писатель (14.06.2012, 16:30) писал:Дякую за цифри, тільки що вони показують - незрозуміло. Ну є дати, а далі що?
Не могли СРСР вигнати з ООН у 1940 році- її тоді ще не існувало! Якщо Ви мали Лігу Націй - це інша організація та інша справа. Почитайте, звідки з'явилася приказка "Чому ти мовчиш, як Ліга Націй"
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
Я писав "по моєму", тобто міг помилятися на рік. Але не в головному - тут помилок не буде. І мене не цікавлять їхні прислів"я - мене цікавлять реалії життя. А вони саме такі -просуваючи Україну та Білорусь в ООН, товариш Сталін менше всього думав про Україну чи щось інше. Це не було його пріоритетом. Головним був Радянський Союз та зміцнення позицій його імперії. Якими шляхами, промовами, що Україна постраждала з Білоруссю найбільше у Другій Світовій війні...Результат - є можливість виставляти вже не одну делегацію, а більше. Тож виганяти як це було, будуть вже не одну країну, а декілька... Ну які тут питання Боже ж ти мій. Це Гітлер з логікою не дружив, а Сталін все рахував наперед. І дорахувався
писатель (14.06.2012, 16:55) писал:І мене не цікавлять їхні прислів"я - мене цікавлять реалії життя.
Чиї "їх прислів'я"? Ліга Націй виявилася організацією, неспроможною протидіяти італійській агресії в Ефіопії, японській у Китаї, "з'їла" Мюнхенську змову щодо Чехословаччини та аншлюс Австрії: звідси й вислів "Чому мовчиш як Ліга Націй?" А от "агресія" СРСР проти Фінляндія виявилася не до вподоби. Отакі подвійні стандарти.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит". Артур Шопенгауэр
Старший сержант запаса (14.06.2012, 15:51) писал:Не плутайте, будь ласка, українську державність і Січ - це "дві великі різниці".
А мені здається, що це тотожні речі для того часу - якби не Січ, то не було б і держави. С тим, що вона була у стані занепаду я сперечатись не буду, але козаки існували і до цього без імперських грошей, тобто дали б і собі раду і державі.
Старший сержант запаса (14.06.2012, 16:16) писал:Візьміть підручник за 11 клас та почитайте, що УРСР була однією із співзасновниць ООН. Звідси питання: чи міг Сталін бачити у домовині державу, визнану міжнародною спільнотою?
Фікція, як і багато чого в совку.
Старший сержант запаса (14.06.2012, 15:51) писал:Претензії до кордонів, які відстояв Сталін для УРСР після 1945 року у Вас претензії є?
Ну, все ж таки відстояв народ, це перше. А по-друге, не факт, що цього самого не зробила би УНР, та ще й Кубань би у москалів росіян повернули.
Карліто (18.06.2012, 13:22) писал:Ну, все ж таки відстояв народ, це перше. А по-друге, не факт, що цього самого не зробила би УНР, та ще й Кубань би у москалів росіян повернули.
А Вы кубанцев спросили, оно им надо ли, в составе Украины пребывать ? Они себя украинцами давно не числят. В массе. Насчет УНР,которая тоже самое б сделала-это вообще смешно. Кто бы ее саму спас. Она посылала на Кубань агитаторов,это да. Например Романа Черепа.Видел я бумаги про него. Кубанские жители не вдохновились призывом бить жилов и москалей,как призывал великий Череп,и попал Череп в ЧК.
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
Цитата:Чиї "їх прислів'я"? Ліга Націй виявилася організацією, неспроможною протидіяти італійській агресії в Ефіопії, японській у Китаї, "з'їла" Мюнхенську змову щодо Чехословаччини та аншлюс Австрії: звідси й вислів "Чому мовчиш як Ліга Націй?" А от "агресія" СРСР проти Фінляндія виявилася не до вподоби. Отакі подвійні стандарти.
Зрозумів - потрібно було Фінляндію з Ліги націй виставлять, за те, що на них напав СРСР. Непогана думка.
Карліто (18.06.2012, 13:22) писал:А мені здається, що це тотожні речі для того часу - якби не Січ, то не було б і держави.
Січ не ототожнювалася із державністю навіть у часи Богдана Хмельницького - це було окреме військово-адміністративне формування, так ща читайте історію і все Вам буде зрозумілим
Карліто (18.06.2012, 13:22) писал:Ну, все ж таки відстояв народ, це перше.
. який народ? Сталін відстояв кордони 1939 року на Тегеранській та Ялтинській конференціях, як цього не хотів закордонний польській уряд.
Карліто (18.06.2012, 13:22) писал:А по-друге, не факт, що цього самого не зробила би УНР, та ще й Кубань би у москалів росіян повернули.
Яка УНР? Вона зникла безслідно і ніколи не була суб'єктом міжнародного права.
писатель (18.06.2012, 16:35) писал:Зрозумів - потрібно було Фінляндію з Ліги націй виставлять, за те, що на них напав СРСР. Непогана думка.
Хех-хе, из Лиги до СССр вышло 20 государств,то есть каждое третье. а США не вошли в него ибо не успели. Так что членство в Лиге-это не мешало Чехословакии. Австрии и Эфиопии выйти из нее,как переставшим существовать...
Благими намерениями вымощена дорога к AD (c) Старший сержант запаса.
Старший сержант запаса, AD, ви ж зрозуміли, що я мав на увазі, навіщо чіплятися до слів та перекручувати?... Вже вибачайте, пане Ульянов, не втримавсі.
Артур Шопенгауэр
Артур Шопенгауэр
(c)
Старший сержант запаса.
Артур Шопенгауэр
(c)
Старший сержант запаса.
(c)
Старший сержант запаса.