[quote=Белокурая Жози]А то мы прячем голову в песок, думаем, что это такие безобидные шалости[/quote] Активная борьба с таким агрегатом только на руку правдорубу, глядишь так и мессией сделают, зняменем в борьбе с национализмом (в нашем случае со "свидомыми"). Он же продуцирует шедевры и живет по законам желтой прессы - больше кала, выше имидж. Гнать волну в случае с Бузиной - играть ему же на руку.
[quote=адвокат Ульянов]Так, "Історія Русів" розповідає,[/quote] Пане адвокате! "Історія Русів", як і "Велесова книга", не є авторитетними книгами. Перша - політичний памфлет, а друга фальсифікат. Почитайте російського історика Міллера, він дуже добре висвітлює "українське" питання в Російській імперії.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
писатель писал:А для чого історик - хіба мало Емського указу ?
Я не беруся коментувати тут Емський указ чи Валуєвський циркуляр. Пан адвокат виклав цитування з Огієнка, яке стало давно хрестоматійним для людей, які мало цікавляться історією країни, особливо в соціальній та національній сфері. Не все так схематично було і у 18 столітті, і в 19 - му, як ми звикли уявляти. От і розглянув Міллер "українське" питання в російській суспільній думці, на мій погляд, досить неупереджено. А так як адвокат Ульянов людина читаюча, то я і йому рекомендую цю книгу почитати. Вона дуже виважена, без того, що можна назвати "великодержавним шовінізмом", який я сам дуже не люблю.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
[quote=адвокат Ульянов]Дайте посилання - ообвязково почитаю[/quote] Наприклад тут
Добавлено спустя 2 минуты 28 секунд:
На цій же сторінці прочитайте: Михаил Дмитриев Этнонациональные отношения русских и украинцев в свете новейших исследований та Алексей Миллер. Несколько возражений М.В.Дмитриеву.
[quote=адвокат Ульянов]Прочитав.[/quote] Пане адвокате, там дуже багато текста. Коли ж Ви встигли? Розумієте, Огієнко подає факти досить упереджено, гіперболізуючи значення Валуєвського циркуляра та Емського указу. Якщо Ви уважно читали Міллера то побачите (і в це можна повірити), що вказані законодавчі акти: а) Виконувалися російською бюрократією вкрай погано. б) Не мали серед широких верств українського населення (окрім інтелегенції, що стояла на націоналістичних позиціях) резонансу. Взагалі, національне питання для переважної більшості населення "українських" губерній Російської імперії навіть під час революцій 1917 та громадянської війни стояло далеко не на першому місці. Що ж можна казати про пореформений час. Щодо аспектів мовотворення - почитайте І.С.Нечуя-Левицького "Про сучасний правопис". Там дуже багато цікавого.
[quote=адвокат Ульянов]Але хіба з цього слід робити якісь висновки проти правомірності побудови української нації?[/quote] Якщо Ви уважно продивитеся мої пости то в жодному з них побачите подібної тези. Я намагаюся пояснити, що в сучасній Україні існує дуалізм ідентичностей (про це багато пишуть, є роботи в того ж Міллера, але не в нашій державі). Велика кількість українців є такими "Гоголями ХХІ століття", тобто не хочуть вбивати в собі приналежність до загальноросійського культурного архетипу. Якщо це Вам цікаво - можна подискутувати на цю тему.
[quote=адвокат Ульянов]Це вже шизофренія виходить.[/quote] Це нормальне явище для країни, в якій будувалося надетнічне угрупування - радянській народ. Часу не вистачило і в кінці ХХ століття на теренах колишнього СРСР постали ті питання (національні), які були актуальними для кінця ХІХ століття. Взагалі, процес формування політичної нації триває близько 100 років (якщо брати за приклад англійців, французів, німців та американців), так що нам треба ще почекати. [quote=адвокат Ульянов]Я бажав би ідентифікувати себе зі своєю нацією[/quote] Приємно спілкуватися з розумною людиною. А дайте відповідь: хто Ваша нація? На яких позиціях стосовно етногенезу ви стоїте: примордіалістських чи конструктивістських? Що можете сказати про розуміння нації, як "спільноти, що уявляється"?
vinus писал:Я за искоренения русского из населения Украины. В частности из меня тоже.
Похоже он в Вас и не приживался....
писатель писал: Спочатку позбавимо українців їхньої мови. Потім всього іншого включно з громадянством, а далі - всіх нафік
На Украине живет еще и русскоговорящее население, хотелось бы и к ним уважения. Вот я читала эту тему и устала переводить мысленно каждую фразу, в конце концов просто потеряла к ней интерес...т.к. постепенно диалоги перешли на мову....Знать лучше все языки, но мне, наверное как и многим, удобнее мыслить, говорить и писать на своем родном.
Это невозможно - сказала Причина .Это безрассудно - заметил Опыт .Это бесполезно - отрезала Гордость ." Попробуй ... " - шепнула Мечта ...
гражданин
гражданин
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр