АРГО - нескл., ср. (фр. argot) (лингв.). Своеобразный, условный язык обособленной социальной группы, профессии, сообщества, кружка и т. п., отличающийся от общего языка присутствием слов, непонятных непосвященным. Арго офеней. Картежное арго. Воровское арго.
Цитата:Судя по деятельности Партии Регионов в плане восстановления области действия русского языка скоро тема потеряет актуальность. По крайней мере несколько положительных моментов последнего времени: 1) снятие лимита на украиноязычие для местных радиостанций 2) обещание новых губернаторов что местные власти будут принимать от населения заявления и прочие бумаги на русском языке, кроме отдельных категорий официальных документов 3) разрешение сдавать тесты внешнего тестирования на русском языке Теперь в случае согласия сторон или судебное заседание может вестись на русском языке
Це ж потрібно отаку ненависть до України мати, аби це писати. Або просто дефіцит ума, бо до седин доживаємо, а українським оволодіти не можемо. Покійна бабця мені розповідала , що навіть медведів у цирку і тих вчать їздити на велосипеді. Але тут в іншому справа - по перше всі папери: заяви, звернення ... наша влада приймає на будь якій мові, включно до китайської. У наших судах завжди запитували у свідків і постраждалих, як їм краще говорити. Тобто все що написано - чиста дезінформація. Скат - ви б вже за місцеві радіостанції не переживали. Дівчата та хлопці там самі якось розберуться без вас і мене теж. Ми пишемо про мови в Росії й забуваємо що йдеться про федерацію і дуже велику. Але ми не кажемо, що в Україні ця проблема теж вирішується. В тому ж Кримі скільки за 19 років з"явилося українських шкіл - одна чи дві ? Між іншим, нинішній губернатор Донецької області віддав своїх онуків до української школи і зробив це тому, бо вважає, що в Україні його онуки мають знати мову країни в якій живуть. І останнє - я теж глибоко поважаю партію Регіонів . Є за що - ось сьогодні буде представлення нового голови Кременчуцької РДА Юрія Нагорного. Бідолаха здав екзамени на цей пост з другого разу - жартівники кажуть, що не знав, як картопля росте - клубнями чи плодами. А коли почалися розмови про врожайність пшениці, то тут взагалі одні проблеми. То я до до того друзі, що причин ненависті до своєї держави бачу дві. Перша - недостаток розуму. І це заважає розуміти українську мову. Тоді в цьому випадку люди справедливо починають вважати, що в корови є чотири хвости, а ковбаса росте на деревах, або в супермаркетах. Друга - не варто чіпляти собі на стіну портрети вождів і варто все розуміти самому.
писатель писал:Це ж потрібно отаку ненависть до України мати, аби це писати.
Это я ненавижу Украину? Это Вы ненавидите Украину, по крайней мере половину - тех кто имеет отличное от Вашего мнение. Эта ненависть из Вас просто сочится. Вы всех кто не согласен с Вашей точкой зрения по вопросам украинского языка, НАТО, Бандеры и другим острым вопросам считаете врагами. А я люблю Украину. Люблю её промышленную мощь. Люблю её природу. Люблю её историю. Я хочу сделать Украину более процветающей, счастливой, привлекательной для жизни и уважаемой миром и соседями.
писатель писал:У наших судах завжди запитували у свідків і постраждалих, як їм краще говорити. Тобто все що написано - чиста дезінформація.
Та невже. Наприкинці позаминулого року я приймав участь у судовому засіданні щодо вступу до спадщини. Судовий процесс проводився українською мовою. На моє прохання хоча б частину яка стосуєтся мене озвучити російською мовою секретар відповів відмовою. <!--modBlockBegin--><div class="modblock"><div class="modtext"><!--modTextBegin--><!--modTextEnd--></div><div class="modname">Промодерировал: <!--modNameBegin-->адвокат Ульянов<!--modNameEnd--> (5 мая 2010 21:57)</div></div><!--modBlockEnd-->
писатель писал:Скат - ви б вже за місцеві радіостанції не переживали. Дівчата та хлопці там самі якось розберуться без вас і мене теж.
Особенно без Вас и так как Вы. Мы сами разберемся какое радио мы хотим слушать. Без всяких ограничений. И нам такое радио с удовольствием предоставят дівчата та хлопці.
писатель писал:В тому ж Кримі скільки за 19 років з"явилося українських шкіл - одна чи дві ?
А сколько в Кременчуге исчезло русских? 4 или 5? В 2004 году было 7 русских школ. Сейчас осталось 2 или 3. Причем их наполняемость в среднем была выше украиноязычных такого же уровня.
писатель писал:Між іншим, нинішній губернатор Донецької області віддав своїх онуків до української школи і зробив це тому, бо вважає, що в Україні його онуки мають знати мову країни в якій живуть.
А мне плевать на губернатора Донецкой области. Лучше бы вспомнили в какой школе учились дети нашего "любого гаранту". В англоязычной, в которой даже на переменах не разговариваю по-украински.
писатель писал:То я до до того друзі, що причин ненависті до своєї держави бачу дві. Перша - недостаток розуму. І це заважає розуміти українську мову. Тоді в цьому випадку люди справедливо починають вважати, що в корови є чотири хвости, а ковбаса росте на деревах, або в супермаркетах. Друга - не варто чіпляти собі на стіну портрети вождів і варто все розуміти самому.
Как я уже сказал ненавидите свою страну именно Вы. Неужели такая откровенность с Вашей стороны. Такой приступ самобичевания. Аж странно. Неужели в Вас проснулась совесть.
И я надеюсь - мы победим. Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Я за то, чтобы все граждане Украины знали украинский, ведение документации в гос органах на гос языке тоже считаю нормой, но к русскому (да и к другим языкам) нужно относиться спокойно. Вот например, в Турции, Египте в гостиницы набирают русскоязычный персонал, чтобы туристам было удобнее и пальцы у них не выкручивает оттого, что кто-то на их территории посмел говорить не на государственном языке.
Как низко смотреть на всех свысока! Leonid S. Sukhorukov
А що, багатьом російськомовним вже викрутили пальці?
Добавлено спустя 4 минуты 28 секунд:
Пробачте, люди, але якщо у нас на Україні відбувається дискримінація російської мови..................... Дай Боже щоб усіх і завжди так дисрімінували!!! Комусь заборонили розмовляти російською? І хтось послухав? Що за маячня!
Скат - по перше кількість російських шкіл в місті залишається незмінною вже років 10. Вони є, були і будуть. І ніхто цього питання не зачіпає. А по друге в журналістиці є таке поняття, як ключове слово у повідомленні. Пропускаючи не зовсім мудрі вислови, я серед всього, що ви кажете, бачу наступну вашу ключову думку.
Цитата:Наприкинці позаминулого року я приймав участь у судовому засіданні щодо вступу до спадщини. Судовий процесс проводився українською мовою. На моє прохання хоча б частину яка стосуєтся мене озвучити російською мовою секретар відповів відмовою.
Я б не здивувався, коли тут би йшлося про судове засідання на монгольскій. Це справді для всіх кременчужан проблема. Але йдеться про українську і в мене запитання з"являються. А чому Скат, який вже слава Богу не дитина, не знає і не може зрозуміти, що йому сказали. Загалом, як ніяк, але українську мову ми чуємо чи щось читали, чи вчили. І наступне що приходить на розум - а що в таких випадках казав Фрейд ? З того, що ви написали -для мене також зрозуміло, що суд виніс рішення не на вашу користь. Це по перше. Далі ж йдуть інші висновки, щодо освіченості та всіх інших людських здібностей. Та я думаю, що ви висновок самі зробите з того, що сказали. І не варто ображатися. Да і останнє - можу сотові телефони наших дівчат та хлопців, які працюють на радіостанціях, підкинуть. От тільки вони не слухатимуть ні вас ні мене. Люди розумні - самі вирішать, що їм казати, на якій мові й з якою інтонацією.
писатель писал:Скат - по перше кількість російських шкіл в місті залишається незмінною вже років 10. Вони є, були і будуть. І ніхто цього питання не зачіпає.
А кикие у нас остались русские школы? Можете назвать номера.
писатель писал:Я б не здивувався, коли тут би йшлося про судове засідання на монгольскій. Це справді для всіх кременчужан проблема. Але йдеться про українську і в мене запитання з"являються. А чому Скат, який вже слава Богу не дитина, не знає і не може зрозуміти, що йому сказали. Загалом, як ніяк, але українську мову ми чуємо чи щось читали, чи вчили.
Юридические термины на украинском языке несколько отличаются от таких терминов на русском и некоторые из них я не понял, что привело к непониманию значительной части зачитанного текста. Благо дело было пустяковое. Но ведь если будет вопрос более серьезный, то непонимание может сыграть негативную роль. А не все в нашем городе могут позволить себе адвоката.
писатель писал:Да і останнє - можу сотові телефони наших дівчат та хлопців, які працюють на радіостанціях, підкинуть. От тільки вони не слухатимуть ні вас ні мене. Люди розумні - самі вирішать, що їм казати, на якій мові й з якою інтонацією.
На радиостанциях (если их не принуждать) будут ставить такую музыку КОТОРАЯ НРАВЯТСЯ СЛУШАТЕЛЮ. Чем больше слушателей, тем выше расценки на рекламу, выше доход собственников канала и зарплата его работников. И, соответственно, наоборот.
Поэтому эти разумные люди будут ставить больше русскоязычной музыки потому что это увеличит число слушателей, а увеличение доли украиноязычной музыки это число уменьшит. Хотя это не значит что ВСЯ украинская музыка плохая. Просто в процентном отношении хорошей русскоязычной музыки намного больше чем хорошей украинской.
И при этом все равно на каком языке разговаривают ведущие в быту и какими "щирими українцями" они являются. Потому что есть законы бизнеса. И главный закон - клиент всегда прав.
И я надеюсь - мы победим. Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Ksenija писал:Комусь заборонили розмовляти російською? І хтось послухав?Що за маячня!
Мне лично запретили, при чем не мне одной. На родительском собрании в саду, куда были приглашены педколлектив сада, представитель упр.образования, весь персонал сада и конечно род.комитет, одной ЩЫРОЙ украинке захотелось выпендриться и она в конце собрания выразила недовольство что, одна из воспитателей вместо чисто украинского языка РАЗГАВАРИВАЕТ на суржике, что они в семье с ребенком на чистом языке Шевченка и Франка лабают, а тут блин, сплошной непереводимый местный диалект в саду. Не хватило даме доводов сказать, что общение ребенка не только в саду, где разноязычные люди находятся и не один воспитатель говорит на суржике, но повсюду, требовала от всех запретить "москальскую" речь, а то будет жаловаться. Кстати, должна заметить, занятия в саду проводятся на чистом украинском, а всё остальное время педколлектив может себе позволить на удобном им языке, то есть русском. Но как грится, велкам, канцелярия работает кругласутачна. Я, честно, таких дур еще не видела, во-первых могла бы она поговорить с воспитателем наедине, обсудить корень зла, не выносить свою ущербность на люди, почему ущербность, потому как её украинская речь гораздо хуже на слух, чем чистый русский. ИМХО
гражданин
старейшина
Leonid S. Sukhorukov
гражданин
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Е. Замятин "Мы"
старейшина
Leonid S. Sukhorukov
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Е. Замятин "Мы"
пенсионер