писатель (06.12.2012, 22:07) писал:Там багатьом потрібно виписати подяки. Але це не тема, мабуть, утисків російської мови, чого насправді немає. Ми можемо тут говорити про бомби, газ, ще Бог зна що, але по темі нам по моєму всім сказати і нічого. Це буває
Ещё многое можно сказать. Ибо законодательные ограничения направленные против языка примерно половины населения никуда не делись. И ситуацию спасает только игнорирование этих законов при попустительстве власти. Что не есть хорошо. Ибо лучше урегулировать ситуацию так, чтобы законодательное поле соответствовало фактическому.
Карліто (06.12.2012, 22:56) писал:А мені, наприклад, начхати, що там хоче московське офіцерйо, яке навмисне перед пенсією переводиться кудись у місце потепліше. Севастополь - це перш за все Україна і моск росіяни швидше зуби обламають ніж отримають його назад.
Любовь к севастопольцам зашкаливает. А потом удивляетесь что там школы украинские закрывают или голосуют за "Партию Регионов". На каждое действие есть противодействие.
Карліто (06.12.2012, 22:56) писал:P.S. І не треба розказувати, що якби не благодійниця росія, то там би все вимерло і прям не відродилось, бо це нагадує казочку про білого бичка.
Нет. Все бы не вымерло. Но: 1. Транспортные возможности Севастополя из-за длинного плеча транспортировки ограничены и не позволят увеличить перевалку грузов даже при наличии свободного причального фонда. 2. Туристический потенциал из-за отсутствия пляжей в черте города и обрывистых берегов не вырастет после вывода флота. 3. Примерно 8% севастопольцев лишатся работы (это только непосредственно занятые в обслуживании флота). 4. Сфера обслуживания лишится значительной части клиентуры, что приведет к падению продаж минимум на 20%. Конечно, это не смертельно для города, но эти факты показывают причины, по которым севастопольцы в основной своей массе относятся прохладно к выводу ЧФ РФ.
И я надеюсь - мы победим. Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Цитата:Ибо законодательные ограничения направленные против языка примерно половины населения никуда не делись.
Нічого не зрозумів - які обмеження? А взагалі ця тема як на мене свідчить тільки про наші розумові здібності. Ну якщо людина живе в Україні 20 років і не розуміє української? Або якщо людина живе в Польщі 20 років і не розуміє польської ? Або в Америці 20 років живе і не розуміє англійської. Ну тут нічого не можна сказати. Окрім одного - буває.
Цитата:P.P.S. писатель, що це з вами, кількість русизмів в написаному просто вражає?..
То від переживань, що Скат українську не розуміє - називається "наближення до людини через її світосприйняття."
писатель (07.12.2012, 12:59) писал:Нічого не зрозумів - які обмеження? А взагалі ця тема як на мене свідчить тільки про наші розумові здібності. Ну якщо людина живе в Україні 20 років і не розуміє української? Або якщо людина живе в Польщі 20 років і не розуміє польської ? Або в Америці 20 років живе і не розуміє англійської. Ну тут нічого не можна сказати. Окрім одного - буває.
Про законодавчі заборони я вже неодноразово писав. Навіть у цій самій темі. Як і про те що російськомовне населення має такі ж самі права на південь і схід України, як і україномовне – тому не може вважатися прийдешнім. Більш того абсолютна більшість російськомовного населення на момент проголошення незалежності вже жила на території України або є їх нащадками. При проголошенні незалежності не було жодних вимог щодо обов’язковості використання української мови, більш того гарантувалась вільне використання російської мови. Тому може досить вважати російськомовне населення тупим. Люди дуже не люблять коли їх принижують. Таким ставленням можна здобути лише вороже ставлення до української мови з боку російськомовного населення.
писатель (07.12.2012, 12:59) писал:То від переживань, що Скат українську не розуміє - називається "наближення до людини через її світосприйняття."
Це я українську мову не розумію? Яка у нас чесна преса. Ви так і статті свої пишете?
И я надеюсь - мы победим. Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Скат (07.12.2012, 15:47) писал:Як і про те що російськомовне населення має такі ж самі права на південь і схід України, як і україномовне – тому не може вважатися прийдешнім.
Як на мене, вони мають право виїхати з країни якщо їх щось не влаштовує, а платити мільйони з власної кишені за те що купка людей, яка кричить голосніше за всіх і через це думає, що їх якась міфічна більшість, я не маю жодного бажання.
Скат (07.12.2012, 15:47) писал:Тому може досить вважати російськомовне населення тупим.
Вони не тупі - вони нахабні, не всі звісно, але великий відсоток. Можливо для вас буде відкриттям, але щонайменше одни мій російськомовний приятель голосував за Свободу.
адвокат Ульянов (07.12.2012, 16:44) писал:Так що чи будемо ми ходити на задніх лапках, чи зносити їм голови в бою - ставлення до української мови та наших культурних потреб з боку цієї публіки не зміниться ніколи. Так що краще вже в бою: або пан, або пропав. .
Тогда вам пан Ульянов прийдется поменять фамилию на Ульяненко, так на всякий случай ,а то та Годзила которую вы тут пытаетесь родить вас первая же и шлепнет.
Скат (07.12.2012, 15:47) писал:Як і про те що російськомовне населення має такі ж самі права на південь і схід України, як і україномовне – тому не може вважатися прийдешнім.
+100500. Территория Галичины и Украинской ССР немного отличаются
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Е. Замятин "Мы"
гражданин
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.
Е. Замятин "Мы"
старейшина
гражданин