Как "плохо" жилось в СССР

0
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
[quote=Юлія Билина]Так склалося, що в дитинстві я багато часу проводила в селі (це гоголівські місця, Шишацький район, дуже красива природа). [/quote]
А можно, чуть точнее?
В тех местах мы бывали не раз! В Барановке, на берегу Псла, у нас постоянное место ночёвок, были мы и в Гоголеве, и в Шишаках...

[quote=Юлія Билина]І, до речі, ці могилки можна було легко відрізнити від родинних поховань іншого часу (кладовища при дворах дійсно були дореволюційні) якраз за однією прикметою: відсутністю хрестів чи пам'ятників.[/quote]

Вот этого я не знал. Когда попадались на глаза могилы без крестов/памятников - как отличить: не было здесь креста совсем или его стащили?
Надеюсь, теперь кресты поставили? Боятся теперь, вроде, нечего.
Да, голод тех времён и 46-47 года, оставил свой след во многих семьях. И моей досталось то же...
Но какое же кощунство, делать с тех трагических событий политическое шоу! Разве это по христиански?
[quote=Юлія Билина]Та кожного року, як панахиду відправляють там біля Хреста, сходяться не лише офіційні дяді при краватках, а й тамтешні мешканці. З ними варто поговорити. [/quote]
А верите ли вы в искренность тех "дядьків при краватках"?
Простите, что опять скажу невпопад.
А сколько этих крестов по тем же сёлам, куда "дяді при краватках" не ездят, поставленных по указке свыше, сгнило и попадало...
А в одном из сёл по левому берегу р. Удай, кажется Постав Мука называлось, на широкой сельской улице стоял крест, украшенный рушниками и цветными лентами. И было это в советское время! Тогда мы ездили без карт, наугад. И фотика тогда не было... Времени было в обрез (часто попадали " не туда"), не кого было спросить, что за крест такой, и зачем поставлен.
Крест был, явно, праздничным, не погребальным.
Я к чему это пишу, если люди делают что-то по зову сердца - то это стоит и процветает! А если по команде политиков - гниёт и чахнет!
[quote=Юлія Билина]Та не поспішайте радіти: бо в сам храм, на літургію, зайшли одиниці. А всі інші прийшли мед посвятити... І так з року в рік.[/quote]
Здесь я вам опять скажу невпопад.
Многие, абсолютное большинство, верующими себя только считают и о самой вере и об учении Христа не имеют ни малейшего представления. Даже Десять заповедей не назовут!
Спросите у этой толпы "прихожан", кто из них читал Евангелие? Боюсь, что ни кто! Но если бы они его прочитали, то в церкви их не стало бы больше, боюсь - наоборот.
Уж слишком далеко то учение от реальной жизни. Люди что ходят в церковь (большинство) просят у бога здоровья, удачи, помощи ... в своих ЗЕМНЫХ делах. Надеются, что это им поможет при этой жизни и сбережёт от несчастья в этой жизни! Просят извечного прощения за грехи, которые они не перестают совершать.
Ладно, оставим религию! Споры в этой области лишены всякого смысла!
Верующего не переубедишь, а не верующему всё равно не поверить!
Слишком много там очевидного-невероятного!
Сейчас на календаре 7519 год от сотворения мира! Кто, в здравом уме, в это поверит?
Всё молчу! Ни каких религиозных споров! - Рот, тобиш клаву, на замок!
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
[quote=Юлія Билина]Адвокат Ульянов , як не дивно, виявився пророком:[/quote]

.... слава пророкам !...

[quote=Юлія Билина]Поивилась Ваше кіно з Зазнобіним[/quote]

Зазнобин - представитель авторского коллектива К О Б ( Концепция Общественной Безопасности ) , есть еще такие как В. А. Ефимов , также В. Г. Жданов - последний ( в отличие от СМИ "зомбирует" людей на трезвый образ жизни... ) Я могу продолжать список людей, которые "зомбируют"...
Большего зомбоскопа , чем СМИ ( ТВ, газеты, радио ) трудно найти...

К О Б , ДОТУ - это результат коллективного труда, и более убедительного , лично ,я пока не встречал...
Если кто- либо сможет предъявить альтернативу - рассмотрю с интересом...

[quote=Юлія Билина]Правительство не привозят откуда-то, оно есть наше отражение. Не исправив себя - никто нам не сможет снаружи ввести вакцину от разрухи, которая в головах.[/quote]

С этим согласен... надо менять стереотипы, которые нам вбили в голову...

[quote=Юлія Билина]Інакше боротьба з зажерливістю банкірів може призвести до двох речей: 1) або ми знову оберемо СССР як ідеальну модель тотального контролю над економікою, яка усім забезпечувала отот мінімум, щоб наїстися і ні мур-мур, 2) або взагалі відмовимося від суспільних відносин і тоді можна не лише від банків і їх зажерливості, а взагалі причину спокус прибрати - гроші smile
[/quote]

Вы за дальнейшее кормление паразитов... я Вас понял.

«Бесенок под себя поджав свое копыто,
Крутил ростовщика у адского огня.
Горячий капал жир в копченое корыто
И лопал на огне печеный ростовщик.
…Сей казни смысл велик:
Одно стяжание имев всегда в предмете,
Жир должников сосал сей злой старик
И их крутил безжалостно на вашем свете».
(А.С.Пушкин, ПСС т.3-1, М.,1995, стр.281)

[quote=woland]Как Вы ловко про инфляцию забыли. [/quote]

Цитата:

«Инфляция не закон развития, а дело рук дураков, управляющих государством». Л. Эрхард

Есть еще по этой теме книга Маргрит Кеннеди " Деньги без процентов и инфляции"

Хотя , woland , с Вашей стороны тон хамоватый, ну что ж, таково Ваше воспитание, Ваш уровень... я достаточно привел материала на эту тему.
Ум человеческий … не пророк, а угадчик, … но не дано ему предвидеть Случая – мощного мгновенного орудия Провидения
(А.С. Пушкин)
Горожане
+ 4
Гастарбайтер

Цитата:Но какое же кощунство, делать с тех трагических событий политическое шоу! Разве это по христиански?

Я не знаю, про які шоу Ви говорите? В 90-ті, коли вперше розкрилася правда, ставили хрест громадські організації, незважаючи на шалений спротив ще тодішньої комуністичної влади.
Зараз цей хрест впорядкували за кошти міста. Я вважаю: це нормально. Так само, як і пам'ятник в Бабиному яру. Про це варто пам'ятати, аби трагедія не повторилась.
Щоб зовсім усі крапки над "і" розставити, вважаю, що відповідальність за трагедію лежить на комуністичному режимі, який нічим не відрізнявся від фашистського.
Християнський світогляд тут ні до чого. Християнство виходить із ідеї особистого спілкування людини з Богом. З Богом, який є об'єктивною реальністю. Це спілкування допомагає нам змінюватися духовно - реалізувати основну місію на землі.
Як християнка, я не вимагаю карати нікого з організаторів Голодомору чи інших репресій (а дехто із тих, що, наприклад, шістдесятників у психушки заганяли - зараз від Української держави непогані персональні пенсії отримують).
Хоча вважаю, що ми б усі як нація дуже б багато отримали, якби ті, хто був причетний до будь-яких злочинів - покаявся б. Як це роблять німці зараз. Але ще раз хочу підкреслити - до цього - потреби спокутувати гріх - людина має дійти сама. Примушувати нікого не можна.

Цитата:А верите ли вы в искренность тех "дядьків при краватках"?
А сколько этих крестов по тем же сёлам, куда "дяді при краватках" не ездят, поставленных по указке свыше, сгнило и попадало...

Та вірю, бо і у них в сім'ях такі ж трагедії, як у нас з Вами. Хоч вони там так високо - такі ж смертні. Про поставлені за вказівкою згори не знаю.

Цитата: если люди делают что-то по зову сердца - то это стоит и процветает!

Це правда. Бо в цю мить у них в душах і є Господь.

Цитата:Многие, абсолютное большинство, верующими себя только считают и о самой вере и об учении Христа не имеют ни малейшего представления. Даже Десять заповедей не назовут!
Спросите у этой толпы "прихожан", кто из них читал Евангелие? Боюсь, что ни кто! Но если бы они его прочитали, то в церкви их не стало бы больше, боюсь - наоборот.
Уж слишком далеко то учение от реальной жизни.

Та я про це й писала. Людей цих не можна засуджувати: бо доки Бог не відкриє очі людині - вона щиро нічого не бачить. Але я написала ті слова людині, яка вважає себе віруючою. Думаю, нам усім треба більше шукати ідей, які об'єднують, а не роз'єднують народи чи дозволяють одним принижувати інших. Насправді все це іде від страхів.
Також зараз висловлю крамольну думку Україна і інші країни після розпаду СССР уже пройшли період національного самоусвідомлення, тому ідеї націоналізму (властиві для цього періоду; це як підлітковий максималізм для нації) у нас, звісно спливають, але навряд чи будуть підхоплені масами. А ось в РФ - країні великій і багатонаціональній ще дуже багато може бути усіляких варіантів (аж до можливого повторення долі СССР). Тому російський шовінізм - певна реакція страху на ці об'єктивні процеси. Насправді реакція руйнівна. І людині, яка стала на шлях християнського світогляду, вона не має бути близькою.

Цитата:Люди что ходят в церковь (большинство) просят у бога здоровья, удачи, помощи ... в своих ЗЕМНЫХ делах.
Просят извечного прощения за грехи, которые они не перестают совершать.

Люди за 2000 років мало змінились Пам'ятаєте Ісуса питали: що ти нам можеш дати?

Цитата:Ладно, оставим религию! Споры в этой области лишены всякого смысла!
Верующего не переубедишь, а не верующему всё равно не поверить!

Знову можу лише суб'єктивну думку висловити: людина відповідальна лише за власний шлях на Землі. Тому ми й психологи говорять: найбільше ми думаємо про... себе самих.
Це не тому, що всі повально егоїсти. А тому що від народження нам дана така властивість - заглиблюватися у власний світ, аби іти шляхом світла і любові.
І вірування християнське навряд чи можна назвати далеким від реального життя. Бо людина за своєю природою - істота не лише зі шкіри і крові, а ще й з духу. А хриятинство - це шлях духу в матеріальному світі.

На жаль, обрати правильний шлях можемо лише тоді, коли усвідомимо, що самі по собі - сліпі кошенята і звернемось по допомогу до Творця.
Господь завжди відгукується на наші прохання і допомагає усвідомити, що найлегше - спробувати в собі відшукатиті властивості, з якими краще розпрощатися. Так розкриваються крила
А побачити свої негативні риси, які нас прив'язують до землі і заважають злетіти, нам допомагають люди, які навколо. Це люди, які нас найбільше дратують. Бо в них, як в дзеркалі, ми бачимо самих себе.
Це моє сприйняття 10 заповідей і вчення Ісуса.
Горожане
+ 4
Гастарбайтер

Ой, тверезий спосіб життя і відмова від паління - це пречудово!!!!!

І за віршик - мерсі.

Щодо всього іншого, я вірю у Ваш здоровий глузд. І здатність з усією тією саентологією-2 розібратися самотужки.
А про зомбувальну роль ЗМІ - ніякої Америки. В усі часи використовувалася політичними аферистами. Як і інші маніпулятивні методики.
A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
[quote=Юлія Билина]smile smile smile

Ой, тверезий спосіб життя і відмова від паління - це пречудово!!!!!

І за віршик - мерсі.

Щодо всього іншого - на відміну від адвоката Ульянова я вірю у Ваш здоровий глузд. І здатність з усією тією саентологією-2 розібратися самотужки.
А про зомбувальну роль ЗМІ - ніякої Америки. В усі часи використовувалася політичними аферистами. Як і інші маніпулятивні методики. Чи Ви особисто мене хочете звинуватити в зомбуванні народу?[/quote]

Саентология и коллективный труд многих людей ( специалистов разных отраслей ) - это очень различные явления...
Если для Вас это одно и то же, тогда у нас очень мало взаимопонимания...

А. С. Пушкин вечен... вот еще его знаменитые строки:

Свободы сеятель пустынный,
Я вышел рано, до звезды;
Рукою чистой и безвинной
В порабощенные бразды
Бросал живительное семя —
Но потерял я только время,
Благие мысли и труды...

Паситесь, мирные народы!
Вас не разбудит чести клич.
К чему стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь.
Наследство их из рода в роды
Ярмо с гремушками да бич.
Ум человеческий … не пророк, а угадчик, … но не дано ему предвидеть Случая – мощного мгновенного орудия Провидения
(А.С. Пушкин)
Горожане
+ 4
Гастарбайтер
Поки-що у нас з Вами дійсно різні уявлення про цінність того вчення, адептом якого Ви є.
Сподіваюсь, не надовго.

Колективний труд - не аргумент. В 1917 році також колективний розум багато чого натворив. Повернемось до уривочка з екранізацією Булгакова?

А.С.Пушкін дійсно вічний. Розумію, що Вас ображає мій погляд на те, що Вам здається великою цінністю. Але я маю сказати те, що бачу: вчення побудоване за тією ж методикою, що й саєнтологія.

Добавлено спустя 3 минуты 2 секунды:

Вам це нічого не нагадує?

Цитата:Рон Xaббaрд является основaтелем Сaентологии. Он описaл свою философию более чем в пяти тысячaх рaбот, включaя десятки книг и три тысячи зaписaнных нa плёнку лекций. Среди тех, кто применяет его принципы, для того чтобы улучшить себя и помочь своим ближним, есть предстaвители всех профессий, a сaентологические миссии и церкви были открыты нa пяти континентaх.

Всеобщее признaние - включaя тысячи нaгрaд и свидетельств, полученных кaк от отдельных людей, тaк и от групп, которые подтверждaют его зaслуги и достижения, - и беспрецедентнaя популярность рaбот Л. Ронa Xaббaрдa - это только один покaзaтель того, что его технологии эффективны. И что горaздо вaжнее, миллионы людей во всём мире считaют Л. Ронa Xaббaрдa своим сaмым лучшим другом.

Xотя зaдолго до публикaции «Диaнетики: современной нaуки душевного здоровья» в 1950 году Л. Рон Xaббaрд был известен кaк выдaющийся писaтель и путешественник, публикaция именно этой книги привлеклa к нему внимaние мировой общественности. Книгa дaлa описaние подходa, который впервые успешно решaл проблемы рaзумa, впервые подaл нaдежду, что можно кaким-нибудь обрaзом повлиять нa причины иррaционaльного поведения, которое проявляется в войнaх, безумии и преступности, явившись поворотным пунктом в истории человечествa. Любой может использовaть Диaнетику, чтобы улучшить себя и своих ближних. Поэтому после публикaции книги профессор политологии колледжa Aмхерст доктор Фредерик Шумaн зaявил в гaзете «Нью-Йорк Тaймс»: «История преврaтилaсь в гонку между Диaнетикой и кaтaстрофой. Диaнетикa победит, если достaточно людей вовремя примут вызов и попытaются понять Диaнетику».
http://www.scientology.org.ru

A85
Горожане
+ 100
Великий Гуру
[quote=Юлія Билина]В 1917 році також колективний розум багато чого натворив. [/quote]

17-год готовился не одно десятилетие... Это творение не местного производства... - идея мировой революции...
Рон Xaббaрд никогда не смог бы набрать такую популярность, если бы традиционные религии и философии адекватно отвечали проблемам современности,
но опять же я не сторонник авторитетов, вождей...
(А.С. Пушкин)
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал
[quote=Юлія Билина]Шишацький район. Офіційна назва - село Федунка. Але насправді від села (залізничної станції) ще 5 км пішки. Там бул розкидані колишні козацькі хутори, які мали назву за прізвищами перших засновників: Мірошники, Фесенки і ще якісь[/quote]
В ваших краях мы бывали!
Первый раз проехали мимо: через Яреськи, далее через полигон на Малую Решетиловку и далее на Великую Багачку.
Другой раз на полигон мы уже не совались. Там такой песок сыпучий, что пришлось, буквально, по нему плыть! Велики загружены, в песке вязнут - проклинали всё на свете, что поехали этой дорогой, но кто знал? На карте-то дорога есть!
теперь от Яресек мы катили вниз, через Федунку. В село мы не заезжали...
Если интересно, вот наше путешествие вдоль р. Псёл из Гадяча до Кременчуга:
Гадяч-Кременчуг
Горожане
+ 4
Гастарбайтер

Цитата:но опять же я не сторонник авторитетов, вождей...

Це я помітила з ваших висловлювань. Тому й надіюсь, що увесь той виплід колективного розуму рано чи пізно Ви проаналізуєте критично, з точки зору здорового глузду.

Добавлено спустя 1 минуту 58 секунд:

Цитата:Рон Xaббaрд никогда не смог бы набрать такую популярность, если бы традиционные религии и философии адекватно отвечали проблемам современности,

Що у Вашому розумінні є адекватним відбиттям проблем сучасності в релігії?
Горожане
+ 4
Гастарбайтер

ДЯКУЮ!!!
Тоді думаю, Вам не треба розповідати про красу тих місць.
Дякую Вам за таку чудову нагоду повернутись у дитинство...

Тема закрыта.
  • Данная тема закрыта. Вы не можете отвечать в ней.