Цитата:Так у Вас в обращении "Креминь" идёт исключительно "паровозом", основной момент там вроде на земле под Посейдоном и базарных строениях. Не?! Или я мысль плохо уловил? Причём тут "свобода слова"?
писатель (11.12.2012, 23:22) писал:А інша веде зйомку через паркан, бо директор заборонив пускати журналістів на територію.
А кто ж вам доктор? Я бы делал точно так же. Если так пойдёт, то скоро сами для себя и сюжеты будете все снимать, для просмотра в узком кругу.
А вообще, думаю Президент Вам поможет. Если конечно вертолётную площадку и ангар для Bandido в Посейдоне за свой счёт ему построите. Он у нас вообще большой защитник "свободы слова". Любит он таких, шибко любит.
Цитата:Кременчуцькі журналісти виступили проти утисків свободи слова
Представники міських ЗМІ захищають від міської влади газету Кремінь та телекомпанію «Візит».
Працівники засобів масової інформації Кременчука звертаються у пошуках справедливості та захисту своїх інтересів до Президента України Віктора Януковича, губернатора Полтавщини та інших вищих посадових осіб. Мета звернення – захист міських ЗМІ: телекомпанії «Візит» та газети «Кремінь» від постійних утисків місцевої влади. Відповідну заяву підписали два десятки представників місцевих газет та телебачення й збір підписів з цього приводу продовжується. «Ми, журналісти різних засобів масової інформації Кременчука висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу стану свободи слова, що склалася у нашому місті. Незважаючи на те, що раніше журналістська спільнота вже зверталася безпосередньо до міського голови Кременчука Олега Бабаєва з проханням припинити практику порушення прав журналістів, наші колеги з різних засобів масової інформації зазнають утисків», - говориться у відкритому зверненні журналістів Кременчука. Серед наведених прикладів – ситуація з газетою «Кремінь», яку чинна влада попереджує про виселення з орендованого комунального приміщення. «Зокрема, 16.11.2012 року редакція опозиційної газети «Кремінь» отримала лист-попередження за підписом міського голови, в якому йдеться про непродовження договору оренди та вимогу звільнити орендоване приміщення по закінченні договору (через 4 місяці). Міськвиконком прийняв рішення майже в таємному режимі. Оскільки заздалегідь його проект не був оприлюднений, як це передбачає Закон України «Про доступ до публічної інформації», ні на сайті міської ради, ні іншим законним чином. В усній формі чиновники згодом пояснили, що надалі приміщення буде використовуватися «для власних потреб», начебто його передадуть управлінню благоустрою та екології міськвиконкому. При цьому міським головою Олегом Бабаєвим та міськвиконкомом були свідомо проігноровані вимоги ст.6 ЗУ «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», у якій сказано, що «засобам масової інформації у встановленому порядку передаються у безстрокову оренду приміщення загальнодержавної і комунальної власності, якими вони користуються для здійснення виробничої діяльності», та ст.8 зазначеного закону, яка визначає, що «за будь-яких умов структурної перебудови економіки та в процесі приватизації приміщення і майно друкарень, телерадіообладнання, інша матеріально-технічна база районних, міських та міськрайонних газет… використовуються виключно за прямим призначенням. Перепрофілювання цих об'єктів інформаційної діяльності забороняється»», - зазначено у заяві журналістів. Друга проблема піднята представниками міських ЗМІ - стосунки міської влади та телекомпанії «Візит», яка на думку авторів заяви, уже більше ніж півроку зазначає постійного тиску з боку міських чиновників. «Журналісти цього телеканалу постійно стикаються з випадками необґрунтованих відмов надавати їм публічну інформацію з боку чиновників та посадових осіб підлеглих комунальних установ. Міський голова Олег Бабаєв кілька разів публічно погрожував власникам телеканалу «Візит» застосувати «жорсткі методи реагування» за те, що телеканал нібито не транслює його виступів. У той же час угоди з телеканалом «Візит» про оприлюднення офіційної інформації, як це передбачає Закон України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», міськвиконком не уклав. За таких умов намагання міського голови Олега Бабаєва вказувати журналістам приватного телеканалу, кого і скільки їм показувати, є не чим іншим як втручанням у редакційну політику засобу масової інформації», - говориться у спільній заяві представників міських газет та телебачення і далі. «Про постійний тиск на телеканал заявив Олександр Мельник, власник телеканалу «Візит», зокрема, він вважає формою тиску і підготовлені на останню сесію Кременчуцької міської ради 27 листопада проекти рішень щодо дострокового розірвання договорів оренди землі з підприємствами, що є його власністю (яхт-клуб «Посейдон» та МАФів на КП «Ринок Ново-Іванівський»). Журналістська спільнота неодноразово порушувала питання доступу до публічної інформації. Зокрема, ще півроку тому ми вимагали оприлюднювати усі проекти рішень міськвиконкому та міської ради Кременчука, як це передбачає законодавство. Однак, попри певні зрушення в цьому питанні, на жаль, звичною практикою залишається дозування цієї інформації, проекти рішень з’являються на сайті нерегулярно і не в повному обсязі». У своїй заяві також журналісти пропонують рішення проблеми, яка виникла у стосунках ЗМІ та міської влади. Зокрема мова йде про необхідність ретельної перевірки усіх фактів порушення прав засобів масової інформації з боку посадових осіб органів місцевого самоврядування Кременчука та відновлення прав журналістів газети «Кремінь» та телекомпанії «Візит» шляхом скасування незаконних, неправомірних рішень і внесення заходів реагування щодо посадових осіб, винних у порушенні прав журналістів. «Зобов’язати чиновників місцевого самоврядування суворо дотримуватися Конституції України та вимог Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про державну підтримку та соціальний захист журналістів», «Про телебачення і радіомовлення» та інших законодавчих актів, що гарантують свободу слова та свободу творчої діяльності журналістів», - таки прикінцева резолюцію журналістської спільноти нашого міста.
Цитата:А кто ж вам доктор? Я бы делал точно так же.
В смисле ? Отут не зрозумів . Хто під дудку не співає, той гуляє ? Чи як ?
В смисле Сергію - молода команда буде пилять бабло, а всі ми будемо мовчать ? Чи як
Цитата:А кто ж вам доктор? Я бы делал точно так же. Если так пойдёт, то скоро сами для себя и сюжеты будете все снимать, для просмотра в узком кругу.
писатель (11.12.2012, 23:43) писал:В смисле ? Отут не зрозумів .
Можно бесконечно из пустого в порожнее...
Давайте выделим ключевой момент и признаем, что во всех этих обращениях земельный вопрос Вашего шефа играет первоочередную роль. Всё остальное: школа, "Креминь"... Да кому это надо? Мельнику? Или Вы сильно распереживались за Оленич? Да не смешите всех
Не зрозумів я нічого - це виходить, якщо ми щось напишемо тут нам і гамплик ? В смисле як за гімназію чи роботу комісії з приватизації малосімейок чи про витрати бюджетьних коштів...? Отут нам і гамплик ? Нехорошо це. Але товариство - ви мою точку зору знаєте - я ніколи не буду писати , що коли закривають школу - це хорошо. Умру - все одно не писатиму. Щас далі
Цитата:земельный вопрос Вашего шефа играет первоочередную роль.
Сергію - в газеті я принипово не пишу, хто у нас власник всіх ринків. Ви це і так знаєте і я це знаю. Власник, то і Бог з ним. Не за Оленіч я переживаю. Мені чим менше конкурентів, тим краще. І колегам моїм теж саме. Але друже - є принципи певні на яких ми стоїмо
В смисле -команда економить гроші на школі і купує нові легкові авто за 300 тисяч? Я не вважаю, що це нормально.
Да - і на рахунок принципів. Влада сьогодні закриє газету "Кремінь", завтра газету Інформбюлетень. Потім "Програму плюс і т.д і т.п. Мені це не подобається. Тому ми і будемо захищати колег, бо сьогодні вони, а завтра хтось встане з іншої ноги і будемо ми. Так не піде
Цитата:Он у нас вообще большой защитник "свободы слова". Любит он таких, шибко любит.
Нас ніхто не любить. Ні ПР ні БЮТ, що у Кременчуці одне і теж саме. Ні КПУ. Але тим не менше - що поробиш ? Ми ні на кому оженитися не плануємо. Самі по собі і для читачів і це нормально
Согласен. Я же ни разу не сказал, что это хорошо. Но, во всё должен быть баланс. Вы же скатились практически к чернухе и истерикам, всё у вас в одночасье стало плохо, власть стала "хуже не сыщешь", а для мэра так и вообще доброго слова не найдёшь. Неправильно это. И это внезапное "Караул! Всё плохо!" случайно совпало с озвученными земельными проблемами. Ну зачем я буду очевидное переозвучивать?!
писатель (11.12.2012, 23:58) писал:Влада сьогодні закриє газету "Кремінь"
Ок, я второй спрошу - кто уже закрывает (ключевое слово) этот "Креминь"?
писатель (11.12.2012, 23:58) писал:Потім "Програму плюс і т.д і т.п.
Ну как вас-то власть закроет? Вас только шеф может закрыть, если вы не будете нужные ему мнения озвучивать. Зачем выдавать нечто нереальное за действительность?
А кого виберемо на це місце ? Ми поважаємо Федора Олексійовича Чужу. Поважаємо його вік. Особлива повага до нього від тих представників ЗМІ на яких він вилив купу багнюки. Причому без жодної причини. Але я прихильник миру і кажу в цьому випадку - найбільш справедливим рішенням є , коли спілку журналістів очолить представник журналістського колективу. Але це буде людина мудра, яка не бігає по кабінетам влади, але робить те, що має робити. А потрібно зробити нам не дуже багато. По перше - у місті велика проблема з дотриманням журналістських стандартів. А по друге є тема захисту ЗМІ, яка буде актуальна завжди. І потрібна для цього мудра людина
По Кремню є рішення виконкому - їх виселяють через чотири місяці, а на їх місце вселяють управління благоустрою
Ми прихильники балансу. Але ми не прихильники чути погрози в свій адрес. Мені не дуже подобається, коли мені кажуть, що зі мною розберуться. Але попри все баланс я стараюся витримати. Тут чесно - інакше не будуть читать. Я це знаю, і бойовий листок нам не потрібен. Мають бути всі сторони життя
Цитата:Ну как вас-то власть закроет?
В цьому житті реально все між інши і я це розумію
Буде як у Телеграфа з кіосками. Неправильно писатимуть - кіосків не буде. Правильно писатимуть - кіоски будуть.
Да і ми не скатилися до чорнухи - якщо влада робить позитивні речі - ми про це пишемо. Робить негативні речі - теж пишемо. Нікуди подітися з цього човна .
писатель (12.12.2012, 00:23) писал:По Кремню є рішення виконкому - їх виселяють через чотири місяці, а на їх місце вселяють управління благоустрою
Ну и? Зачем Вы на свой лад называете это "закрытием"? Давайте по решению - решение противоречит законодательству? Не имеет права исполком принять такое решение?
Давайте по земельным решениям - пан Мельник не нарушал договоров аренды земли? Решения незаконные? Не имеет права принимать такие решения горсовет?