Визит святейшего патриарха Кирилла на Украину

0
Горожане
+ 509
Аксакал

Yara писал:Их взаимоотношения с мирскими правителями также освещаются их прессой и привлекают столько внимания?

И также ли горячо обсуждаются на форумах?:-))
Да я согласна с тобой на все 100! Здесь религией и не пахнет. Политика чистой воды

Цитата:Тимошенко поговорила з патріархом про проблеми православ’я

Спрашивается, у нее нет других дел? Где та Тимошенко и где то православие?

Цитата:Її учасники обговорили відносини між церквою та державою,

Имеется ввиду - участники встречи. А о чем говорить-то, собссно? В Украине государство отделено от церкви. Так что нет у них отношений. Вернее, не должно бы быть..

Цитата:та повернення наших народів до християнських цінностей

Какие имеются ввиду "наши народы"? Относительно "повернення" российского народа - то это не забота Тимошенко. Относительно украинского - это не Кириллова ума дело. Опять же, о каких ценностях идет речь? Повторюсь - где Тимошенко и где те христианские ценности?:-)) Или речь о других ценностях, м?:-) За которые бьют друг другу морды депутаты и за которые убивают?

Цитата:проблеми православ'я в Україні.

Кто уполномочил Тимошенко обсуждать религиозные проблемы? Каким образом это в принципе может беспокоить главу правительства? Проблемы есть у украинцев, а не у православия. Даже если они есть и у православия, то это внутренней дело определенных религиозных организаций.

Цитата:"Я приїхав, щоб молитися разом з людьми,

Это не вся правда, мягко говоря..

Политика и еще раз политика!!!

Цитаты взяты

отсюда
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Горожане
+ 298
Великий Гуру

Цитата:В бдении также принимают участие митрополит Украинской православной церкви Московского патриархата Владимир, духовенство, лидер Партии регионов Виктор Янукович, депутат Верховной Рады от ПР Юрий Бойко и другие политики.
Также в мероприятии участвуют около 3 тысяч верующих.

А может других известных политиков кроме Януковича и Бойко и не было. Это же надо потратить на богослужение несколько часов своего времени (а его лучше потратить на дерибан бюджета или лоббирование своего бизнеса).

Цитата:Что говорит Вики: "Сербы приняли христианство в VII веке, но своей церковной организации тогда не получили."

Правильно, они подчинялись Константинопольскому патриарху. Как потом долго это делали Киевские митрополиты. Их ведь даже назначали в Константинополе без консультаций с Киевскими князьми и русским духовенством. Так же поступали в то время и в Сербии.
И я надеюсь - мы победим.
Больше: я уверен - мы победим. Потому что разум должен победить.

Е. Замятин "Мы"
Горожане
-582
Заслуженный
пенсионер

СКАТ писал:А может других известных политиков кроме Януковича и Бойко и не было. Это же надо потратить на богослужение несколько часов своего времени (а его лучше потратить на дерибан бюджета или лоббирование своего бизнеса).

Да-да, Янукович и Бойко как лишенные возможности дерибана бюджета и как самые верующие пошли на богослужение, чтобы через полгода такая возможность появилась
Горожане
+ 509
Аксакал

jenyok писал:Да-да, Янукович и Бойко как лишенные возможности дерибана бюджета и как самые верующие пошли на богослужение, чтобы через полгода такая возможность появилась

Поможы мне, Господи, додерибанить то, что не додерибанили и дай мне силы все это унести!:-)
"Найжаркіші куточки в пеклі залишені для тих, хто в часи найбільших моральних випробувань зберігав нейтралітет" Данте
Far
Горожане
+ 66
Заслуженный
пенсионер
Меня больше всего возмутило, что они стали религию связывать с политикой. Как наш Киевский патриарх заявил, что ему не понравилось, как отец Кирилл сказал, что "все мы одного народа, он забыл, что Украина есть независимой, и мы к ним не относимся!"

Ну а как же тот факт, что вера у нас одна.
И если Бог ему скажет, что все мы дети господа, то он скажет ураинцы не его дети, а независимы Какой бред.
Возмутительно мне это слушать!
— Я знаю ВСЁ! — сказала Википедия.
— Во мне всё можно найти! — похвастался Google.
— Я самый главный в мире! — заявил Internet.
— Ну, ну… — тихо ответило электричество.
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Московський патріархат – продукт не тільки історії, а й нинішньої влади. Путінізмові потрібна підмога. Працювала й логіка: якщо Росія – «наддержава», то й церква в неї має бути «надцерквою»... Цю пару чекає велике розчарування...

“Лапки” назавжди

Здавалося б, одержавши свободу, Російська православна церква Московського патріархату мала б... пригадати пережиті нею страждання, покаятися за плазування перед безбожною владою і, діставши благословення, розпочати нове життя во ім`я Христа.

В ім`я Христа – означає в ім`я свободи. Це було б тим більш важливо, що мракобісна окостенілість церкви виявилася одним із джерел потрясінь 1917 року. ХХ століття жорстоко закріпило відомий історичний закон: усяка церква, що дуже багато на себе бере й не бажає йти в ногу з часом, виявляється битою, якщо не знищеною. Хто наполегливо хотів бути всім, стає нічим.

Але сталося гірше. Більшість кліриків почала наслідувати найтемніших з-поміж своїх дорадянських попередників. Чарівливість Побєдоносцева перемогла проповідь Соловйова. Стали таврувати Петра й Катерину й узагалі всіх, хто коли-небудь скривдив церкву, не задовольнивши її домагань на безмірну владу та багатство. Усіх, крім, між іншим, Іоанна Грозного та Йосифа Сталіна... Відродилася ворожість до західного християнства. Від радянського антиамериканізму плавно, але швидко перейшли до післярадянського. Оспівують візантійство, ганять петербурзький період російської історії. Московські амвони віщають мовою церковної глухомані. Мовляв, усе, що йде з заходу, – це від лукавого, земна успішність – не для російської людини, усе, що їй потрібно, – бути православною і зі всіма потрухами віддати себе державі Грозних і Сталіних.

Неофітський кураж фундаменталізмом...

Щоб пояснити це непотребство, корисно подивитися на Україну. Чому тутешній частині московського православ`я і на думку не спадає куражитися по-расєйськи, якщо не брати до уваги окремих попиків з колишніх комсомолістів? Адже умови тут ідеальні! Свободи хоч відбавляй, владі все одно, хто ти такий: воскреслий Філофей чи безсмертний Аделаджа... Ось тут і накльовується пояснення. Усякий солідний батюшка знає, що за середньовічну заповзятливість його не похвалять, нічим не обдарують. Навіщо ж дурня валяти? Знає він також, що, якщо занадто розійдеться, дістане відсіч з боку конкурентів з Київського патріархату, уніатів, баптистів, не кажучи вже про прихильників нігерійця. Житія не дадуть!

Отже, уся справа (та хай і півсправи – теж немало) у бракові явної вигоди. Церковники – люди, як усі. Церква – структура, як усі. Прорахунок користі відіграє ту саму роль, що й завжди і скрізь. Звідси витікає, що все або майже все впирається у світську владу: що вона засуджує, що – терпить, що – заохочує. Московський патріархат – продукт не тільки історії, а й нинішньої влади. Подарунками, натяками, потураннями, самою своєю суттю вона сформувала цей організм. Путінізмові потрібна підмога. Працювала й логіка. Якщо Росія – «наддержава», то й церква в неї має бути «надцерквою».

Цю пару чекає велике розчарування. У «наддержави» немає і вже не буде сил і засобів, аби звільнитися від лапок.

Патріарх Кирил, схоже, розраховує, що його структурі пощастить більше. Звідси – його вельми помітна політична та дипломатична активність. Проте його господарство теж занадто відстале, аби його можна було витягнути в передові.

Мимоволі думаєш: поводився б Кирило як проста, глибоко віруюча, хоч і освічена, людина! Ото була б новина для країни і світу! Воістину: благая вість. Не орудуючи мертвлящою владою, він узяв би живим, майже пустельно-отцівським прикладом благочестя. Церква знала таких. З останніх – незабутній Антоній Сурожській. На жаль, щирий церковнослужитель зазвичай не хапає зірок з неба, а то й схильний до фанатизму. Йому на самий верх не піднятися...

Анатолій Стріляний, Коментарі. "Уніан"

Є різні точки зору. Але на мене, все це дурниця - оце протистояння, козаки з Дону , мітинги , пікети, світська вечеря Патріарха з Януковичем і ще там з цими політиками, які всі нас бачили в гробу і в білих тапках. Бог є, це точно. А в яку церкву людина ходить - неважливо. Головне, аби ходила та дотримувалася написаного в Біблії
Горожане
+ 17
Почетный
гражданин

писатель писал:Є різні точки зору. Але на мене, все це дурниця - оце протистояння, козаки з Дону , мітинги , пікети, світська вечеря Патріарха з Януковичем і ще там з цими політиками, які всі нас бачили в гробу і в білих тапках. Бог є, це точно. А в яку церкву людина ходить - неважливо. Головне, аби ходила та дотримувалася написаного в Біблії

Да и в общении с Богом посредники не очень-то и нужны
Давайте-ка, ребята, покурим перед стартом... ;)
Горожане
+ 74
Великий Гуру
Не вопрос - адвокат Ульянов намного умнее журналиста УНІАН. Особенно , когда они (журналисты) пишут про автомобили, которые поливают напалмом и поджигают на улицах Кременчуга.
Это я к тому, что в рамках держимся и никого не оскорбляем. Во всяком случае, эта журналистка с Киева интерв"ю у Патриарха Кирилла брала и он, так как вы уважаемый - не говорил. Только вспомнил то, что очень православные адвокаты забывают. Есть такая штука - называется толерантність та любов, якщо така є, а немає, то просто культура у спілкуванні з людьми.
AD
Горожане
+ 186
Великий Гуру
Корреспондент, говорящий о толерантности, напоминает о пресловутом"Рок против наркотиков -это все равно, что пчелы против меда !"
Одни цитаты ,приведенные выше ,говорят об отсутствии толерантности у писавших эти тексты.
Благими намерениями вымощена дорога к AD
(c)
Старший сержант запаса.
Горожане
+ 74
Великий Гуру

Цитата:Понаехало за деньги в Киев сброду, позорят и нас и себя, а мы на весь мир этот позор раздуваем, а мы пишет, а мы смакуем и пережевываем, а мы гордимся, какие ж мы тут толерантные.

100 % правы - понаехали тут всякие казаки с Дону частушки дебильные петь : по реке плывет топор...
А про гласность - журналист пишет, то что видит. И это нормально - никто на зеркало не обижается.
Иначе, я бы как AD поступал и на газету "Набат" обижался, ибо так как коммунисты в своей прессе все поливают грязью - никто не делает. Но есть свобода слова и это нормально. Не нравится - не читаем. Есть не только УНИАН, но и сайт истинно русского православного движения скинхедов. Его тоже можна читать - есть выбор.

Доступ закрыт.
  • Чтобы отвечать в темах данного форума Вам нужно авторизоваться на сайте