День Голодомора

0
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
18:52, 30.11.2011
Там книга є по голодомору на Полтавщині. Велика з прізвищами, селами... Для вас попрошу - не питання.

Цитата:для тех людей что вписаны не показана причина смерти и, часто, даже месяц или год смерти, не говоря уж про источник сведений.

Це точно - в кожному селі медик був, який тільки тим і займався. що діагнози ставив. Нічого більше не робив, лише дивився - у яку годину людина з голоду вмерла. І записував.

Скат - припинимо дебати, бо виглядають вони знущанням (ніяк я вам не доведу, що після лютого 33 року йде березень, потім квітень, потім травень). Теми для дебатів тут немає. Просто факти. Царство небесне тим людям, які померли від голоду. Нам же це буде урок великий та думки - от що буває коли...
Горожане
+ 63
Почетный
гражданин

Скат (30.11.2011, 11:03) писал:А есть ли такая книга по Полтавской области?

Національна книга памяті жертв голодомору в Україні. Полтавська область. - Полтава, 2008
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
22:57, 30.11.2011

писатель (30.11.2011, 16:59) писал:Це точно - в кожному селі медик був, який тільки тим і займався. що діагнози ставив. Нічого більше не робив, лише дивився - у яку годину людина з голоду вмерла. І записував.

Не юродствуйте. В книге памяти по Днепропетровской области это есть. Кроме месяца смерти. Там есть диагноз для каждого умершего. Я приводил примеры в посте номер 80.

91972 (30.11.2011, 17:43) писал:А есть ли такая книга по Полтавской области?

Спасибо за ссылку.

писатель (30.11.2011, 16:59) писал:Там книга є по голодомору на Полтавщині. Велика з прізвищами, селами... Для вас попрошу - не питання.

Повторяю. Я там СЕГОДНЯ БЫЛ. И что там есть, я перечислил.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:В книге памяти по Днепропетровской области это есть

Це ж добре, що воно там є. Значить, там у кожному селі та хуторі був дипломований лікар, який точно встановлював діагноз. У Полтавській області таких лікарів, у кожному селі не було.
Горожане
+ 298
Великий Гуру
Скат
22:58, 30.11.2011

писатель (30.11.2011, 19:15) писал:Значить, там у кожному селі та хуторі був дипломований лікар, який точно встановлював діагноз. У Полтавській області таких лікарів, у кожному селі не було.

Были. например в с.Майорщина и Тарасовка Гребенковского района. И многих других. Почитайте книгу по ссылке. Увидите.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Newsmaker
04:13, 02.12.2011

Скат (30.11.2011, 20:57) писал:

писатель (30.11.2011, 19:15) писал:
Почитайте книгу по ссылке.

Вы хотите невозможного.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 180
Великий Гуру
Почитав трохи книгу пам'яті. Дивно, але не знайшов у списках свого прадіда, який помер під час голоду 1933 року у Зіньківському районі. Ще дивніше занесення до списку жертв у Кременчуці людей які померли "от старческой немочи", "от повешенья" и т.д. Виходить, що людина у 1932-33 не могла просто померти, не від голоду?
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Чого не могла? Могла, тільки хворий і голодний помирає швидше, ніж просто хворий
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Олексеенко Н.П умер от туберкулеза 13.03 1932 года и тоже стал жертвой голодомора?
Его родственник двух лет умер от туберкулеза (сухот) 23.07.32 года и тоже пошел в числе жертв голода.
Ну я еще понимаю,что человек,записанный без указания причин смерти может быть умершим голодной смертью,но такое впечатление,что в жертвы голода опять были записаны не те...
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
писатель
01:04, 02.12.2011
не товариство - я в цих людожерних дебатах більше участі не беру. У мене і так гріхів чимало, доводити, що жовтень, листопад, грудень 32 року.. лютий та січень 33 року це одне, а травень 33 року - трошки інше - не буду

Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:

Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация