Цитата:Як заставити журналістів робити те, що потрібно владі ?
Сьогодні представникам газет, телебачення, радіо розкажуть про кого слід писати та знімати новинні сюжети. Але завтра наказуватимуть – яким саме бути сюжетам чи інформаційним повідомленням. Це – війна влади нашого міста проти засобів масової інформації з усіма витікаючи ми наслідками для тих, хто пише, передає все в ефір чи знімає на телекамеру. Війна не проста. На вулицях міста вже з”явилися великі бігборди з ножицями і кіноплівкою. І за побаченим на таких плакатах можна зробити висновок – влада ліпить з журналістів образ ворога кременчужан. Для чого це робиться – можна здогадуватися. І найперше пояснення – такими скандалами відволікають увагу людей від чогось більш важливого. Що буде цим важливим і що доведеться пережити – подорожчання проїзду чи збільшення вартості комунальних послуг, поки що чиновники не уточнюють. «Кременчуцький простір» - так називається громадська організація, в яку увійшли керівники УЖКГ Кременчука, штатні чиновники міськвиконкому, депутати районних ради від БЮТ й прихильники цієї партії. Минулого понеділка,( вчора) саме на засіданні цього владного простору чиновники мерії розповідали представникам міських ЗМІ та самим собі про те, яким у нашому місті має бути інформаційна політика. Сама ж розмова, яка відбувалася на підвищених тонах проходила у робочий час. Втім питання, що роблять у робочий час комунальники чи представники управління сім”ї та молоді, на цьому "вільному й громадському" засіданні, нікого не цікавило. Тож журналісти міста почули, що вони сьогодні мало показують про позитивні дії влади, направлені на покращення життя. Тож представники ЗМІ мають більше показувати позитиву, але менше уваги приділяти міським проблемам. Окрема мова - про формування інформаційного простору. А для його формування - мерія виділятиме на існування комунальних ЗМІ мільйони гривень. Однак, що саме показувати і що слід писати, чиновники говоритимуть не лише своїм підлеглим журналістам, але представникам всіх ЗМІ. Загалом причина владних звинувачень журналістів зрозуміла – чиновникам хочеться більше бачити реклами себе та менше чути критичних зауважень на свою адресу. І тут можна йти двома шляхами. Перше – при прийнятті рішень можна було б спілкуватися з кременчужанами та все їм пояснювати. В такому випадку критики було б менше. Є інший і простіший шлях - робити винними в усьому представників газет чи міського телебачення. Тоді пояснювати людям нічого не потрібно. До речі – саме через телебачення й нинішній владний конфлікт. Бо все засідання “ інформаційного простору” побудовано на претензіях та вимогах частіше показувати в телевізійному ефірі керівників міста... Гірше, що саме зібрання завершилося великим скандалом, бо назва всьому – ЗМІ нав”язують цензуру. Звісно, це перше засідання і таких ще буде багато. Тож нічого дивного не буде, якщо одного разу представники пишучої братії почують вимогу що саме показувати і як. Про що слід згадувати в газетах, а про що – мовчати. Все це, як на автора, є нічим іншим як спробою втілити в життя цензуру царських часів. Втім, такі підходи влади до журналістів, коли проти останніх починаються справжні війни, нині навряд чи проходять. Так само і газета «Програма плюс» не буде дослухатися до «порад» чиновників щодо інформаційного простору і інформації. Журналісти самі вирішуватимуть, що їм слід висвітлювати, а що є не зовсім неважливим для життя кременчужан. Для такого питання - що насправді є важливим, є глядачі, читачі, слухачі. Цікаво, що спроба чиновників втілити в життя цензуру під виглядом інформаційного простору цього разу провалилася. Представники двох газет - «Програми плюс» та «Кремня» виступили категорично проти чиновницьких порад. Таких поради – що робити, як і коли, журналісти від чиновників не потребують.
------------------------------- Та якби ж піар ход, то пішов би краще покурив - а так війна страшна - Стасюк на мене , я на нього. Депутати на мене, я в захист. Дурдом справжній був
Да, і про звернення "Руки проч" я б особисто готував би заяву від всіх нову щодо нової спроби підвищити вартість проїзду. З того , що бачу - і трьох тижнів не мине як вартість маршрутки буде 2,5 грн.
писатель (26.06.2012, 13:52) писал:На вулицях міста вже з”явилися великі бігборди з ножицями і кіноплівкою.
о да, меня просто поразил лозунг: "ХВАТИТ РЕЗАТЬ БАБАЕВА"))) а засмажити можна?
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия. — Во мне всё можно найти! — похвастался Google. — Я самый главный в мире! — заявил Internet. — Ну, ну… — тихо ответило электричество.
писатель (26.06.2012, 13:52) писал:Цікаво, що спроба чиновників втілити в життя цензуру під виглядом інформаційного простору цього разу провалилася. Представники двох газет - «Програми плюс» та «Кремня» виступили категорично проти чиновницьких порад. Таких поради – що робити, як і коли, журналісти від чиновників не потребують.
писатель, а скільки всього в місті друкованих видань? І чи не боїтеся ви штрейкбрехерів?
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
лЮлька, И такой есть? Я видел только "Кто режет Бабаева? ". Думаю, он (Бабаев) расстроен тем, что точка зрения, которую выкладывают о нем некоторые издания зависит не от текущего положения вещей, а от мнения владельцев по этому поводу.
Pak (26.06.2012, 14:26) писал:Думаю, он (Бабаев) расстроен тем, что точка зрения, которую выкладывают о нем некоторые издания зависит не от текущего положения вещей, а от мнения владельцев по этому поводу.
Вот знаете, Бабаеву нет причины расстраиваться. Потому что надо быть идиотом, чтоб назвать черное белым. И, если в городе проводится работа по благоустройству (а она проводится), то люди это видят и говорят "молодец!". Если повысятся тарифы на ком.услуги - люди тоже не побегут читать, что думают газеты по этому поводу, а поимеют свое собственное мнение и всем понятно каким оно будет.
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
(c)
Старший сержант запаса.
пенсионер
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.