Свобода слова в СМИ

0
Горожане
+ 14
Местный
http://vestnik.in.ua/news/7759-zhurnalsti-proti-zhurnalstv.html

Журналісти проти журналістів

Події навколо відносин представників засобів масової інформації і місцевого самоврядування в Кременчуці набувають нових цікавих подробиць. Предметом обговорення є функціонування Національної спілки журналістів України (НСЖУ) в Кременчуці. Керівником її є Федір Чужа – колишній головний редактор «Вісника Кременчука». Нагадаю: коли кілька сторінок у «Віснику» в 2012 році вийшли російською мовою, ця кременчуцька організація під керівництвом пана Чужі та за його ініціативи розповсюдила лист на захист української мови в газеті.

Із того часу «Вісник» виходить повністю українською мовою, ми уважно слідкуємо за тим, щоб не допустити порушення законів. Хоча і той випадок був викликаний вимушеною необхідністю, а не бажанням русифікувати газету. Втім, закон є закон, і ми погодились із необхідністю його дотримуватись у максимально повному обсязі. Хоча, знову ж таки, ми зауважували, що «Вісник» і під керівництвом самого пана Чужі допускав випуск окремих публікацій російською мовою.

Отже, тепер ми стали свідками, як минулого тижня серед журналістів, які є великими поборниками дотримання законодавства і входять до Кременчуцької НСЖУ, виник конфлікт. Який також набув характер загальновідомого в Україні.

Тиск на «Кремінь»?

Кременчуцький міськвиконком ухвалив рішення про продовження договору оренди із цією газетою лише на 4 місяці з попередженням про подальше розірвання угоди. Таке рішення передбачає наступне виселення редакції з комунального приміщення.
Наскільки законним є зазначене рішення? Представники міськвиконкому стверджують, що не можна було розірвати договір оренди без попереднього продовження оренди і відповідного попередження про виселення. Що і було зроблено. Саме комунальне приміщення планується використовувати під управління з благоустрою та екології міськвиконкому.

Реальною ж підставою називають невиконання орендарем обов’язків перед постачальником комунальних послуг «Полтаваобленерго», якому «Кремінь» заборгував за тепло орієнтовно 55 тисяч гривень із 2007 року. Енергопостачальник неодноразово звертався до міськвиконкому із вимогою вирішити питання з недбалим орендарем, і лише зараз воно набуло руху. До речі, за оренду комунального приміщення редакція газети сплачує лише 1 гривню на рік – як бюджетна організація. Яким чином мав вчинити міськвиконком у цій ситуації, щоб орендар почав виконувати свої обов’язки, – мабуть, це питання є риторичним. Адже існують судові рішення на користь «Полтаваобленерго», які підтверджують наявність невиконання цим орендарем комунального майна своїх обов’язків. І які «Кремінь» не виконує. У розпорядженні «Вісника» опинився лист від керівника «Полтаваобленерго» до міського голови, датований ще 22.02.2012. Його текст свідчить про те, що проблема існує далеко не перший день.
Саме це питання оренди комунального майна газетою «Кремінь», як засвідчують подальші події, стало одним із головних наріжних каменів, що призвело до конфлікту в Кременчуцькій НСЖУ.

Гучні звинувачення

Отже, минулого тижня Кременчуцька НСЖУ мала б розглянути проект спільної заяви про підтримку газети «Кремінь» у цьому питанні. Також проект містив інформацію щодо питання телекомпанії «Візит», об’єктів будівництва яхт-клубу «Посейдон» і на ринку «Новоіванівський», що належать родині власника телеканала.
Заяву від імені пана Чужі розмістили в мережі Інтернет. Починалась вона таким чином: «Сьогодні, 28 листопада, голова Кременчуцької міської організації Національної спілки журналістів України Федір Чужа і секретар міської організації НСЖУ Олександр Курилов підписали звернення». Це викликало обурення самого керівника Кременчуцької НСЖУ. Бо, згідно з його подальшою заявою, виявилось, що він її не підписував і наполягав на її розгляді всіма членами організації на загальних зборах, як того вимагає, на його думку, процедура ухвалення таких заяв.

Зрештою, під заявою на захист прав «Кременя» та власників «Візиту» підписались лише окремі кременчуцькі журналісти і члени НСЖУ, які звинуватили керівника своєї організації у небажанні захищати свободу слова. «Вісник» наведе позиції обох сторін для того, аби читач зміг робити свої висновки самостійно.

Федір Чужа,
голова Кременчуцької НСЖУ:

«Я просто не мав права підписувати цю заяву доти, доки її не було б розглянуто, зачитано, обговорено й проголосовано «за» чи «проти» на загальних зборах членів спілки. Для тих же, хто не мав терпіння зачекати день-два до проведення наступного зібрання членів НСЖУ, я запропонував зробити це від власного імені, оскільки більша частина членів журналістської спільноти щодо цього питання мала іншу думку.

На першому зібранні, яке відбулося 16 листопада, ми приймали нових членів спілки, але в «різному» прозвучав також виступ Ольги Оленіч, яка просила підставити «плече солідарності» у її боротьбі за свої та права редакції газети «Кремінь». Саме тоді секретар спілки О. Курилов, він же головний редактор газети «Програма плюс», висловив думку-намір підготувати документ й відправити його в сторону київських пагорбів.

Звідтоді минуло майже два тижні. І ось я отримую від Олександра Володимировича електронною поштою текст заяви, а ознайомившись, відразу ж дав йому відповідь, яка містила саме таку думку: долю такого документу мають вирішувати загальні збори. Однак колега, забувши про таку категорію як совість, запевнив Олега Булашева (газета «Кременчуцький Телеграф»), що мій підпис на документі нібито є і текст заяви можна оприлюднювати. Скажіть на милість: чи мав право колега вирішувати за п’ять десятків творчих людей, кожен з яких має власний погляд на проблемне питання, не порадившись і не обговоривши його разом з ними? Звичайно – НІ! Але ж тут справді мало б бути включене таке поняття як совість. Вихованій людині не треба нагадувати, що совість як етична категорія передбачає передовсім жорсткий моральний самоконтроль. Та ба!

А вже коли я в телеоб’єктив заявив, що такого документу не підписував, на мене було випущено стільки стріл! – мерзенних, людиноненависницьких, таких, які межували із незбагненною ніби первісно-дикунською збудженістю… Ніби бабраючись у калюжі, О. Курилов взявся ганьбити мене з усіх гаківниць, довівши читачеві ким є насправді сам. Не маю сумніву, що Олександр Володимирович узявся «бавити публіку», забувши при цьому, що професія розліплювала наличок погано пахне, точніше – смердить.

Мені здається, що певним колам, прикриваючись міською організацією НСЖУ, треба було тією заявою якнайшвидше зганьбити міського голову. Весь текст пронизаний саме цією думкою. Щоправда, мене тепер турбує геть інше. Наповперед – ставлення самих журналістів до того, що вони чинять і що пишуть. А ще їхнє розуміння того, що вони створюють, які цілі переслідують. Це – бажання творити чи випинатися у будь-який спосіб через власну незграбність? До того ж деякі колеги, видаючи бажане за дійсність, намагаються своїх читачів на налигачі завести в словесні авантюри.

Наостанок мені хотілося б звернутися до всіх членів НСЖУ, втягнутих у цю брудну словесну тяжбу: не бійтеся зловмисників – бійтеся тільки власної совісті. Не втратьте гідність, вона занадто важлива для нас усіх. Не зігніться під злом. Славтеся добрими справами, а правду беріть на крило, адже журналістика – це діло совісне».

Олександр Курилов,
головний редактор газети «Програма Плюс», секретар Кременчуцької НСЖУ:

«Проблеми журналістського середовища сьогодні справді є, як і в усій країні. Проблеми є у міській спілки журналістів. Проблеми є у ЗМІ в нашому місті теж. Вони стосуються закриття газет або створення їм умов, за яких вони не зможуть працювати. Так само ця ситуація стосується захисту свободи слова, такі проблеми є в Кременчуці, їх ніхто не відкидає і останні збори спілки журналістів прийняли відповідну заяву. Заява ця була підтримана. Присутні члени спілки журналістів погодились, що проблеми є, проблеми є зі свободою слова, із закриттям газет і їх треба вирішувати. Повинно бути рішення. Таке рішення підготували і направили до вищих чиновників України. Інші питання навколо моєї посади і прізвища я вважаю коментувати неетичним».

Микола Фельдман
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
19:47, 06.12.2012

Цитата:А вже коли я в телеоб’єктив заявив, що такого документу не підписував, на мене було випущено стільки стріл! – мерзенних, людиноненависницьких, таких, які межували із незбагненною ніби первісно-дикунською збудженістю… Ніби бабраючись у калюжі, О. Курилов взявся ганьбити мене з усіх гаківниць, довівши читачеві ким є насправді сам. Не маю сумніву, що Олександр Володимирович узявся «бавити публіку», забувши при цьому, що професія розліплювала наличок погано пахне, точніше – смердить.

Тут мені теж цікаво - як я ганьбив пенсіонера Федора Чужу і з яких "гаківниць" ? Яку публіку ? Де я давав на цю тему інтерв"ю чи щось написав в газеті? Якась дурня це. Щось воно не те.
Але наступне знову кажу - є проблема зі свободою слова в міських ЗМІ. З гаківниць чи не гаківниць - вона нікуди не поділася. Яка не є газета "Кремінь", "Сонечко", "Зірочка" чи будь яка інша й скільки б вона не заборгувала обленерго - мерія все одно не може її виселяти, закривати чи ще що. Бо це стосунки газети і обленерго, а не стосунки видання та мерії.
Ну а все інше - хлопці з мерії я вас розумію і люблю. Тому заяву з приводу існуючої ситуації підписали редактори 4-х газет і всі відомі у місті журналісти. Документ цей направлено до столиці. А який я особисто: совісний, несовісний, загнувся під злом , не зігнувся, це третя справа.
Проблема є і її потрібно вирішувати. І якщо голова організації за це не береться і думає, що нині краще сидіти в кущах чи ще де та робити мені рекламу додаткову, за що дякую, то в мене трошки інша думка на цей рахунок. А стріляти по мені навряд чи було варто - там і без мого прізвища купа підписів

Ну і останнє тут - не дай мені Боже зробити газету "Програма плюс" такою як "Вісник Кременчука" сьогодні. Бо це буде трумбець
Отец-основатель
+ 431
Аксакал

Надоелло (06.12.2012, 14:43) писал:Однак колега, забувши про таку категорію як совість, запевнив Олега Булашева (газета «Кременчуцький Телеграф»), що мій підпис на документі нібито є і текст заяви можна оприлюднювати.

писатель, не было такого?

писатель (06.12.2012, 17:13) писал:не дай мені Боже зробити газету "Програма плюс" такою як "Вісник Кременчука" сьогодні. Бо це буде трумбець

Поясните?
Я говорю то, что думаю - потому и молчу...
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
16:37, 07.12.2012
Сергію, як розумію конкретний наїзд на мене йде, з боку мерії : за цифру оприлюднену по розрахункам за тролейбуси і за школу та фонд "Відродження". Але це таке все. А щодо першого запитання, то ось таке напишу.
Але ось збори відбуваються. Ось встає Курилов, секретар спілки журналістів і каже - потрібна резолюція на захист свободи слова. Бо ось такі і такі приклади : на телекомпанію "Візит" влада наклала ембарго, а газету "Кремінь" виселяють рішенням виконкому через її суперечки з ПАТ "Полтава обленерго".
Але обленерго така сама як і газета у правах- всі приватні чи колективні суб"єкти ( не знаю які ( мені нецікаво) суб"єкти господарювання. А проблема може й справді є, але це проблема енергетиків, а не виконкому.
Тому, кажу, потрібна резолюція на захист ЗМІ. Газету виселяти не можна, закони порушувати не можна. Якщо щось не так - є суди, прокуратура, міліція... Все - точка. Потрібна резолюція. Всі сказали - так потрібна. Секретаріат підписує - запитую у присутніх.Так підписує - відповідають. Додаю ще від себе - заява буде виважена, обгрунтована на законодавстві і врятуй нас Бог - без будь яких образ. Всі погодилися ? Всі. То які питання.
Федя Чужа каже неправду. Але Боже ж ти мій - я з ним працював 8 років. Він ту правду колись казав і чи коли ця правда була йому потрібна? Але не обговорюю своїх колег - про всіх них - або добре, або ніяк.

Цитата:Поясните?

А що тут пояснювать. Мені подобається їхня газета і їхні інтерв"ю і не лише вони. Все ок. Не знаю, якби мені давали мільйони гривень з міського бюджету, і при цьому нафік читачі, бо гроші дають й без них, то може б і я таке саме робив. А може б і не робив. Не знаю. Але враховуючи, що мені сьогодні мільйони не дають, то таке точно не робитиму
Pak
Горожане
+ 7
Местный
писатель, поясните по миллионам. Вот мой ход мышлений: дали 15 миллионов, на 5 лет, 15 / 5 = 3 миллиона/год. Делим еще на пополам, так как дали на "Лтаву" и газету, получаем 1,5 миллиона в год. Когда я работал в бюджетной организации у нас был бюджет тоже 1,5 миллиона, это зарплата, ГСМ, электроэнергия, отопление, бумага, чернила, лицензии на работы, оплата проверок знаний персонала. Мне не понятно, почему Вы оперируете словом миллионы, если реальная цифра получается вполне обычной для бюджетных предприятий.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
15:48, 07.12.2012
Потім пошукаю документи - часу немає,але десь на столі лежать. Але колеги мої про це писали - можна у них глянуть
Пояснив - як тільки я отримаю транш з міського бюджету на зарплату для співробітників, компослуги, нову техніку і друк та телефонний зв"язок, то наступним що я зроблю - похороню саме видання. Воно у мене буде виходити, бо мені за це гроші вже дали і те, що буде в газеті - не матиме жодного значення. Мені не потрібно аби його читали . Для чого це, якщо я вже гроші отримав? Але мені потрібно буде виконати зобов"язання перед тими,хто мені кошти дав. Та воно конешно бюджетне підприємство, от тільки для чого і для кого ?

Ми вже писали про школу. Ось ми її закриємо і отримаємо економії в 600 тисяч гривень. Але наскільки я пам"ятаю по газеті тій - там приблизно такі ж цифри по витратам. Тільки вчителів та дітей трошки більше, а так цифри навіть дуже співставимі

Є й цифри за програмою . У 2012 році - 1449,8 тисяч грн. ( одна газета) Ну як на мене - це зовсім і непоганий показник

Якби мені стільки в рік давали - точно б і на роботу не ходив. Тільки раз в місяць і то за зарплатою
Горожане
+ 14
Местный
http://vestnik.in.ua/news/7812-zvernennya-golovi-kremenchuckoyi-mskoyi-organzacyi-naconalnoyi-splki-zhurnalstv-ukrayini.html
ШАНОВНА ГРОМАДО!

Звернутися з відкритим листом мене змусила ситуація, що склалася сьогодні у м. Кременчуці навколо питання нібито порушення принципів свободи слова. Ця тема настійно нав’язується громадськості окремими представниками деяких міських ЗМІ, які, на жаль, насправді зовсім не переймаються питаннями свободи слова, а переслідуючи власні інтереси та інтереси господарів тих ЗМІ, в яких вони працюють, прикриваються гучними лозунгами, поступово втягуючи у конфлікт все більше і більше людей. Тиждень тому на одному із сайтів міських ЗМІ з’явилося звернення Кременчуцького міського осередку НСЖУ до вищих посадових осіб держави з приводу тиску на свободу слова у Кременчуці з боку міської влади, підписане нібито головою Кременчуцької міської організації Національної спілки журналістів України Федором Чужою, тобто мною, та секретарем міської організації НСЖУ Олександром Куриловим. Мене, як керівника Кременчуцької організації, як журналіста з великим досвідом роботи і просто як громадянина обурив той факт, що моїм іменем і іменем міської спілки журналістів скористалося декілька горе-колег, щоб видати на розсуд громадськості документ, що насправді не був прийнятий членами нашої спілки і мною не підписувався. Своє обурення я висловив у заяві, яку надіслав до всіх засобів масової інформації міста. Я також звернувся до членів Кременчуцької організації НСЖУ із закликом не чинити неправомірних дій, бути чесними і правдивими, і не втягувати у конфлікт інших представників ЗМІ. На жаль, мою позицію не сприйняли ті, хто затіяв нечесну гру, зате на мою адресу посипалися недвозначні закиди, звинувачення, навіть погрози, внаслідок чого в мене стався серцевий напад, і на даний момент я знаходжуся у лікарні. Вже минулого тижня на сторінках міських газет та на деяких веб-сайтах знову з’явилася інформація про звернення окремих представників засобів масової інформації до вищих посадових осіб держави. Правда, тепер вже підписане головним редактором газети «Кремінь» Ольгою Оленіч, редактором газети «Програма плюс» Олександром Куриловим, випусковим редактором газети «Кременчуцький телеграф» Олегом Булашевим, головою Комітету Конституційних прав громадян «Вибір» Людмилою Шаповаловою та членом Кременчуцької організації НСЖУ Валентиною Немченко. Як бачимо, кількість підписів далека від більшості наявної загальної кількості і кременчуцьких членів спілки журналістів, і, тим паче, загальної кількості представників засобів масової інформації міста. Та й серед тих, кого називає газета «Кремінь» я впевнений, що не всі дійсно підписали даний документ. Отже знову маємо справу з маніпуляціями і непорядністю основних дійових осіб у цій справі. І в основі їх дій лежать не наміри відвоювати свободу слова чи якусь журналістську справедливість, їхні дії напряму пов’язані з вирішенням власних інтересів та бізнесових інтересів своїх роботодавців. А прикриватися такими гучними фразами як перешкоджання діяльності журналістів, введення цензури, тиск на журналістів з боку влади, втручання у редакційну політику незалежних засобів масової інформації тощо дуже зручно. Сьогодні, вищезазначена ініціативна група, яка - як запорожця за Дунай – витиснула з ужитку в поведінці такі поняття як честь і гідність, намагається внести не просто розкол у лавах Кременчуцької організації НСЖУ, а захопити владу у свої руки. Воістину! Зло лише гасла міняє, але сіль вкотре зловмисно сипле на рани! Вже ведеться робота щодо зняття мене з посади голови спілки. Звичайно, це не та посада, за яку зазвичай борються, і я не тримаюся за неї, бо крім клопотів не маю жодної копійки грошової винагороди, але мене вражає зазомбованість на скандали курилових, билин, оленічив, для яких не існує жодної логіки, жодних – навіть найнеспростованіших – аргументів і доказів. Бо таке їхнє покликання. А ще лякає така настирність і така безчесність у досягненні власних цілей за рахунок інших. Дивуюся: чомусь маємо тисячі правдолюбців і обмаль порядних людей, особистостей. Такі явища в нашому суспільстві не повинні мати місце. Інакше про яку свободу слова, про яку журналістську етику і про які принципи прозорості та правдивості можна буде говорити?! Я закликаю усю прогресивну журналістську спільноту до виваженості, до розумних і гідних рішень, бути дійсно справедливими і відповідальними. І ні за яких умов не прикриватися своїм журналістським посвідченням при вирішенні бізнесових інтересів.

Голова Кременчуцької міської
організації НСЖУ Ф.О.Чужа
Отец-основатель
+ 431
Аксакал
Kanarsky
00:59, 12.12.2012
Есть и такое видение ситуации, которое имеет право на жизнь точно также как и противоположное

Цитата:Кременчугский медиамагнат Мельник развязал войну против всех инакомыслящих?
10:51 / 11.12.2012

Неподконтрольные ему журналисты возмущены деятельностью владельца телеканала «Визит»

Кременчуг продолжает удивлять. Еще свежи в памяти журналистского сообщества события избирательной кампании 2012 года. Тогда, как сообщает сайт «Вестник Кременчуга», местный телеканал «Визит», нарушая избирательное законодательство, транслировал в «день тишины» агитационные материалы одного из кандидатов. До этого, несколько раз прерывал агитационные программы другого кандидата, устанавливал свои правила игры далекие от требований Закона о выборах. Нарушение закона прикрывалось решением редакционного совета, который, по мнению владельца телеканала, стоит выше законодательства Украины.

Такой подход, по мнению местных СМИ, используется кременчугским медиамагнатом Мельником – владельцем телеканала «Визит» во всех делах. Широкий резонанс вызвало строительство Мельником яхт-клуба «Посейдон» - огромного капитального сооружения на месте бывшего пляжа на днепровском берегу. Обнеся территорию высоким забором, перекрыв дренажный канал, любитель яхт объявил этот берег своим. Игнорируя требования законодательства, запрет на строительство капитальных объектов и прочие «мелочи» мешающие бизнесу. Подобную схему Мельник «провернул» и на коммунальном рынке – построив там капитальный торговый комплекс на 1000 метров квадратных, вместо разрешенных договором аренды земли МАФов.

Список «деяний» можно продолжать. На этом этапе жизни собственные средства массовой информации стали для Мельника скорее средствами защиты собственного бизнеса. Хотя свой бизнес он начал именно с медиа и журналистики. Будучи хорошим телемастером, он превратил коммунальное телевидение в частное. Являясь близким другом тогдашнего мэра города Николая Глухова, сделал это, на удивление, легко.

Журналистская общественность Кременчуга взволнована продолжающейся войной медиа-группы Мельника против всех инакомыслящих. То, что подконтрольный телеканал «Визит» «мочит» по поводу и без повода городскую власть, наверное, можно с огромной натяжкой считать свободой слова. Но, как можно объяснить деятельность человека, который с одной стороны ратует за свободу слова, а с другой всячески ей препятствует? Собрав подконтрольных журналистов, команда Мельника пишет письмо Президенту Украины с просьбой защитить их от должностных лиц местного самоуправления, восстановить их права и заставить всех соблюдать закон. Казалось справедливое желание! Все бы подписались! Но, обращение к Президенту возникло сразу, как только сессия городского совета разорвала договора аренды под объектами Мельника, построенными в нарушение всех норм.

Как оказалось, в Кременчуге есть неподконтрольные Мельнику и его деньгам журналисты, способные критически оценивать бизнес-пафос медиамагната. Однако на них сразу же началось давление. Членов кременчугской городской организации НСЖУ начали всячески обхаживать, дабы они подписали обращение к Президенту. Для руководителя организации Федора Чужи было особенное предложение, от которого сложно было отказаться. В результате Федор Чужа после общения с «гонцами» и «решалами» попал в больницу. Прямо с больничной койки, он обратился с открытым письмом, в котором раскрыл механизм манипуляций.

Федор Чужа назвал вещи своими именами и попросил не прикрываться журналистскими удостоверениями при лоббировании собственных интересов. Но «каток», запущенный медиамагнатом, уже разогнался на полную и следующим шагом должно стать переизбрание Федора Чужи. Провести собрание и попытаться сместить руководителя готовятся в ближайшие дни. В борьбе за захваченный кусок днепровского берега и место на рынке для Мельника все средства хороши.

Источник

Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
01:30, 12.12.2012
В курсе, в курсе. Бо все чекаю - коли ж це пан Канарський здере чергову заяву проти журналістів по наказу Саши Головача і поставить. Бо вже всі підконтрольні мерії ЗМІ поставили - і Вісник Кременчука і Кременчук на долоні. Думаю, дивно - чому Канарський не ставить? Але тепер і запитань немає.
Там поруч з Федею у лікарні на кроваті ще один клієнт лежить - його вчора УБОЗ арештовував за 2 штуки хабаря. Боже ж ти мій - ну які у них слабі серця? От що тут зробиш ?
Але поправка є невелика - звернення до Президента з"явилося не після сесії міської ради, а після рішення міського виконавчого комітету про виселення газети "Кремінь".

Цитата:В результате Федор Чужа после общения с «гонцами» и «решалами» попал в больницу.

І оце Сергію - не скажете , хто саме у нас гонец та решала? Сміх і гріх

А ще чесно кажу - на місці Феді я б тепер ходив і озирався. Бо оті жінки, про яких він написав, шибко злі за, м"яко так скажемо неправду - обіцяють вирвати йому волоси привселюдно спереду і ззаду. І вирвуть привселюдно і він нічого не зробить. Буде лисим ходить, але нехай сам розбирається

Бред якийсь Сергію - там 25 підписів під заявою стоїть. Кого я обхажував, коли? Ну чесне слово ідіотизм в чистому вигляді. Пристали до мене як банний лист до спини, Якого фіга ? Вже третє повідомлення про себе читаю, точно потрібно хоч одну відповідь написать

Да і останні - які непідконтрольні журналісти - газети "Вісник Кременчука", комунальної телерадіокомпанії та газети "Автограф"? Слабі ви хлопці однако - але все таки знову скажу - в заяві, яку ми відправили на адресу уряду та інші немає ніяких образ. Мова йде лише про неможливість закриття газети. По друге - мова лише про рівній доступ до інформації телеканалів.
Не може бути так, що одна телекомпанія на територію комунального підприємства заходить і там веде зйомку. А інша веде зйомку через паркан, бо директор заборонив пускати журналістів на територію. І все хлопці - більше там нічого немає. Ні Посейдонів, ні шкіл, ні дахів , ні доріг, ні хабарів, ні малосімейок.
Отец-основатель
+ 431
Аксакал

писатель (11.12.2012, 23:14) писал:Бо все чекаю

Звыняйте, что несвоевременно оправдал Ваши ожидания, занят был другим

писатель (11.12.2012, 23:22) писал:а після рішення міського виконавчого комітету про виселення газети "Кремінь"

Так у Вас в обращении "Креминь" идёт исключительно "паровозом", основной момент там вроде на земле под Посейдоном и базарных строениях. Не?! Или я мысль плохо уловил? Причём тут "свобода слова"?

писатель (11.12.2012, 23:22) писал:Там поруч з Федею на кроваті ще один клієнт лежить - його вчора УБОЗ арештовував за 2 штуки хабаря

И хабари тоже в эту кучу сваливаете?

писатель (11.12.2012, 23:22) писал:хто саме у нас гонец та решала?

Это уж Вам виднее. Я вообще ни за красных, ни за белых. Я так, сторонний наблюдатель. Мне тема "свободы слова" по-кременчугски слегка интересна.

писатель (11.12.2012, 23:22) писал:А ще чесно кажу - на місці Феді я б тепер ходив і озирався.

Кто будет новым председателем?

писатель (11.12.2012, 23:22) писал:Мова йде лише про неможливість закриття газети.

А её уже кто-то закрывает?

Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте