"Совковая ментальность" - что за зверь?

0
Горожане
+ 509
Аксакал

Старший сержант запаса (27.06.2012, 00:36) писал:адвокат Ульянов (27.06.2012, 00:21) писал:
Те, що ви жодноих з цих речей не читали - то мені стало зрозуміло вже давно. Істотно відчувається
Я дуже боюся, що мій організм, вихований на кращих зразках класичної літератури може зіграти злий жарт у вигляді, Ви розумієте, чого.


Так, хлопці, тихо, тихо..Не сваріться! Ніхто не має завдання знищити оппонента та поховати його під уламками доказів!:-)) Кожен має свою думку, давайте просто висловлювати ії. А думка кожного з вас, як учасника теми, є для мене - автора - цінною

oleg14 (27.06.2012, 09:05) писал:В моем понимании "совок" это монополия продавца продать низкокачественный услугу и товар, типа берите чего даем и заткнитесь, иначе вообще не дадим и вообще мы сами будем решать за вас чего вы хотите а чего нет.


+100!! И хамство продавцов - это для меня ну классический совок, хрестоматийный просто!
Еще совковая ментальность - это пихаться в транспорте, считать делом чести не платить за проезд, не уступать дорогу, нарушать дорожные правила, в очереди стоять так, чтобы подталкивать впереди стоящего чем-нибудь выпирающим: животом, или грудью... еще обязательно носить на постоянной основе пакет вместе с сумкой или заместо сумки. И еще переживать, что соседи скажут-подумают:-)

Прикольный такс (27.06.2012, 07:48) писал:Т.н. "совковая ментальность" - это ментальность спокойных и добрых людей, смелых милиционеров, честных судей и т.д


Про смелых милиционеров и честных судей - это Вы тему перепутали, мне кажется:-))) Это надо бы в тему "Была ли жизнь на Марсе"
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

Белокурая Жози (27.06.2012, 09:10) писал:+100!! И хамство продавцов - это для меня ну классический совок, хрестоматийный просто!.........


Это не "совок"!
Это народные традиции, менталитет народа!
Так было "до", так есть сегодня, так останется и завтра, только ещё в более изощрёном виде! Ко всему этому добавляется "пофигизм", достигший уже, невиданного размаха!
Горожане
+ 509
Аксакал

Iva (27.06.2012, 09:17) писал:Это не "совок"!
Это народные традиции, менталитет народа!
Так было "до", так есть сегодня, так останется и завтра


Iva, нет, я не согласна! Вернее, есть в этом явлении что-то и от менталитета народа. Но бОльшая часть - именно действие "совка". Потому что дефицит всего и вся разделил об-во на 2 половины: тех кто имел доступ к дефициту и тех, кто не имел. Продавцы как раз оказались в первой группе, но на низшей ее ступени. И, ощущение себя выше всех остальных по этой причине плюс низкая культура и родили этот ужасный коктейль, это явление под названием "советская продавщица":-))
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Iva
Жандармы
+ 221
Аксакал

Белокурая Жози (27.06.2012, 09:25) писал:это явление под названием "советская продавщица":-))


Я смотрю шире и характеризую явление в общем.
Горожане
+ 26
Почетный
гражданин

oleg14 (27.06.2012, 09:05) писал:В моем понимании "совок" это монополия продавца продать низкокачественный услугу и товар, типа берите чего даем и заткнитесь, иначе вообще не дадим и вообще мы сами будем решать за вас чего вы хотите а чего нет.

вірно! ми ще в наших лікарнях таке ставлення бачимо...
Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем\'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
Т. Шевченко
Горожане
+ 178
Великий Гуру

Белокурая Жози (27.06.2012, 09:25) писал:это явление под названием "советская продавщица":-))


Да нет этих продавщиц. Сколько уже нет дефицита? Лет 20-ть... они уже на пенсии. Сейчас немного другое. Отсутствие образования! Кто сейчас торгует? Девочки, мальчики 18-20 лет. Найти хорошего продавца сложно (собственный опыт). Сейчас очень часто вижу и знаю, что берут девочку, работает на "испытательном сроке", потом месяц работает на "работе" в итоге, она уходит с недостачей в соплях и слезах, к тому же еще и должна.
Обратите внимание там, где делаете покупки. Как часто видите новых продавцов? Не скажу, что все уходят так, но банальная тупость и не умение общаться с покупателем и огромное желание не работать, а получать большие деньги.

Iva (27.06.2012, 09:17) писал:так есть сегодня, так останется и завтра


И это печально...

oleg14 (27.06.2012, 09:05) писал:типа берите чего даем и заткнитесь, иначе вообще не дадим


Пардон. Это в какой забурбелевке Вы живете? Уже давно как есть выбор приобретать разный товар и на свой карман.

vinus (27.06.2012, 12:03) писал:ми ще в наших лікарнях таке ставлення бачимо


Тут пожалуй соглашусь.
С уважением,
Сергей
Горожане
+ 30
Гастарбайтер
Прикольный такс
14:24, 27.06.2012

Белокурая Жози (27.06.2012, 09:12) писал:..это Вы тему перепутали, мне кажется:-))) Это надо бы в тему "Была ли жизнь на Марсе"


Вы жестко зашорены сегодняшней ситуацией. Разбирайтесь, но не пишите такого.

адвокат Ульянов (27.06.2012, 10:00) писал:І цей ментальний шаблон приймається за фундамент будь-яких побудов...


Все так складно, але не в той степ. Мова ж про пересічну радянську ментальність, а не про сучасну українську політику та високі цілі суспільства. І у звязку з цим маю сказати, що ментальність звичайної радянської людини була набагато краща у будь якому відношенні від ментальності простого українця сьогодні не зважаючи на ідеологію тих часів, якої дійсно було занадто. Що з того, що сьогодні немає ніякого ідеологічного тиску на свідомість людей? Що наші люди від цього стали кращими? Особисто я цього не помітив. З українцями сталась катастрофа, тільки в плані духовному і ця морально скалічена людська маса виродила із себе так звану "політичну еліту", якій генетично не закладено прагнення не тільки до будь яких побудов, а і взагалі до будь чого доброго. Що Ви збираєтесь тут будувати? З ким? Ви кажете:"Совок - це хамство і жлобство". Тоді зараз що?
Горожане
+ 180
Великий Гуру

адвокат Ульянов (27.06.2012, 10:00) писал:Я особисто вважаю, що політична еліта, опинившись на чолі "мільйонів" має бути стурбована не тим, як би за всяку ціну утриматись на цій вершині і для досягнення цієї мети йти на виховання та потурання виключно низьким інстинктам та забезпечення лише базових потреб "хліба та видовищ", а нести в маси високі ідеї та культивувати прагнення до виходу коло інтересів "город та робота".


У Ваших постах суцільні протиріччя, замішані на ненависті до радянськоло ладу + ідеологія Карася-ідеаліста. Назвіть, будь ласка, хоч одну з країн західних демократій політична еліта якої займається духовністю (не показово)? Скрізь, якраз поширюються ідеали суспільства споживання: німецький бюргер має думати про пиво та сосиску, американець-про Біг-Мак і пореготати над "Сімпсонами" і т.д. Ніколи Захід не робив "культурної революції", у правильному розумінні цього слова. А у Радянському Союзі люди з руками виривали у продавців книги, читали газети і "товсті" журнали, слюсарі й сантехніки могли дискутувати про французський кінематограф.

Прикольный такс, +150!
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 180
Великий Гуру
Старший сержант запаса
18:54, 27.06.2012

адвокат Ульянов (27.06.2012, 17:16) писал:Шановний, то у вас спостерігається нездатність розрізнити відповідь на конкретне питання з уявленнями про сучасний світ та про "належне".


Ми ведемо дискусію в темі "Релігія й філософія" чи "Політика та економіка"? Звідси треба починати: якщо дисиденти хотіли бачити нашу країну такою, якою її хотіли б бачити їх закордонні друзі, а радянськім українцям цього не хотілося, то це не говорить про те, що народ у нас був "не такий". Вони (дисиденти) поставили себе поза системою й проти неї-це їх вибір і їх сексуальна проблема. Якщо людина буде відверто вести антиукраїнську пропаганду її у наш демократичний час також по голівці не погладять. Де вони зараз, ці дисиденти й "шістдесятники", чому позакривали рти? Тому, що їх "приласкала" нинішня влада, дала Героїв України, персональні пенсії і т.п. Де совість нації? Один Олесь Бузина не мовчить...

адвокат Ульянов, Зайдіть у нову тему "Розвиток української культури"... Відповіді на цей пост, напевно, я буду марно чекати.

AD (27.06.2012, 17:39) писал:http://revizor.ua/news/presidents/20120220_dzyuba_ussr Это то,что Старший сержант запаса выкладывал.Протоколы допроса Дзюбы в КГБ.Протокол велся на украинском языке.Частно говоря,не ожидал этого.

"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
Горожане
+ 180
Великий Гуру

адвокат Ульянов (27.06.2012, 17:53) писал:Почитайте біографії та справи Дзюби

Так я ж для Вас нову тему відкрив. Ось цитата зі справи Дзюби

Цитата:Запитання прокурора: Що вам відомо про видання та поширення нелегального журналу «Український вісник»?
Відповідь: На попередніх допитах я вже показав і зараз категорично стверджую, що ні до видання, ні до поширення «Українського вісника» я ніякого відношення не маю і негативно ставлюся до нього взагалі.
Вперше про існування цього журналу я довідався десь навесні 1970 року від Франко Зіновії. Тоді вона сказала мені, що має цей журнал, в якому подано матеріал і про мене. Здається вона ж мені сказала, що журнал видається у Львові і тим займається Чорновіл. Вона принесла мені на роботу машинопис першого номеру цього журналу і я ознайомився з ним. Пам’ятаю лише, що в ньому подавались викривлені факти про мою заяву в «Літературній Україні», зокрема твердилося, що я нібито зробив заяву з умовою, що її не публікуватимуть. Журнал я повернув Франко, нікого з ним не знайомив. Влітку чи восени 1970 року, а можливо навесні навіть 1971 року Плахотнюк Микола приніс до мене додому і запропонував ознайомитись з машинописним примірником одного з наступних (не пригадую якого саме) номерів «Українського вісника».


А до цього багато цікавого: він "здав з потрухами" усіх, кому давав свою статтю-це не Павлік Морозов, це я навіть не знаю хто...

адвокат Ульянов (27.06.2012, 17:53) писал:Оце і є ваш велелебний

Про Бузину я, звісно, пожартував, але саме він є віддзеркаленням тих проблем, які існують у нашому інтелектуальному середовищі у контексті сприйняття національної історії.
"Убогий человечек, не имеющий ничего, чем бы он мог гордиться, хватается за единственно возможное и гордится нацией, к которой он принадлежит".
Артур Шопенгауэр
 
Предупреждение.
  • Все ваши сообщения будут отправлены на модерацию.
Написать ответ
Ваше имя
  1. жирный
  2. курсив
  3. подчёркнутый
  4. перечёркнутый
  5. цитата
  6. Спойлер Введите название спойлера (не обязательно):
  7. ссылка Введите адрес ссылки:
  8. смайлы
  9. картинка Введите адрес картинки:


    Выравнивание:
  10. Видео Введите адрес ролика (YouTube, RuTube, Vimeo, VK):

    Для RuTube и VK скопируйте код для вставки (iframe)
  11. цвет текста
  12. Слева
  13. По центру
  14. Справа
  15. скрытый
  16. информация