Судячи з того , як деякі поважні особи себе поводять, форум давно вже не громадське місце, це помийка
Скат (30.07.2019, 21:07) писал: Але я принципово використовую російську і залишаю українську для друзів і таких як doctorsmile...
Не припомню , чтобы мы общались на украинском, но приятно что украинский у вас для друзей))))
Сердж (30.07.2019, 15:21) писал:не спокушайтеся, пане. Переважна більшість користувачів на форумі володіють українською не гірше Вас.
То чому б не спілкуватися обома мовами? Навички володіння українською нікому не будуть зайвими. Ви зі мною згодні?
Дебаты применяются как образовательная технология, направленная на развитие критического мышления, толерантности, культуры диалога и оттачивания коммуникативных навыков.
Belarus (30.07.2019, 23:14) писал:Пишите, какой хотите. Тут вятровичей нет.
Так я и писал на русском))) Росиянцам не понравилось, дружно завыли, подавай украинский))))
Fogel (30.07.2019, 22:24) писал:Повторюсь- форум это общественное место.
Укажите статью, которая указывает на необходимость ОБЩЕНИЯ на государственном языке в общественных местах?
Belarus (30.07.2019, 23:14) писал:Тогда уж пишите по-английски (заодно и Канарского стали бы лучше понимать).
Неплохая мысль, заодно поучусь у него вежливости )))))))))
Belarus (30.07.2019, 23:14) писал:Пользы - ноль.
А от какого языка пользы не ноль?))))
Дебаты применяются как образовательная технология, направленная на развитие критического мышления, толерантности, культуры диалога и оттачивания коммуникативных навыков.
Мовний закон України порушує права нацменшин, крім того, до різних нацменшин проводиться різна політика, заявив комісар ОБСЄ.
Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєр заявив, що мовна політика України порушує права нацменшин, а також додає елементи дискримінації. Верховний комісар ОБСЄ назвав реалізацію рекомендацій Ради Європи однією з наявних сьогодні проблем.
"Наприклад, це стосується поділу між мовами Євросоюзу і всіма іншими. Така класифікація говорить про те, що стосовно різних нацменшин проводиться нерівна політика, а це вносить елементи дискримінації", - зазначив Заньєр.
Він зазначив, що прийнятий нещодавно закон Про забезпечення функціонування української мови як державної, в тексті якого нічого не сказано про захист мов національних меншин, ухвалили без консультацій з представниками меншин. Верховний комісар ОБСЄ також додав, що всі питання, що стосуються використання державної мови в Україні, вирішуються "досить жорстко - не через систему стимулів і заохочень, яку ми хотіли б бачити, а через покарання".
doctorsmile (30.07.2019, 23:37) писал:А от какого языка пользы не ноль?))))
Есть исследование ООН, где сказано, что через 50(могу ошибаться) лет на Земле останутся: английский, китайский и испанский. Ну, если нужен более близкий временной горизонт, то Скат вам все правильно перечислил.
Языки находятся в такой же конкуренции, как все (люди, звери, государства, компании и т.д.). Слабые умирают, сильные их замещают. Это естественный процесс и никакие вятровичи не смогут этому противостоять, это все равно, что, извиняюсь, писать супротив ветру.
Belarus (31.07.2019, 23:49) писал:Есть исследование ООН, где сказано, что через 50(могу ошибаться) лет на Земле останутся: английский, китайский и испанский.
Очень интересно! Значить через 50 лет Россия развалится и Крым вернётся в Украину! Вот, здорово!
Belarus (31.07.2019, 23:49) писал:Есть исследование ООН, где сказано, что через 50(могу ошибаться) лет на Земле останутся: английский, китайский и испанский.
А до этого ,все 2000 лет , все языки как-то мирно существовали вместе. Бред какой-то.
пенсионер
пенсионер
гражданин
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Е. Замятин "Мы"
пенсионер
гражданин
пенсионер