A85 писал:Банки ( в настоящее время у нас ) - это элементарные паразиты, они ничего не производят
Кто Вам такую чушь сказал? Возьмите учебник макроэкономики за второй курс и почитайте. Банки играют очень важную роль в перераспределении денег.
Если на пальцах, то банк принимает на сохранение деньги от тех, у кого они в данный момент времени лишние и выдают тем, кому они сейчас нужны. Например банк принял у бабушки Маши 50.000 депозита. На следующий день пришел мальчик Коля и попросил кредит в 50.000 на автомобиль. Банк дал мальчику кредит, мальчик пошел и заплатил этими деньгами за автомобиль. Часть этих денег пошла на зарплату рабочему, который собирал этот автомобиль, он за них купил еды, часть денег пошла государству в виде налогов, которые государство выплатило в виде зарплаты учительнице Клавдии Петровне, которая в свою очередь оплатила ею ... ну и т.д. Мальчик Коля на купленном автомобиле пошел работать в Такси, где он зарабатывает деньги, которыми кормит семью. Для своего автомобиля он регулярно покупает ГСМ, резину и запчасти, платит за них живыми деньгами, часть из которых идет на зарплату рабочим, которые... ну в общем и так далее.
Так вот, если бы не было банка, если бы бабушка Маша сидела бы жопой на своем свертке с деньгами, то мальчик Коля облизывал бы огромный болт и годами копил бы на машину. Все остальные участники процесса перераспределения денег все это время, пока Коля копит на машину, тоже облизывали бы совсем не леденец.
Почему банк не может сделать нулевой процент, надеюсь, понятно и объяснять не нужно?
Добавлено спустя 6 минут 10 секунд:
A85 писал:Повторюсь, денег надо печатать ровно столько, сколько необходимо ( произведено продукции, услуг, проекты планируемые - строительство, дороги, мосты и т. п. ) для экономики.
И конечно же А85 нам сейчас выдаст гениальнейшую формулу, по которой мы посчитаем до копейки, сколько денег нужно и напечатаем ровно столько и ни копейкой больше :)
Невозможно точно посчитать. Особенно во время колебаний в экономике. Приблизительно можно. +/- пару процентов. Инфляция была, есть и будет. И в этом процессе нет ничего страшного. Инфляция - это нормальный процесс.
"Я смотрел в эти лица и не мог им простить Того, что у них нет тебя и они могут жить..." В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash
woland писал:Цитата: A85 Банки ( в настоящее время у нас ) - это элементарные паразиты, они ничего не производят
Кто Вам такую чушь сказал? Возьмите учебник макроэкономики за второй курс и почитайте. Банки играют очень важную роль в перераспределении денег.
А85 же сказал у нас и в этом я с ним согласен, банкиры жалуясь на жизнь выписывают себе бонусы вместо 50 тыс. - 10, летит отдыхать не на чартерном рейсе, а (о ужас) первым классом и не на Мальдивы, а в какую то Грецию паршивую. Они определенно зажрались от сверхприбылей, так и хочется сказать "когда же ты падла уже нажрешся". И они еще добиваются (или добивались) права выселять людей за долги.
Добавлено спустя 1 минуту 51 секунду:
A85, думаю никто не ознакамливался с теми ресурсами что вы привели, это, как правило, ужасно скучно.
Цитата:Но через год точно такой же станок стоит уже 120.000 на рынке. И украинец имеет на руках станок стоимостью 120.000 грн.
Хм... А я то думал, что б/у предметы дешевеют.... Да и вообще то техника сейчас очень быстро морально устаревает... Поэтому в Германии станок будет стоить 80 000, на следущий год, а вот у нас и 120 000 может....
Цитата:Как 90% населения может жить меньше чем на 200 долларов при средней зарплате в 300?
Вы рассказываете про макроэкономику, а про механизм расчета средней зарплаты Вы незнаете? Высокая зарплата менеджеров высшего звена, банкиров и т.д. увеличивает среднюю цифрую...
Ну да ладно... я не держусь за 200 у.е. доходов, пусть будет 300... Это что то меняет? Греет Вам душу что все хорошо?! При такой зарплате станет доступным жилье ?! Это не нормально - иметь европейские цены и доходы в 4 раза меньше...
Кстати деньги в стране есть, посмотрите на улицу, какие автомобили преобладают... и сколько они стоят? Сказочки про нет денег и все плохо, рассказываются для того что бы у населения не было высоких притязаний (все входят в положение и терпят), а в это время на людях зарабатывают, т.к. что бы там ни говорили, но за те деньги, что платят рабочая сила у нас довольно квалифицированная! Предпрениматель не может (не хочет) экономить на энергоносителях и материалах -проще всего экономить на фонде з/п. Лучще получать сверх доход, чем просто доход.... Не уплата налогов и мизерные з/п - формула успеха бизнеса в Украине, только вот для страны это хреново....
Кстати я не идеалист, я понимаю, что елита любой страны презирает обывателя, НО на Западе покрайней мере дают обывателю все необходимое, только для того что бы ослабить социальную напряженность в обществе, а не из за любви к людям.... У украинцев за годы подневольного существования выработался очень низкий порог терпения, мы выносим то что в нормальной стране давно бы вызвало социальный взрыв... Поэтому основная масса населения после развала СССР оказалась беззащитной перед формами "дикого" капитализма, который мы имеем...
Беседы о том, что мы вырастим поколение украинцев "нового формата" инициативных, трудолюбивых и т.д. несут в себе фразу - ждите, терпите. А в это время делаются деньги.
Вот только я не уверен в тех украинцах которые растут в современных условиях - уж очень извращены нормальные человеческие понятия...
Кстати долго нам вести такой образ жизни не дадут - какой бы ни был сильный частный капитал, но слабость государства рано или поздно приведет страну к экономической (в лучшем случае) или политической зависимости.
Образование, интелект и труд - не есть формула успеха у нас в стране!
ИМХО для нашей страны намного лучше было бы оставить в свое время СССР в обновленном виде (типа современного Китая).
Размышления на тему "Как вывести Украину из жопы", предлагаю оформить отдельной темой.
З.Ы. Кстати общался вчера с полицейским из Китая, з/п 900 - 1000 у.е. (выслуга 10 лет), пенсия в 55 лет, машины, два дома, дешевые продукты. Говорит з/п средняя, но зато очень стабильно и очень престижно....
З.З.Ы. 2Woland
Цитата:Ахинея.
А чуть по тактичней высказыватся в отношении чужого мнения не пробовали?
Та питання ж не лише особисто в мені... Хоч кожен із нас, звісно, спирається, в першу чергу, на власний досвід. І цей досвід і формує світогляд. І цінності. Так склалося, що в дитинстві я багато часу проводила в селі (це гоголівські місця, Шишацький район, дуже красива природа). І, як кожна дитина, яка досліджує світ навідувалася до сусідів. Повірте, не було двору, в якому б не були поховані померлі від голоду в 33-му. Але мене вражало те, що люди боялися говорити про цю трагедію. Уже в 80-ті... І, до речі, ці могилки можна було легко відрізнити від родинних поховань іншого часу (кладовища при дворах дійсно були дореволюційні) якраз за однією прикметою: відсутністю хрестів чи пам'ятників. Бо люди до того часу їх боялися ставити! Тому що в 33-му ховати померлих вдома було суворо заборонено - їх звозили в колективні ями. А у людей просто не вистачало сил везти своїх рідних на кладовище. І вони потім все життя боялися влади, яка може їх покарати за те, що у них на подвір'ях такі поховання. Тому про це не прийнято було говорити вголос, а лише пошепки. І я спочатку ніяк збагнути не могла: про що кожного разу люди говорять натяками. Знаєте, є такий звичай "гробки" називається. Здається, за тиждень після Великодня. Так от поминати померлих прийнято було з сусідами - переходили від одних родинних поховань до інших. І оскільки усі люди одне одного добре знають, і рідню померлу найчастіше також, - то й розмовляли: отой чоловік такий був, а той такий... А коли доходили до цих могилок, без хрестів, - якось мовчки поминали. Мене дивувало це, а мої наївні розпитування, викликали на обличчях розгубленість. А потім бабуся наказувала: "Ти ж дивись, нікому з чужих про ті могилки не розповідай". І мені коштувало чималих зусиль добитися від бабусі і сусідів, що ж то за могилки такі особливі, про які при чужих неможна говорити... І дізналася я про все це буквально по крупинках, завдяки тому, що була своя, мала, дурна, а тому не становила в очах тих людей ніякої загрози. Так само, до речі, як дізналася й про те, чому одну бабусю-сусідку, яку я дуже любила і часто навідувалась, ну просили не розпитувати про війну. Бо бачте, юною дівчиною її примусово вивезли до Німеччини. А коли повернулася - то мала неприємності уже з радянськими органами. І ця жінка почувалася винною в тому, що стала полонянкою! Це ті речі, про які Ви не можете не знати. Та й про голодомор також. Бо не в одному селі так було. Коли в 90-х ми досвліджували цю тему, то ті ж мешканці Кохнівки розповідали, як люди з сусідніх сіл доходили до 1-ї лікарні і там прямо помирали. Та кожного року, як панахиду відправляють там біля Хреста, сходяться не лише офіційні дяді при краватках, а й тамтешні мешканці. З ними варто поговорити. І я так емоційно відреагувала, тому що це, як і знищення євреїв у війну, було настільки масовим явищем, що про це не знати, живучи тут (а не десь у Москві чи в Сибіру) просто неможливо. Або треба дійсно заплющити очі навмисно. Так що і мені вибачте мою емоційну реакцію. Просто я на цьому форумі намагаюся бути максимально чесною і розраховую на таку ж чесність від співрозмовника. Тільки так, мені здається, можна докопатися до якоїсь істини. А інакше - навіщо час витрачати? Мир?
Добавлено спустя 25 минут 57 секунд:
wog
Цитата:вот строгий здесь вылаживал видео захвата храма свидомыми, а еще в ИваноФранковской епархии было 369 приходов, а стало 24 после 90х годов. Но конечно - вы скажете - мы не виноваты, мы осуждаем. Но именно с искры - мовофильства - разгорается огонь, который коснулся и Церкви. А если и в Церкви начнется шароварщина, то раскол будет 100%. К чему это приведет - Вам, адвокат, пояснять, надеюсь, не нужно.
Ну, нарешті хоч щось проясняється. А думаю: чого Ви в ту мову вчепилися - немає її, та немає! Боїтесь окатоличення? Шароварщини? Знаєте, мені здається, Ви трохи не того боїтеся. Бо кількість храмів - це звичайно, важливо. І для статистики, і для прибутків великих ієрархів церковних. А, може, більше треба перейматися тим, чи залишилось місце в тих храмах для Христа? Бо храм без Духа Святого - то лише стіни порожні. Зовсім недавно, на день пам'яті мучеників Макавеїв - була в церкві. Сотні народу прийшли в церкву! Та не поспішайте радіти: бо в сам храм, на літургію, зайшли одиниці. А всі інші прийшли мед посвятити... І так з року в рік. Від свята до свята. Може, треба цим перейматися, а не ненависть сіяти між народами? Чи Ви гадаєте, ото по-християнськи буде, як я почну Вам говорити, що немає такого російського народу, культура у вас вкрадена з Київської Руси? Почну пригадувати, як Київ палив Андрій Боголюбський? А мова службі Божій заважає? Та подумайте лишень: якби уся православна церква дотримувалася такої дрімучості, як оце Ви нав'язуєте, якою мовою мали б в російських церквах правити? Старослов'янською? Та ні, шановний! Напевне, грецькою! Точніше: давньогрецькою! А Старий Заповіт взагалі краще арамейською читати! Бо інакше ж шароварщина виходить!
Юлія Билина, Читаю Вас, а мне, почему-то, вспоминается Шурик, который собирал легенды, предания и тосты. Про Голод 1933 года я слышал от бабушки ещё в пионерском возрасте, в доперестроечное время (начало 1980-х). Равно и про голод 1947 года, который помнит моя мама (рассказывала мне как бабушка варила картофельные очистки). И про "чёрные воронки", про лагеря - обо всём этом говорилось, но никто тогда те тяжёлые годы не привязывал к Родине - Советскому Союзу. Голод людьми воспринимался как тяжёлое (как сейчас говорят, форс-мажорное, обстоятельство). Да - это трагедия, унесшая огромное количество жизней, но это не повод для политических спекуляций. Селянам здорово промыли мозги темой Голодомора и многие из тех, кто был в то время детьми, по рассказам старших (взрослых свиделей того Голода уже давно нет в живых) делятся впечатлениями, но вы спросите их о сегодняшнем дне села и о том, как жилось в сёлах в 1980-х. Какой будет ответ?
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
Поивилась Ваше кіно з Зазнобіним. Адвокат Ульянов , як не дивно, виявився пророком: розклав по поличках методику зомбування застосовану в виступі ще до того, як Ви виклали ролик. Гадаю, Вам треба уважніше проаналізувати цю річ, саме з точки зору технології маніпуляцій. Бо все, як за "інструкцією":
Цитата:Спочатку надається правдива інформація з несуттєвого питання - для завоювання довіри, потім до неї домішується трішечки спотвореної правди - глотається як за свіже, надалі порції перекручень поступово збільшуються, і коли адепт заглотнув наживку подалі його годують вже суцільним лайном, яке іде як діти в школу. Клієнт дозрів.
Варіант, застосований тут: 1) відомі зі шкільного курсу історії ази змішуються з фантазіями автора, аби сформувати стійкий образ ворога. 2) Далі - історія успіху вождя; 3) залучення на умовах посвячення в таємні знання... Адепт готовий на поклон. Дуже цікавим є момент з Біблією. Вчення Ісуса - ні не заперечується. Але сама Біблія - як інструмент пізнання Бога - відсікається легко - мовляв, падлюки-масони щось там понаписували, аби нам голову задурити... Браво!
З чим я згода: так це з Вашою фразою про те, що розмежування духовних і суспільних категорій призводить "к тем уродствам, что наблюдаются в обществе..." І тут, думаю, варто більше почути те, що написав ras:
Цитата:Правительство не привозят откуда-то, оно есть наше отражение. Не исправив себя - никто нам не сможет снаружи ввести вакцину от разрухи, которая в головах.
Інакше боротьба з зажерливістю банкірів може призвести до двох речей: 1) або ми знову оберемо СССР як ідеальну модель тотального контролю над економікою, яка усім забезпечувала отот мінімум, щоб наїстися і ні мур-мур, 2) або взагалі відмовимося від суспільних відносин і тоді можна не лише від банків і їх зажерливості, а взагалі причину спокус прибрати - гроші
Comisar писал:А чуть по тактичней высказыватся в отношении чужого мнения не пробовали?
Если это мнение, то его нужно выделять как мнение ("я так думаю", "мне кажется", "по моему мнению"), а не преподносить как объективный факт, который якобы имеет место быть на самом деле.
Личное мнение я уважаю, оно может быть какое угодно. Вплоть до диких извращений, можно хоть Новодворскую хотеть, но выдавать это за всеобщую истину и говорить, что Новодворская - секс-символ - это несколько ошибочно, Вы так не считаете?
"Я смотрел в эти лица и не мог им простить Того, что у них нет тебя и они могут жить..." В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash
Цитата:Если это мнение, то его нужно выделять как мнение ("я так думаю", "мне кажется", "по моему мнению"), а не преподносить как объективный факт, который якобы имеет место быть на самом деле.
Есть много способов оправдать элементарное хамство.... Вы продемонстрировали один из них....
Привык в свои посты помещать только СВОЕ мнение (стараюсь жить своей головой), "ИМХО" - использую для эмоциональной окраски какой то части сообщения...
Кстати суждение было мое, единственное, что было позаимствованно - это статистика (я это указал)...
Цитата: Читаю Вас, а мне, почему-то, вспоминается Шурик, который собирал легенды, предания и тосты. Голод людьми воспринимался как тяжёлое (как сейчас говорят, форс-мажорное, обстоятельство). Да - это трагедия, унесшая огромное количество жизней, но это не повод для политических спекуляций.
От цим ми з Вами і відрізняємось, що Ви бачите цінність в абстрактному понятті "Родіна", яким і спекулювали в усі часи радянської епохи, нещадно експлуатуючи людей. А те, що саме ця "Родіна" - відповідальна за організацію Голодомору, бо він викликаний був не засухою, на яку модно зараз це списувати, а цілеспрямованою політикою радянського уряду (бо хліб, картоплю і всі продукти відбирали у селян продзагони, так?), Ви не бачите. (Хоча, вважаю, що Ви добре обізнані з документальними свідченнями організації цього процесу. Але зручно це сприймати і як промивання мізків).
Я так довго писала про власний досвід і світосприйняття моїх земляків якраз для того, щоб пояснити, чому селянами якісь політичні явища сприймались не так, як я (людина, яку в тому віці ще не могла зазомбувати пропаганда) або сучасні українські історики, над якими так люблять потішатися симпатики СССР.
Цитата:но вы спросите их о сегодняшнем дне села и о том, как жилось в сёлах в 1980-х.
Я хочу ще раз підкреслити: я не стверджувала ніколи, що зараз в Україні - ідеальна соціальна політика. Говорити про це було б смішно. Коли я писала про свободу і т.інше, я мала на увазі виключно духовну свободу - можливість для особистості робити власний вибір на основі інформації, отриманої з різних джерел (що в ССР було неможливо, бо жорстко контролювалось єдиною ідеологією) - у що вірити, що цінувати, куди їхати, де навчатися і т.п. Те, що в нашій країні відсутня нормальна соціальна політика - не обговорювається.
А про чудове життя в селі в 80-ті я теж Вам можу розповісти на підставі того, що бачила сама , бо бувала у бабусі кожного літа (аж до 1987 року, коли вона померла). Так от: пенсія селянина була - точно не скажу - чи то 55 чи 65 рублів. Знаю чітко, що сусідка-одиначка отримувала 33 рублі (бо мене ця цифра вразила порівняно з зарплатою мами на трикотажці - по-моєму 85, щось таке). Так що в магазині сільському купували переважно лише хліб (і то, коли бабуся старенькою стала, вже не могла пекти). Всякі там речі типу ковбаси, сиру твердого, і навіть лимонної кислоти і т.п. возили з міста мама з тіткою. Ну, а про 70-ті і раніше тільки з розповідей бабусі знаю: казала, що на буряках тяжко доводилось працювати. Навіть малих дітей забирали, щоб допомагали. За працю на полі, права, окрім грошей "давали" хліб.
Скаржилась бабуся на податки - не знаю. в яких роках - описували все: садок, город. Не знаю, який рай там був: знаю, що молодь намагалася всіма правдами і неправдами втекти в місто, бо вважалось, що там легше. Аби зупинити цей процес у народу відбирали паспорти.
Колгосп, правда, був. зараз, по-моєму нема ні колгоспу, ні магазину. Так от, що мене вражало до глибини душі: народ жив з того, що крав із колгоспу все, що бачив: кукурудзу з поля, пшеницю і т.д. Усі крали - і бригадир, і селяни. Всі про це знали, але одне від одного ховались Це при тому, що в приватних садибах ніколи ніхто навіть хат не замикав! Серйозно. Коли йшли кудись недалеко - на город - ручку дверей закладали прутиком Коли йшли трохи далі (метрів на 200, скажімо на ставок прати білизну) - накидали замок навісний, але не замикали його(!!!) (Звичай як своєрідна сигнальна система) А коли вже далі йшли, скажімо в магазин - тоді замикали. Але... В багатьох дворах (принаймні наших найближчих сусідів) ключик легко можна було знайти у сараї (праворуч від дверей на гвіздочку) Отака дивна річ - у людей красти не те, що не можна, навіть ймовірність не допускалась, а в держави - було морально.
Розумію: нариваюсь знову на висновок про легенди Шурика. Але пишу про те, що мене вражало. І намагаюсь пояснити, з чого я й роблю висновки про те, що мораль сучасних правителів - побільше нагребти - іде з тих часів. Заперечуйте
старейшина
Того, что у них нет тебя и они могут жить..."
В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash
гражданин
Артур Шопенгауэр
старейшина
Того, что у них нет тебя и они могут жить..."
В последнее время мне кажется, что эти строки про мозг. (с) bash