Агенство недвижимости «Ярослава»

0
Горожане
+ 4
Местный
Да, в "Ярославі" сидять хитрі...
В минулому році я по приваткі знайшов квартиру біля колісного заводу. Виявилось шо це агенство. Зустрілись, подивились, ціна мене влаштувала. Зарані попередили що якщо згодні, то повинні залишити завдаток 2000 дол (так як продавці - старі власнки продають 2 квартири і хочуть купити 2 квартири, і відповідно їхнім продавцям потрібно по 1000 дол. завдаток). Вибрали день коли зустрітись на офісі. На зустрічі були власники (жінка з чоловіком, дочка з чоловіком і син), я і, Людмила Василівна (власник агенства) - і - як потім я вияснив - її чоловік (ім"я і по батькові точно не пам"ятаю, але. здається, Олександр). Олександр розпитав хто продавець, хто покупець, які у кого права власника, переглянув документи, зробив копії, і розказав про процедуру оформлення. Продавець дуже переживав за те що вони можуть не встигнути купити виручені за продаж інші квартири (вони продавали або обмінювали на 2 квартири), адже згідно закону при отримані завдатку в розмірі 2000 дол. їм у разі зриву операції купівлі - продажу продавець повинен повернути суму завдатку - плюс таку ж суму (про це зазделегідь попередив Олександр), і вже мало не передумав продавати. Людмила Василівна попросила мене вийти. Я вийшов, але через двері (хай вони мене вибачать) чув шо Людмила Василівна (надалі Л. В.) заспокоювала продавця, і що, мол, у них все буде добре. Опосля я зайшов, і після кінцевої згоди продавця продати а покупця купити Олександр почав диктувати продавцю зміст розписки про завдаток, а продавець писати. В ній продробно розписали про об"єкт продажу, про продавця і покупця, суму завдатку і термін коли має оформитись купівля продажу (вірніше до якого числа). Людмила Василівна під датою і підписом продавця написала шо була присутня при написанні розписки і що гроші необхідні для завдатка в повному обсязі передані продавцю. З агенством я ніяких договорів не укладав, і в розписці агенство ніде в тексті не згадувалось.
Для оформлення документів продавцю я дав 2 місяці (в тоя час як оформиьти документи хватить і 1-го місяця) - на це настаювала Л. В. Я не квапився, тому і погодився, ти більш Л. В. пообіцяла оформити швидше ніж за 2 місяця.
Час ішов, і я час від часу телефонував до Л. В. щоб дізнатись про хід справ у продавця, а та мене заспокаювала, що, мол, усе добре, і щоб не маяться (а це було в травні, тобіш в маю) купчу укладем в початкових числах наступного місяця.
Прийшов наступний місяць, а від Л. В. - ні слова. Коли приходять продавці до мене до дому (!!!!) і просять розірвати угоду так як Л. В. їм в обмін нічого не запропонувала, і хотіли мі повернути гроші 2000 дол. Я сказав що в них ще є час (10 днів до закінчення темріну) для оформлення купчі, або щоб повернули 4000 дол, на що ті дуже сильно здивувались і почали мене знову вмовляти, інарешті пішли ні з чим.
Пошук по інтернету і розмови з знайомими юристами переконали мене, що та розписка, виявляється не має юредичної дії, і довести в суді правоту майже неможливо, тим більш що оформлена вона юридично неправильно.
Через 2 дня телефонує мені Л. В. і просить зустрітись на офісі. При зустрічі Л. В. розказала щл вона не змогла знайти продавцю2 квартири, і що купча відміняється, і що в мене вибір: або гроші (2000 дол) я забираю зараз достроково і віддаю розписку, або чекаю кінця терміну і шукаю ці гроші "як вітру в полі". На мій аргумент що завдаток повертається в подвійному обсязі Л. В. повідомила що жоден суд не дасть добро, "на это зуб даю" і нохтем зацепила за зуб, а Олександр, який розповідав про подвйну суму в задатку "это муж мой, я с ним сплю, и что я скажу, то и он будет говорить, и нигде ты ничего не докажеш". В мене нічого не залишилось як забрати 2000 дол. і подумки визнати що цю дуель я програв.
Тому хто хоче подібний гємор - "Ярослава" чекає на вас!!!
Горожане
+ 20
Старожил
C этой Л.В. я не общался, общался только с Олександром. Впринципе всё было нормально, квартиру взял и доволен этому. Ещё перед сделкой объяснил Олександру, что обманывать людей нельзя. Может это и сыграло роль. Впринципе их действиями я был доволен, всё быстро и чётко. По поводу расписски, а что в ней может быть не правильно? Геморно - да, но выграть дело можно. Но не каждый адвокат возьмётся за это дело. И ещё , я так же включил телефон на запись видео, все разговоры просто записывались на видео. Да и лучшая защита - это нападение. всегда можно блефовать, рассказать так , что бы тебя боялись... По крайней мере будут относится лучше
Хотя у меня к ним притензий нет
keep it simple, stupid!!!
Горожане
+ 4
Местный

Цитата:По поводу расписски, а что в ней может быть не правильно? Геморно - да, но выграть дело можно.


Пояснення знайомого юриста: "http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=9&nreg=435-15 - це ссилка на Цивільний кодекс. Завдаток - ст. 570 і далі. Варто глянуть і ст. 547 (Форма правочину щодо забезпечення виконання зобов'язання). Даний правочин укладається в письмовій формі. В нас договору немає зовсім, а це основний недолік і проблема."
Горожане
0
Проездом
Не находится тема "риски приобретения вторичного жилья", которую отсюда должны были перенести в юридический раздел. Перелистала там все страницы. Очень нужная тема. Кто знает, может ее переименовали или удалили? Можно ли завести новую?
 
Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте