Вадим Муль - сирота, может оказаться на улице

0
Горожане
+ 26
Почетный
гражданин

Peppi писал:Неофициально трудоустроен.


значит что то зарабатывает. и может снять комнату.
Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем\'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
Т. Шевченко
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Значить доведеться обирати - доведеться йти на завод. Якщо він розписаний з дівчиною, то думаю, що кімнату в малосімейці мер Микола Глухов дасть. Якщо не розписаний, то гірше. Але думаю - всім дах над нголовою дадуть
Горожане
Блиц-мать
писатель, ещё раз говорю - если есть своё жильё (а у парня есть жильё в с. Степановка), то никто ничего не даст.
А вот если оно оформлено не на него, то возможно что-то будет.
Горожане
+ 26
Почетный
гражданин

Sarabi писал:возможно что-то будет.


но не известно когда. ведь таких детей много и если каждый пойдет по депутатам....
Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем\'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
Т. Шевченко
Горожане
+ 31
Заслуженный
пенсионер

Цитата:но не известно когда. ведь таких детей много и если каждый пойдет по депутатам..


Вот это действительно хотелось бы выяснить. Как на практике работает механизм обеспечения жильем сирот.
"Научиться танцевать танго – это означает овладеть искусством танцевать вдвоем и непринужденно общаться." Диего Аришаг
Горожане
+ 26
Почетный
гражданин

Peppi писал:Вот это действительно хотелось бы выяснить. Как на практике работает механизм обеспечения жильем сирот.


Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем\'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
Т. Шевченко
Горожане
+ 31
Заслуженный
пенсионер

Цитата:писатель, ещё раз говорю - если есть своё жильё (а у парня есть жильё в с. Степановка), то никто ничего не даст.


Почему вы так категоричны? Существуют законы, существует множество ньюансов в которых разобраться сможет только человек хорошо знающий законодательную базу. В этом деле он как никогда может дать обоснованый совет и рекомендацию.
В хате, я так поняла, долгое время никто не жил и по сути это обыкновенный заброшенный дом, которых по селам пруд пруди, с таким же успехом парень может найти себе хату и поближе к Кременчугу и "стать ее собственником".
И как я поняла то парня должны были трудоустроить после окончания ПТУ на рабочее место с общежитием, вот с этого момента система и дает сбой.
"Научиться танцевать танго – это означает овладеть искусством танцевать вдвоем и непринужденно общаться." Диего Аришаг
Горожане
Блиц-мать

Peppi писал:с таким же успехом парень может найти себе хату и поближе к Кременчугу и "стать ее собственником".


Без бумажки ты букашка. Если есть официальный документ на право собственности, то дело в получении нового жилья будет муторным и долгим... А если официального документа нету, тогда другой вопрос!
Это не моя категоричность и не мои домыслы - таков закон.

Peppi писал:И как я поняла то парня должны были трудоустроить после окончания ПТУ на рабочее место с общежитием


А вот это уже вопрос к юристам. Поэтому я и считаю, что эта тема должна быть в юридической ветке форума.
Горожане
+ 266
Великий Гуру
Peppi, для того, чтобы дать тебе чёткий ответ, нужно знать точно, было ли у этого мальчика жильё до лишения родительких прав его родителей. Если есть такое жильё, то согласно ст.32 "Збереження права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа на житло" (ЗУ "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування") следует следуещее:

За дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також особами з їх числа зберігається право на житло, в якому вони проживали з батьками, рідними до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування за місцем знаходження житла дітей несуть відповідальність за збереження зазначеного у частині першій цієї статті житла і повернення його дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа після завершення терміну перебування у сім'ї опікуна чи піклувальника, прийомній сім'ї, дитячому будинку сімейного типу, закладі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Жилі приміщення, в яких проживали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, до влаштування їх у сім'ї громадян України, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також щодо яких є рішення суду, не можуть бути відчужені без отримання згоди на таке від органів опіки та піклування, яка може надаватися лише в разі гарантування збереження права на житло таких дітей.


А если за ним не сохранилось жильё, то это будет уже другая ситуация:
Стаття 33. Забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа житлом
Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, у разі відсутності в таких дітей житла мають право зараховуватися на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за заявою опікуна чи піклувальника, прийомних батьків, батьків-вихователів, адміністрації закладу, де проживає дитина, або органу опіки та піклування. Після досягнення 18 років такі діти протягом місяця забезпечуються соціальним житлом до надання їм благоустроєного житлового приміщення для постійного проживання.
Перебування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 16 років, на соціальному квартирному обліку не є підставою для відмови їм у взятті на квартирний облік або зняття з квартирного обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, чи обліку осіб, які мають право на отримання житла (пільгових кредитів на будівництво і придбання житла) за державними житловими програмами для окремих категорій громадян, визначених законодавством.
Після завершення перебування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у відповідних закладах для таких дітей, дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім'ї або завершення терміну піклування над такими дітьми та в разі відсутності в таких дітей права на житло обласні, Київська та Севастопольська міські, районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування забезпечують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа протягом місяця у позачерговому порядку впорядкованим соціальним житлом.


Как я поняла, Вадима направили в квартирное управление для того, чтобы решить данную проблему. Если у него будут все основания для постановки на учёт, то его поставят и предоставят социальное общежитие, которое, кстати, на сегодняшний день практически пустует.
Совесть придумали злые люди, что бы она мучила добрых.
Горожане
+ 62
Почетный
старейшина

Цитата:А вот это уже вопрос к юристам. Поэтому я и считаю, что эта тема должна быть в юридической ветке форума.


Тоже так считаю, поэтому тему перенесла.
 
Тема закрыта.
  • Данная тема закрыта. Вы не можете отвечать в ней.