меншикову, що набрав з Європи вчених, але ні бельмеса не розумів в їх діяльності, тому просив найти контролера над німчурою зі "своїх". А найближчі "свої" вчені були в Києві, тому й почали перетягувати силком "своїх" до малограмотного Петруші. прокопович після пропозиції з першим гінцем відмовився, а ось з другим прийшла записка - "сам не переїдеш, на налигачі притягнемо". Тому й поїхав освічений Прокопович і повіз в Московію грецьке слово "Росія", яке Петруша й прибамбацав кого голландського прапора. А далі вже возами грабували бібліотеки Києва, силком тягли в Москву професорів Києво-могилянки, розоряючи цей учбовий заклад. Так українці почали будувати освіту в варварській Московії, починаючи з Слов'яно-греко-латинської академії, пробували поправити створену монголами сурогатну церкву до якихось цивілізованих рамок, почали відшуковувати та виховувати Ломоносових. А про економічний грабунок я краще в інший раз.
прокіп (21.09.2012, 20:37) писал:Так українці почали будувати освіту в варварській Московії, починаючи з Слов'яно-греко-латинської академії
Ну если Симеон Полоцкий - основатель Славяно-греко-латинской академии украинец, то что и говорить об всем остальном. Дремучее незнание матчасти и пещерный национализм. И больше ничего.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Е. Замятин "Мы"
Е. Замятин "Мы"
(c)
Старший сержант запаса.
(c)
Старший сержант запаса.
Е. Замятин "Мы"