Памятник жертвам УПА

0
xlm
Горожане
+ 32
Гражданин

Цитата:а мені розповідав мій дід, як їх червоні в оточення взяли і хлопців полягно 150 душ... а він нічого зробити не міг, бо був порарнений, а потім за те, що боровся і проти червоних, і проти німців - відситів у Сибіру 10 років



Так нечего было вашему деду воевать против своих.. ведь красная армия это не только россияне, но и украинцы, грузины, беларусы, армяне и тд. Вот если бы ваш дед пошел в партизаны, как это делали хлопцы Ковпака, былобы совсем другое дело. Ну боролись за независимость Украины? И что? Получилось?.. Не черта не получилось!! Все решилось где? - в Москве, аж через 45 лет, во время известного всем путча. Чуть позже официально закрепили беловежским соглашением. И заметьте, независимость для нас сделали те же москали, которых вы так не навидите.
Проблема не в москалях, а в лживых "пророках", таких как бандера и тд.
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:Так нечего было вашему деду воевать против своих.. ведь красная армия это не только россияне, но и украинцы, грузины, беларусы, армяне и тд. Вот если бы ваш дед пошел в партизаны, как это делали хлопцы Ковпака, былобы совсем другое дело. Ну боролись за независимость Украины? И что? Получилось?.. Не черта не получилось!! Все решилось где? - в Москве, аж через 45 лет, во время известного всем путча. Чуть позже официально закрепили беловежским соглашением. И заметьте, независимость для нас сделали те же москали, которых вы так не навидите.
Проблема не в москалях, а в лживых "пророках", таких как бандера и тд.



Знову товариству наведу приклад Іспанії та Франко. Йде війна і брат вбиває брата. Але проходить час - і розумні люди кажуть досить. Погралися і час ставати мудрішими. Те, що було - це історія, а всі померлі боролися за ту Іспанію, якою її собі уявляли.
А нас до сьогодні ковбасить і ми дивуємося, а чому ми так погано живемо. Та отак і живемо, бо увесь час шукаємо ворогів. У нас стоїть памятник Леніну, у нас є памятний знак Нестору Махно, у нас є памятний знак репресованим. Це все було і від цього нікуди подітися.
І кажу наступне - всі : обидві сторони воювали за державу. якою її бачили. Комуністи з далеких країв приїжджали на Західну Україну, аби будувати державу. НКВС, яке відстрілювало УПА теж боролося за державу, але і УПА теж не горіхи збирало. І чинник у них всіх один - всі вони боролися за ідею. А нині ж - якщо ми люди мудрі і хочемо поступити по європейські ми маємо сказати - в Україні повинен наступити громадянський мир. Що було - то було і померло. Ми ж інші ,і відстрілювати одне одного не збираємося. Але доки ми будемо одне на одного гнати, у нас ні миру не буде , ні спокою. Це тупа дискусія, бо одні наступали, інші захищалися. І в кожного не було вибору. До речі - останній є у всіх, принаймні сьогодні. І тема вибору - це по моєму зміст того, що ми прагнемо. Так живуть всі нормальні люди.
І наступне там мені казали про Суворова. І скажу тут так. В житті всі речі побудовано логічно. Дніпро тече в море, сонце заходить на заході, а зірване яблоко завжди падає вниз, а не летить в космос.
Отак і з Суворовим. На відміну від багаточисленних "наукових" прости Господи праць його опонентів, зразка - звірства ОУН в Кременчуці ( ідіотизм надрукований в місцевій організації КПУ) Суворов чітко говорить наступне. В перший день війни практично всю Червону Армію позбавили літаків і більшої частини танків. Сталося це тому, що Червона Армія вийшла на самий кордон і поставила всю техніку під удар ворога. Тому такі й втрати. Далі Суворов каже - Сталін тому і виставив всю техніку на кордоні, бо хотів напасти на Гітлера першим. І це логічно, бо іншого пояснення - якого біса там опинилася вся наша техніка, боєзапаси і танки від ваших фахівців за стільки років оприлюднено не було. Є така штука як логічність подій, і за нею сонце завжди сходитиме на сході, а у ваших наукових поясненнях цього я і не бачу. Так що хлопці - поки що нікому не вдалося пояснити - як фашистам вдалося за дві години ьз початку війни розбомбити з тисячу літаків ( шо вони робили так близько від кордону ) і зробити металобрухтом основні танкові армії та дивізії СРСР СРСР.
Горожане
0
Аксакал

xlm писал:Так нечего было вашему деду воевать против своих.



А это Вы сейчас определяете кто для этого деда тогда был своим?

xlm писал:И заметьте, независимость для нас сделали те же москали, которых вы так не навидите.



Примерно также сделали, как может сделать человек, ставши трупом.
Труп - СССР (если непонятно).
"Если кто-то вас не переваривает, значит не сумел сожрать". :)
xlm
Горожане
+ 32
Гражданин

Цитата:А это Вы сейчас определяете кто для этого деда тогда был своим?


Не нужно придираться к словам. Вы прекрасно понимаете о чем я говорю..
И еще.. Если националисты так яро защищали Украину, так почему же их не было на Полтавщине, Донбасе, Черниговщине, Кировоградщине, Одессе и тд.??
Их называют героями, кричат слава героям, при этом не указывают в чем их героизм и в чем слава? Для меня герои это - Покрышкин, Кожедуб, Жуков, Моринеско, Гагарин т.е. те люди, за которыми стоят реальные поступки достойные звания героя.
А в чем герой шухевич или бендера? В том что из-за кустов обстреляли обоз с 18-летними солдатиками? Или в том что прополоскали мозги неграмотным своим землякам о том какая страшная советская власть и кинули их на верную гибель под жернова красной армии.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Отак ми і будемо жити. І винити нам в цьому нікого, бо даючи право одним, ми інших такого позбавляємо. А тому і нічого не кажемо, що була така група ОУН в Кременчуці, але що далі - мовчимо. Кажемо про 18 річних солдатиків. Однак про НКВС знову мовчимо.
Тут навіть важко сказати як і бути. Точно будемо туркостаном, бо ніяк наша душа не заспокоїться і сказати, що досить війни ми не можемо
xlm
Горожане
+ 32
Гражданин

Цитата:Сталін тому і виставив всю техніку на кордоні, бо хотів напасти на Гітлера першим. І це логічно, бо іншого пояснення - якого біса там опинилася вся наша техніка, боєзапаси і танки від ваших фахівців за стільки років оприлюднено не було


Ну судя логике, о которой вы говорите, наши должны были встретить врага и разбить его еще в первых днях войны, тем более если хотели напасть первыми. Но этого не произошло. Почему? Отвечаю кратко - Сталин не верил в нападение Гитлера, не смотря на разведданные, сообщения перебежчиков и тд. Еще был известный пакт. При этом учитывайте параноидальную натуру Сталина. Официально немецкие власти преподносили скопление своих сил как отвлекающий маневр перед нападением на Англию. Когда началась война, Сталин наверное от шока, несколько дней не выходил из своего кабинета, т.е. верховного командования не было. Брать на себя ответственность генералитет боялся. Прибавьте сюда некомпетентность некоторых генералов, вот и получается что профукали начало войны. А четкие действия той или иной стороны в начале войны - во многом определяют исход самой войны. Благо страна большая, было куда отступить.
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:Ну судя логике, о которой вы говорите, наши должны были встретить врага и разбить его еще в первых днях войны, тем более если хотели напасть первыми. Но этого не произошло. Почему? Отвечаю кратко - Сталин не верил в нападение Гитлера, не смотря на разведданные, сообщения перебежчиков и тд. Еще был известный пакт.



Я б з оцього не сміявся. Не варто. Бо перед самою війною - за тиждень до неї ще було повідомлення ТАРС. І в останьому говорили , що ніякої війни не буде. Тож не виключаю, що Сталін саме це повідомлення по радіо почув і йому повірив - Гітлер не нападе. А тому товариш Жуков витяг всі війська як на виставку і поставив всі танки на кордоні, аби бачили, що вони стоять. А поруч поставив літаки - бомбіть будь ласка товариші фашисти. Тільки от питання залишилося, що на кордоні така купа техніки робила - в межах польоту одного бомбардувальника без ніякої дозаправки в повітрі і відстані вистрілу гармати ?

Цитата:Прибавьте сюда некомпетентность некоторых генералов, вот и получается что профукали начало войны



Про це я тоже читав. Як Жуков за півдня з Москви добрався до Тернополя. Але потім якийсь гад знайшов книгу реєстрації відвідувачів Сталіна в перший день війни і шось воно почало не співпадати. Отут і починається - пишемо одне, насправді все трохи по іншому. Тобто зовсім по іншому. Бо потім виявляється, що танків в СРСР було з двадцять тисяч, а у фашистів - чотири чи три тисячі і так само з літаками. По моєму шось воно не співпадає.

А про історію нашу - ми всі повинні заспокоїтися і досить психозу. У нас є світовий досвід, як все це проходять в інших країнах . І першим, що скрізь роблять, за виключенням нас та Північної Кореї - перестають шукати ворогів. Але кажуть - трохи побалувалися і досить. Залишимо справи померлих - померлим. А собі візьмемо справи живих. Але будемо знати, що всі вони українці і у кожного була різна ідея та різне бачення держави. У померлих ми не можемо дізнатися - яке саме це було бачення і що вони мали на увазі, коли робили одне чи інше. Але самі маємо робити певні висновки. Тоді може щось та зміниться.
Горожане
+ 5
Залетный
xlm,
ви, знаєте, мені вас просто шкода!
я нікого не не навиджу
і нікого ні в чому не переконую - а ви аж пнетеся ніби мильна бульбашка,
дивіться не лусніть ) бо нікому буде такі теми висвітлювати

я не соромлюся того, що мій дід був партизаном на західній Україні - я підкреслюю не на Галіції!!!! він там народився, його виховали любити українське
мені цікаво як би ви повелися, якби до вашої хати ломилися не відомі люди, що? відкрили двері і впустили -
заходьте, мовляв... як на мене нісенітниця - але ви цього не зрозумієте вам - по - де жити! тупо по - вам аби бабок на роботі по більше --- оооо!!! тоді й Україна вам хАрОшА буде!
Горожане
+ 298
Великий Гуру

Yara писал:К сожалению у нас слишком любят бросаться в крайности.
И позиция соседа, отличающаяся от твоей - это повод для взаимных обвинений, а не спокойного принятия своей истории такой, какая она была...


Для спокойного принятия истории надо чтобы её представляли пристойно.

ИМХО историю ОУН-УПА надо было писать примерно так.

1. На территории Западной Украины в ходе войны по таким-то причинам возникло государственное образование на базе довоенной антипольской организации ОУН.
2. Идеологической основой организации стал интергральный национализм - радикальное националистическое направление, достаточно распространенное в Европе того времени.
3. Цель ОУН заключалась в построении на территории Западной, а в перспективе и Восточной Украины украинского национального государства.
4. ОУН сотрудничала до войны с Германией, первоначально против поляков, затем против СССР.
5. В начале войны произошол раскол между сторонникакми сотрудничества с немцами и его противниками. Произошло разделение на радикальных бандеровцев (ОУН-б) и прогермански настроенных мельниковцев (ОУН-м).
6. Для реализации поставленной цели ОУН-б использовались методы террора и этнических чисток. Преследованиям подвергались поляки, евреи, русские, украинцы не поддерживающие ОУН-б, "раскольники" из числа членов ОУН-м и отрядов УПА Тараса "Бульбы".
7. В 1943 году на Волыни происходили широкомасштабные столкновения между уукраинскими и польскими национальными формированиями сопровождавшиеся этническими чистками.

Что-то примерно в таком стиле. Излагая факты. Делая осторожные выводы и оценки.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
0
Залетный
Спогади Івана Костюка про Кременчук у часи Другої світової війни
>>.
Adam i Ewa to były oryginały, a my to jesteśmy kopie.
(c) Alojzy Żółkowski
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация